1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    @_malechka_ Па штом си му дала шанса, какво мислење бараш од нас?
    А мислење општо за целата ситуација е си изневерувала и очигледно ти било до врска и до него, и мое мислење е дека џабе сте си потрошиле 2 години, од една страна ти со твоето однесување, од др. тој со неговото.

2. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Ми се свиѓа турчин....Страшно е преубав, презгоден, и многу е мил и фин значи срцка е..
    Не ми пречеше на почетокот пишувањето со него зашто не мислев дека ќе станам опсесивна со него..
    Секогаш кога сме во друштво наоѓа начин да ми се приближи а јас постојано го одбивам но не знам до кога ќе се воздражам.
    Многу му е криво, тој повеќе се дружи со наши, и све тоа, можам да кажам дека е најдобриот дечко кој сум го запознала до сега.. Моите дома кога би слушнале такво нешто би се засрамила, можеби еден ден би се согласиле но воопшто нема да им биде мило.. а јас никогаш не ги делам луѓево..
    Постојано го одбивам и глупо му е да му кажам зошто можеби и тој самиот сваќа, но глупо е да му кажам,
    не знам што да направам..Не сакам да започнам нешто со него за џабе знаејќи дека после само повеќе ќе патиме, а од др.страна си викам ова е мој живот, јас бирам и никој друг, но не знам...
    Совет? Кажете ми било што..

3. pufi-cufi

pufi-cufi Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    1.764
    Следи го срцето , сите сме исти пред Бога !

На emce.eme, rose60, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  4. detelinka36

detelinka36 Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2016
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    12
    ako mislis deka ti e mnogu mil smuvaj se so nego no da bide sdnas da ti se napravi kefot no ne veruvam deka ke bide taka po moe mislenje a plus zgora na toa mu dolniot mu e malku i skraten poradi verata ne znam kolku ke ti zavrsi rabota ha ha pri tolku mladi od tvojata veroispovest koja sto si ne bi trebala da si ja menuvas no veruvam deka si dosta mlada pa poradi toa i taka razmisluvas ako moze da ostanes trudna i zgora na toa kakov covek e i uste da te zabuli vo samija togas samata razmisli si kaj ke ti e krajot
    na edni moi prijateli sto se od razlicna veroispovest i imaat deca 2 niti se noseni u djamija niti u crkva oti sega decava imaat nekade 9 i 10 god i roditelite se imaaat dogovoreno tie da si odlucat koga ke bidat polnoletni i zamisli i dvete ako se odlucat sprotivno od tvojata vera togasss?????
    toa e samo eden primer

da ne ti izleze posle sto vikaat se na nos
    ne velam deka i tuka nema pravilo moze da te i snimi na mob. da te razdava potoa malku i na drugarite oti ako si malku pouubava otkako ke mu dosadiss toa mozsreknoo i pozzze da ti se sluci sekogas no sansite ti se pomali togasss:devil::devil::u::u:

На rose60 и lav4ence.e.e им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Господе што се не ќе прочитам.

На Dust, LUCERKA, elimkd и 3 други им се допаѓа ова.
  6. WinterGirl16

WinterGirl16 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2014
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    651
    Убаво ти кажа @pufi-cufi без разлика на која религија припаѓаме сите сме луѓе!Вистина е дека има премногу стереотипи и предрасуди и дека некои за жал се точни,ама тоа е,секакви има.Ако ти се допаѓа излези со него,разговарајте,дружете се како и со секој друг,не се препуштај во ништо сериозно,запознај го прво како човек па после процени го ;) ,а што се однесува до твоите родители не треба да се секираш,па нема се десено ништо меѓу вас,сигурно не ти забрануваат да имаш и другари :D

На rose60 и elimkd им се допаѓа ова.
  7. Unikatna50

Unikatna50 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    28
    Девојки можеби темата не е соодветна но би сакала да ве прашам нешто.. Значи моја најдобра другарка искача со еден тип година ипол више и сеа таа е 17 тој 26 и уште на почетокот типот ми беше сомнителен но не сакав да и кажам на другарка ми несакам после да испадне дека и ја расипувам врската.. Арно ама лани коа се гледаа си разменија пасворти на фб и двајцата ама таа го фати дека има и друг профил на фб и пробала да го отвори со истиот пасвор од другиот фб и и успеал. Значи типот имал ист пасворт и на двата фејзбука. И му фати пораки со една девојка на која што тој и пише дека ја сака дека сака да идат заедно и е заљубен у неа и таа одма сакаше да му раскине арно ама он ја молеше го деактивира другиот профил и се тоа и како так се смирија...После едно време типот го глеам со една мии вели дека му е братучедка пошто се поздравив со нив и после година дена т.е ова лето девојката испага дека му била демек другарка од детство океј нема веза... другарката цело време се нервира се караат а јас цело време гледам од страна како тој ја лаже но се обидов да зборуувамсо неа неколку пати таа несака да ме сослуша ми вели да прекинам и онака се нервира дека ако и зборам за него такви нешшта ке го оставела да не сум и ја расипела врската... Прекинав ..У мегу време го фаати типо како ја лаже ваму сум таму сум а не е ни таму ни ваму ...Јас кутев за се...Се додека пред некој ден дечко ми ми кажа дека негова школска се има испофалено како и пишува дечкото на мојата другарка на инстаграм у директ... И таа се фалела како му одела на работно место у канцеларија...Неможев да прекутам и кажав на другарка ми таа полуде му се јави на телл му се дереше плачеше тој цело време негираше не прифакашепосле призна дека му идела у канцеларија таа али да однесе едни документи самои толку... Таа луге верувале или не му поверува тој ја преколнуваше да не исконтактира со девојчето на кое и има пишувано и таа го послуша се заташка работава и продолжува да ја прави будала а таа продолжува да му верува...Мене почна да ме гледа како непријател демек сакам да и расипам , а тој уствари ја лаже неа цело време. И дури згора на се вели дека девојчето кое се фали дека овој и пижал лаже..Премногу е слепа ...Ве молам за совет а да не ме разбере погрешно пробав многу пати со убавоно не разбира се е залудно. тој со едно те сакам и една блуза од 600 денари ја замолчува и таа му простува.И да напоменам тие се во тајна врска и никој не знае за тоа тој одбива да стават заедно слики на инста на фб се кријат... Што ли да направам во дилема сум . Сепак како сестра ми е . ви благодарам однапред.

8. blondie100

blondie100 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2016
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    458
    Ми треба еден совет за другарка ми. Се гледа со еден преубав дечко, вака е како без мана и во изглед и во карактер. Но има еден проблем, тој не знае да се мува убаво. Таа го свиѓа вака, ама кога се муваат нејзе и е многу непријатно, вели дека ќе ја голтнал како се мувал.. Прашува што да прави?

На detelinka36 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Веќе подолго време се чуствувам неубаво. Добро ќе ми дојде ако се искажам овде бидејќи повеќе и немам каде. Имам 18години и веќе последниве години дали премногу барам од врскиве или не оставам чуство на озбилност не знам во што е проблемот. Се ми завршува за кратко време, или некој неможам да го трпам, или се оддалечувам без збор, или пак тој. Станав толку ладна ко се да ми е сеедно а не ми е, таква се научив да сум, и кога најмногу ме боли не попуштам. И кога некој ќе ми згреши и кога ќе се врати, иако го посакувам не давам втора шанса зашто се чуствувам искористено, зашто ми е страв, страв ми е дека пак ќе ме повреди.
    Од една страна убаво ми е што сум ваква, што научив како е да бидеш силна, но од друга страна се чуствувам многу осамено. Последниве месеци не сум запознала некој што би ми одговарал, ни физчки ни карактерно, или не ми оди муабетот, или не си одг. физички..
    Од друга страна исто и со друштвото, во последните месеци ми се издешаваа такви ствари, што неможев да трпам кој како сака да се понаша со мене, од ден на ден ги избришав сите кои ми носеа негативности во секојдневието. И нормално помина време, се стабилизирав и сватив дека немам никого, ми остана мојата другарка која отсекогаш мислев дека е, но не е. Таа не е тип што излегува,што мора ја молиш да излезете како нормални девојки на кафе или диско. Само сака да седи дома, иако ништо корисно не прави. Полна е со комплекси кон самата себе а тоа го пренесува и на другите, ако еден ден е лошо расположена тоа ти го пренесува и тебе, а кога има денови кога е супер расположена се прави ко ништо да не било вчера.
    Најдобро од се е што студирам и живеам во друг град, каде што имам можности да запознам нови луѓе и искрено тоа и го правам, но кога си одам во мојот роден град се чуствувам најосамено..

10. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.339
    Допаѓања:
    51.772
    Млада си уште. Туку што доаѓа за тебе време кое ќе биде исполнето со љубов и разбирање. Секое грнче си има свое капаче.
    Дружи се колеги-колешки од факултет. Имате исти обврски и интереси. Можеби таму ќе најдеш некој кој ти се допаѓа.
    Некои работи во животот се случуваат кога најмалку очекуваме. Така е и во љубовта.
    Остани позитивна.

На mila7 и sanjaж им се допаѓа ова.
  11. Kaja***

Kaja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    45
    Здраво девојки. Епа вака ми треба совет како да престанам да мислам на бившите девојки на дечко ми? Веќе 2 години сме заедно и никако да ги заборавам. Тој е во секој момент до мене, за се ми е подршка и ме сака ама неможам да не помислам на нив и да не почнам да се нервирам. И некогаш во нервоза му ги спомнувам и тој вели дека било поминало и јас имам бивши и да го забравам минатото ама јас никако неможам..

12. sanjaж

sanjaж Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    9
    Девоjко зошто си jа уништуваш сегашноста со минатото.Ако сакаш да си срекна или прифати или остави

13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.292
    А зошто ги мислиш? :) мора да има причина..
    Никого не би мислела од чиста мира..
    Мислиш како му било на дечко ти со нив? Или да не биле подобри во сексот :lol:
    Мислиш дали тој мисли на нив?
    Или само онака ги мислиш од досада, што прават, добри ли се?

На fallenangel, rose60 и sanjaж им се допаѓа ова.
  14. Kaja***

Kaja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2016
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    45
    Nemal seks so niv, neznam zosto misam

На detelinka36 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.292
    Од кај си толку сигурна дека немал хмм..машко:worried:
    Не знаеш зошто мислиш, а знаеш во кој контекст ги мислиш?:^)

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Ако ти незнаеш зошто ги мислиш, тогаш ние па ич нема да знаеме(facepalm)

На fallenangel, Dust и joy1 им се допаѓа ова.
  17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.292
    Дај и некој чај, да прекине да ги мисли :wasntme:

На fallenangel и baba Rada им се допаѓа ова.
  18. detelinka36

detelinka36 Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2016
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    12
    devojko ti mislis poveke otkolku tvojot desko na niv
    stom si veke ti so nego i obratno moze tie ne go zasluzuvaat nego
    plus zemi da gi pocastis devojkite sto ti go ostavile malku i ti da se poigras so nego da uzivas
    ako e imal mnogu rabota vo prethodnite devojki sigurno ne mu e otneja k...rot tuku naprotiv moze go ima izvezbano ujacano
    ti dali si go postavila prasanjeto dali toj misli na tvoite bivsi i da se nervira kako tebe ,,,,,,, izvini ,,,,,????

19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    Штo кoгa бивши, ви пишувa декa не мoже без вaс, мoли зa прoшкa, кoмуницирaте се вo ред. И гo снемa некoлку денa. И вели декa сo вaс имa сериoзни нaмери a не знaе кaкo дa ги oпише,штo всушнoст мисли пoд тие сериoзни нaмери. Зoштo, е тoa тaкa?
    Штo би нaпрaвиле,штo би рекле??

20. Onyx

Onyx Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2016
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    29
    Можеби навстина сака да биде со тебе, но има непостојан карактер и не знае што точно сака од тебе. (да знаеше ќе ти кажеше)
    Е сеа не е прашањето дали он тебе те сака, прашањето е дали ти ќе примиш таков карактер у твојот живот?
    Ти одлучуваш дали ќе поканиш во твојот живот убавини или лудило хехе :)
    Поздрав

На detelinka36, lav4ence.e.e и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.