Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Абе ајде сака да праи све а да му праат на него ништо. Дај му ја клоцата, се гледа дека бара причина некоја да ти прекине .. по мое е ова нез ти шо мислиш. Али пази прашај 100луѓе одлучи сама !

2. Manchy

Manchy Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    така правам, сакам да видам дали воопшто ќе ме побара за одреден период, ако не слободен му е :)

3. Manchy

Manchy Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    :hug::l:

На JollyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Тој знае дека ти си слаба на него и затоа вака ти прави.

5. Manchy

Manchy Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Pa znae budaloto.. Ama namesto da ceni, toj...

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Не е тој крив, ти си крива што му дозволуваш. За 8 месеци не ни треба да се отпушташ толку многу. Примени го советот на членките погоре така ќе видиш дали му значиш или не.

7. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Имам дечко 3 год и врската ни е никаква.Еден период се е супер,после друг период лошо, цело време е со раскинувања и смирувања,карања,многу пати грешел и јас пак му простувам по 100ти пат,еднаш му раскинав бевме 2 месеца разделени пак некако ме убеди ми плачеше ме молеше му простив...има и периоди што е убаво и се е супер,се сложуваме и моментално сме во таков добар период и баш сега мораше да се деси ова...Се запознав со еден симпатичен дечко на фб т.е. го знаев јас од предходно го имав видено во живо неколку пати и он ми пиша пред некој ден и се допишуваме еве веќе 3-4 дена и ме викна на кафе јас се согласив да идеме и сега незнам дали ќе згрешам ако отидам? Од една страна имам грижа на совест и жал за дечко ми,јас се навикнав на него сепак долго време идеме и се плашам ако дознае дека сум излегла зашто тогаш ќе биде крај можеби ќе го изгубам... ама па од друга страна кога ќе размислам за врската наша дека ни е никаква и кога ќе ми текне дека и понатаму може пак ќе биде исто пак со караници како и секогаш и пак ако греши може подобро би било да искочам..незнам стварно што да правам.Што мислите вие?

8. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    навика! Убаво си кажа само од НАВИКА .....

9. Menasss

Menasss Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    39
    iskreno jas ne go obvinuvam deckoto bidejki taa mu kazala deka ima simpatii kon drug znaci ne go saka vistinski,jas mislam normalno e taka da reagira deteto..soznam .jas navistina sum protiv ljubomorata ama nekoj sto saka i ceni ne saka do tolku da go ponizuvaat..taa voopsto ne go saka..ete tipot od kaficot i ti i ste pobitni..podobro da se razdelat na nekoe vreme da vidi sto navistina saka taa..

10. Menasss

Menasss Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2010
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    39

11. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Јас го знам од предходно го имам неколку пати видено во живо и ова за прв пат ми се случува да посакам да искочам со некој, предходно не сакав ни да помислам да одам со некој покрај дечко ми.Незнам може нашава состојба ме натера на тоа, дека цело време се караме,раскинуваме може ми дошло преку глава незнам стварно зашто ама па од друга страна страв ми е да го изгубам,веќе се зближив многу со него се навикнав овие 3 год а и моментално сме во добри односи, еве веќе 2-3 недели се е супер не се караме...Незнам што да правам :(

12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.637
    @Tiniiic колку е силна љубовта меѓу вас? Дали се плашиш да го изгубиш заради тоа што го сакаш или заради тоа што си навикнала на него? Одговори на овие две прашања и се е јасно. Ако има љубов дај му шанса, ете расправиите престанале. Никој не може да гарантира дека нема пак да имате такви тешкотии но можеби сега навистина работите ќе тргнат на подобро. Запрашај се само дали вреди да чекаш и да видиш како ќе биде.

На Menasss му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Supergirl10

Supergirl10 Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
    Здраво пријатели. Ми треба совет. Со дечко ми одевме година дена..се скаравме и по два месеци започнавме повторно да се гледаме но потајно со цел да не форсираме за доколку е се во ред постепено да дознаат.Се одеше супер до моментот кога вечерта бевме заедно и ми заѕвони некој број во 1 и пол по полноќ. Се разбесни како и секој што би изреагирал. Ме натера да се јавам пред него со цел да се увери кој е притоа да звучам нормално на телефон. Се јави и беше дете што се имавме запознаено уште пред да бидам со дечко ми. Јас го познав и дофрлував дека не знам кој е на телефон со цел да слушни тој од другата страна за да не го издаде неговиот идентитет, па се исправи ситуацијата што рече дека бара друга особа и е грешка и се извини, кажа дека е женет..Заврши телефонскиот разговор.Од тој момент ми рече да си отидам јас почнав да плачам и да објаснувам. Таман се тргна супер и што мајка му текнало по време на овај да ми ѕвони. И добро е што се јавил од број што нема вибер..Му објаснив дека немаам никој.Плачење ,молење се разделивме ,виде дека ми е лошо и рече: смири се дека ќе се слушаме..но мене ми е толку неверно.Наредниот ден се слушнавме ама не ми спомнува.Многу го сакам а го осеќам далечен..Воедно си го заборавив и чадорот истата вечер и ми спомнува да ми го поддаде а не да се видиме..Не знам како да постапам

14. -Cute_Ownership-

-Cute_Ownership- Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    10
    Дечкии помош за како да отсакам некого.. Не ми се верува оти јас ќе се заљубам во 35 годишен со жена и дете, ама толку многу го сакам човеков а дефинитивно не би сакала да се вмешам во нечиј брак.. Наместо машки од моја возраст мене ми се допаѓаат постари стварно незнам што да правам ;(

15. -Cute_Ownership-

-Cute_Ownership- Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    10
    Јас мислам дека не треба толку да плачеш и да молиш. Тој така ќе знае оти си слаба на него и ќе прави се да те нервира, малку прави се дека и ти си лута за тоа он што ти викал. Инаку со љубомората претерал зошто ти се јавил некој да ти се скара нема смисла..

16. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    Не сте во право и двајцата. Прво, дечкото претерал со однесувањето. Ја разбирам неговата љубомора, но тоа не подразбира дека истата треба на таков начин да ја покажува и да се однесува така со тебе . Зарем ти не треба да имаш пријатели? ?
    Од друга страна, како тоа некој дечко тебе ти звони во ниедно време ? Пријатели ли сте, се гледате, или што? Прво, го лажеш дечко ти дека не знаеш кој ти се јавува и велиш добро е што ти се јавил од број кај што нема вибер. После тоа плачеш , го молиш дечко ти и велиш дека многу го сакаш. Навистина не можам да те сватам. Размисли убаво што сакаш.
    Никој нема право некому да му забранува но за да ви функционира врската треба да имате пред се љубов, почит, доверба, разбирање . Викни го и разговарајте , не дозволувајте врската да си ја расипувате за вакви работи.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mariahe

mariahe Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    18
    Имам 18 години...последната врска ми треаше 1година, откако раскинав, го преболив и не сум засакала никој веќе 1ипол година..откако почнав да излагам со други јас воопшто не сум се затрескала во некој, постојано наоѓам мани било карактер или физички изглед, ќе испаднам 2-3пати и веднаш ми станува досадно, и го баталам. Се понашам незаинтересирано и никакво, не дека уште го сакам бившиот, туку си имам оцртано во глава некои принципи кои досега никој не ги поседува...
    Арно ама, запознав еден дечко на фб пред некои 5 месеци, и тоа беше ден кога бев мн.изнервирана од се и само сакав нешто убаво да се случи, од досада го прифатив, му разгледав профилот, се океј, убав и згоден, почна да ми пишува, др.ден исто, кога пишував со него верувајте се чуствувам како да го знам осдекогаш, само што ќе помислам нешто да го прашам истото тој го пишува. Многу ми е чудно, толку лесно ни оди муабетот, и се тоа што стварно ме чуди. Не чувствував кога поминуваше времето на фб, нашиот муабет продолжуваше од ден на ден, стекнав некоја чудна поврзаност кон него, си разменивме и бројчиња. Така некои 3ипол месеци нон-стоп пишевме. Ми кажа кога ќе одам за Ск да му пишам обавезно,јас цело време му викав дека ќе одам после НГ, но ништо не се случи, зашто не отидов. Сега пишуваме, но не како порано, ми пиша кога ми беше роденден последен пат, ама порака на тел. На фб веќе не пишуваме, не му ставам лајкови, не ми става, не ми пишува, не му пишувам...и наеднаш полека го губиме контактот..
    Сигурно ќе кажете да му пишам јас, но што кога ќе му пишам кога знам дека нема да се видиме, ми се смачи виртуелното, сакам да го запознам во живо. Сакам да го видам, на моменти мислам дека јас се опседнав со него, секогаш кога запознавам дечко во живо и ќе се разочарам јас одман помислувам на дечкото од фб, и сите ги споредувам со него. Никакво ми е, знам дека кога ќе го видам во живо ќе знам што да правам, ама замислете јас имам уште 6 месеци додека отидам во Ск...Постојано чуствувам дека и тој мисли на мене и си правам секакви филмови....
    Ви се случило да се затрескате во некој на фб?

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Сладоледот е убав однадвор, ама внатрешноста е послатка.

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774

Речиси на пола или повеќе од населението им се случува да се затрескат во виртуелен лик. Исто и мене ми се случило , и те разбирам, но ако веќе ти е преку глава од виртуелноста, собери пари, отиди за Скопје, или зошто тој не дојде? Така барем ќе знаеш на што си. Што побрзо тоа подобро, нема потреба од чекање. Гледам дека ти значи дечкото, ако е така не гледам причина зошто чекаш и не го направиш ти првиот чекор?

20. whitepearl

whitepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    38
    Не рaзбирaм штo би знaчелo пoсле кaрaницa/рaскин oн ми викa Ке видиш другa стрaнa oд мене?
    Притoa мoменти не кoмуницирaј сo мoите дa не си дoшлa..сум гo уништилa,тoлку време сум му земaлa..гoтoвo е му се смaчилo..Уствaри рaди мене се скaрaвме мa дa не вреди зa тaквo пoнaшaње.
    А и кaкo дa не мислaм и дa не се зaмaрaм сo негo пoсле 6гoд?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.