1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    1.486
    @Lotus-14 @larrachi ви благодарам за одговорите. во меѓувреме зборев со дечкото, искрено очекував да е покомуникативен од тоа што ми го претставија, но можеби во живо е. ќе излезам на средба во живо, па ќе видам...

На larrachi и Lotus-14 им се допаѓа ова.
  2. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Извести не. :) А прв пат нормално е да има срамежливост и знаеш па доза и на повлеченост, излези еднаш па и два пати за да имаш убаво оформено мислење кое по мое со едно изненадување не се стекнува.

3. Rayna

Rayna Нов член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    38
    Не дозволувај социјалните мрежи да влијаат врз вашата врска,од една мала ситница можат да настанат големи проблеми. За жал, дојде време кога технологијата се` подлабоко ја потиснува човечката интеракција.Како и да е, пред да се зголеми иритацијата ќе му ги кажеш фино лепо тие работи што ти пречат, можда ќе те разбере и ќе превземе нешто. Следен пат само ќе гледа, нема да става лајкови. :D
    Додуша и не замерувај толку, во целина скоро сите мужи се такви. Кога ќе видат полу-разголена цура било на слика било во живо реакциите се исти.

4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.169
    Допаѓања:
    175.411
    Велиш планирате свадба, тоа значи сте доволно време да изградите доверба. И шо дека лајкува девојки? Можи ги перцепирал како убави, и ништо поќе, шо е природно.
    Ако премногу ти смета збогувајте се од социјалните мрежи, но ова не е некаков проблем.

Мислам не е определено со време... Он моите брачеди побрзо имаше шанса да ги запознаи зошто уште на училиште се па посче шетнуваат надолу, а неговите со обврска шо дури на слава ги запознав. Се само си иди. Со пријателите веќе од ден еден се знајме.

5. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    Види штом ти рекол не е тоа ништо не е. Првенствено секое машко го прај тоа. Имаше еден статус каде што мажот лајкнувал слики на др а е чесен поштен ме прај нишо. малце размисли и ние лајкнуваме рецепти па не прајме се. Тој ако ти е верен и ако има у главата тоа што лајкнува по социјални мрежи не би требало да те нервира,бидејќи кажав секое машко го прај тоа. НО ! биди среќна што не е во пракса така.. да те изневерува мислев. Сеа уживај си,земете си се,убаво да си живеете

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  6. prilep4anec

prilep4anec Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2016
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    70
    Prasanje i od mene dadete sovet kako da i dokazam deka ja sakam mislam na neze postojano no taja toa ne go zabelezuva ? ili pak zabelezuva ama mn malcem!?

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.873
    Допаѓања:
    203.016
    Тргни се малку од неа, олабави малку со вниманието и желбите да и покажеш дека ти значи, ќе почне самата да трча по тебе ;)

На prilep4anec му/ѝ се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.169
    Допаѓања:
    175.411
    @prilep4anec абе само со мислење не се забележва ахахах ... остај мајтапот, гледај, ние девојките обично ги забележуваме ситниците. Подари и цвеќе, некое прстенче мало ама онака со некоја слатка форма, кажи ѝ дека убаво ѝ седат фармерките. И се согласувам со @Annath не ѝ обрнувај внимание како до сега па шансите да сака да го добие твоето внимание ќе бидат поголеми, ама сепак со некоја одредена мера зошто можи и таа сосем да олади во таква ситауција.

На prilep4anec му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Вака...има еден дечко, многу ми беше убав, харизматичен, висок, се супер...Примеќав дека ме погледнува, почнав и јас да му давам некои знаци дека му се свиѓам, ме адна на фб, пишевме, дури во исто мало живееме и по некое време испаднавме. И што се случи ,баш се разочарав, кога ме бакнуваше ме излигави цела, ко првпат да се бакнува, а и приметив дека пушел цигари и немаше мастика....Значи се падна во вода....Очекував дека ќе биде прејако и на крај ништо...За муабет не правевме многу, се јас го прашував, и на крај замислете ми рече ,,ти малце како да си срамежлива,,Ама ајде не замеравам зашто прв пат, можеби е малце позатворен тип и му треба време... Значи ептен се изнервирав, не очекував вакво нешто, дечкото сварно е убав, абе срцка е, ама како се бакнува да ви се згади, нема никаква хемија.....Му кажав пополека сакам малку понежно, за да сфати дека не сакам лигавење.....ама тој ништо не сфати и се изнервирав.Сега сварно не знам што да правам, далу да му дадам уште една шанса?

На EdnaDevojka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lotus-14

Lotus-14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2014
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    664
    Да почекаш малку и да го наштелуваш за бакнувањето. Сите имаме различен стил, нормално е да не му се допаѓа на секој. За муабети можеби е срамежлив, со текот на времето ќе се опушти. Плус никогаш со никој неможе да е се погодено 100% сите имаме недостатоци, може и нему нешто не му се допаднало. Затоа односот треба да е прилагодлив еден кон друг.

11. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    @mila7 читајќи го твојот пост се присетив на една моја поранеша врска со еден дечко со кој го имав истиот проблем ко и ти , и на почетокот се двоумев дали да го оставам порадси тоа дека ми беше прегрдо кога се бакнував со него, но со тек на време се се среди дечкото си дојде на место :D

12. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    А што ако не се промени како во твојот случај? А се поставува прашањето зошто да се бакнуваш со дечко кој грдо се бакнува покрај толку кои се бакнуваат преубаво? Мајка ми цел живот го поминала надевајки се дека татко ми ќе се промени и ќе го остави алкохолот, но тоа никогаш не се случи тоа. Не треба да се залажуваш и живееш во заблуда дека утре можеби ќе биде добро, туку треба да се стремиш денес да ти е добро.

13. Aries ♈

Aries ♈ Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Луѓето тешко ги менуваат своите навики, можеби ќе се надеваме дека ќе се променат, но мислам дека тоа нема да се случи или ќе ги прифатиме такви какви што се или ќе продолжиме сами...:mm:

На Јаневски и Winter Lady им се допаѓа ова.
  14. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    @Strumka22 има голема разлика меѓу тоа што ти го зборуваш и наведуваш како пример и случајот на девојката, Мислам дека ги измеша поимте.
    Во случајот дечкото е можеби неискусен, прва девојка му е или сл...без разлика како и да е сите имаме различен стил на бакнување и нормално е да не му се допаѓа на секој, треба да го пронајдеме оној ''заедничкиот''. За мене ова не претставува проблем поради кој се друго треба да падне во вода. И да не знае дечкото да се бакнува ќе се научи како и сите други што се научиле, што е ова толку критично и тешко ?
    И краЈ краева што ќе ми е дечко што знае да бакнува како Бред Пит ако нема памет у глава....

Последна измена: 12 јуни 2016
  15. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Секој си има сопствени амбиции, јас никогаш не сум сакала да бидам учителка кај мене доагале веке шклувани и со добро искуство. Но не го спорам ни твоето право да имаш желба да го научиш ти да се бакнува. Ако не им е синхронизирано бакнувањето тогаш како ќе ги синхронизираат другите работи, за се ли треба да г учи. Ако за бакнување не го бива па за секс ич, и тоа ли да го учи од почетна лекција, што е агина и како тоа се прави?

На Aries ♈ и Priroden им се допаѓа ова.
  16. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.933
    Луѓето не се менуваат.
    Основата секогаш е иста.
    Карактерот се формира во раните години од животот.

Кога сме постари и поискусни учиме само применето лицемерие и тогаш луѓето привидно се менуваат, но тоа е само илузија и лага - времето секогаш покажува дека таа лага нема да трае.

На Aries ♈ и EdnaDevojka21 им се допаѓа ова.
  17. Aries ♈

Aries ♈ Нов член

Се зачлени на:
    12 јуни 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    2
    Здраво феминки, веќе некое време размислувам за еден дечко со кого порано имавме излегувано, но ништо не се случи најдругарски беше се, по некое време го снема и ниту ми пишуваше ни ништо само се поздравувавме кога ќе се видевме. По некој месец си фатив дечко, многу го засакав, но никогаш не ме е привлекувал физички ме заведе со неговото внимание, постојано беше тука до мене за се што и да ми треба, а кое девојче неќе внимание, се плашам дека го засакав начинот на кој ми го посветува неговото внимание но веќе некој период постојано се нешто пречкаме и караме, а ја се повеќе мислам на тај дечко што излеговме и премногу ми се свиѓаше и постојано мислам што би се десило ако сум со него дали би била стварно среќна. Во последно време сум под стрес и не знам дали сум заљубена во дечко ми или само го сакам, иначе зашо друг би ми се вртил у главата. Молам ве пишите ми мислење, нешто дали е само период ќе помине или не. :(

18. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    @Strumka22
    И ти си била во ситуација кога си се бакнувала за прв пат во твојот живот и сигурно не си била најсјајна, којзнае па дечко ти што мислел тогаш за тебе ( посебно па ако е бил некој добро искусен )
    ОСВЕН ако однапред не си одела на некој курс/школа за бакнување и сите тие чинови, тогаш тоа е веќе друго...
    Едно е сигурно, не си положила испит кога си се научила да зборувш и одиш.

Последна измена: 12 јуни 2016
  19. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Одев на курс за бакнување ама не можам да откријам детали со кого и како. Да, беше искусен, јас уште од мала не се бавам со аматери туку со професионалци, т.е искусни фраери.
    Не е работатат дали знае или не, работата е што не и се допаѓа. Можеби не е не искусен туку едноставно таков му е стилот на бакнување. Има луге кои мислат дека треба да те изедат и излигават а не да те бакнат нежно и суптилно. Имав прилика еднаш да се бакнам со еден кој ми ја лапнс цела вилоца, ама тој немаше втора шанса да ме бакне. .

20. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Јас и вчера реков, тоа е ваш избор, прилагодувајте се, учете ги што сакате правете, јас за такво нешто немам ниту живци ниту време.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.