Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Таа Сум

Таа Сум Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2016
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    619
    Без докази не кажувајте на никој ништо. Многу врски страдале од празни муабети

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Никогаш не би преќутела такво нешто на моја другарка. Подобро да и кажеш, но и да и кажеш дека не е 100% сигурно, дека постои доза на сомнеж. Нејзина нека остане одлуката што да прави понатаму. Не за друго, ако се испостави дека тоа е вистина, да не си го троши времето залудно на него.

3. NARKO[vska]

NARKO[vska] Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26
    Баш пред некој ден ја прашав истото велам зошто немаш толку доверба во него,а ја нема изневерено дури и тој е премногу љубоморен,се грижи,и се јавува.. вика незнам предчуствувам дека нешто ке се деси.Инаку јас уз муабет од околу ги прашав другарите на дечко и зошто и со нив сум блиска,дали направил нешто во Охрид,ова она, тие негираа,а кога дозна другар ми дека сум ги прашала многу се лутеше, затоа и ми стана сомнително,дека не сака никој да дознае за тоа,полека тајно да им ја уништи врска, зашто ако е точно нема да се грижи дали неговите дургари дознале..Но што ако не и кажам,а е точно, тогаш ке ме гризе совеста,не сум спречила да си го троши времето на него,сум дозволила да биде понижена.ОФФ незнам..

4. NARKO[vska]

NARKO[vska] Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26
    па дечко и е како може да си игра со неа..а премногу се лути кога ке таа ке се поздрави дури со некое момче

5. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Најдобро е да си молчеш кај што не ти е работата да не се мешаш нека дознае ако е тоа вистина од други не од тебе јас мислам оти другар ти лаже

На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  6. NARKO[vska]

NARKO[vska] Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26
    Ви благодарам девојки за советот,се додека не видам со мои очи ке траам, нека и каже тој што видел(ако нависитна видел),само ми е страв многу е наивна, може веднаш да поверува и да ја повреди тоа ептен..ке бара совети сигурно од мене после тоа, нема да знам што да ја советувам..сепак ви благодарам што одвоивте време :l:

7. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810

Тој типацот си има задни намери.И самата кажа дека ја сака една година и има признаено. Ќе се обиде се за да ги раздели. Додека ТИ не видиш со свој очи нешто. до тогаш чути, немора да знае другарка ти што и какви муабети се има вртено за нејзиниот дечко. На крај краева не се 100 год во врска, не си ни во брак па да се лупа од земја. Кој како ќе си ја нареди, и без многу влагање во филм. Пошто ништо не правите.

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.231
    По муабетиве како што гледам вие сте уште негде 15-16 години, така? Извини ме ако грешам, само таков впечаток ми остави. Како и да е, се фатив прво за годиниве зашто најдоброто што можам да ти го дадам како совет, и за тебе, и за другарка ти, е тоа да искулирате. И таа со потресувања и љубоморења за дечко и, и ти за нејзе. Тој дечко нема да и е последен најверојатно. Животот е пред вас, допрва ќе шетате, ќе запознавате нови луѓе, ќе се забавувате. Љубоморења од типот „зашто се поздрави со тој“, „каде беше“, „со кој беше“, и слични глупости се тотално непотребни, и дури и малку одбивни.
    А во врска со ова за кое што си барала совет: гледај си го својот живот. Сфаќам дека штом ти е блиска другарка ти значи и би сакала да ја заштитиш, меѓутоа сфати и ти дека тоа ни оддалеку не е твоја приказна, и ти немаш никакво право да се мешаш, а особено не со вакви приказни од расипани телефони, овој рекол - онаа потврдила. Без докази ништо не се прави. Од каде знаеш дали е навистина вака? Можеби дечкото не ја изневерил, и доколку ти и кажеш само можеш да распалиш некој оган кој може да ги растури. Или, дури и да ја изневерил, тоа денес-утре, еветуално ќе излезе на виделина, и понатаму сами ќе си одлучат што и како. Немој да се мешаш онаму каде што не ти е место. Секое другарство има граници. :)

9. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Да го кажал тоа некој друг ќе се подзамислев во приказната, но бидејки е најдобриот другар што ја сака јасно е што сака да постигне.
    Од друга страна што ако ова е вистина? Дечко и сигурно нема да признае дека ја варал а таа треба да најде начин да открие дали е вистина.
    Сепак врска со недоверба не се гради.
    И престанете со тоа не се мешај кај што не ти е местото- таа треба да биде среќна што има другарка што сака да ја заштити, затоа што денес ретко постои вистинско другарство, се е само од корист, јас би била благодарна ако некој ме извести што се случува во моја врска.

На theowndemon, NARKO[vska] и Херкул им се допаѓа ова.
  10. NARKO[vska]

NARKO[vska] Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26
    Баш затоа сум во дилема, од една страна нејкам да распалувам огнови, да бидам причина за нивната кавга ако е само измислица,а од друга и ме гризе совест, премногу сме блиски да ја гледам во очи и да не и кажам ништо, како би ми било мене ако таа знае нешто а не сака да ми каже. Не ме сфакајте погрешно,да беше некоја подалечна другарка ке си траев, не го мешам носот во туги работи, се работи за другарка која не сакам да биде повредена! :(:|

11. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @NARKO[vska],

Од толку „сведоци“, на ниеден ли не му текна да крене телефон и да слика? Па уште десет дена тоа траело, пред очите на сите... Абе ајде, прикаски за мали деца! Другарот лаже, суши!

На твое место, да, би и кажала, чисто за да има во предвид каква змија и е најдобриот другарот, а богами и да не испаднеш ти „лошата“ што си молчела (зошто „другарот“ секако ќе се потруди муабетот да стигне до неа, вака или онака)

На NARKO[vska] и JustFun им се допаѓа ова.
  12. NARKO[vska]

NARKO[vska] Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26
    За да ми биде чиста совеста,дека ништо не сум скрила, надјобро е мислам да и спомнам да очекува другарот да и каже, но да не му премногу верува,бидејки ако е вистина и од други ке дознае, тој период пола генерација од мојот град беше таму,сигурно и некој друг го видел..сепак нека знае какви маабети се пуштаат.Инаку јас сум сигурна дека лаже бидејки многу избувна кога му кажав дека сум ги прашала другарите на дечко и а и @Nausicaa како што кажа да е било навистина, би сликал или би се обидел да и докаже на било каков начин,не само со зборови

13. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Девојче овој очигледно лаже а ти не си ја барај белјата кај што не ти е местото не се мешај не е твој дечко не е твоја работа деугарот нека и каже што сака он е очигледно подол човек мој совет ти е од таков бегај

14. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    I need help. Некој инбокс, муабет,совет ми треба! ИТНО

15. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.252
    Допаѓања:
    50.840
    Пиши ми на мене
    Доколку можам ќе ти помогнам

16. NARKO[vska]

NARKO[vska] Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26
    Pisi mi ke se potrudam da ti pomognam

17. EminemsGirl

EminemsGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2016
    Пораки:
    315
    Допаѓања:
    1.163
    Jas ke ti zboruvam kako na sestra koja ima pominato vakva situacija.
    Jas bev 19 toj 28 pocetokot tolku beshe dobar i lubezen shto prosto se zaljubiv posle 2 meseci pocnA da bide ljubomoren jas odev na skolo trebashe da si zavrsham nekoi ispiti.
    Pocna da zabranuva nekoi raboti kako navecer ne ha fb , i sama da sum odela na skolo a ne so drugari.
    Ne se zamarav tolku si velev ne me znae mu treba vreme da se opushti ama toa pocna da raste.
    Posle 8 meseci vrska me zaprosi .
    Toj mesec poslem zaprosuvanjeto ostanav trudna i op se stana zabraneto ne drugarki , ne izleguvanje , sekoi 2 saati da mu zvonam D: abe uzas jas trudna kaj...
    Mu preceshe shto sum pomlada , toj ke ostarel jas ke sum go ostavila (demek toj e postar jas pomlad ke si baram)
    Eve sega imam 21 toj 30 i mu tekna deka nejkel poike so mene sakal da si pozivee sam.
    Abe gluposti shto da ti kazam.
    I eve sega sme razvedeni...

Ti pred da se zaljubuvash preispitaj si ja rabotata!
    Vidi shto karakter ima pa poslem odlucuvaj ama od licno iskustvo baraj si nekoj koi ne è od 6-7 -8 -9 -10 ili poike godini postar...
    Poz

На supertoasty, anakonda88 и blueeparadise им се допаѓа ова.
  18. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.544
    @NARKO[vska] многу добро те разбирам бидејќи имам поминато низ слична ситуација . Различно беше што не се работеше за одмор , туку за прошетка за викенд . Ми кажаа дека дечкото на другарка ми секоја вечер , откако ние ќе заминевме дома , излагал со друга девојка ( тогаш ние имавме по 16 години а тој 18 и работеше како келнер во локалниот кафиќ , па за викенди остануваше и до 5 ипол наутро ) . Беше нешто празник па цело друштво заминавме во с.Теново на излет . Тогаш заеднички наш другар воедно син на колега на татко ми , дете што го знам од мали нозе , ја свиѓаше другарка ми ( краток период , околу месец дена ) ми вели , цитирам :
    " Знаеш , синоќа Јандриески беше со едно дејче , ги видов , сами беа .. Жал ми е за Ива , ја прае будала на здрав памет .. " Јас го гледам и му велам : " Сакаш да кажеш дека ја изневерува ? Чекај а доказ имаш за ова шо го збориш ? " , ми рече дека доказ нема . Одоколу прашав еден од дечките во кафиќот кој ми е комшија кај татко ми , и имам муабет со него , рече дека детево многу работело таа вечер , а и патиштата им се поклопуваат до куќата на Јандриески , па оделе заедно накај дома и тој не застанал со никој да зборува , а и со кого би зборувал во 5 наутро . Подоцна кога ја испитав работата , и кажав на другарка ми што намера има синот на колегата на татко ми , и ја предупредив да не му верува ако и каже нешто вакво . И како што предпоставив , другарот и кажа , а таа му рече дека ќе испита за следниот ден да му каже дека ништо од тоа не е точно .
    Незнам колку си блиска со другарката , нас само ноќ не делеше , секако да не се омажев уште ќе беше така . Имено , зависи и од карактерот на девојчето . Другарка ми е за нејзини 20 многу зрела и сталожена личност . Слуша до крај потоа размислува па на крај реагира соодветно на ситуацијата .

На NARKO[vska] му/ѝ се допаѓа ова.
  19. NARKO[vska]

NARKO[vska] Активен член

Се зачлени на:
    5 август 2016
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    26
    Со конкретниот пример, ми помогна многу, треба вечерва да правиме муабет, но сега сум одлучна да го направам истото што и ти ,само ке ја предупредам што и да и каже да не му верува, ти благодарам многуу ♥

20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.544
    Нема за што . Искрено , знам како е да имаш другарка , која ти е како сестра , и како изгледа некој да сака да ја повреди .

На NARKO[vska] му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.