Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    епа бабу вака...
    типот те држи само на лагер што е многу лошо за тебе, значи коа ке му се присака да ебне нешто друго ти се јавува на тебе и така да нема иднина за вас двајца...
    ако ти праи мерак можеш и понатаму да си се гледаш со него али обавезно најди си и друг зашто ако чекаш на овој чекалица ке постанеш милион солзи и само маки ке си тргаш додека он ке се појави од никаде ке те изебе и ке си замине :) и се така се додека не се освестиш и не кажеш доста е!
    чао чао :hai:

На anonimna147 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. LitttleRNBPrincess

LitttleRNBPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    795
    Допаѓања:
    950
    epa vaka.. mn mi se sviga se iam zapoznaeno so nego dva pati sum sedela so negovoto drustvo koa ke se vidime si vikame zdravo.. drugarka mi i drugar mu negov planiraa da spojat nekoi zensko od naseto drustvo i nekoe masko od nivno drustvo i na drugarka mi i tekna za mene i za nego.. i ona mu kaza na drugar mu i on vika ke vidam ke praam mubaet moze ke bidne nesto.. i samo sledniot den mi pisuva drugarka mi i mi vika deka da ne se razocaruvam i jas rekov nema kazi mi so rekol i ona mi kaza deka ne sum mu se svigala i jas prasav samo toa i ona rece pa samo toa mi go kaza drugarot negov.. ve molam dajte mi nekoe vase mislenje ili sovet navistina mn mi se sviga.. :/

3. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341
    Како за почеток пишувај на македонски не на дијалект и на кирилично писмо (не за друго оставаш лош впечаток)
    Епа сеа и даље седи од страна и пиј кафе со негово друштво.
    Ако ти се многу свиѓа превземи си ја работата во свои раце а не чекај од друг. Викни го на прошетка, кафе и сл. направи муабет и ќе видиш како ќе реагира. Ако сега така кажал не значи дека е недопирлив.

4. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Ако не му се допаѓаш нема зошто да му се наметнуваш. Сега кога веќе знае дека го свиѓаш можеби ќе превземе нешто тој, а ако не, остави го. Па не си заљубена во него само ти се допаѓа. Ништо страшно. :)

5. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Мала Р’Н’Б принцезо ...

Биди среќна и благодарна што знаеш на што си со детево, одкако знаеш и одкако се отвориле картите више треба да знаеш шо д аправиш !
    А тоа е да си продолжиш понатаму .. Има и др риби во море ;)
    Не му се наметнувај у никаков случај зашо ке му станеш уше по одбивна !

Др треба да си среќна зашо признал дека не му се свиѓаш, зашо у најлош случај можел и да се изигра со тебе ;) Така да разгледај си наоколу тебе и ке си најдеш нешо по сагламски .

Поздрав.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mellanii

Mellanii Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Mi treba pomos feminki..pomina polovina godina odkoga raskinavme so bifsiot,po eden mesec toj si fati devoojka,toa za toa..preku leto zapoznav eden decko sto mnogo mi se dopagja i postojano zborouvame i sme vo dobri odnosi ,mnogo e dobar i mil :)..recisi i go zaboraviv bifsiot ,no pred nekolku dena mu se javiv ete taka imav potreba da go slusnam zboruvame se bese okay..utre denta toj prv mi se javi i toa ne ednas tuku dva pati na den..neznam vekje sto da mislam ..me fakja strav pak da ne se zatreskam vo nego .bidejkji potesko ke mi bide bidejkji toj ima zenska ..a mozebi ete samo onaka mi se javil od dosada i mozebi nisto ne cuvstvuva za mene !!..... |(
    [mod-kirilica:ee26h85k][/mod-kirilica:ee26h85k]

7. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Хммм тоа за јавување негово побарај мислење и од машките членови наши ....

А за она другото за ќотеци си искрено ... Сама си го бараш чоек.
    Мислам сепак тоа е минато и баш поради фактот што не си успеала да го преболиш не си требала да му се јавуваш, зашо на ваков начин пак ке си ги отвараш емоциите што си си ги закопала длабоко во себе...

Можам да сфатам потреба да му чуеш глас, али да му се јавиш ... ???
    Ова некако ми изгледа пак ко длабок чекор од твоја страна .

Незнам мисла, дај си време и размисли си што сакаш ... дал сакаш со него да обновиш нешто или сакаш да си појдеш по патот кој си го зацртала ...

8. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.627
    Допаѓања:
    9.070
    Мелани,непотребно си отвораш стари рани.Ете,ти се јавил бившиот .И сега што сакаш да постигнеш?Ќе се повредиш многу,свесна си дека тој има друга,а исто така и многу е битна причината зошто сте раскинале.Шетај си ,уживај,запознавај нови момчиња,сигурна сум дека некој ќе го освои твоето срце,но некој кој ќе те заслужува.
    А си се запрашала дека ти се јавил затоа што мисли дека го бараш за секс :call: ?

9. BlackSwan070

BlackSwan070 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    3
    Не можам да го разберам!!

Вака одам со дечко ми 2 години, во првата година супер ни беше но, втората година во врската некако како да се смени два пати бевме скарани вториот пат ми вети дека ќе бидам со него среќна, ок паа поминаа 7 месеци од тогаш уабо е не знам но, сепак не е како порано нее нежен со мене не се чувствувам почитувана од негова страна, се обидувам да зборниме аа неговите заклучоци се дека имам некој друг, не можам да го сфатам!!! Оти не можи да се отвори со мене?..Општо оти вака се понаша? А го сакам многу :/ нејќам да се скарам...:/ <3

10. Gunshine

Gunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    817
    Допаѓања:
    666

Што има тука за разбирање?
    Најверојатно му здосадило, сака да шара со поглед и раце можеби...
    Па прашај го, што се дешава, едноставно е.

11. BlackSwan070

BlackSwan070 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    3

Значи го имам прашано погоре имам кажано шо како инаку шо мислиш покрај тоаа сака да шара..? ^.-?

12. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289

16 години имаш, што се замараш со 2 годишна врска на овие години?
    А ако тој е твое годиште сосема нормално така да се однесува. Па он е дете, тој само што влегол во пубретет.
    Не може од него да очекуваш да биде маж и да се замара со љубовта.
    Оладете, шетајте, ова ви се годините кога друштвото треба да ви е преден план.
    За љубов и љубовни проблеми има време.
    Ти може си заљубена во него, а уште побрзо ќе се одљубиш кога ќе сретнеш нов интересен дечко.
    Батали го, кажи дека е крај зашто не знае те заслужува и оди искачај со другарките, биди среќна што си сингл, батали озбилни врски на 15-16 години.

На BlackSwan070 и Pelikuna им се допаѓа ова.
  13. ana1235

ana1235 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    луѓе имам проблем.значи вака,еден ми се пушташе порано го откачив ви имам кажувано,ама го имам одбиено а сега мн го засакав,меѓутоа сеа сум со братучед му веќе 2 месеци и он знае,а јас заљубена сум во него,немам шанса со него ,незнам како да го отасакам ова ми е прва платонска љубов ..знам дека зезнав што се сплеткав со братучед му ама нз ств,како да не ни е судено на нас двајца све некои препреки се појавуваат

14. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    е како не не ви било судено глупости,ако го сакаш и ако те сака дајте си шанса еден на друг

15. vloveadele

vloveadele Активен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2011
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    епа стварно во незгодна ситуација си :worried: објасни му некако дека не сакаш со него да бидеш ако ств не сакаш кажи му во кој си заљубена и ако имаш шанси пробај кај него.. а ако немаш не ни почнувај да го откачиш можеби еден ден ке го засакаш сепак ти си знаеш. а овај ако сметаш дека сака да биде со тебе не е фер да ја кирете љубовта искажи си ги чувствата ако не друго барем ке знаеш дека си пробала. среќно : )

16. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Абе каква љубов е ова жити се, шпанска серија, ти со братучед му, а го сакаш. Како не, дека неможеш да го имаш па се палиш. Па раскини му на дечкото тогаш шо го мафташ за без везе, или ти е страв да не останеш сама па ќе си бидеш несреќна со дечкото по таа цена.
    Не ги разбирам ваквите проблеми навистина.
    Кога нешто сакаш направи го, без разлика какви последици ќе има тоа.

17. santa

santa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2010
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    7
    Girlz help :D Ne sum bila odamna aktivna na forumov iskreno,ama sepak veruvam deka mozete da mi pomognete. Imav 4 godishna vrska i pred 2 meseci se razdelivme. Bevme vo USA i ziveevme zaedno,megutoa se skaravme i toj me udri.Od togash kako da go zamraziv. Seushte me moli da se smirime,ama jas ne sakam.Vo megu vreme pocnav pointenzivno da si setam so drugarkite(iako i prethodno ne sum gi zapostavuvala) i ima eden decko shto mnogu mi se sviga.Ushte prv pat koga go vidov,ali sega e poizrazeno(mozebi deka sum single). E sega problemot e shto ne go poznavam lichno:/ A sakam da go zapoznaam.Ne sum chovek so ekspreimentira ili se vpushta vo avanturi so nekoj shto ne go znae.Ama periodov postojano mislam na nego.Sme se srekjavale vo disko i me gledal,a jas nezz kako da reagiram. Please za sovet. Dali da mu prijdam? Kako da go zapoznaam? Da mu pisam na fb? Fala vi odnapred:D
    [mod-kirilica:2hlroajw][/mod-kirilica:2hlroajw]

18. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.073
    Ако имаш некој заеднички пријател со него пушти муабет па нека те запознае. Ако немаш добро е тоа што го имаш на фб, таму полесно можеш да оствариш контакт, почни со лајкови глупости, ако глеаш дека нема абер да пише, пиши му ти, штом толку многу ти се свиѓа почни му мубает нешто, на пример: „Те гледам нонстоп, а си немаме разменето ниту еден збор, како си што си....„
    Ќе видиш дали е заинтересиран и чекај од него покана за кафе или слично. Сепак ако ти го преземеш првиот чекор да започнете комуникација, на него е ред да те викне да излезете.
    Само напред, ако ти се допаѓа пиши му. Нема што да изгубиш.
    Ти посакувам среќа, па извести не :hai:

19. aquarius34

aquarius34 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    165
    Допаѓања:
    99
    дури не знаев ни точно во која тема да пишувам... ама мислам оваа е адекватна. очајна сум, ми треба совет. во врска сум веќе 3 години, врска во која се зборуваше за брак, семејство, иднина... сите го знаеја тоа, моите, неговите... се сакавме многу. велам се сакавме... последните 5-6 месеци некако ми е чуден... се оддалечи од мене, повеќе не излегуваме, сексот ни се сведува на еднаш месечно, поладен е кон мене, незаинтересиран. додека порано беше онака љубоморен, сега како сѐ исто да му е... сто пати го прашувам што е работата, да не има нешто што го мачи, ама он се ништо не ми е... малце лошо ми е... и сѐ така :( мислам дека повеќе не ме сака... не ми велете да го прашам, не зборува, таков е он, малце затворен. го имам седнувано и притискано да ми каже до каде сме... и отворено не ми призна, ама мислам дека неговите чувства се сменети... што да правам???

20. vendiii

vendiii Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    2.465
    Што да правиш ако љубовта згаснала .... па ништо не можеш тоа е најлошото ... Ако нема љубов , готово е

Можам да претпоставам колку ти е тешко очигледно го сакаш . Не можеш многу да сториш освен да си се спасиш себеси . Да спасиш нерви и време дополнително изгубено . Може да се многу работи можеби оладел ни прв ни последен . Можеби има друга , можеби се исплашил од брак.
    До тебе не е повеќе туку до него . 3 години не се малку ама не се ни премногу . Имаш само 20 со сила убавина не ја бива . Уште долго не може да оди штом почнало сериозно да шкрипи. Седни го на сериозен муабет и кажи му дека не може вака повеќе дека чекаш одговори кои тој ти ги должи !
    Поштено и фер од него е да ти даде објаснување а не да те влече за нос .
    Не троши ни ден залудно ова е само измачување за тебе и не бегај од крај кој по се е извесен и неизбежен.

Среќно

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.