Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Marijna

Marijna Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    10
    Ama ne e rabotata toa, dovolno bi mi bilo, pa duri i presrekna bi bila samo da sedime i razgovarame. Ne sum takov tip kako sto me zamisluvas, ne se vpushtam taka lesno, nevina sum na moive 20 godini.
    Samo sakam da vidam kako od vaka gledna tocka izgleda ova, bidejki jas, zaprepastena od emocii i ne razmisluvam pravilno vo momentov, pa moze da napravam greska.
    Sepak, ti blagodaram.

2. korisnichka

korisnichka Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Јас викам не.
    Не би ти препорачала да му се јавуваш, издржи, ќе помине. Не е сѐ во сексот. Според тоа што го пишуваш, ми стои дека е посесивен, не му обраќаш внимание и се лути. Нема добра иднина со таков човек.

Дејтинг надвор од очите на јавноста мене многу ми кажува. Тргни се од него. Мој совет.
    Но ако сакаш можеш да пробаш да конуницираш со него, да разговараш отворено, да го запознаеш со твои пријатели и сл. Па да си чуеш мислење и од некој што може од жив контакт да даде своја проценка на работите.

3. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
    Dve nesta mi zboruvaat loso, prvo, ke parafraziram - ne mi se javuvas, e sega jas ke bidam laden kon tebe, a ti ke me baras, no mene ke me nema. Covek koj vredi, kolku i da e lut, nikogas nema da ti rece - ke vidis ti, ke me baras. Vtoro, gledanje daleku od ocite na javnosta? Zosto? Za da moze da se gleda so drugi devojki, cuvajki si go imidzot kako sloboden? Daleku e povozrasen od tebe ili e od druga vera? I za dvete varijanti, treba da e dovolno karakterno silen, da se nosi so sudot na javnosta, dokolku te saka, no vo vrska so vozrasta, dokolku taa razlika e pogolema od 10-12 godini, barem po moite gledista e golema.
    Vo odnos na tebe, samiot fakt sto velis deka 5-6 meseci si bila so nego, a ne si go pobarala prva, mi zboruva deka si imala pricina za rezerva kon taa vrska, bez ogled na toa sto druzenjeto so nego te isponluvalo pozitivno.
    Imam vpecatok deka nekoi raboti gi sokri i pokraj toa sto postot bese poprilicno dolg, taka sto na kratko bi rekol, deka negovoto odnesuvanje ne mi se dopagja, a ti dokolku ne sakas utre da ti bide zal, sto nestata zgasnale na vakov nacin, razgovaraj so nego i pred se' insistiraj na vrska vo javnost, a od tuka natamu vodi se spored vpecatocite koi ke gi imas od sredbite. Koga si ja socuvala do sega svojata nevinost, ne mora izbrzano da mu ja dades, na nekoj koj mozebi edinstvena cel mu e samo tvojot himen kako trofej.

На Outlook, Capricorn96, fallenangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
  5. Marijna

Marijna Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    10
    Ti blagodaram mnogu, a i na clenkata nas tebe sto odvoivte vreme :*
    Sto se odnesuva do pricinite zosto taka vo tajnost, ne e nitu vozrasta( edna godina e pogolem od mene), niti vera. Jas sum licnost so nedostig na samodoverba i malku povlecena vo sebe, nemam izlezeno vo javnost so masko, a sto se odnesuva do nego, malku poveke dignat e, fraeriste se pravi, ne sakal drugarite da znaat za mene bidejki odma ke pocnele site da mi pisuvaat, mu bilo strav ( a tie se takvi, poznati kreteni, ama i ovoj ne e iskucok). Inaku, tipov nikogas go nemam videno so devojka, duri go prasav, mi veli, podobro mu bilo vaka. Mozebi se srami, ne saka da go zafrkavaat drugarite sto ete si fatil devojka, kojznaee. Odamna uste, koga go gledav, mi izgledase mnogu nedostizen, ne deka mi se svigjase, onaka ke si pomislev, bidejki bev dosta zatvorena licnost i smetav deka nikogas ne bi imala nekoj takov, pa sega si velam, dovolno e sto odvojuva vreme i izleguva so mene, pa da baram i javnost, mnogu e. Mozebi i ne sum fer kon samata sebe, otsekogas sum se potcenuvala.
    No, kako sto kazav i prethodno, ovaa situacija i mene mi odgovara, podobro mi e vaka, koga sakam i mozam, izleguvam, bidejki i nemam moznost da izdvojam dovolno vreme za normalno da se posvetam na vrska. Na takov fakultet sum sto bara mnogu golema pozhrtvuvanost. Pogolemiot del od vremeto go koristam za ucenje. No, i jas, kako i sekoj covek, imam svoi potrebi ponekogas :)

6. Kolumbo

Kolumbo Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2015
    Пораки:
    761
    Допаѓања:
    2.366
    Molam, nema na sto. :)
    Bi dodal nekolku raboti, vo odnos na toa sto sega go napisa.
    Ke pocnam od tebe, toa sto studiras i poveke vreme minuvas ucejki, znaci deka ti treba nekoj, koj ke te sfati, ke go ceni tvojot trud koj go vlozuvas vo tvoeto doobrazuvanje, a ne so uceni da doagja do tvoeto vnimanie i vreme koe bi mu go posvetila. Ne treba da se potcenuvas, naprotiv treba da bides svesna za svojata vrednost.
    Sega malku za nego, opravduvanjeto deka te kriel, za da ne ti pisuvaat drugarite e najgolema glupost. Poveke mi lici kako situacija, vo koja gi krie devojkite, za da moze istovremeno da gi ima poveke od edna. Ako ne e taka, togas ili ne e dovolno siguren vo sebe (stom stravuva od pisuvanjeto) ili ne veruva vo tebe kako karakter i vo intenzitetot na tvojata ljubov. Kako i da e, nisto od toa ne e dobro.
    Imas svoi potrebi, sekoj ima, no ne mora da se prevzemat ocajni merki za nivno ispolnuvanje. ;)

Последна измена: 19 јули 2016
    На Marijna, Outlook и fallenangel им се допаѓа ова.
  7. Anita27

Anita27 Активен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    12
    ај ве молам некој нека одвои време за мене :( многу ми е тешко :(

8. ♡Lady♡

♡Lady♡ Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    78
    Пиши ми, ако можам ќе ти помогнам. :)

9. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Па да што можеме ако можеме ќе помогнеме не се секирај

10. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Што да ти одговорам кажи?
    Си кажав мислење, а ти ми се закачи како крлеж.
    Кажи си ако не си исполнета еве ќе правиме муабет безвезен ама јас си имам попаметна работа.

11. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Па викаш дека тој што кажал ќе сфати, прочитај се погоре, моето прашање е што треба да сфати?

12. Evripigi

Evripigi Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2016
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    1.143
    Еве и не ме труј веќе аман, одам да спијам.

13. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Зошто мислиш дека сум се закачила? Си го кажав моето мислење како и то твоето, во конкретниот случај се оградив. Препрочитај. Ти настапуваш како твојот став да е неприкосновен.

14. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Сѐ уште немаш одговорено :)

15. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Дури и нови прашања ми поттикнуваш. На пример, како те трујам?

16. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    За другото оставам на админите ;)

17. bombona23

bombona23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2014
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    1.817
    Офтопик сте и двете.

На theowndemon, Ane-Goki1 и realGirl им се допаѓа ова.
  18. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Откако се оградив не помина твој пост без да уфрлиш дисквалифилација на мојата личност. А откако дојде да пресудиш ти здосадија изгледа децата па ти излезе и работа :D

19. korisnichka

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    607
    Допаѓања:
    1.394
    Во контекст на темата: Само ѝ покажуваме на девојчето како да се бори. Поздрав и добра ноќ.

На Marijna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. IAmPresident

IAmPresident Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    461
    Здраво форумци, нова сум на форумот. Ми треба мислење од вас, очигледно веќе не знам што со мојата врска. Ќе се потрудам наскратено да ви опишам се, за да може што пореално мислење да ми дадете.

Со мојот дечко сум скоро едно година, но првите 3 месеци од врската(ако можам да наречам дека тогаш сме биле во врска) тој беше во странство. Комунициравме секој ден, и тоа баш онака блиска комуникација, но јас знаете си бев малку поопуштена и имав ситуација со еден дечко овде во нашиот град. Тој кога си дојде дозна (имале заеднички другари) и од тоа излезе голем скандал со тепачка со муабети, свашта... По некое време се смиривме од тогаш целата врска е хаос. По неколку месеци имаше пак муабети од другарите на оној (ме понижуваат мене, како може тој со мене да одел, нешто во тој стил) и дечко ми падна во искушение да земе наркотици (порано земал многу почесто, но не завист туку као ради друштво, се има откажано и заради мене, но и заради него, доволно е свесен) и одеднаш стана како друг човек и од овие гласини и од дејството имаше наливи на бес и толку многу излезе од контрола што буквално ме тепаше, па јас кога не успеав да избегам смирено нормално почнав и јас да станувам насилна... Го откачив нормално, тој продолжи постојано да ме бара ми идеше дома со најразлични извинувања, оправдувања.. Некое време го игнорирав и на крај попуштив.... Сега пак сме заедно, многу работи се сменија на подобро фала богу, но јас постојано сум во колебање дали правилно постапив, дали пак ќе се повтори.. Постојано разговараме на таа тема и му го гледам она чувство на каење во очите, некое време ми поминуваат мислите и после па се појавуваат....
    Дали има некој искуство со простено насилство и како се сносува со тоа?

Има и еден друг проблем што мислам дека полесно ке се среди но ете пак да ве прашам. Дечко ми работи во кафе бар во нашиот град (не се врати во странство заради мене), менаџер е и веќе претпоставувате какви последици трпи нашата врска од оваа работа. Секоја вечер мора последен да си оди, го затвара локалот, сите резервации одат преку него (му ѕвонат и пишуват бивши поради тоа), тој праќа пијачки у стилот куќата части. Најчесто сум со него таму и постојано забележувам погледи од девојчиња дури некои си дозволуваат да му се приближат иако тој ги игнорира до некој нормален степен, зашто сепак му се муштерии... Постојано се трудам да имам разбирање, но некои работи стварно вадат од такт, тој ме сфаќа дека не ми е лесно ама ми вели да издржам уште малку, дека за некое време ќе се повлече од таа работа.
    И има некои од вас искуство од врска со некој што го работи ова?

Патем да додадам дека сме во позрели години, доста сериозни ( на некој начин заедно живееме зашто моите се во странство) и веќе ја планираме нашата иднина....
    А јас и покрај тоа што толку многу го сакам, не можам да си замислам друг човек во мојот живот... некогаш се прашувам дали тој е вистинскиот и дали треба стварно да поминам низ сето тоа, само поради љубов...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.