Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Сака да каже дека ќе го видеш во друго светло, она кое не го знаеш, би можело да значи лошата страна.
    А поради која причина се скаравте?Што поточно? Кој е виновен? И дали при секоја кавга вака се заканува?
    Мислам дека е недозреано дечиште, како може тој така да се однесува?
    Тешко е, не велам не, но дали би сакала да имаш иднина со некој кој се однесува на тој начин?

2. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Не јa знaм причинaтa пoрaди кoјa сте се скaрaле, меѓутoa претпoстaвувaм oвa гo кaжaл вo aфект нa нервoзa, не си стaвaј се при срце, мaшките кoгa се нервoзни пoнекoгaш знaaт и дa кaжaт збoрoви сo кoи би не пoвредиле и нaвредиле, сигурнo нa дечкo ти нештo тешкo му пaднaлo штoм кaжaл тaкa, aкo немa сериoзнa причинa немa местo зa пaникa, мнoгу време сте зaеднo, се сaкaте претпoстaвувaм и нoрмaлнo некoгaш и ќе се скaрaте aмa пoсле кoгa ќе се видите пo кaрaницa е нaјубaвo:D уживaј и кaкo штo кaжaв не си стaвaј се при срце

На whitepearl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.643
    Те разбирам, и јас сум била во таква ситуација само што тој во кој се затрескав јас не е женет.
    Мораш да се оддалечиш од него. Не оди на тие места каде што оди тој. Почни да контактираш со други па и излези со некој. Така со тек на време ќе успееш да го заборавиш.

4. whitepearl

whitepearl Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    38

Се скaрaвме пoрaди мене демек лoшo ми билo oднесувaњетo ми имaл кaжaнo 100пaти...a нa негoвoтo пoнaшaње некaкo нaвикнaтa сум.Oвa дo сегa ми гo немa кaжaнo.Си мислaм дaли знaчи декa ке се смириме пa ке се oднесувa пoинaку или декa ке биде лoш aкo oтидaм кaј негo пo мoјте ствaри или стaпaм вo кoнтaкт сo негoвите.Ми пишa вчерa кaкo не сум се извинилa блa блa,му кaжaв вo oчи дa се извинaм не пo мoб и декa немoжaм бес негo a не пa дa се глупирaм.

5. -Cute_Ownership-

-Cute_Ownership- Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    10
    Ти благодарам на советот знам дека најправилно ќе биде така

6. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Какво е тоа лошо однесување? Јас не можам воопшто да го разберам, тој тебе треба да те прифати со сите маани и доблести како ти него.
    Ако сметаш ти дека треба да се извинеш, извини му се но не дозволувај да те гази тој, имај свое јас

На whitepearl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Manchy

Manchy Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2016
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Некоја нека ми пише ПП :))) <3

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Јас по лошо однесување подразбирам пијанчење и паѓање по улици, карање пред други луѓе, љубомора, контрола итн. Сигурна сум 99 проценти дека си љубоморна бидејќи сите врски скоро и поради тоа се караат. Ама ако претеруваш со љубомората тогаш и лошо однесување е. Замисли тебе истото да ти го прави тој ќе речеш ми се качи на глава.
    Сепак... не е маана лошо однесување тоа е еден вид на невоспитание. Ако и двајцата сте невоспитани тогаш вас ве држи само страст тука нема емоции, постојано се карате, се навредувате, тој лошо се однесува ти лошо и тоа никаде не води, си стоите во место.
    Сепак треба и двајцата да се корегирате во однесувањето не само едниот.

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Fifica

Fifica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    36
    Здраво девојки, ве молам за мислење... Се плашам да стапам во врска со еден дечко кој добива дооста внимание од девојките и многу флертуваат со него...Јас навистина сум заљубена во него и тој се однесува така, но страв ми е дека лесно ке го изгубам, дека некоја друга ке му го помати мозокот бидејки тој е голем женскар и уште се чудам како јас успеав од толку девојки да му го задржам вниманието. Незнам дали сето тоа е вистинско или и јас сум само една од неговите сигурни резерви, незнам дали е спремен за врска и како ке успеам да го задржам. Многу често го снемува, губиме контакт а потоа се оправудва дека тоа е така ради тоа што јас не сум му обракала доволно внимание па и тој исто.. Навистина ми е ризичен,многу го сакам а несакам да направам уште една грешка :|

10. -Cute_Ownership-

-Cute_Ownership- Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    10
    Штом е женкар а ти обрнува тебе внимание тоа значи дека во тебе гледа нешто повеќе, за секој женкар постои една што ќе го смени. Од кај знаеш можеби ти си таа што ќе го смени. Сепак за посигурно најпрво разговарај со него, види како ќе реагира.

11. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.171
    Допаѓања:
    175.442
    @Supergirl10 сакам само да ти речам ... не е криво момчето што ти се јавило толку доцна. Не знам, зошто би било лошо ако некој ти ѕвони па тој да разбесни? Небитно тоа, зошто тој би реагирал бурно ако било „грешен број“? Следно не сфаќам, зошто би го лажела ти за тоа безразлика на неговото однесување?
    Не знам зошто сте раскинале ама ми изгледа како да има одредена недоверба кон тебе можеби. Викни го да излезите и замоли го ова да го разговарате сериозно. Кажи му дека сте заедно, дека ако сакате да се обидите повторно мора да играте со отворени карти за да не си ја разнишувате довербата туку да си ја повратите и да си ја подобрите врската.
    @-Cute_Ownership- да отсакаш? Невозможно би рекла, ама да се оддалечиш од човекот ако си свесна за ситуацијата - можиш во секој случај. Некогаш се во право кога ќе речат дека времето лечи повеќе од лошите рани - едноставно продолжуваш понатаму, се концентрираш на моменталните проблеми и едноставно немаш време за остатокот.
    @mariahe Да. Ете мене ми се случило ама некогаш (барем во мојот случај), флертот ми беше сосем доволно зошто бев загреана неколку месеци дур ми здосади (ако ми беше блиску сигурно ќе се моткав со него месец дена). Ако толку сакаш, зар не би можела некако побрзо да се организираш да одиш Ск или да го замолиш тој да дојди во твојот град пример со другарите на прошетка па вие да се одделите покасно?
    Ако ти е за сериозно, имај на ум ако неможите да си дозволите иди ми - дојди ми, дека можи да ви биди многу тешко, размисли ја секоја опција.
    @whitepearl кога некој вели дека „ќе ја видиш другата страна од мене“, обично мисли - „ќе ти се одмаздам“. Која и да била причината, тоа тој можеби го рекол во афект, зошто бил гневен нели. Кога би подразмислил можеби и нема да преземи никаква иницијатива за било што, но не би можела да знаеш.
    @Fifica гледај, има разлика од женкар до женкар. Значи имаш женкар кој не е спремен на врска НИКОГАШ, значи буквално никогаш. Цел живот ќе се врти по женски и на 15 и на 25 и на 55 и ќе изневерува во главно. Имаш женар кој му налага друштвото и можностите да биди, а потоа со тек на време се средува зошто периодот за забава поминал. Испитај терен, види колку е сериозен. Не е воопшто битно дали него му се пуштаат, ако тој не им обрнува внимание нив. Ако често се губи, и тоа те загрижува - испитај го и тоа. И не мислам да играш таен агент, туку убаво разговарајте, за достапност, за доверба.

На -Cute_Ownership- и natemila им се допаѓа ова.
  12. mila1111

mila1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    397
    Искренo, јaс не би ризикувaлa дa бидaм вo сериoзнa врскa сo женкaр, oд причинa штo знaм штo мoже дa ме oчекувa...Другa рaбoтa, aкo некoј вистинa е зaинтересирaн зa некoјa девoјкa и сaкa дa биде сo неa, тoј немa дa исчезнувa и пoсле некoј периoд пoвтoрнo дa се пoјaвувa, туку тoј ќе се бoри зa неa, a тoa штo кaжувa не си му oбрнувaлa дoвoлнo внимaние му е изгoвoр, се плaшaм декa си му еднa oд низaтa девoјки, дaј бoже дa грешaм

13. leonor

leonor Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2015
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    0
    E aj nekoja na vozras od 18 god za sovet ako saka neka pise vo inbox

14. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.643
    Јас мислам дека не те сака бидејќи кога машко ќе засака некоја не ја остава така лесно. Па тој уште и не ти пишувал под изговор дека ти не си му пишувала. Можеби му се допаѓаш ама допаѓање е далеку од љубов. Ти сакаш врска ама тој очигледно сака само провод.

На Mia.MGK му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GoldenRose.

GoldenRose. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2016
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    1.092
    @Fifica не е воопшто битно дали нему му се пуштаат, ако тој не им обраќа внимание. Испитај ја ситуацијата, дознај повеќе за него ако можеш.. со кој/што се дружи , каков бил во врските досега и сл. работи.
    На муабети само секако дека не можеш да се потпреш, и дур не пробаш не можеш да знаеш нели...
    Штом тебе ти обраќа внимание очигледно му се свиѓаш но сепак биди внимателна . Не мора да се избрзуваш за врска , за почеток почни лабаво , дружи се повеќе со него , така поодблиску и подобро ќе го запознаеш па и ќе му ги видиш намерите дали тој сака нешто повеќе со тебе или можеби си му само една од многуте како што велиш .

Последна измена: 12 мај 2016
  16. Mia.MGK

Mia.MGK Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    256
    Ако навистина му значиш нема да го снемува или пак само го има кога ќе му снема женски ,женкар си е женкар да му значеше немаше да го прави тоа и ќе беше со тебе ,затоа најди си некој за кој нема да се потресуваш дали некоја друга ке му го помати мозокот НЕ значи никој неможе него да го ''заведе'' ако те сака или му значиш неможе никој да го натера со сила да те изневери и слично ,се надевам ме сфати што сакав да кажам.

17. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    892
    Допаѓања:
    2.918
    Ме јаде црвче а сепак нема некоја посебна причина. Уствари има, па еве ме интересира како вие би постапиле на мое место. Упорна "другарка" е во прашање, значи многу упорна, каде и да се видат обавезно го кани некаде, го вика и се однесува со него како уште да е сингл. Со другаркава се смувале порано пред неколку години но се останало на некое "пријателство" кое ден денес трае. Знам и за други но оваa некако ми забоде очи, затоа што што и да спомне (настан, роденден, на кафе пр.) го вика сам, никогаш не не спомнала заедно. И да рече јас не би отишла сигурно, но чисто едно почитување да направи ако веќе сум присутна таму, вака се осеќам ко приколка. Да не спомнеше барем еднаш во множина ќе се осеќав многу подруго, ама секогаш е исто, и во живо и на фб. Не би сакала да пресечам оти знам дека така ќе направам минус и во негови очи, и во цело друштво. Ама ми пречи тоа искрено, колку и да звучам детски. Од друга страна се тврди дека навистина нема ништо кон него никаква намера и дека така слободно си се однесувала со сите буквално, како со женски така и со машки.
    Сакам да поработам на себе бидејќи сметам дека проблемот тука е во мене, со него лично нема ама баш никаков проблем. Ме почитува максимално за се, конкретно за ова вели дека е најнормално и ако осети дека се претера и пресече одеднаш би испаднало од ништо нешто, со кое се согласувам. Коректен е што се однесува и до неа, и тоа го правел чисто да не се осети тоа црвче за кое и сам вели дека нека потреба ни повод да ми се јавува. Шлаг на се е што не сме од ист град. Ќе побудалам значи. Конечно најдов некој што ме помести од мртва точка на ова поле па и на други, прекрасно ни е и не би сакала да го изгубам ради параноја или што и да е ова. Нешто за смирување? :D

18. Mia.MGK

Mia.MGK Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    256
    Разговарај со него кажи му како се чувствуваш и што мислиш во врска со тоа верувај многу пооброр ке ти биде после разговорот отколку да си трпиш во себе

На MiloMalo и Nausicaa им се допаѓа ова.
  19. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    @MiloMalo. па нормално дека ќе ти смета! „Другарката“ ај што си пробува (нејзината намера е јасна) ама како реагира дотичниот на нејзините покани? Зошто ако ја одбива или обавезно те вика и тебе, донекаде е во ред но ако цел среќен оди на кафе на само со неа, да знаеш дека си имаш проблем :(

И не дозволувај да те прави будала при здрав разум, црвче-мрвче, да го видам него колку ќе беше искулиран ти да одеше во кино со твој бивш мувач!

На MiloMalo и Mia.MGK им се допаѓа ова.
  20. Mia.MGK

Mia.MGK Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2016
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    256
    @MiloMalo машките не ги боли се додека не почнеш да им враќаш со иста мера ,имав еден дечко со кој идев 6 месеци беше толку многу љубоморен што не ми дозволуваше да искачам никаде без него затоа што мислеше дека ќе го изневерам и од толку што ме напнуваше баш го направив тоа и почнав да искачам без да знае он ,а он секаде можеше да искача а јас не смеев ,сега кога ќе ми текне се прашувам како сум го трпела тоа и како сум издржала ...и кога му раскинав и му кажав дека го изневерив почна да плаче и ми нудеше втора шанса ии ми викаше дека ке се смени ,секако беше свесен дека моето изневерување беше по негова вина затоа што толку ме притискаше ми звонеше на секој половина час да ме праша каде сум што правам ,но за среќа од како раскинавме веќе не ни го видиов ни ништо ,си продолжив понатаму и среќна со својот живот ,

На mila1111 и MiloMalo им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.