Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    Епа ти си ја зафркнала работата уште на почеток, пред да дојде до варање и верник.

2. xxhexx

xxhexx Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    595
    pa 3 dena imase do veridbata a neznam ni sama sho mi se sluce so bifshiot taka uff bee :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

3. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    @xxhexx Ti go sakas verenikot?

4. xxhexx

xxhexx Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    595
    da

5. MilaP

MilaP Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    53.148
    Na ubav nacin si mu go pokazala toa...
    Se nadevam mene mm ne me saka vaka...

Zboruvaj so verenikot dokolku misles deka bivsiot ke kaze za vas
    Iskreno ne mi se veruva deka ke ti prosti ..
    Jas ne bi prostila.

6. Deemy

Deemy Популарен член

Се зачлени на:
    21 октомври 2012
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    7.296
    А јас мислам дека трола малку

7. xxhexx

xxhexx Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    595
    nikoj nemozi da me razberi neznam ni jas sama kako se sluci toa so bifshiot jas nemozam da si prostam sebesi .. neznam dali na nekoj mu se slucilo ova

8. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    И мене ми треба совет кој сака да помогне нека ми пише лп .

9. Dilay

Dilay Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    40
    пред месец, се скаравме со дечко ми .. ситуацијата беше следна:

Бевме на роденден кај другар му, и другар му ги прашува сите што ќе пијат, нели како што е редот, рековме сите, и тој се враќа со донесено пиење за сите, но за мене не... Потоа, доаѓа да наздрави , наздравува со сите, со мене не.. Секако, не давав значење. Си отидовме дома, се вклучувам на фб/инстаграм.. да видам што има по социјалните мрежи и гледам дечкото ( другарот што славеше роденден ) става слика на која сум и јас ( првин на инстаграм па на фб ), и ги означува сите, али сите до еден што бевме на сликата, освен мене ( а 10тина души бевме на слика ) .. и значи, ме потресе. Не дека беше нешто озбилно, али ете, ме потресе бидејќи мислам дека не е можно толку ситуации да бидат случајност. И затоа, јас фино земав и разговарав со дечко ми во врска со тоа. И се беше океј, нај океј зборувавме, рече да не се замарам, дека не е озбилно и блабла. И се разбира дека не би се скарала за тоа ..

Но, по неколку дена, отидов кај дечко ми во стан,потенцирам во стан, во кој инаку не живее, тука онака одиме само таму кога сакаме да сме сами и „се игравме“ ( се надевам ме сфативте :D ) , и потоа јас останав да легам така разголенка под ќебе, а тој зема си отвори лаптопот и си гледаше клипчиња, му зборувам .. не ме слуша, му зборувам пак, и пак истото. и јас се изнервирав и му реков: Ти во стан со мене доаѓаш само за „тоа“? .. (инаку 3 години сме/ бевме во врска) што реално не го мислев туку го кажав во афект. Е, тука тој изреагира бурно и си појде. :) Му реков да излезам додека не збори убаво со мене. И он се врати, за да ми каже како не знам што зборам, сега тоа сум рекла, пред некој ден сум ИЗМИСЛУВАЛА , дада, измислувала за другар му, иако и тој самиот зборуваше тогаш дека сум во право .. И ја фино го ислушав така, си кажа он што си кажа, си земав ја работите, и си заминав без збор.

И после му пишав , по една недела, со надеж као ајде може ќе збориме како што треба. Али не можеше да се збори, и сега сум блокирана на фб. и така :)

Чисто ме интересира што мислите за ситуацијава, бидејќи ме интресира туѓо мислење, од луѓе онака што само ќе ја земат во предвид оваа ситуација.
    Фала однапред :)

10. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Еј,дај не се замарај со глупости,дечкоти стварно малце ја претера ако за ништо изгреагирал бурно кон тебе (до некаде не те сватив баш баш најубо).:wasntme:
    Али јас мислам дека ова причина за разделба е многу мизерна!(facepalm)
    Блокирана си на фб,ништо сериозно (барем јас така мислам),и мене ми се случило неколку пати.
    Ке му поминат "бубачките" во главата,ќе се опамети и ќе те побара,секако ако вистински те сакал!:!:
    Ти никако не го барај!:shake:
    Незнам шо друго да те посоветувам,мизерна причина за раскин тое то!:)

На Dilay му/ѝ се допаѓа ова.
  11. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    Ако вереникот дознае - нема да ти биди повеќе вереник. Жалам, ама нема назад. Ако сака тој бившиот да му каже - ќе му каже и толку, повеќе работата не е во твои раце. Најдобро е да размислиш колку ти значи вереникот и да видиш дали ќе го преболиш ако дознае. А бившиот немој повеќе да си го барала бидејќи си слаба на него, и може пак да спиеш со него ако те викни кај него дома. И со кој памет си отишла кај него дома?

12. Springbella

Springbella Активен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    5
    Со бившиот пред 1 година и повеќе раскинавме и потоа неколку пати се смирувавме и на крајот ме остави тој бидејчи не можеше да ја заборави другата бивша и сега се сеуште заедно..Иако јас до сега не мислев толку на него,последниве неколку дена почнав..Мислам дека веќе не сум му интересна,бидејќи знае дека секогаш потпаѓам на неговите зборови и скоро секогаш може да ме има...
    Кај вас што ги буди чувствата кон старата љубов?(бидејќи многу се имаме сакано и прва вистинска љубов сум му)..

13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Навистина ми е жал но тој со неговото однесување веќе ти одговорил на прашањето. Штом на проблем во долгогодишна врска реагира со ставање блок на фб место сериозно да разговара и барем да се обиде да ја реши кризата, повеќе од јасно е како стојат работите меѓу вас.

И да, однесувањето на другар му не е само чудна коинциденција.

На eloves, WarriorAngel, Zeynep и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Некој да ми пиша лп, ме интересира нешто :)

15. rozic22

rozic22 Нов член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Здраво на сите, имајте убав ден.

Јас сум нова на форумов, па сакам да чујам ваши совети.

Имам уште 1 година до полнолетство, значи сум 17годишна девојка.

До сега не сум имала дечко и сум западнувала во многу погрешни друштва. Така овоа лето се дружев со bad girls, па цел град озборуваше.На крајот на летото се запознав со едно момче со кое се гледавме онака до октомврито, а потоа се измувавме.Знам дека ме сака и сега сме во врска веќе 5 месеца.

Јас сум девојка која е премногу чувствителна и се си клава на срце.

Мислам се што лета се јади.

Со дечко ми имав орален однос одма откако се измувавме,а после 2 месеца и му се оддадов целосно.

На почетоко се беше мед и млеко.Совршено преубаво.Дури си мислам дека подобро беше кога се гледавме тајно и не брзавме отколку сега кога можеме јавно да излегуваме и сите знаат за нашата врска.

Сега сваќам дека можеби прерано му дадов, иако после тоа веднаш не се измена, со текот на времето нашиот однос се менуваше.Моите грешки излегваа на виделина а тој премногу се лутеше и муртеше за се.Ама некако се справувавме со се.Имаме плус тоа врска на далечина бидеќи тој е студент во друг град и сме одалечени 100 км.
    Мене ми е прв дечко и прва искрена љубов,значи знам дека го сакам и ми значи и не ми е криво за ништо што направив сонего.Ама, после неколку мои грешки (големи и мали) се се смени.Буквално се.

Имаше денови кога не заспивавме дури не се видевме на скајп,дури не си пратевме смс,100стикери,да си посакаме добра ноќ на најдобар начин,а сега само добра нокј те сакам и толку.Сега има денови кога се слушаме само 1,цело време се пишуваме на фб.А во живо е се прекрасно, од убаво поубаво е секогаш.

Јас искрено се надевам дека со тек на време и еве иди лето дека ке научи дека не сум онаква каква што ме мисли и дека ке се смени се,дека се ке биди подобро и подобро.

Сигурно некој/а од вас имал/а слична врска па нека ми даде барем малку надеж дека ке се среди се.

Јас сум сигурна дека ме сака, а и јас го сакам, ми докажува со многу работи,доволно е што ми простува за сите мои грешки.Последниве денови се случија неколку грешки една по друга па едвам се смиривме и ми кажа дека нема да е ништо како порано.

Јас разликата ја осеќав и пред да се случат грешките,а сега ќе е се уште поразлично.Кажав и погоре јас сум ужасно чувствителна,па не можам да го поднесам тоа.И тој тоа го знае.Ама залудно.

Дајте ми совет,утешете ме, не знам како ќе издржвам вака повеќе.Ме чекаат добри денови,средношколка сум ама не можам вака.

Дополнително ме повредват сите очекување и ветувања што ми ги даде а не се остваруваат...тоа ме боли највеќе и не знам веќе што да мислам.

Фала :)

16. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128
    А за какви грешки уствари зборуваш? Што е толку страшно? Да не те прави да се чувствуваш виновна за нешто сосем нормално?

17. rozic22

rozic22 Нов член

Се зачлени на:
    21 март 2016
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Јас имам само 1 мувач имано,ама на пример по фб си бев поопуштена со машките и само ќе излезеа некој коментари и слики со машки, па тој ќе си мисли дека имам и со други правено нешто.
    Излезе на виделина нешто што го измамив за еден дечко,ама тоа помина.Излезе на виделина дека на твитер многу грди работи сум пишувала ама и тоа ми прости.Потоа нешто скрив и тоа ми го прости

18. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128
    Види, ти можеби го сакаш, но се гледа дека сакаш и слобода. И нема ништо лошо во тоа, само треба сама да сфатиш што точно сакаш.
    А тоа дека "си му дала рано" нема врска. Не го сменил односот поради тоа, туку поради тоа што сте се оддалечиле па најверојатно се појавила љубомора. Ако сакаш да си твиташ и да излегуваш опуштено со друштво, нема ништо лошо во тоа. Млада си, живеј и уживај. Врската не мора да успее по секоја цена.

А што совет бараш? За што да те советуваме? Како да ја спасиш врската? Ако се сакате, гледајте се и уживајте, што друго може да правите? Ако ти е тешко да останеш во врската, едноставно ќе ја прекинеш и продолжуваш понатаму. Млада си, може да ти изгледа ко сериозен проблемот што го имаш, ама не е толку страшен како што мислиш.

На rozic22 и WarriorAngel им се допаѓа ова.
  19. Supergirl10

Supergirl10 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Здраво пријатели. Ми треба совет за моја другарка. Имаше врска од 1 година. Се до моментот кога дечко и , и кажа дека ќе заминува странство за работа на некој месец.И ќе се врати. Тој замина таа го чекаше,комуницираа преку интернет. Со надеж дека ќе се врати. Помина подолг период не е сеуште вратен а не ни е во план а таа сеуште го сака.А тој возвраќа со исто така. Комуницираат сеуште преку интернет и и дава надеж дека можеби ќе си дојди и ќе бидат задно. Се обиде да излези во меѓувреме со друг со надеж дека ќе го преболи но залудно...

20. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    Кажи му вака - да го откачи одма! Тој можи со години да седи таму, а можи и да се жени само заради документи - и таа тогаш ќе извиси. Нека си излегва со тој другиот, со трет четврт, оти сигурно и тој таму си излегва и не ја чека неа. Ако си е младо чупето нека шета и ич да не му ја мисли. Такви како него ехееее има еден куп. Во мојот град велиме - такви ко него, има има со лопата да ги риниш....Како не, тој мн ја сакал. Тој гледа да се кутрули од оваа немаштија и безпарица во мк, и ништо друго сега засега. Сигурно нема и неа да ја носи во америка. Како и да си одлучи чупето - така нека е, ама нека не се занесва.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.