Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. sj *O*

sj *O* Популарен член

прашвам за комуницирање момче, не за врска. то е уште рано :)

2. Bella.04

Bella.04 Истакнат член

Ако нема фб,онда можеш број да му бараш:P

3. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Не верувам дека постои машко што не сака да комуницира со девојка преку нет. :D

Со модерното време се започнува преку chat, па ке ти рече да се најдете негде на кафе, па прошетка низ парк, па на крај бакнеж, освен ако не му дадеш корпа. :)

sj *O* likes this.
  4. Barbara90

Barbara90 Активен член

не се согласувам со тебе дека главното е после 2-3 месеци .Јас и мојот љубовник од првиот состанок до ден денес сеуште е тој жар од љубов и страст :rofl: Се зависи како ке се постави човек ;););)

Cinderfakinrella and theowndemon like this.
  5. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

@sj *O* прашај го дали сака да контактирате на интернет, дали би сакал да напрај профил на нова социјална мрежа, ти предложи, да не биди како „сакам“ туку „ако сакаш“ :D
    @Згодно Момче @Barbara90 Кој прв состанок, моево на прво видвање запали. :lol: На прв состанок официјализиравме. :rofl:

6. Згодно Момче

@theowndemon @Barbara90 Јас кажав да не се верува на сечија (поточно машка) добрина на првите видувања а под главното мислев веќе првиот/вториот месец работите се побистри тоест почисти за каков партнер се работи.:D

SAMIRA, buba4e89 and theowndemon like this.
  7. Barbara90

Barbara90 Активен член

@theowndemon кој не ја доживеал таа фатална љубов на прв состанок не може тоа да го свати , па затоа им посакувам на сите тоа да го доживеат ;)
    @Згодно Момче што подразбираш под добрина , џентламенство , и додворување /пуштање ^_^

theowndemon likes this.
  8. Згодно Момче

@Barbara90 под добрина подразбирам да бидеш џентлмен кон партнерката, а пуштање одма на прв состанок Не и невкусно е. :D

9. Barbara90

Barbara90 Активен член

хммм не се согласувам . Некои немаат време за губење со месеци ;)

10. Згодно Момче

Понекогаш темпото од состанок за состанок ги диктираат самите чуства и потреби помеѓу партнерите. Најубавите нешта како врска/бакнеж се случуваат спонтано, а не со форсирање;)
    Од искуство и одамна сум ги поминал јас овие работи... ;)

Last edited: Dec 29, 2016
    P.S.love likes this.
  11. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Јас па се согласувам со @Bella.04 Штом нема прифили по социјални мрежи очигледно и не сака да има (добра е таа одлука инаку, животот е надвор од Нет) и не би го терала да прави за да комуницираме, туку би побарала број. Е сега, ако му е до комуникација, сам ќе направи таков чекор (отворање акаунти). Ти само прашај го дали има Фејсбук, Твитер или што знам што, па другото на него е. Можеш да го прашаш зошто нема, ама да му велиш да направи затоа што сакаш да комуницирате не е баш сјајна идеја. Број на телефон, пак ќе кажам, е сосема доволен. Пораки и повици, малку ли се? :)

12. Zivyle

Zivyle Истакнат член

Дечкото е од друг град, заедно сме 1 ипол година и се слушаме секој ден. Беше за нова година тука, заедно бевме со уште некој други заеднички пријатели. Се си беше океј се дури видов нешто што не требало да видам. уствари сакав да вртам на еден број но немав батерија и го земав неговиот телефон, во тој момент звони некоја си *ема* а јас сум љубоморна за такви некој испади. Си велам нема да кренам, ќе видам дали си имаат пишувано и ќе го памтам бројот за да го запишам кај мене, и нели кога зачувуваш некој број, истиот ти излегува ако има вибер, а има и слика :!: (ко таен агент сум пустата).Отворам пораки и што се не изначитав... Си викам сега ќе ти кажам јас тебе ема, одам да му го вратам телефонот и си мислам да не бидам drama queen па нема да реагирам. По едно 10 минути, му звони телефонот, излегува дечкото и оди во вц, одам и јас по него, но го прислушкувам од пред врата, му честита нова година (јас однадвор:rofl:, внатре:@) Сепак ништо не му реков во овие 3 дена дури беше тука, но јас другата недела ќе одам кај него во град, а девојката ја препознав по сликата на вибер и лајковите на фб, планирам кога ќе одам кај него, од неговиот телефон да вртам на тој број но незнам како да изреагирам и што да и кажам, дали да се претставам (сигурна сум дека знае дека јас постојам) или да ја отерам у..... :x:x

13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@Zivyle отерај го типот у три лепе. Јас еве не знам зошто ти сеуште си со него. Чупето не ти е криво за ништо. Он сака да седи на две столици. Е добро сега, ако тебе не ти пречи со тебе да е во твојот град а со неа во неговиот, јас не се мешам.

Ingvild, theowndemon and Zivyle like this.
  14. Zivyle

Zivyle Истакнат член

Ама кога си приврзана за некој, заљубена и имате постојан контакт, не е и така едноставно, и нормално другите ти се криви наместо него :tmi: И девојката знае за мене, секако тоа е и нејзина вина ...

15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@Zivyle и те како е едноставно, ама зависи тебе како ти одговара. Не те вара девојката, туку он. Ама пак ќе кажам, ако тебе не ти пречи, мене па ич не ми е проблем.

Annora likes this.
  16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

@Zivyle вината е секогаш на партнерот кој изневерува. Тој избрал и сакал да биди со тебе, а после се предомислил и решил да биди со уште некоја. Девојката дури и да знај за тебе можеби морално не е чиста ама од аспект на твојата врска - таа е апсолутно невина зошто таа не те изневери, дечко ти те изневери. Не си мачкај очи да велиш дека си заљубена и не знам ти шо, не постигнуваш ништо ако неа ѝ јавиш, да не беше таа ќе беше друга. Ова расчисти го со дечко ти.

17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

@Zivyle замисли на пример, тој "дечко ти" и таа *ема* да имаат 'врска' која во очите нејзини е иста ко и таа со тебе, значи таа не знае за тебе а тој си 'оди' со двете!
    Како би ти било тебе да ти се јави пример таа? Како ќе ти биде тебе кога ќе и се јавиш и ќе ти рече - па тој е мој дечко, пример??
    Секогаш ќе страдаш ти во случајов.
    Најпаметно, направи отворен муабет со дечкото.
    Верувај, и кога *ема* знае за тебе, вината лежи во него!!

Dust likes this.
  18. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Подалеку од вакви фЛаери,дечкото ве вози двете и тоа јако ве вози,извини ама сум само искрен и реален.Девојката не е ич крива,затоа што и она е во иста ситуација како тебе,што ако она иде со него и незнае за тебе?како што ти не си знаела за нејзе,јас се чудам како си преќутела искрено,ама сепак твоја одлука.Но ваков воопшто не ти треба во животот,ти треба некој асален,кој ке знае да ги цени твојте добрини,кој ке знае да те почитува и сака искрено,а не преваранти вакви.

Zivyle, ♡BuBaLe♡ and Bitter-Sweet like this.
  19. bybeDkid

bybeDkid Популарен член

Здраво на сите.
    Ви се обраќам за помош/совет затоа што ќе излезам од кожа, а сите околу мене ги мрднав више.
    Ситуацијата е следнава: Со дечко ми сме верени, за 5 месеци треба да се венчаме. Задава година постојано се караме, те за неговите што сегде си го пикаат носот, те за тоа што он имаше проблем со народски кажано "дување" за коешто јас сметав дека не е во ред со оглед на тоа што има 30 години, за што све не. После тоа ме запроси и уште повеќе почнавме да се нервираме со глупости се до поента коа ми рече дека не е сигурен дека сака да се земеме. Го прашав зошто ми рече пошо се плашел дека ќе се караме и се ќе отиде низ брдо. Во тој момент ми текна колку ја имам претерано со мојот незгоден карактер и склоноста за се да се карам и му ветив и стварно почувствував потреба дека не можам веќе така да се однесувам доколку сакам бракот што ни следи да ни функционира. Оттогаш некако ми е далечен. Он ми вика дека ме сака но дека едноставно е нервозен и дека не треба да го прашувам секоја минута што му е и дека ќе му пројде периодов. Вчера бевме да закажеме у матично и пред да влеземе му викам сигурен ли си, ми вика шо ти е?! Нешто чувствувам дека не е ко што треба и имам чувство дека се ќе се распадне. Му го расчепкав телефонот барајќи не знам што барав стварно, не најдов ништо. Сеа се чувме ми вика да не се глеаме вечерва нешо сум нервозен, сакам да сум сам. Пак му се прејадов со мојата патетика му реков дека се чувствувам ко да е оддалечен, ми рече човече што ти е една вечер не сме се виделе, нз ни самиот што ми е едноставно ми доаѓаат напливи на бес и лутина, не можам да ги исконтролирам. И мене ми доаѓаат напливи на бес и сакам да му кажам да не се однесува ко да има 15 години, но се контролирам бидејќи сум решена да не се карам повеќе. Но не можам да издржам ме јаде чувствово грдо од внатре. Вие вака објективно што мислите?

20. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Го напнуваш премногу. Јас да бев на негово место ќе избегав од тебе ама најсериозно.
    Аман убаво ти рекол остави го малку сам...ете сакал да е сам и почитувај го тоа...што туку го провоцираш и замараш со глупости?

Што има толку чудно ако сака да си размисли малку насамо? Или ако не сака една вечер да се видите?
    Остави го нека се олади малку.

Thread Status:
Not open for further replies.