1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Jovanotti

Jovanotti Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2016
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    322
    Ако не си заинтересирана зошто тогаш пишуваш тука? Некои работи никогаш нема да ми бидат јасни.

2. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    Не бранам никого само кажувам ако веќе не сакала да оди на кафе со него, нема потреба да и е криво што типот ја блокирал. Тоа ме доведе на заклучок дека вниманието што @WinterGirl16 го добивала сепак и годело. Еве она најдобро може да се произнесе по ова прашање. :D

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WinterGirl16

WinterGirl16 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    651
    Верувај не ми годеше туку ми беше ептен akward поради тоа што никогаш немам се допишувано со возрасен маж и не знаев како да го сфатам тоа.Сепак фала на мислењата.

На Mr.Awesome му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mr.Awesome

Mr.Awesome Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    1.653
    За да ти биде полесно да го “преболиш“ сметај дека ти пишувал со цел да те легне и готово сега нема што да ти е криво. А можеби стварно сакал само пријатели да бидете ама не верувам во тоа. Ќе почнал од пријатели, па ќе посакал нешто повеќе. :) Ич не се замарај повеќе со него.

На WinterGirl16 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ne vredi da gorish za forumsko mislenje :rofl:

На Mr.Awesome, elimkd и Annora им се допаѓа ова.
  6. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    @buba4e89
    Така оди песната :)

На buba4e89 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. sanni01

sanni01 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Разликата помеѓу мене и дечко ми е четири години јас сум поголема а плус врската ни е на далеку живееме во две различни држави.Се беше добро на почетокот во врската се додека тој не започна со неговата љубомора неможам да го сватам секој ден ми зборуваше за бившиот дали сум правела тоа и тоа буквално секој ден секој ден се караваме поради бившиот му објаснувам дека не го сакам дека воопшто не ме занима дека не е вреден да се караме и секогаш кога ќе почнеше да ме испрашува јас не му кажував вистина само од причина да не го повредам и да не се караме да не размислува бидејќи нашата врска ја споредуваше со претходната и буквално ми влезе во психата немаше ден немаше ноќ со плачење легнувам со плачење станувам само се кара со мене секогаш на крајот ќе му кажев епа вака и вака беше он почнуваше зошто не ми кажа бла бла ме лажеш неможе да свати дека поради негово добро јас го правев тоа ме понижуваше со најгрди зборови се претрпев само затоа што го сакам и дека не сакам да го изгубам нема што не му пречи му пречи и мојот најдобар другар зборува дека мора него да го прашувам дали смеам да се допишувам со него и многу други работи глупости и банални работи се расправаме премногу ми е криво што не ми верува и кога ја кажувам вистината не ми верува одма почнува да се кара и да зборува како јас него го лажам да ме навредува јас сум ја упропастила целата врска кријам од моите да не ме гледаат ваква се осеќам како целиот свет да ми се руши секогаш гледам на најдобар начин да зборуваме ќе се смири се и после неколку дена повторно исто за било за што пример гледам си зборувала со твојата другарка сигурно си зборувала како ти забранувам некои работи за што се караме неможам да докажам дека тоа не е така како што он замислува незнам што да направам како да докажам дека јас не сакам ништо лошо освен да биде се во најдобар ред да не се караме да бидеме среќни секогаш кога се караме тоа му го кажувам но не ми верува почнува јас те знам каква си лажеш така вака што да направам незнам доаѓаат моменти да раскинаме кога тој ми зборува не те сакам не ми значиш те мразам затоа што ме лажеш ја ќе речам добро ајде но неможам никако да го направам тоа како да се отќинал некој дел од мене премногу го сакам а и премногу ми е криво што не ми верува и што неможе да свати некои работи

На krEM4Eto му/ѝ се допаѓа ова.
  8. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.277
    Девојко наскоро ќе ти ја заклучат темата најверојатно..

Подобро за тебе да раскинеш пошо ти си поголема вие не размислувате исто. Машкиот памет покасно се развива, а женсиот побрзо. Тој се понаша како детенце со тебе љубоморен ај не смееш ти да мрднеш без тој да знае. Тоа не е здрава врска и башка нема никогаш да ти каже дека те мрази и ред други работи ако те сака. За вреѓање ај се дешава на нерва ама дека веќе не те сака.. Во најбрз можен рок да се откачиш дури не станало полошо. Љубомората е болест, неизлечива :!:. Среќно

На sanjaж, Victorian и sanni01 им се допаѓа ова.
  9. sanni01

sanni01 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Вака е веќе година и неколку месеци,вчера ми се јави и зборуваше како не ме сака дека јас сум ја уништила врската,дека веќе ѓи нема истите чувства како порано и да расќинеме нема да му е гајле. Јас прв пат да бидам вака затрескана сум имала и претходно дечковци, но никогаш не ми е било вака да бидам толку затрескана. Зборував и со мајка му она мене ми кажува дека тоа не го мисли искрено, дека е повреден па сака и мене на ваков начин да ме повреди.

10. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.277
    Знам дека го сакаш, иначе немаше да бараш мислење. Нема да бидр лесно воопшто ако не пробак скарај му се па ако те побара да се смирите постави му услови од типот да не биде љубоморен, да не ти кажува што да правиш.. Ако се согласи тогаш стварно те сака ако не, поарно сега отколку покасно да завршат работите.. Да верваш дека тебе ќе ти се скурчи по некое време ако останиш со него и самата ќе му се скараш.. Јас имав едно време ваков проблем не до толку ама сепак имаше љубомора и ја разрешивме, зашо не можиме еден без друг а ние жените сме живи суштества и не можиме да останиме во стаклено звоно и да не разговараме со никого. ;)
    И секогаш му кажувм ако сакам да го изневерам не ми треба ни фб ми ниш на улица првио шо ќе го нам и никогаш нема да дознае.. и да те прашам уште нешто.. Ти да не си направила нешто за тој да се сомнева толку многу??

11. sanni01

sanni01 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Он мене не ми верува само поради тоа што пример, дадов само за бившиот сум се сликала со него така па како можам одма сум имала и со него ваква слика, дали сум го сонувала глупости и пример дали сум правела некои работи со него што ѓи правам сега и со него, јас за некои работи ако сокријам само поради од причина он да не се чуствува лошо или било како и после излегува дека го лажам , мене ме боли тоа што и кога ја зборувам вистината ,он мене не ми верува и прави да и јас верувам дека тоа е лага .Господ ми е сведок дека никогаш не ми е паднало на памет да го изневерам, никогаш со лоша намера да му наштетам а он тоа не го сваќа.

12. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.277
    Па пробај со таа тактика.

13. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Obicno koj se somneva toj e sumliviot

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sanni01

sanni01 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    После секоја кавга јас неможам да се препознаам,мене главата ми трпни од стрес, читав и приметив ми излегува егзема после секој добиен стрес луѓе јас ќе побудалеам стварно многу го сакам, а никако неможам да му докажам дека не е така како што он мисли секогаш грешка ме сваќа и секогаш сум јас крива за се.

15. sanni01

sanni01 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Вака он е во друга држава таму учи,а врската ни е на далеко живее во друга држава секогаш ми вели ќе видиш ти кога ќе се вратам дома каков сум јас, мислиш дека има нешто незнам ни јас веќе како да размислувам.

16. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.277
    Тој тебе те споболе, а ти пак остануваш под негови услови. Мислам возрасна си, можеш за себе да одлучуваш размисли шо е добро направи список добри и лоши работи, моменти и ќе видиш шо преовладува и ќе одлучиш дали вреди да си уште со него.

На sanni01 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. irenadaniel

irenadaniel Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2009
    Пораки:
    887
    Допаѓања:
    1.329
    Ne te poznavam no najprijatelski ti davam sovet ,begaj od takvo odnesuvanje ,imav eden vo mladosta bolno ljubomoren i pokraj toa sto ziveevme vo ista naselba ,badijala ne e pogovorkata volkot vlaknoto go menuva no krznoto ne .

На sanni01 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. one_girl

one_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    161
    Најдолгата реченица што сум ја прочитала :D
    Девојко, ти навистина имаш проблем. И да се надеваш дека ќе се смени и да се обидуваш да правиш се' за врската да ви биде убава, џабе.. Треба двајцата да вложувате во врската за да ви успее. Не мора да му раскинеш, но јас мислам да го промениш однесувањето. Биди поладна и понезаинтересирана и ќе видиш како ќе се смени кога ќе виде дека се оддалечуваш од него. И ме интересира колку долго сте во врска? Ако не е долго време има логика зошто да не ти верува штом имате врска на далечина, а тој да не те познава доволно.. Но, ако сте долго време заедно, досега требало да сфатите дали сте искрени, дали се сакате, дали можете да успеете заедно.. Разговарај со него и биди малку построга. Среќно :*

На zokipoki.1, Annora и sanni01 им се допаѓа ова.
  19. sanni01

sanni01 Активен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Во врска сме година и еве уште малку три месеци,поради тоа што јас работам неможеме стално да се гледаме тој беше на лето 2 месеци кај мене ,а јас само кога имам одмор. Според него јас никогаш не сум искрена поради тоа што буквално се до детал ме испитува јас не му кажувам да не го повредам, и почнуваат расправии па јас ќе казам како и што, па почнуваат тешки навреди и понижувања, јас и сакам не сакам да раскинам. Размислувам на моменти да раскинам и дека ќе ми биде мирна главата, но не ми дава срце тоа да го направам и само трпам .

20. one_girl

one_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2015
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    161
    Многу добро те разбирам за тоа кога си во состојба и да сакаш и да не сакаш да раскинеш.. Сигурно нема да ти биде лесно и без него, со оглед на тоа што прилично долго сте во врска, но не е убаво да трпиш навреди и понижувања, нели? Никој не го заслужува тоа. Треба еднаш да му објасниш се', да расчистите со минатото и да гледате напред. А ти воопшто не си љубоморна? Многупати се случува ако едниот е љубоморен, ќе стане и другиот на некој начин за да му врати. И можеби причина за неговата љубомора е далечината. Ако е долг периодот кој следува во кој треба да живеете разделени, тешко дека ќе се смени. А ако е во блиска иднина преобразбата од далечина во близина.. тогаш сигурна сум дека ќе се среди ;)

На zokipoki.1 и sanni01 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.