Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. miley21

miley21 Истакнат член

Вака.. има еден дечко, тој е инструктор на автошкола. Значи тој не ми е инструктор, туку на мојот последен час дојде тој заедно со мојот инструктор, значи како негова обука.
    Од првиот момент кога се видовме имаше некоја хемија, не знам, начинот на кој се гледавме..јас не го знаев досега бидејќи студирал долго време надвор од нашиот град..После тоа една недела го видов во кола, и си манавме само раче..Земав да го најдам на фб, што да видам сум го имала уште пред 4 месеца, не ми се веруваше. Денес отидов во автошколата(канцеларијата) да го побарам мојот инструктор, но тој не беше таму, туку дечкото, баш се изненадив, ме праша како сум, обичен муабет, и помина време да му се јавам на иструкторот да му кажам дека дојдов гледам мобилниот му е недостапен. И ми вика јас ќе го барам сега на друг број, и луѓе му се јави и му вика кога ќе доаѓаш едно убаво девојче те чека тука.. ми се насмевна и испадна.
    И сега ништо не ми е јасно...дали ме свиѓа, дали ова е знак? Да помине некој ден и да му лајкнам нешто на фб? Или ништо да не правам

Sunnny likes this.
  2. Anonimen93

Anonimen93 Нов член

Здраво на сите нов сум тука па би ве замолил доколку некој знае решение или има некој совет да сподели со мене во врска со темава , па добро би било тоа да биде и од понежниот пол.
    Значи вака во последно време да не претерам па едно 4 5 год имам проблем со пристап кон девојките , доколку може да се нарече проблем од моја страна , кога и да започнам со некоа девојка што сум ја запознал негде и сме размениле фејсбук или бројче после извесен период од 5 6 дена некогаш и порано , добивам или блок или делете на фб или доколку тоа не се случи остануваме само пријатели и повеке не комуницираме.
    Што се однесува до речникот што го користам со нив , ниту е навредлив ниту вулгарен ниту пак напорен па да бидам така избришан , и највеке од све што ме боли е секогаш кога ке прашаш да не пречиш добивам одговор не не не пречиш баш ми е супер со тебе. дури некогаш и останиуваме повеке и од 4 5 часа на чат заедно , па затоа ми е чудно зашто добивам делете кога 4 5 вечери било све супер.
    Што се однесува до мојот физички изглед сум негде на средина што би рекле доволно убав да привлечеш женски поглед.
    Што се однесува до облека што носам да не рече сега некој се облакаш глупо па може ради тоа им делуваш како несериозен дечко, значи стално во класично нешто кошула фармерче спортско патиче и понекогш онака тернерки.
    Карактерно сум мирен дечко. со голема смисла за хумор секогаш насмеан позитивен дури и кога сум во проблеми до гуша , не сум со кренат нос. арогантен , не патам од комплекс на мачо мен па да глумам нешто што не сум, со пороци скоро и да ги немам освен во 3 месеци една чаша алкохол.
    Е сеа што се однесува до финансискиот дел сум тапа, немам кола немам редовна работа , работам све што ми иде при рака од мајсторија до келнерство би прифатил било каква редовна работа но за жал знаеме во мкд како одат тие работи преку фамилија или партија но тоа е веке друга тема.
    Секогаш кога и да зборам со некоја девојка све е супер и понашање и култура никогаш не биле упатени пцофки вулгаризам и ред др, стално дури 2 пати читам што сум напишал пред да испратам и пак на крај не чини, Што е тоа што ги плаши женските во ваков случај? кај една нормална и стабилна личност? а притоа по извесен период ке ги видам во врска во која јадат чутек трпат навреди и се понижувани јавно, зашто ова се случува? зарем и јас мора мора да бидам дебил? и тогаш да започнам некоа врска.
    Која е поентата стално да кукаш и да се жалиш дека нема добри момци и кога се појавуваат добрите се одма игнорирани и се заменети со некој што не вредат.

3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Поради безбедносни причини не можам да го пишам проблемот јавно, затоа кој е расположен нека ми пише порака. Ми треба да слушнам мислење и совет од некој инаку ќе експлодирам. Фала :)

4. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Здраво, ново кај мене и невообичаено е тоа што мојјот во последно време ми се обраќа со вокатив. пр. КатО, а на Кате/рина.

Како реагирате вие на тоа,што мислите што да направам,како да му кажам ..му реков дека ме иритира тоа, но тој вели така си поубава ЦЦЦЦЦЦ:x

5. crimson

crimson Форумски идол

Зашто си измислувате непостоечки проблеми?

6. PogbaPol

PogbaPol Популарен член

hehe dal ste normalni bree :)

7. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Обожавам вакви случајни запознавања и хемија во живо наместо по социјални мреши.Инаку можеби му е непријатно сега од кога тој го направи првиот чекор ти даде комплимет итн..да не биде нападен, јас би му пишала нешто во смисла благодарам за услугата..За свиѓање те свиѓа ама вака ќе видеш барем дали има некаков филм со тебе.Пиши што ќе нправите и со среќа

blond.bunny, buuuce28 and miley21 like this.
  8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Мојот бивши ме прашува дали сакам да сум пак со него, и времето ќе покажало каква ќе ни била врската. Го прашувам колку му значам,што како ќе биде, ми вели самата да си дадам одговори.

му велам ти што мислиш пак сме за почеток? Вели ти најдобро знаеш,нека бидне овој пат по твое

И што ввелите на ова?

9. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Ти бре звучиш ко совршен дечко ама јас си велам дека пишуваш на емоционално недостапни девојчиња и јас така бев едно време пред да си го фатам мојот само што не ги бришев сами си ја сфаќаа пораката. Незнам шо да те советувам пробај директно така нема да губиш време на пр. Здраво мн ми се свиѓаш или убава ми си или баш си слатка би сакал да те запознаам ии понатака нека тече раз нормално и покани ја на кафе а ако не ти врати продужи даље ;)

10. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Ти сериозно пред неколку сати кажа дека имаш дечко :^)....
    или се скара со него |(:puke:

iloveyou29 likes this.
  11. buuuce28

buuuce28 Активен член

Never gonna know if you never even try:inlove::punch::bandit:

Aleksandar1212 and krEM4Eto like this.
  12. twilight123

twilight123 Истакнат член

незнаев кај да го пишам проблемов, па овде ми текна, не дека е кујзнае каков проблем, но ми треба стварно совет
    еден близок другар ми предложи да ми мести некој негов другар и ајде ми покажа слика си викам океј е нека ме запознае па да видиме што ќе се случува и се договоривме кога ќе искочиме ако ми се засвиѓа да го праша шо мисли за мене и сега се искочивме сите тројца, седнавме во кафич си правевме муабет со неговиот другар се беше ок супер, фин беше ми се допадна овака и ме испратија до негде и они двајца си продолжиле накај дома и сега мојов другар го прашал каков впечаток сум му оставила? и овој рекол па добар впечаток ми остави, добро девојче е, и после го прашал а дали ти е симпатична? и овој му рекол дека сум симпатична, добра женска сум била требало некој да ме фати, и секако кога ова ми го пренесе другаров ќе летнев од возбуда онака од прво среќавање ваков впечаток и му реков на другаров да му пренесе дека и мене ми оставил овој многу добар впечаток и другаров пренел и тоа било се, јас го аднав прва на фб ме прифати но не се допишуваме, е сега пак ќе договори другаров да искочиме се надевам ќе биде деновиве
    е сега како да пристапиме до другаров да му каже на овој дека ми се допаѓа без да е нападно и форсирање?
    и како некако да дознае дали ме свиѓа?
    што мислите дека е во ред за ова напишете

13. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

@twilight123,
    не чекај на другар ти туку превземи иницијатива и пиши му на дечкото на фб. Пристапи му лабаво - замоли го да ти препорача некој добар филм или серија, прати му некое интересно видео, надоврзи се на некој муабет што сте го правеле кога сте биле излезени заедно... Нема зошто другар ти да опипува пулс и да изигрува гласник, сама ќе си видиш од однесувањето на чет дали дечкото е заинтересиран за тебе.

14. beautu17

beautu17 Истакнат член

Vaka..pisuvav so meseci so eden decko I po nekoe vreme se vidovme. Toa sto bese na fb ni malku vo zivo..se vidovme samo 3pati I nekako premnogu pocna da me bara da mi ugoduva za se..a znaete deka dobro e toa deka nekoj te ceni no toa brgu zdosaduva. Ne znam kako da objasnam kako da nema maski stav. Mnogu porazlicno go dozivuvav I Sega ne mi se veruva...deckoto e super znaci se mozi da napravi za mene no ne e toa. Pocnav da go gledam kako drugar, kako nekoj koj sekogas ke me zastituva..a ne na romanticen nacin kako decko koj go posakuvam. Nie premnogu se zblizivme na fb pisuvajki I Sega mi e strasno zal za deckoto..ne e dobro toa no znam kako e da bides ostaven bez zbor I me boli dusata sto ne e toa so ocekuvav. Ne sakam nilkogo da povredam ama znam deka go povreduvam..mu kazav deka sakam vreme za mene I da ne se gledame a toj e poln so nadez deka ke se predomislam..Mnogu mi e tesko sto isp vaka..sakam da si dadam vreme mozebi mi e nekoj period no mozebi ne. Ne sakam da bidam so nekoj of sozaluvanje ne go zasluzuva toa toj e predobar...I odluciv da razmislam uste nekoe vreme. Kazete mi bilo sto, mi treba sovet, I izvinete na podrskata od tel sum. Mi trebase nekogo da raskazam...

15. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Ваљда е нападен дечкото со тоа што ти кажал такво нешто за брзо време , ти немаш сеуште чуства ( па и кратко е времето за да чуствуваш нешто за него ) , немој да избрзуваш ниту со врска ниту со откачвење , излегувај со него почесто види што како , можеби ке се заљубиш до даска во него или можеби ништо нема да има .
    Дали можеби не си навикната на толку внимание и угодвење во минатите врски. Какви ти беа бифшите ?

beautu17 likes this.
  16. Annora

Annora Популарен член

Има некој за лп :)?

17. beautu17

beautu17 Истакнат член

@anakonda88 многу ти благодарам што си одвоила време за мене <3
    Помина неколку дена откако пишав, не бев во можност...последната твоја реченица, т.е прашањето ми помогна да си го решам проблемот.
    Да, скоро сите мои бивши на ваков или таков начин ме повредувале. Особено последната година..
    Сум била многу повредена но секој пат се трудев да сакам повеќе, да не дозволам разочарувањата да ме променат. Но последниот пат беше посилно од мене....неможев да бидам истата, едноставно неможам, ме скрши во секоја смисла на зборот. И покрај тоа ми се издешаваа и некои семејни проблеми.
    Едноставно се променив, н верувам повеќе никому ама баш никому, не ми е гајле што сум лицемерна, колку и да ме боли душата во некој момент не признавам никому. Си ветив дека самата себе ќе си бидам најдобар пријател, си створив мој затворен свет во кој ми е тешко да пуштам било кој..
    Искрено никој од моите бивши не ми покажувал внимание, чуства, напротив сите биле ,,фраери,, кој ме сакале само за односи и ништо повеќе...Многу одамна никој не ми кажал дека сум мила, дека му е убаво да го поминува времето со мене, никој не ме прашувал како сум и дали ми треба нешто. Не знам можеби јас сум виновна што ме привлекуваат такви, не знам..
    И како што кажав пред недела дена се видов а на фб си пишевме со месеци, сега јас студирам во неговиот град. Многу е различен, не знам, можеби не сум навикната некој да се покажува грижа кон мене..На пример, за рок од овие неколку дена тој покажува знаци дека се затрескува, јас тоа можам мн.добро да го проценам...Но проблемот е што јас, не знам дали е ова резултат на моите минати искуства, но го гледам како дечко без машки став(можеби затоа што во рок од кратко време иако се имавме на фб тој ми посветува многу внимание) а искрено тоа почна да ме плаши, да ме гуши.. Постојано му наоѓам мани, а веќе следниот момент се прашувам што ми е....Се прашувам зошто е таков, чудно ми е што некој е како него, дури почнав да си велам дали е наивен и сл.глупости...
    Иначе му кажав дека сакам време за мене, да бидам сама, а тој се разочара од мене, го осетив тоа и ме праша дали ќе продолжиме да се гледам и јас му реков дека не знам...На фб објави песна како повторно ќе мора да продолжи сам, а веќе следниот ден објави слика како е на забава со друштво,имаше и девојки, демек си поминува мн.кул..
    Искрено кога видов сликата се израдував дека е излезен и дека се забавува, дури се чудам на самата себе..не знам едноставно го сакам чуството да осетам како некој да ми недостига...
    Јас искрено мислам дека тој не треба толку внимание да ми покажува на почеток, зашто од тоа ќе ме оддалечи, сакам да го осетам чуството да го посакувам...малку неизвесност..
    Не знам зошто донесов заклучок дека е машко без став, можеби зашто на фб изгледаше како малку полош..
    Ми треба искрен совет..што и да кажете нема да се налутам зашто знам дека сум малку излудеана но верувајте свашта ми се исподешава и не знам...се чуствувам чудно и забегано..
    И уште една причина зошто ми е страв да започна нешто со него, е бидејќи ќе бидам оддалечена од моето смејетво, посебно мајка која отсекогаш сака да останам во мојот роден град..

anakonda88 likes this.
  18. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Кога ни обраќаат многу внимание, многу ни е. Кога ќе ни го свртат грбот, тогаш ни станува интересно и привлечно, па после кукаме и се жалиме како партнерот ни е ваков, онаков, не ни чини. . Погодување нема. Одлучи се , ако решиш да бидеш со дечкото биди со него ако не подобро кажи му уште сега дур не отишле работите подалеку. Се гледа дека му значиш и така повеќе ке го повредуваш ако го држиш во неизвесност додека ти да се одлучиш што сакаш....

Gushkalo, Sunnny and anakonda88 like this.
  19. mace1

mace1 Истакнат член

Со бившиот се разделивме бидеќи тој сакаше.... т.с 1 месец ме избегнуваше, не сакаше да излези на кафе, секогаш уморен беше..... и на крај кажа да сме останеле другарчиња. Скоро секоја ден одкако се разделивме ми пишуваше на фб, ми праќаше срцепарачи песни (имаше преиод од 5-6 дена само како не пиша), ми се јаувавше кога ќе се напие и кажуваше дека му е криво, ( јас никогаш прва не го побарав). Пред 3 недели излегов со него и сакаше да се смириме... после 2-3 излагања се смирив со него. Се видовме 3 пати после тоа, и повторно истото, вејќе 8 дена се немаме видено.... му реков да излезиме ми кажа изморен бил ќе спие, и го прашав дали сме заедно, дали ми е дечко на неровозата, рече ке ми кажел кога ќе сме се виделе, 3 дена ми се јаува на тел кажува дека оди во друг град ( демек другар му имал сообракајка),Не знам навистина што да мислам, зошто така прави, ако сака да е со мене, нели ќе најде време, а ако не сака што ме бара....... Не сваќам..... Што мислите виее? :(

20. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@mace1 Што си го трошиш времето?

fallenangel and mace1 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.