Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    ме праша а јас му кажав дека ми доцни и ми речи дека не е страшно да не се нервирам има решение за тоа-не дај бозе да забремениш, има во оние што се на црно клиниките да те натера да аботираш, :fubar: а не ти дава лазна надез дека ке се земете
    бог да чува и да брани(смајли што се крсти)
    ај малку стави го прстот и размисли што правиш, си се фатила ко слеп за стап за дотичниот, ко да не постои друго машко освен него на светов :tmi:

2. zbuneta2

zbuneta2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    5
    Не знам која возраст си, но се најдов во твојот пост. Еве еден совет од мене.
    Оддалечисе од него, не му врти, не му кревај слушалка, кога ке го видиш поминиси покрај него без да го забележиш, ке видиш он ке почне да те бара и пак ке сака да бидете на тој начин како што сте биле претходно, но ти не попуштај, тогаш ке ја видиш неговото размислување за со тебе, ке видиш дали имал сериозни намери за со тебе. Ако сака пак така да продолжите бегај подалеку од таков, не ти треба, ке ти биде тешко но издржи ке помине. Излегувај и дружисе. И мој совет прочитај ја книгата ::зашто мажите сакаат кучки:: и ке ти даде убава престава за тоа каква треба да бидеш. Само напред. Поздрав и секое добро :)

3. zbuneta2

zbuneta2 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    5
    Но јас имам друг проблем, чешки да ми беше како пчеличка ке знаев како да го решам. Мојот проблем е тоа што со бившиот се смиривме по втор пат. Првиот пат кога се смиривме беше катастрофа немаше време за мене и ме превари и се јави на бившата. Вториов пат као цитирам [27.09.2011 02:06:08] ZzZzZzZzZz: Pred nekoj den ili nedela piev so eden postar od mene.....mi kaza nekoj rabote moze u pijanstvo ama pa nekako mi go razbistri pametov....i iskreno na muabetot so mi go kaza mu rekov deka aum imal samo edna osoba so mozem da,se potprem na nea I sfo za sve bi me razbrala a toa si ti...i mi rece ako postoi takva oaoba za mene deka gresim ako ne napraem so I da e za pak da aum so tebe... I iskreno od togaj uste mialim so da praem [27.09.2011 02:13:18] ZzZzZzZzZz: I nego mu kazav I tebe ce ti kaEm pak deka ako bi sakal da sum so nekoja toa e nekoja so ima razbiranje sprema mene I so bi me poddrzala u sve a osven tebe druga takva ne poznaam...." togas ne znam zas vaka se ponasas??? Daj ozbilno da ja sfatimo rabotata... И се смирив. За да ми каже после дека имал проблеми и ради тие негови проблеми не мислел на девојка и затоа така се понашал и као да во него има две особи една особа добра друга лоша. Ми рече дека ке гледал да се смени но ме напушта и дека ке сме биле другари. Потоа дознав дека станал пријателка на феизбук со неговата прва девојка и му пререков као зашто не си со мене пријател на феизбук, како одговор добив дека ке сум го шпиунирала..и као да го оставам на раат, и му го кажав тоа што ми го кажа,што ви го пострирав погоре и ми рече дека е така а јас што сакам да мислам. Му реков дека времето ке го каже своето дали е така или не, како одговор добив , ок чекај само ти на времето и ке дочекаш. Па ме интересира вашето мислење,дали нешто мати затоа што мислам дека мати или стварно си има проблем и ради тој негов проблем не може да се гледа со мене или да биде со мене.

4. strawberry009

strawberry009 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Леле колку е иста твојата ситуација со мојата! Збунета2 бегај што е можно подалеку од таков створ! Се чудам и самата како јас да имам пишувано тука....! Ете го бившио мој се жена до друга.....! Не му верувај на таков лажов! Мене од секаде ме бриша, ми раскина преку смс, имавме сериозна врска....маани го таму пробај продолжи понатаму!

На zbuneta2 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Vikky.baby

Vikky.baby Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Се надевам дека нема да ви биде тешко да ја прочитате приказнава бај д веј.. малце интересна е
    Епа вака.. за типчево што ке зборам сеа го знам од пред 2 год. али никогаш не сум го видела.. па сеа ни се падна да учиме во исто школо, различен клас.
    На поччеток на школска год. почна муабет од типот:
    .дали имате слободна клупа?
    .дали има столче?
    .дали може сунџер?
    и обично јас како најдрдорешка ( не ми дојде паметот од основно па продолжив и во средно )
    - секогаш одговарав на неговите побарувања: За тебе има; види таа таму позади; или да ни го вратите сунџерот одма.. :D
    Една вечер излеговме со уште 3 другарки в град. на кафенце.. седнавме, нарачавме и почнаа оние муабетии и озборувања.. ама јас како и обично да видам кој влага во кафичот и не ќе го забележам него со уште еден другар.. другаркиве не приметија но, од време на време ке му фатев нему некој поглед и шмекерска насмевка.. :wasntme: :$ .. Си дојдов дома што си дојдов.. опа он уклучен на фб. Ми пиша..
    Просто не очекував толку брза реакција .. и почна муабет:
    како си? шо праиш?
    тој: супер сум.. иначе шеткам низ профилот твој. :P
    јас: и најде нешто интересно?
    тој: има има :P
    ...незнам што се случи и како падна муабет али почнав да му ги лајкувам сликите.. и тој ми вика си најде спорт гледам? и јас да. , малце сликички имаш на профилчево па да им стаам да сите лајк :D и тој <3 (срце) си :D
    ..Прв муабет,Втор муабет на фб. после се видовме школо и неочекувано ми рече здраво и се поздрави со мене. (поздрави-ме гушна во образ)Мање битно.. долги муабети со зезања и покани за на палачинки Нема врска сеа тоа.. проблемче то е муабетот што го правевме денеска.. некако беше мн оддолжен како ич да не му се правеше муабет на фб. и го немаше едно 5-10 мин. и после ми вика као извини не бев тука правев муабет на моб. со -името на некогава сегашна школска другарка- иначе девојчето што го спомнав е тешко симпатично ку*виче..
    Еее ми прекипа.. сеа моеш со таква женска муабет на моб. а немаш време за мене?
    Еее позсле муабет мене не ми се правеше и ја терав инат. и тоа со најнајкратки одговори што можеше да ги добие. (да.не). Виде дека нешто не е во ред и ми рече ајде сега чаос морам да одам :*.. одговорот мој што го доби не беше каков што сакаше. чао.

Сеа вака страшно ми треба мислење а и совет што понатака да правам со типчево.. приметувам дека е на база на свиѓане работава.. само не ми е јасно што сакаше да постигне со тоа што ми кажа дека зборел на мобилен со тоа ку**ичето тешко :@ Као многу зафатен е дечково или многу е баран односно посакуван??!? Штоо. и дај кажи те стварно ми треба совет.. типчево е неодоливо шмекерско.. плава коса, плави очи ,висок :$

6. mysterious

mysterious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.491
    Допаѓања:
    2.661

Болдираниот дел. Чекај бе малку. Вие ништо немате. Што одма се поставуваш како да си му девојка. Не си прави филмови. Значи можеби само време си потполнува со тебе. Фејсбук комуникацијата ништо не значи. Изврти му ги пријателите. Ако му се повеќе од 80 посто жени,гарантирам дека кога пишува со тебе уште со десет пишува и на тие десет истото му го пишува. И ништо не сака да постигне со тоа што ти рекол дека зборувал со таа на телефон. Значи само ти кажал дека зборел на телефон! Аман,не мора се да има задна намара или нешто слично.

На Vikky.baby му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368

Претпоставував дека си на тоа годиште... Целава фејсбук манија од лошо на полошо иде.
    „Боц-боц, па некој лајк, па ми пиша на чат.. Леле се сакаме! Засекогаш заедно!“
    И исто и мене ми падна во очи делот „Еее ми прекипа.. сеа моеш со таква женска муабет на моб. а немаш време за мене?“... Ајде да идевте или да се мувавте разбирам, ама затоашто сте правеле муабет на фејсбук и сте размениле лајкови заклучи дека те свиѓа и сеа нешто си у филмот дека сака да те прави љубоморна? А и напомена дека типот е шмекериште, контактирал со некоја пудлица со тон шминка.. Го боли к*рот него за карактерот на една девојка.

Преку глава ми е од вакви трескања од земја...

На Vikky.baby и mysterious им се допаѓа ова.
  8. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Ти треба совет и мислење.
    Ок.
    Мислење - мала си.
    Совет - не продолжувај со него.
    Зошто?
    Затоа што подоцна ќе се каеш, гледам многу си така дрдорешка како што и самата се нарече.
    Ти леткаат бубачките, имаш само 15 години.
    Девојко, тоа не се ништо.
    Прва година си средно, се што лета не се јаде. Trust me.
    Најдобронамерен совет ти е ова, кој верувам нема да го испочитуваш и ќе промрмориш
    "Која си ти вака да ми зборуваш", бидејќи секогаш ги напаѓаме оние кои не се на наша страна.
    Сега подобро е да вложиш во книгата, да направиш добра инвестиција во нешто поради кое за 10 години ќе бидеш успешна жена.
    А тогаш мажите, сами ќе те бараат, а не ти да трчаш по нив.

Just an opinion.
    Се најдобро. :)

На srcekrsacka, Vikky.baby, Cynthia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Vikky.baby

Vikky.baby Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    mysterious , Scar.Tissue , Cynthia :hai:
    можда почнувам и да сваќам што е работава.. стварно ми требаше мислење и сега ми е многу појасно..
    искрено во право сте за се‘ .. само што јас не можев да го сватам тоа додека не ми кажавте вие..
    не им кажав на другарките мои затоа што не знаев како ке реагираат. можеби да ја имав онаа најдобра другарка која во животов мој веќе не постои ке и кажев, но тоа е..
    Фала многу за мислењата и советите и верувајте дека ке ги применам.
    сега за сега учењето на прво место.. а после се останато ;)

10. mecencete

mecencete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    проблем или незнам веќе што ....
    заедно сме 2 ипол години,разлика сме само 2 дена,јас сум постара од него...првиот роденден поинат заедно беше супер,ми донесе поклон до дома,срамезливо ми го даде и тој момент за мене беше преубав...лани ми честита онака на чет и вечерта поклон ми даде,јас утредента спремив вечера едно др значи изненадување без он да знае....еве оваа година ни се близи роденден ааа веќе 1 месец сме или лути или ќе се видиме и искараме значи лоши односи... па сега барам помош сакам да му направам пак некое изненадување за роденденот иии покрај тоа тоа да биде како вечер од која веќе понатаму ќе продолзиме да бидеме старите добри ние...само се двоумам и мислам дали мојата зелба за овааа врска некогаш ќе успее да биде преубава како порано ((

11. strawberry009

strawberry009 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Да си го кажам епилогот :rofl: ..........испадна како што мислев јас, типот си го ладел со мене, изгледа немал што да прави во тој момент затоа и ми пишал.....Сега ме игнорира, и покрај тоа што направивме муабети, и не ни дојде да се запознаеме иако помина покрај мене каталјон пати. Некогаш си размислувам како сите машки се исти....си викам не се, ама се повеќе факти се за тоа дека се исти! Ретко кој ја гледа внатрешната убавина.....сите гледаат да имаат јака женска пред себе.....

12. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836
    Не се замарај за некој што не вреди, ти е гајле, ќе дојде, ќе запознаеш некој што ќе те сака било каква и да си, ќе те сака за тоа што си, а не каква си (некој што нема да ја гледа убавината пред карактерот), но тие таквите доаѓаат на крајот, затоа ќе си почекаш малку, бидејќи ако бараш сега и да биде некој со тебе ќе биде пролазен и на крај и за тој ќе кажеш сите се исти. Барем за машки не се замарај тој правиот ќе дојде кога најмалку ќе очекуваш. И не се само зборови, ќе видиш така ќе биде ;)

13. draganaforever

draganaforever Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    добар ден ми треба ваше мислење.се гледам со еден тип веке месец ипол.ама се си мислам дека има направено некој ѕид околу себе и не дозволува да му се доблизам.на тел.е многу краток дури понекогас мислам дека не мозе да ме слуша шсто му зборам.глега што е мозно побрзо да го прекине разговорот.ујас се обидувам да развијам некоја комунокација зосто последен пат кога се каравме он рече дека немаме комуникација а не ми дозволува да помогнам во врска со тој проблем.како0 треба да постапам сто треба јас на направам?

14. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Најчесто ваквите дечки биле повредени во минатото и сега патат од комплекс дека тоа повторно ќе се случи и грдата бариера кон надворешниот свет.Разговарај со него,или евентуално ако и после тоа не се смени ништо и ако го сакаш биди упорна,нека види дека си различна и дека навистина има причина да ти верува.Со среќа :)

15. gothchick

gothchick Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    1.836
    Идете или? Па може таков е, помалку зборлив. Зависи како било тоа да вие почнете да се гледате, ако он од почеток сакал со тебе сигурно е до него т.е. таков е. А штом ти рекол тогаш дека сте немале комуникација почни многу да збориш со него, за било што и да е битно да зборите, најди нешто што он сигурно би зборел (кога веќе одбегнува други муабети) почни за фудбал, кошарка што и да следи, нешто што многу го интересира, така ќе постигнете поголема комуникација. Или па кажи му убаво да почне што повеќе да ти се посвети ( да ти обраќа внимание и слично), бидејќи сигурно не сакаш да бидеш со некој што кога ќе му збориш имаш чуство дека збориш на зид :^) Мој совет прашај го, зошто неможе да гледа побрзо да заврши муабет со тебе, а после да ти вика дека немате комуникација. Може ќе те разочарам мое мислење по ова што го прочитав, но само мислење што не значи дека е навистина така е дека веќе не сака да биде со тебе. :?:

16. mecencete

mecencete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    помош !!

17. Towelie

Towelie Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    516
    Допаѓања:
    687
    Побарај помош од ваши заеднички другари,да го викнат на одредено место каде што ќе дојдеш ти,отиди му пред зграда,куќа,пиши му порака да се најдете на вашето место или едноставно збори со него и кажи му дека сакаш да биде се како порано и дека сакаш втора шанса за вашата врска. Се надевам ова помогна =)

18. BlovesI

BlovesI Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    2
    Леле помагај те не знам што да правам. Пред неколку месеци така бевме во ,,Open relationship" со едно дете и тогаш мн го сакав...но потоа ме фати лудило и го одсакав и прекинавме и имав јас друг но бидејќи тој се дружи со нас во друштвото мене повторно ми се засвиѓува!! :( :( Не знам што да правам!!

19. NATALIJA89

NATALIJA89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    142
    Допаѓања:
    43
    Може пак да се работи за некоја моментална привлечност,ако толку сакаш да се оттргнеш од него,пробај да излегуваш поретко со друштвото некој период,посвети си време на новата врска,можеби ќе успее.Друго решение нема,бидејќи ако го гледаш почесто се може да се случи,пак да ти се вратат старите чувства или да станат и поинтензивни.Со среќа ,па пиши што си одлучила ;)

20. LUNA.girl

LUNA.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    135
    Дефинитивно треба да не излегувате во исто друштво,далеку од очи далеку и од срце барем така велат.
    А мое мислење е дека повторно ти се допаѓа поради тоа што на некој начин ти е забранет(не во буквална смисла) а се знае дека секогаш го посакуваме она што е забрането.
    Не е страшно чувството после некое време ќе помине како што дошло.
    Посвети му повеќе време на дечкото,бидете почесто заедно сигурна сум дека еден ден ќе се смееш поради оваа грижа ;) ;) ;) ;) ;)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.