Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.354
    Допаѓања:
    5.778
    ^
    А што мајка си барала кај бившиот дома(facepalm)

2. BlackNight

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.354
    Допаѓања:
    5.778
    А тебе да не те бендисува тој другарот, а дечко ти се сомневал во тоа? Многу веројатно да му се допаѓаш на другарот, зошто неговото однесување е специфично, а не напомена друга причина зошто би постапувал така Сега дечково најверојтно танува свесен, па затоа и тој така се однесува. Би ти советувала да не се нервираш и онака се ќе се дознае.

3. Dilay

Dilay Активен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    40

не верувам дека му се свиѓам :) Искрено, мислам дека тоа е поради тоа што другар му е филм дека е најфаца у град, пошто има пари мисли се може да има... А ја не сум од оние што имаат премногу, и не сакам да бидам „фаца“ за да некој дружи со мене.. Искрено, мене многу ми е гајле што мисли другар му, единствено што ми беше поентава на тоа што пишав, е прашањето да не јас ја избрзав работата и погрешив, па сега тоа ми се „враќа“? Не се сомневам во причините поради кои бев во врска 3 години, ниту во тоа дали ме сака..

Инаку, ви благодарам на сите што одвоивте време и ми одговоривте :)

4. positive

positive Нов член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Сакам и јас да прашам уште нешто кој е слободен нека ми пиши :D

5. BlackNight

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.354
    Допаѓања:
    5.778
    Не забележувам некаква твоја грешка, а ако мислиш на коментарот, воопшто не е причина за таква бурна реакција, заминување, блокирање. Си покажала зрелост, си побарала разговор, си се пожалила на однесувањето на другарот, заслужуваш почит од негова страна штом му е пријател на дечко ти. Сега малку кулирај, шетај, забавувај се, коцките ќе се наместат, се ќе си дојде на свое, не можеш докрај да дефинираш нечии бубачки во глава.Целата ситуација е чудна, затоа мислам дека му се допаѓаш на другар му, па што ако е битна фаца или богат фраер. Некогаш машките се однесуваат многу чудно кога е во прашање девојка која им се допаѓа,, а посебно кога истата е зафатена од страна на другар им. Не се замарај, што е твое ќе и дојде:hai:

6. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Мислења и идеи за причини зошто млад пар имаат секс еднаш месечно? Другарка ми е избезумена,плус знае дека не е друга девојка во прашање 100 % е сигурна во тоа.Ме праша што може да не е во ред па да не му текнува на секс по 2-3 недели,јас навистина не знаев што да одговорам.Двајцата се во дваесетите години,живеат заедно,уште се дечко и девојка,млади,убави...
    Совет и мислење девојки?

На Majakisss му/ѝ се допаѓа ова.
  7. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.153
    Допаѓања:
    221.740
    Најверојатно се работи за монотонија во врскава. Велиш живеат заедно - ете тука е проблемот,секој ден едно та исто поминуваат, плус проблем некој, бош период и ете ти поголем проблем излага. Се им е изживеано и живеат веќе она - шо навика што се вели.

Нека разговара со дечко и, побогу живеат заедно, ќе се отвори ќе разговараат искрено и ќе проработат на проблемот со некоја идеа за отворање на нова етапа во нивниот живот. Не за џабе животот фунционира по најразлични етапи и внесување на новости во истиот.

На Bozica1980 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Srcence16

Srcence16 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
  9. Srcence16

Srcence16 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    zenski mi treba pomos... vaka jas sum vo vrska 2 godini prvata godina ispagavme pocesto mislam se gledavme nadvor na nekoe mesto no na kafe takvi raboti ne sega vtorata godina se gledame samo doma kaj nego nikako nemozam da go nateram da ispadneme nadvor i pred edna nedela imav nekoja rabota do centar ama zatvoreno bese vo prodamnicata i za da ne si idam doma vikam aj ke odam kaj nego na 1 sat ke posedam za da ne idam doma mu se javiv i toj pocna da mi se dere ne stanuvam sega spijam neznam sto i mu se nalutiv normalno 2-3 dena samo on mi zvonese jas ne i deneska se vidovme jas i na skolo ne bev za da se videme zatoa sto toj e 2 smena na rabota vo drug grad i toj pak nesto mi se derese i jas se iznervirav pocnav da placam i toj ti samo places nisto drugo neznaes da pravis sum bila nerazberna ne sum go slusala neznam sto i jas sedam i go prasav sto e rabotata zosto vaka se ponasas zosto ne sakas da odime na kafe zosto ne me slusas zosto se se deres i toj mi vika taka mu vikam odgovori mi ubavo vika nema odgovor na tie prasanja sto da pravam ljuge mnogu go sakam a me nervira nenormalno cela nedela placam ne sum raspolozena ic daj kazete nekoj sovet ve molam

10. Svetulkaaaaaa

Svetulkaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Еееее точка,запирка ништо нема овде...дури те разберам.:|
    Иначе мое мислење е дека си му здосадила малце или си нашол друга,па можеби затоа несака да оди на кафе со тебе.
    За нели да не го гледаат,па и кога му си се јавила ти се дерел!:^)
    Ко да несакал да одиш кај него,па можеби и не бил сам!:!:
    Несакам да ти нафрлувам сомнеж,но споредм мене или муе досадно во врската или си нашол друга,и сама кажа дека до 1ва година од врската убаво ви било сте излегувале и се,а сега не!:wasntme:
    Зборувај со него отворено само така ќе решиш се !:!:
    Се надевам грешам со моето мислење,се најубаво :*

11. Srcence16

Srcence16 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    no jas sakam da razgovaram i cesto go prasuvam za nekoi raboti, a toj ne mi odgovara na prasanjata. Nikako ne saka da mi odgovori znaci go molam, ne mi odgovara

12. Svetulkaaaaaa

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Епа изгледа има друга,па и сака да седи на две столчиња.
    Вака ми изгледа како да е некој несериозен.
    А колку години имате ако не е тајна?

13. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.477
    Така не е одговор, друго како тоа немал одговор на тие прашања, да му се дерам на некого а да немам одговор зошто.
    Тоа шо те вика само за дома, а не сака да излезите, ништо чудно, гледа дека не се буниш, дома само ќе си седите, а тој со другари ќе си шетам сам низ град.
    Без разлика дали сте 2,5год заедно, не треба да дозволуваш така да се однесува со тебе, па уште ти рекол ти само плачеш ццц.
    Разговарај отворено, покажи малку заби, не знам зошто секогаш само молчите и дозволувате да ви се дерат, кој е тој за да ти се дере тебе ? Дечко ти бил леле чудо големо, па шо ако, не ти е сопственик.
    Кажи му дека сакаш да излезите, дека ти е здосадено само дома да дремите и да се однесува малку со почит спрема тебе, ако не секој по свој пат, не е единствен и баш ќе видиш ако ќе реагира дали ќе му биде сеедно или ќе се замисли малку, а не да го молш, да трчаш и да плачиш по него, а тој уште толку да се сили.

На mila1111, Dust и elenaeli22 им се допаѓа ова.
  14. Srcence16

Srcence16 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    jas 17 toj 19, no neveruvam da ima druga zatoa sto na fb mu proveruvam poraki so nikoj ne pisuva, isto taka nitu povici nema nisto takvo, jas mu vikam ti ne si seriozen toj mi vika, ti ne si seriozna jas sum

15. Svetulkaaaaaa

Се зачлени на:
    14 ноември 2015
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    1.457
    Многу децко понашање од негова страна!
    Девојко ако некој сака да изневерува не му треба повици,фб или други социјални мрежи.
    Ти кажав,можеби несака да излегувате заедно бидејќи сака да седи на 2 столчиња.
    Како тоа до 1вата година се убаво сега не?
    Зарем до толку е несериозен,незнам што друго би ти рекла освен разговор и покажи малце заби!

16. Srcence16

Srcence16 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    deskarada ... cesto mu vikam da ispadneme , da ne fati vozduh malce, a toj se mi vika nesakam da ispagam , me mrze, neznam veke sto da pravam nekako razocarana sum

17. Srcence16

Srcence16 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    vaka bese prvata godina se gledvme nadvor mislam ispagavme, no ne mi se javuase vo denot po 10 pati tuku samo ednas vo denot se slusavme, a sega vtorata godina se slusame cesto vo sto se vika skoro na sekoj 2 saat, no ne ispagame sega samo kaj nego se gledame i nikako nemozam da go nateram da ispadneme.. prv pt koga imavme odnosi bevme poaktivni a sega veke ne na kazi reci vo 1 mesec imame samo ednas sex

18. Srcence16

Srcence16 Нов член

Се зачлени на:
    24 март 2016
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    ajde kade ste zosto ne pisete ?

19. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    му се здосадило ..... со сила убајна не бидува

20. eloves

eloves Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    2.669
    Допаѓања:
    7.606
    Се согласувам со другите членки дека или му се здосадило или си нашол друга. Не сакам да ти набивам сомнежи ама тоа што му проверуваш тел или фб не е никаква гаранција, пораки и повици најлесно се бришат.
    Друга причина зошто некој би се однесувал вака, ете не знам. Ем и двајцата сте релативно млади, се надевам дека си свесна дека оваа врска нема да ти биде последна. Има шанси да е уморен и нерасположен од работа ама не ми се верува да е тоа единствена причина.
    Во однос на проблемот кој го имаш не дозволувај некој да ти вика за глупости, ако тој не сака да разговара со тебе остави го и почни да си излегуваш со друштвото. Што и да е, со тек на време ќе излезе на површина.

На Svetulkaaaaaa му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.