Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    ехееее ваквите како тебе не уништивте ,па после прашувате Што ти е?!

На fallenangel и stilas7 им се допаѓа ова.
  2. Doris123

Doris123 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2016
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    543
    Планирате иднина?? Ти планираш иднина со него? Со некој кој е насилен и земал наркотици?? Не зезаш?? Извини,несакам да звучам грубо или пак да те навредам,но ако си во зрели години треба да знаеш дека со ваков човек нема иднина..ако еднаш те има тепано голема е веројатноста пак да го направи тоа,а ако користи наркотични средства поради "друштво" тоа според мене значи дека тој незнае да се воздржи,паѓа на искушенија..
    Ти секако дека имаш вина за тоа што си го направила,но немора да значи дека тој треба да те тепа тебе..ако тој после ова што ти си го направила постојано се сомнева за се што ќе слушне за тебе ( без разлика дали е вистина или не ) зема наркотици и станува насилен незнам што бараш со него..? Сигурно не планираш цел живот да го поминеш тепајки се со него низ домот
    Утре можи некој ќе му каже нешто такво што не е вистина тој ќе земе можеби пак наркотик и ти дома ќе се браниш??

На kim.k, evangelina.ina, Pierina77 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.519
    да , али читај на почетокот , си била "опуштена" , не само да се гледа површно , туку да се знае и причината!

На Doris123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    Што љубов ќе беше ова... ама чекај бе колку е понасилен и погруб и пијаничиште и наркоман поголема е љубовта... девојко отвори си ги очите и бегај од такви како него, зошто на крај најмногу ти ќе патиш ! :)

На evangelina.ina и Doris123 им се допаѓа ова.
  5. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.643
    Допаѓања:
    9.528
    Не и зборувајте така... Можеби навистина решил да се смени и се кае. Јас лично верувам дека некои луѓе може да се променат, но таквите се 1 во 10000. Дали е тој баш едниот, девојко ти треба сама да си процениш. Најдобро го знаеш од сите нас. Џабе е ние колку и да ти даваме совети. Почекај уште... Не брзете толку па и иднина да планирате. Нека си најде друга работа, па да видиш и тогаш како ќе му е однесувањето

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stilas7

stilas7 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.050
    Допаѓања:
    694
    Glupa prica na koja nisto ne veruvam poso e izmislena!!!!!

7. trixy

trixy Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2016
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    883
    Ни тој не е светец, ама и од твоја многу глупо и подмолно. Мислам ако не можеш да почекаш да се врати, отворено кажи си, немој вака "курвински". Иначе, колку и да се кае, кренал рака на тебе. Ќе се повтори, колку и да се убедуваш дека му е жал. Раскинете на убав начин додека е време.

На Victorian, JustFun и Doris123 им се допаѓа ова.
  8. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Она го варала овој наркоман, сите се фативте за него, не се светци ниту двајцата.
    Од ваква врска иднина не бидува, не си губете време еден со друг додека не дојде до поголема пропаст затоа што врската ако може да се каже е осудена на пропаст уште од сам почеток.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.295
    Какво варање бе, он бил во странство, си пишувале често, така ја "почнале" врската?!
    Тоа не е врска. Врска на далечина е ако сте биле заедно, па тој отишол негде надвор. Да не бидам погрешно разбрана, ама тие немале ништо физички заедничко онлајн, зарем тоа го нарекувате врска?

Девојко, што и да си направила, да си легнала и со пола град, не е изговор за насилството што си го претрпела!
    Ти не си крива, ниту сама си го барала. Обично таквите насилници,( не само физички насилници туку и оние емоционалните) велат дека сама си крива, демек тие реагирале затоа што другата страна направила нешто "лошо"
    Вистината е, колку и да е лошо, насилството не е изговор.
    Друга вистина е дека дечко ти има слаб карактер и мала самодоверба.

На тоа додадено и насилството = црвен аларм за бегање.
    Бегај подалеку од него. Малку ќе боли, но помисли на се што си претрпела и ќе помине.

За она другото прашање, не ти ни треба одговор.

На supertoasty и Doris123 им се допаѓа ова.
  10. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.727
    Вечерва се запознав со еден дечко на журка, ми се виде интересен и јас му пријдов. Заврши журката, и јас со другарка ми и он со негов другар продолживме, купивме пиво, седнавме, ептен ни одеше муабетот, не знам многу ми се допадна дечкото, не беше нападен воопшто. Но, во текот на муабетот дознав дека има 30 години, а јас кога го видов ми личеше на доста помлад. Тој за разлика од другар му инсистираше да не испрати мене и другарка ми до такси, на крај само ме гушна, ме праша дали ќе се видиме пак и ми го побара бројот.
    Не знам што да правам ако ми се јави, дали да излезам пак со него, зошто доста голема разлика сме, јас имам 19. Не ми личи на некој што би ме "искористил" ,и одамна ми се нема некој вака допаднато ама ме кочи разликата во годините..

На Дугокоси Швалер му/ѝ се допаѓа ова.
  11. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Во иста ситуација бев и јас, на ист начин се запознавме, после тоа му дадов бројче, си пишувавме на фејсбук и тој не се брзаше туку излегувавме на пијачка, си правевме седенки.. Јас бев 18, тој 26. После некое време почна да ми се пушта и една вечер решив да се видам со него после толку дружење и на крајот пред да си одам ми рече дека веќе подолго време има женска од друг град на негови години и се во озбилна врска.
    Мој совет е да пробаш да видиш како оди понатаму, само не избрзувај. Не му се препуштај веднаш, прво запознај го добро. А годините остави ги на страна, сепак ти си 19 а не 16 ;)

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Веќе 8 месеци сме заедно, меѓу нас нема никакво недоразбирање и супер ни оди, но мене нешто друго ме буни. Тој потекнува од образовано семејство, имат фирми, наместени се на повисоки функции. А јас живеам во семејство каде што моите родители земаат пониски плати, работиме земјоделие и плус јас од многу мала работам преку лето. Мене како личност ме прифатија од нивна страна, фино се понашаат спрема мене ама како што слушам што зборуваат меѓусебно за други фамилии,личности што зборуваат се чувствувам многу неубаво и мислам дека никогаш нема да се вклопам и понатаму, а не сум јас крива ниту некој друг што живееме различни животи. Дечко ми сигурно веќе осетил што е работата, после секоја средба со нив ќе ме праша зошто цело време молчеше, или пак зошто не пробаш да се вклопиш во муабетот а јас ќе се оправдам со тоа дека ми е било срам или нешто слично. Барам ваше мислење

На Doris123 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. mimi002

mimi002 Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    15
    nema potreba da se cuvstuvas neubavo . stom te imaat prifateno negovite roditeli . togas se e okej . ponekogas te razbiram kako se cuvstuvas no poras da mislis pozitivno :*

14. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Ni se blizi veselba vo semejstvoto i kaj decko mi site rodnini od stranstvo se dojdeni kaj nego na gosti. Bidejki ziveeme zaedno toa iskreno malce mi smeta. Na sekoi 2 mesec doagjaat edna po edna i sedat po mesec dena.. Seto jadenje pienje iskacanje go plakja decko mi. Ajde da dojdat site komplet, no nee edna ednas doagja druga drug pat i nikako ne sme raat. Bidejki mi smeta toa cesto se karam so decko mi toj niv gi brani. Neznam dali sum vo pravo i sto da postapam ? :sweat:

15. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    7.540
    По мене не си во право,жалми е,ама така мислам:(

На queen007 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    mozebi ne sum, no tie koga doagaat site drugi po niv i nad 10 gosti imame mesec dena. Em tuka ruceci veceri se spremaat , em trosok em nervi mi otidoa..

17. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    7.540
    А по твое што треба да праи твојот дечко,да стави клуч на врата,да се откаже од фамилија?
    Пред да одиш тамо да живееш, сигурно доаѓале,кој им готвел?

18. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Majka mu. Ne,ne vikam da se otkaze od niv no sepak da ima nekoja granica.

19. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.722
    Допаѓања:
    7.540
    А мајка му каде е сега?

20. queen007

queen007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    306
    Pa i taa e doma iskreno mene najveke mi e zal za nea se e na nejzin grb .. Jas i pomagam koga sum tamu no poveke idam kaj majka mi dodeka se tuka gostite :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.