Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Благодарам мила, тоа и го правам но пазам да не ја претерам... ја знаеш она, пазиш на се и на крај го јадеш дебелиот крај, од тоа се плашам да не дојде...

Благодарам на советот... истото го имам кажано пред него, буквално до збор. Примерот со обратна ситуација, реакцијата е дека не би му било сеедно и ме разбирал зошто реагирам, а на поканите нејзини искрено не знам како иде оти не сме од ист град, тоа ме плаши најмногу. Да му брцам во фб исто ми е неубаво. Многу е тивок и повлечен, пази да не повреди некој и се тоа, а кога седиме заедно и оваа ќе спомне такво нешто прво се врти кон мене и одговара во множина "ќе видиме ако сме слободни" и сл, но не знам како изгледа тоа кога не сум таму... значи оправдана ми е реакцијата, мислев дека претерувам... уфф :sweat: Јас си поаѓам од себе, и на него му го кажав тоа, ако се случи бивш мувач да ме покани негде сама (што и нема шанси оти таква сум, го бркам од старт) но еве да се деси, прво мене ќе ми биде незгодно да слушнам камоли да прифатам. Овие колку и да целат дека е чисто другарство сметам дека не е, бидејќи некогаш се скршило и не е исто. Стварно не знам... еднаш се налутив дека го гњавела на фб, тој ми го кажа тоа, и кога му реков дека е малце претерано ми кажа дека е само другарка и ништо повеќе но немал намера да ја батали оти многу години си живееле бла бла, ама боли ова бе мме...

Последна измена: 16 мај 2016
    На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    Девојки ми треба помош...
    Се допишувам со еден дечко , да не речам скоро цел ден , ако не пишуваме тогаш се слушаме на телефон и сл. Исто и се гледаме, но онака другарски. Сеуште не сме во врска. Дечкото ми се свиѓа и покрај сите тие разговори и слушања на некој начин се приврзавмногу за него. Не можам а да не го слушнам барем еднаш во денот. Истото го осеќам и од негова страна. Но што се случи... Тој знае доста работи за мене , и во неколку ситуации постапи на начин кој многу ме иритираше и се осетив повредена , како на потсмев од негова страна. Знаеше дека ми смета тоа и си дозволи неколку пати да го стори истото. Еднаш - двапати премолчав, последниот пат ми ја прели чашата што се вика и се оттргнав од него, немав желба ни да го слушнам неколку дена , па така пројде цела недела и повеќе како не пишуваме нит се слушаме/гледаме. Мислам тој ме бара но јас не му одговарам.Без разлика што се случи морам да признаам дека после толку време почна многу да ми фали. Немам храброст да го побарам , чекам со надеж дека можеби ќе ми се извини но ни трага од тоа, единствено што ме бара често и ми пишува . , Не сум таков човек што ќе ти се лутам за цел живот колку и да ми згрешиш. Ептен сум мека за тие работи и се мразам поради тоа. Толку многу ми фали и сакам да бидеме пак она што бевме но неможам да си дозволам да премина м преку тоа и овој пат. Како да постапам со него?Како да му дадам до знаење да не му текни уште еднаш така да се однесува ако сака да бидеме заедно..?. Инаку додека бевме сеуште во контакт имав некое чувство дека и тој ме свиѓа а можеби и дека ме сака, еднаш и ми го призна тоа...
    Ве молам за совет.

3. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    ти фали само неговото внимание , а не тој!

На Summerlover и Mia.MGK им се допаѓа ова.
  4. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    Мислам дека побарав совет за нешто друго... а не за тоа што мислите вие дека се случува во мојата глава..

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    девојче како би ти помогнале како да постапиш со него за да не му текнало така да реагирал????
    Па разговарај отворено , дирекно и отворено , друго чаре немат!

6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Ок, совет ... не сте заедно те нервра и провоцира може да е
    1. опипување кои ти се слабите точки и лимитите
    2. си игра мајтап и тепа време и како со тебе така и преговара и договара со други, а таму зачкрпи ти се враќа, а е ОК егото му е ко планина па, те дрибла, машка работа, слаби играчи.
    3. ти станал навика и сега ти е празно, тоа не значи дека се длабоки чуства.
    3. можеш да му попуштиш ама каде ќе ве одведе тоа не знам.
    4. можеш лепо фино со др. да си имаш комуникација и него да го заборавиш ко и да не бил па, тој на др место нек се зеза покварено.
    Во моментов не знам што др да ти кажам, позз

На eloves, Mia.MGK, anakonda88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. sanjaspasova

sanjaspasova Истакнат член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки ми треба вашата помош
    Со дечко ми сме во врска 2 години пред месец дена бевме раскинети и јас почнав да пишувам до друг тип на фб ама онака другарски, но после 2-3 дена со дечко ми решивме да се смириме па тој дозна дека сум пишувала и сега мисли дека сум го изневерила и секакви глупости и од тогаш секојден се караме пола ден е се океј а потоа ..де се смирува де ми раскинува па му требало да му докажам дека не сум го лажела јас сум требала да се борам за нас. Сега се осеќал ко да не идел со мене не било ништо ко поарно јас сум требала да сторам нешто за да се смени тоа. Девојки што да правам нависитна незнам утре сакам да идам кај него ама незнам како да постапам ств несакам да го изгубам заради такви глупости. Ве молам за помош :|

Последна измена: 16 мај 2016
  8. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Е, за ова не знам што да речам освен да му кажеш дека времето ќе го покаже своето, а и ти шо мајка си барала да се допишуваш одма, а знаеш имаш нешто ОК. Во тие преписките не пишуваше за дечко ти? Тоа е нормално посебно ако си лута, тоа би било доказ дека ти си се допишувала ама овој ко те тешел :) снаоѓај се сега :)

На sanjaspasova му/ѝ се допаѓа ова.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.353
    Обиди се на секаков начин да му докажеш дека не си го изневерила и да го оставите минатото таму каде што му е местото, да си почнете онаму каде што застанавте. Покажи став, не се плаши.
    Во спротивно ако не му докажеш дека немало ништо, секоја најмала караница ќе ти префрла
    Иначе не ми е јасно, пишувате со други и како успеваат да ве дознаат?? Толку ли сте аматери? :D постои опција да го избришеш разговорот и никому ништо

На Mia.MGK и sanjaspasova им се допаѓа ова.
  10. Batterfly93

Batterfly93 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    215
    И јас кога бев скарана со мојот, тој одма за инает почна да додава да се пушта да пишува, ама откако се смиривме си призна дека се било за инает, а и немаше нешо посебно пишувано. Ич не му се замарам тука си е до мене и несмее да мрдне.. мој совет не трчај по него зашо цел живот ти ќе бидеш "лижогузац".. машко е ако вредиш за него ќе те побара пак ако не не ти треба тој .

11. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    срце не си должна да го трпиш , оној кој сака простува , ти физички не го изневери .
    А и не сте во брак па така да се однесува спрема тебе .

12. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Став ама овој жива ја фатил иако ништо не направила и можеби ништо не би направила ... затоа најдобро ако сака да си ја задржи врската не многу оштро.

13. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    А, не е така, доверба е во прашање. Стави се ти на негово место, не е така.

14. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    па она не го изневерила , чак пишела на фб со друг додека биле скарани , што сакал он , да седи и да кука за него???
    Не вредит

На Mia.MGK му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Batterfly93

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    215
    Навистина незнам што очекуваат машките од нас. Да бидеме достапни 24/7 само за нив кога ќе им текне. Ние немаме обврски и потреби.Ние несмее да правиме работи кои тие ги прават.
    И од каде тој толкава храброс да и раскине после толку време или ова со пишувањево баш му се погодило. Навистина ми е апсурдно кога ќе слушнам машко да раскине. Глупо ее, па и плус кога ќе ископаат некоја причина од пи*куси матер!

16. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Не збориме сега за врска која е кратка и на стаклени нозе туку за двегодишна врска и плус тој неа на око ја држел и како може да не му должи објаснување? На крај краева сам прочитал се, а што прочитал јас и т не знаеме. Да беше кратка врска ОК ама вака, не е сеедно не зезај. Што да не кука,а не па, не кукаме по раскинување ? Кукаме факт и мажи и жени,секој на свој начин

17. Batterfly93

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    243
    Допаѓања:
    215
    Точно на никој не му е исто, ама баш ме нервирате вие машките кога се фалите како плачела, кукала и молела да се смирите, Баш напротив тоа не е за потсмев, ние се дрзнуваме на тоа затоа што сме многу по храбри од вас, додека вие изигравате фраеришча, а душата ви се кине. Фучите со колите се пуштате на други девојки и за ден - два веќе сте ја заборавиле и сешто кажувате за неа. Од таквите ги замразив машките.

18. anakonda88

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    outlook е женска :D

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    Чекај малку, јас не сум машко, може размислувам како нив во дадени ситуации ама жена сум. Голем дел од мажите така преболуваат, плукајќи по таа жена што да правиш ни со нив ни без нив ја бива. Важно не им е сеедно, ете некоја утеха де. Јас не реков да кука, туку да ја оправ некако работата, а за кукање секој во даден момент кука на свој начин,а тој што направил жена да кука е одраз на неговата способност да ја усреќи и тоа зависи од ситуација до ситуација.

20. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.145
    То бе Анаконда :( НЕ СУМ МАЖ ЗА ЖАЛ НА МАЖИТЕ ХАХХАХХАХА

На anakonda88 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.