Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Andri.jana

Andri.jana Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    51
    Zdravo mi treba sovet i mislenje , so deckomi sme edna godina zaedno toj e vo stranstvo i eve veke planirame da se zememe nemam drug problem osven toa sto toj znae da si lajkne devojki na instagram ili od ovie razgoleni sliki sto gi postirat nekoj strani mene toa uzasno mi smeta nekako se rastazuvam :( sto mislite vie ima li potreba zaradi toa da se nerviram

2. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.780

Ја мислам дека ако сакате да имате квалитетна врска можеби најдобро е да се збогувате со социјалните мрежи, тоа ќе биде најдобро за двајцата пошто цел живот ќе си љубоморите ради глупи ствари...

На Bitter-Sweet и Lotus-14 им се допаѓа ова.
  3. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Мислам дека е подобро што одма те договорил и вилнал за сите муабети уводни на запознавање да ги водите во живо. Верувај подобро така него да те мафта со чатување и на крај можеби и да не те викне да излезете. Можеби имаш малку изгубено осет од тие работи но брзо се враќа тоа. :)

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  4. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Не се нервирај за без потреба, ни може да ги има, ни ништо нив. Нека ги лајкнува, и тебе ако ти се допадне некој лајкни го, ништо страшно. Знам дека грдо изгледа и треба да е сам свесен дека е треба да лајкнува, ама ако толку многу ти пречи, а и викаш сте пред земање, спомни му одоколу.

5. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    @littleflower плус ете прашај ги личностите кои го познаваат и тоа нека ти биде подкрепа за да бидеш посамоуверена за дејтот. Среќно!

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Andri.jana

Andri.jana Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    51
    mu spomnav duri i mu raskinav ednac ne se nerviraj mi veli toa ne e nisto i si prodolzuva isto

7. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    @littleflower
    Се сложувам со Лотус, подобро во живо од одма, пошо верувај дека не е никој ист како на социјалните мрежи и во живо. На фб може да ти се изнапишува за се` и свашта, а во живо ни а ни б, а може и обратно да е. Затоа прво во живо најубаво, па после отом потом.

На littleflower и Lotus-14 им се допаѓа ова.
  8. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Епа сега не само да му спомнеш, туку сериозно да му направиш муабет.

9. Andri.jana

Andri.jana Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    51
    ne mu spomnav samo ,seriozno se ispokarav i mu raskinav ama pak isto

10. larrachi

larrachi Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    923
    Добро, ти си го знаеш најдобро каков е карактерно и како можеш да постапиш.
    Немој да го условуваш никако, немој да го притискаш, ама кажи му дека не е добро тоа што го прави. Чим сте пред земање сте сигурно повозрасни, па и сам треба да е свесен дека не треба да лајкнува. Ако не се свестува, детски ум, шта речи. Не сфаќам зошто лајкот, ако ја лајкне нити ќе му дојде нити ќе ја види друг пат, туку ај. Машки ум.
    Батали на крај краева, нека лајкнува. И ти лајкнувај, ама не од инат, туку онака од кејф како што и тој сигурно прави. Па да видиме како ќе му е.

11. Andri.jana

Andri.jana Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2014
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    51
    Vi bla
    blagodaram ke se obidam da ne se nerviram .

12. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    @Tatjana95 по моја некоја логика вашите несогласувања во кревет се базираат на проблемите кои ги имате во врската и неможете доволно да се опуштите. Подсвеста ви е кај некој проблем и тоа ве укочува.

На Tatjana95 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Женски што мислите, кога е идеално време да се запознае партнерот со друштвото или роднините ( брачедите), после колку време од врската ?
    Дали прво девојката треба да го запознае или прв дечкото треба да ја запознае неа со неговото друштво ? :)

14. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.362
    Мислам дека тоа спонтано си оди...
    Барем кај мене беше така. Кога бевме заедно ќе видеше некој другар ќе не запознаеше. И јас така него. Слично и со роднини.
    Нема идеално време кога сакаш запознавај го хаха.
    Лошо би било да те крие да одбегнува да те запознава долг период, а 2-3-4 месеци ништо страшно според мене.

На larrachi и pupi.girl им се допаѓа ова.
  15. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Различно е во секоја врска. Нема некои правила. Ако сакаш да го запознаеш , запознај го, зошто да не. Не го запознаваш со родителите, туку со пријатели.. Се согласувам со Сандра, лошо е ако не сака да те запознае после подолго време, ама неколку месеци не е страшно. Низ муабет знаеш дали те има спомнато?

На s1a1n1d1r1a1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Вика дека тие што треба да знаат дека е со мене знаеле, јас не сакам јас да бидам иницијатор за се, еднаш ми спомна дека многу му брзам, изгледа тој сака пополека се да се одвива :) фала ви девојки

17. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Нема правило кој кого прв ќе запознае. Јас лично имам кажано дека дома ќе ми стапне и ќе ги запознае моите само оној кој ќе ме побара за жена,но ова е мој личен принцип. И меѓу другото јас не би сакала премногу фамилијарни зближувања, океј со неговите родители/браќа/сестри да се има почит но немора сега цело пошироко семејство. Мислам дека доколку има граница, толку помалку мешање од страна на семејството ќе има во врската/бракот.

18. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Најдобар можен одговор ти дал. Пополека тогаш, не се оптеретувај, се' во свое време. И почекај он прв да те запознае.

19. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Јас сум срамежлива во поглед на такви работи, па исто мислам како тебе, ама за со другари и другарки не е проблем, проблем ќе ми е мене со моите ТОЈ судениот што ќе е кога ќе треба да го запознаам, зошто до сега никој не сум запознала, а и не сум му признала никогаш на моите дека сум имала дечко :)

20. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    @pupi.girl мислам дека ќе почувствуваш кога е вистинскиот момент за да им кажеш на твоите за него, па потоа да ги запознаеш. Подобро да не правиш панови тогаш и тогаш ќе се случи запознавањето, остај на случајност така поубаво ќе се поклопат коцките. :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.