Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.252
    Допаѓања:
    50.840

И јас имав сличен случај скоро пред 2 год. Една другарка моја требаше да излезе со еден дечко тој беше довел и негов другар. Другарка ми и и нејзиниот мувач отидоа на страна јас останав со неговиот другар и се смувавме, тој имаше 30 години ама не ми изгледаше на толку го мислев по млад дека е и кога видов на фб дека има 30 год бев ваква |( И подочна изгубив секаков контакт со него се оддалечив бидејќи несакам толку многу постари од мене.
    Излегов многу надвор од тоа ти што го пиша. Али најдобро ти си знаеш размисли убаво. излеви види како што ќе биде, па одлучи за понатаму дали ќе продолжиш или не .

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  2. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    7.539
    Мислам дека треба да седнеш со нив и да се договориш:)

3. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.935
    имав непријатен мирис од вагината. Отидов на гинеколог и ми кажа дека имам зелен секрет. Ми даде свеќички MYCORIL 500
    ми кажа доколку имам проблем да се појавам пак ќе дала таблети за мене и партнерот. Правев ПАП но резултати по еден месец.

П
    роблемот е што кога кажав на дечко ми, ми вели мене не ме рачунај да пијам такви лекови. Помоош!? :(

4. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    Девојки имам проблем..со дечко ми сум во врска 9 месеци, од кои првите 3-4 месеци врската ни беше како бајка. За се можеше да се најде заедничко решение, се се решаваше на смирен начин без кавги, секогаш коа ми е било тешко е бил до мене да ме утеше да ми покаже дека не сум сама..правеше најмала ситница фа ме изнемаде да ме напрае среќна, ама преку ноќ се тоа исчезна. Почна се да му смета, почна да прае работи шо нејќе јас да ги правам, понашање прае, повоцира, префрла и за ништо маабет со него не може да се напрае, внимание обрќа слабо, не прае ништо шо би ме направило среќна, коа ми е тешко уште толку се понаша, не се осеќам веќе сакана, за се шо ми смета коа му кажам лоша сум и не сум и право а се шо му смета треба да сменам..за се едно нешто не седне да праве маабет или да каже дека му смета туку рече најпрај го тоа не ми смета и после само префрла и индиректно ти кажува дека не требало да го направам тоа..
    Многу го сакам и сакам се да биде како порано..како да го сменам како да седнам да праам маабет со него и да му докажам дека не е у прво

5. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    Речи му да не рачуна да има пристап "во тебе".
    |(

На Nausicaa, eloves, fallenangel и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Епа, ќе го седнеш и ќе му кажеш се како ти доживуваш ако прфати што зборуваш добро, ако не порано или подоцна секој бега кога не се чуствува сакано и почитувано.

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.733
    Мила, долколу навистина ти се допаѓа... излези и види се со него. Нема ништо лошо во тоа. Искрено, во ова лудо време, се надевам дека не е некој манијак. Сакам само од лично искуство да ти кажам дека разликата во годините понекогаш, ако не и секогаш е извор на многу меѓусебни расправии и проблеми.
    Јас и дечко ми сме разлика 7 години, јас имам 24, а он 31.Иако он е детинест (нели викаат дека мажите покасно созреваат од нас жените) а јас пак ... прерано пораснав и созреав, СЕПАК разликата во годините секогаш, ама буквално секојдневно како да не удира по нос. Начинот на размислување, погледот на животот и на се околу нас тешко дека може да биде ист.
    Мое мислење... за кратки авантури навистина не се проблем годините, но ако ти се заљубуваш ( а така делува твојот текст) верувај со тек на време подеднакво и на двајцата ќе ви смета таа разлика.

На supertoasty, blueeparadise и Doris123 им се допаѓа ова.
  8. johnnys.girl

johnnys.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2016
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    83
    Мое мислење- во секоја врска има такви периоди кога партнерите се ладат еден од друг, а совет е да седнеш здрав муабет да направиш со него и може ќе се среди :)

9. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    Раскинавме пред месец ипол и искрено уште мислам на него. Знам дека е потребно време за да исчезнат емоциите и се тоа, ама понекогаш посакувам да беше до мене за да можам да му ги плеснам сите работи во фаца што не успеав да му ги кажам претходно. Јасно ми е зошто заврши и не сакам да се смириме зашто знам дека иако ни беше многу убаво, тој сепак не е вистинскиот за мене. Но, не можам да се помирам со фактот како некој што толку се трудел, некој што толку се грижел и те сакал и ти кажувал дека конечно нашол некоја што му одговара после толку време мафтање со некои небитни, на крај да се откаже толку брзо?! Иако немам право да се лутам и не го правам тоа, ама ме боли фактот што дознав дека се пуштал на неколку мои познанички откако раскинавме и дека постојано лајкува девојки на социјални мрежи и тоа е оној тип на девојки - дак фејс, разголени, по купаќи, натртени, едноставно нешто што не сум јас и он ми кажуваше дека баш најмногу му се имам допаднато зашто не сум била како нив, а еве сега на некој начин делува како да му фалела таа слобода баш да им се пушта нив?! Помислата дека е со некоја друга уште толку ме нервира... Знам дека решението на ова е јасно, да се посветам на мојот живот и дека времето лечи се, но многу би ми значело ако некој поминал низ ова па да сподели како му било. Фала ви однапред :)

Последна измена: 29 јули 2016
    На Doris123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lunchy

lunchy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2016
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    311
    Ne senerviraj voopsto :) ni mene ne mi se jasni tie decki koi po 24 na insta lajkuvaat bas takvi devojki no,od druga strana i bez razgoluvanje moze da se dobivaat lajkovi no, da ne zabeguvam od temata. Znaci ic ne se nerviraj za nego da znam sigurno uste ti fali on sepak ste odele no ima i drugi momci pocni da si iskacas so nekoj dr decko ili setaj povekje so drugarki i ke prestanes da mislis na nego. Sepak da vredel ne bi bil bivsi :) mlada si gledaj vremeto da ti pomine ubavo , a ne opteretuvajkji se so negovi lajkovi.

11. pcelka123

pcelka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Znaci zenski vaka vo mnogu golema dilema sum ... imam decko so koj odam skoro dve godini. Imam 18 godini amaa vo posledno vreme ne e tka sto beshe on otide na odmor edno 20 dena a moze inpovekje i taka ispasdna ja da ostanam vo skopjevo. I porano imav potreba od nego minfaleshe a sega nemam takvo custvo duri i koa mu vikam deka go sakam kako da ne go.custvuvam toa. A i sakam da priznaam deka koa bevme skarani pred nekolku meseci bev do drug sega on ne mi izlaga od glava inkako da se zatreskav inplus nonstop si pishuvam so nego. Sovet ve molam sto da pravammm?

12. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    Небива значи седнам и зборам да се сменеме и двајцата дека вака не иде, ама небива, он цело време вината ја гледа у мене, он у ваа врска никогаш не е згрешил се е у право, ја аум таа шо е крива..и му викам значи седни кажи коа ти смета нешто а не провоцорај, ама џабе е следна прилика па е исто

13. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.721
    Допаѓања:
    7.539
    Мора да е лав во хороскоп:D
    Обично они се такви,надмени(facepalm):lol:

14. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    1.665
    Ако сака некој да ми пише во пораки? Ми треба совет и поддршка ....

На kosmodiks му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Не си играј со чуствата, отргни се и од двајцата и размисли си што уопште сакаш. Доколку одлучиш да бидеш со дечкото во кој си се зацепала, зборувај со овој сега што ти е, искрено и без страв. Ќе биде тешко за него, но со текот на времето ќе сване. Но не прави ништо пред да одлучиш ти сама, тргни се од сите и размислувај, кога 100% ќе бидеш сигурна и нема да се двоумиш тогаш кажи му се како што е било. Но те советувам да си останеш со овој 2 години што си, него го знаеш доволно,а тој само неколку месеци. Сепак твое е, одлучуваш сама. :*

16. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    251
    Пробај да го отстраниш вториот од твојот живот бидејќи тој те знае дека имаш дечко и понатаму да си заедно со него ќе ти го преречува тоа секогаш, а и од кај знаеш каков тип е не го знаеш доволно сепак со првиот си поминала добри две години и го познаваш мн. убаво. ☺ Сепак тоа е мој совет.

17. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    @pcelka123 Ако претпоследната реченица од твојот пост, ја препрочиташ:)...Може ќе ти кликне во главата , дека си заљубена во другиот:inlove:

18. Girl-love

Girl-love Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    18
    Девица :P

19. missgretta

missgretta Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    122
    Jas mislam deka so pravo si ljubomorna, istata sum i jas.. moite sliki mu se dovolni da lajkuva ne mu trebaat drugi, posebno ne od devojki :D

На girl1111 и КикиМаус им се допаѓа ова.
  20. КикиМаус

КикиМаус Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2016
    Пораки:
    2.148
    Допаѓања:
    17.733
    Мила биди среќна додека лајкнува само жени, страшно е кога ќе почна да лајкнува и мажи :D
    Хахахха

На Emotional123, girl1111 и missgretta им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.