Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sanni01

sanni01 Активен член

Нормално никој не го заслужува, а и во право си покрај него и јас станав љубоморна ама се во граници на нормалата требаше јас да одам во јануари, но бидејќи се вработив на друго место и неможам одмор да земам треба да дојде он во декември но, незнам само зборува како нема да дојде итн...

2. one_girl

one_girl Истакнат член

Се надевам дека се' ќе се среди и ќе ви биде супер. Разговарајте убаво и смирено.. и немој да му попушташ многу. Поздрав :*

zokipoki.1 and sanni01 like this.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Таквите како него не се менуваат. Колку лошо ти збори а ти пак со него. Не ги сфаќам девојките што не се ценат себеси. Јас да бев на твое место ќе раскинев а тебе ако ти е убаво да се нервираш и плачеш тогаш ок, терај така.

natemila and elimkd like this.
  4. sanni01

sanni01 Активен член

Мене ми е криво што јас сакам да му докажам дека не е така како што он мисли,но тоа неможам никако бидејќи за ништо не ми верува и секогаш јас не сум во право, тој многупати се извинуваше но не сваќам зошто ако повторно вака прави не верува и ги повторува истите грешки тој ќе ја створи кавгата и после мене ме окривува за се

5. JustFun

JustFun Истакнат член

А зошто па да му докажуваш? Што има ти да му докажуваш? Ако ти е чиста тебе совеста нема причина за тоа.
    Не барај изговори за прекинување, или разговарај со него да се промени затоа што не си должна да трпиш тортура или чао пријатно.

Annora and sanni01 like this.
  6. filip4

filip4 Популарен член

zdravo
    mozebi e malku glupavo od moja strana ali aj da vidam shto mislenje ce dobijam :)
    juni mesec se zapoznav so edna devojka
    se pisevme na fb se gledavme na tel mn mn pati se slushavme na tel i se najubavo beshe
    se razbiravme vi mn situacii se poddrzuvavme.gledashe i ochigledno beshe deka si odgovarame eden na drug.
    pravevme planovi shto koga ce se vidime vo zhivo a bidejci imase obvrski po doma so majstori gluposti ova ona kazuvase deka nema da mozhe,ali se dogovaravme posle tie obvrski deka ce se vidime.vo red ja razbirav deka ima obvrski i i kazuvav deka ja chekam koga ce moze togash da se vidime,a pokraj toa isto si razgovaravme se gledavme i dobar kontakt drzevme se do pred nedela dena.
    znaese kako mi e so rabotata deka ne se znae dali kade shto odev privremeno deka ce me zadrzat za stalno,pa vo eden navrat uz muabet mi kaza ti si mashko i treba da se borish da najdesh rabota,sepak jas bev svesen za toa deka ne e rabota kako mashko da sedam bez rabota i toa i go kazuvav i deka pravam napori da si najdam.
    toa beshe edna nedela pred da pochne da ni se namaluva kontaktot.
    od togash t.e taa posledna nedela pred da se prekine toj ubav kontakt onaka malku poshto zashto kontakt i samo eden razgovor na tel.a uz toj mal kontakt vo eden navrat mi spomna deka imala nezz kolku ponudi za prijatelstvo na fb od nekoi si tipchina i kaza ce vidam nekoi ce gi izbrisham ova ona,
    od pred edna nedela t.e poslednava nedela den i pisham ne mi vrakja edna dve tri poraki pa mi vrakja koga pishuvash i ne ti vrakjam ne me baraj na tel mi veli,jas ja prashuvam shto e rabotata zashto vaka od ednash se desi pa mi vrakja imam obavezi i toa shto sednuvam sednuvam da pravam muabet so lugje a ne da shtrakam na fb ko budalav :D a jas ushte tolku zbunat i ne znam shto e i kako e i zashto taka bidna.
    pak i pishav kazhimi shto e rabotata zashto vaka od ednash se desi
    pa mi vrakja ostavime da disham na raat ne me teraj da te blokiram na fb ti si opsednat i ne e taka kako shto mislish oladi malku mi veli jass ushte tolku zbunat neznam nishto a e znam se si kazhuvame ise znaeme shto e i kaj e eden za drug.
    jas pak i pishav kazhi mi shto e rabotata
    imash nekoj obrski rabota obavezi ili nekoi X prichini shto ne kontaktirame
    zbunat celiot e prashuvam zash se ispadna kako grom od vedro nebo
    me blokira i toa bidna :/
    e barav na tel ne mi se javuva i toa e toaa
    pak ce kazam mozebi e glupavo ama nekoj sovet ?
    da i odam na vrata doma i da i zvonam ?
    iako e 200 km daleku od mene ?
    blagodaram odnapred

Last edited: Nov 3, 2016
  7. WinterGirl16

WinterGirl16 Истакнат член

Мене ми изгледа дека сакала да ти раскине и го одбрала полесниот начин,ке го блокирам и готово-врската е завршена,ама тоа како се испонашала мене ме асоцира на некултура.Заслужуваш да знаеш зошто сака да прекинете.Јас велам да и досаѓаш додека не добиеш одговор ;)

EminemsGirl and Oscar Lady like this.
  8. Onyx

Onyx Активен член

Веројатно те отсакала.
    Можеби не си бил доволно маж во нејзиите очи, според тоа што го кажала за работата.
    Не може да те прифати во моментот таков каков си и не гледа визија за тебе во иднина.
    Така да и боље е што те откачила, не ти треба чоек кој не сака да те запознаае вистински и да верува во тебе и во твојата визија за иднината.
    Најверојатно си сака тип топ типче се на готово. (тоа со пријателствата е хинт дека размислува за други опции и дека ти не си во игра)/ не мислам за спонзор ама ете за некој со просечен стандард во опшетсвото. Што демек знае шо праи.
    Е сеа што треба да размислиш ти за себе во ситацијата.
    Финтата е дека не можеме на секој да му се допаднеме. Ти ако ја бараш опсесивно си ја намалуваш вредноста. Зашто трчаш по нешто што не те сака?? Мора ова да го решиш со себе, таква шема на однесување може да привлече триста глупости во твојот живот.
    И уште еден бонус совет од мене во однос на девојки генерално.
    Многу често се случува девојки наместо да кажат директно во лице и искрено што мислат за симпатијата, врската да прават други работи кои би хинтувале на тоа нешто. Девојки тоа што го прават треба да ги поштуваш а другите едноставно батали ги. Не вреди да си играш „ај на буква“да погодиме што е проблемот.
    Поздрав и со срека со наредното девојче :D

rose60 likes this.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Изгледа било лажен профил.

10. filip4

filip4 Популарен член

Profilot ne e lazhen
    Se gledav na mesenger i skype so devojkata
    Nezz dal saka takvo tipche t.e tip top ednash mu peati razgovor od eden tip koj e dobar finansiski i so dobra rabota kade mu pishala "ne me interesira nishto tvoe i ne sakam nishto so tebe zashto imam planovi so drug dechko koj go sakam" i mi kazha taka go otkachiv da ne mi dosagja,a inace vistina si pravevme planovi za mn raboti.
    Tatko i e stranstvo ima mn pari i sekogash kazuvashe iako tatkomi ima jas nishto nemam sakam sama za sebe lebot sa si go vagjam,sekogash kazuvashe sakam da si odam nadvor od doma i da si ziveam moj zivot pa i kirii da plakjam i na nula da sum so pari
    Sekogash kazhuvashe ne trosham mnogu ne izleguvam zashto se toa mi e izzhiveano
    A 95% od vikendite shto kontaktiravme beshe doma zashto zborevme se gleda me na tel i beshe po doma i toa go pravevme do kasno
    Ima sestra i kazuvase za nea raska ne fakja po doma isto i majka i
    Veli se e preku mene i zatoa se preku glava mi e i sakam da ziveam moj zivot
    Ednash se desi prekinavme na nekoi 2 dena na vakov slicen nacin so kontakt
    Mi rece ostaci me ne mi pishi
    Ama mene mi beshe chudno zash taka da e i posle tie nekoj den bez kontakt se slushnavme na tel i se shaleshe na nekoj nacgin mi veli ti rekov da me ostavish a ti samo dosagjash i pak mi kazha shto vila rabotata se videle na skype so tatko i i nezz po koja pricgina lom ja napravil i mn i vikal iako ba vo pravo nezz za shto beshe,a sestrai shto ni raska ne fakjala po doma na nea ni zbor i zatoa mi rece sakav da bidam sama i so nikoj ne sakav da kontaktiram i zatoa ne ti ni odgovarav ni na fb ni na tel mi reche
    Me jade zab istoto ili neshto slichno dane e deseno pak sega amaa toa shto me blokiraa
    Pu kolku ja sakav samoo :/
    5 meseci ubav kontakt bez nitu edna zamerka ili karajnca i poddrzuvanje i razbiranje za se i seshto
    pishuvanje,gledanje i slushanje na tel
    Chekanje da se zavrshat obvrskite za da se vidime vo zhivo i koga dojde toa da bidne op sve se prekina i zavrshi so blok na fb i ne krevanje na slushalka
    Aha dali e direkna
    E i se ahto misli ti go kazuva vo lice direkno i ne saka neshto od okolu da se kazhuva
    Amaa dzabe koga ne mi kazha zash prestanavme so kontakt
    Ni zbor ne mi kazha za toa

Last edited: Nov 4, 2016
  11. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@filip4 Ајдее морее, ќе си најдеш некоја што ќе те научи да пишуваш кирилица :D

LollySky, rose60, anakonda88 and 5 others like this.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Де бе самерке хахахаха :rofl::rofl::rofl:
    Ќе си најде друга. А од кој град е таа? 200км. Скопје-Охрид.

LollySky and Summerlover like this.
  13. Summerlover

@buba4e89 Епа Охрид Описменех мор :rofl: Таму уште се со глаголицата, видиш дека не му влијаела добро, што ќе му е таква? :D
    :d::drunk:

buba4e89 and Someonespecial like this.
  14. filip4

filip4 Популарен член

Nema ni ohrid ni skopje
    Sosema drugi gradovi se :)

Oscar Lady likes this.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Немој да ми речеш дека го прочита цело тоа :lol: :whew:

Someonespecial and macka91 like this.
  16. Summerlover

@JollyGirl За доброто дело доволно е првата реченица да ја прочиташ Рацине :D

17. macka91

macka91 Форумски идол

@Summerlover и @JollyGirl вие две сте шлакнати, се пресмеав :D :D :D

Самарке мислим дека од Битола е дечкото.

18. littleflower

littleflower Популарен член

Како да му кажам дека не сакам да сме во врска (барем засега), туку само да се муваме, без да го повредам? Не сум сигурна дека сме компатибилни, па затоа несакам веднаш да се впуштам во врска.

19. Summerlover

@littleflower Можеш да речеш дека сакаш работите да одат побавно, без брзање, без официјализирање, бидејќи чувствуваш несигурност и дека за почеток, може да биде нешто полежерно, секако ако нему му така одговара, но почни со тоа дека сакаш да бидеш искрена и кон него, но и кон самата себе :)

20. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Штo прaвите, кaкo реaгирaте кoгa дечкo ви нa кaмерa си гo д**a, нo тoј мисли декa не гo зaбележувaте тoa ????

Thread Status:
Not open for further replies.