Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nuny

Nuny Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    357
    znaci covekot si e takov karakter ne saka na takov na;in da se smee i gotovo ne mozes ti nisto tuka

2. doctorgreyxo

doctorgreyxo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    113
    Во ред тоа.А што е со тоа кога јас не сакам да се зафркава со мене за нешто.Тогаш смета дека сум дете, дека јас се лутам.А всушност тој се лути за се.Мене само постапките ме нервираа и тој се лути.Па неможам да го сменам ама па нека се контролира.Му ја кажубам грешката и нека си знај за др пат.Тој го смета то ко јас да сум дете и да се лутам за се.Глупости.

3. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Здраво феминки, би сакала да ве прашам за ваше мислење за мојот проблем.

Во врска со него сум 7 години и 1 месец и сега не фати некој период на криза од нашата врска со нон-стоп карање за се и сешто. Превише е посветен на работата и дури и кога не е на работа. Се помалку внимание ми посветува и никакви чувства ни емоции веќе не искажува за нас, мисли дека е сосема доволно што 2-3 пати на ден ќе ми каже дека ме сака само и толку. Кога ќе му кажам дека ми фали многу,дека ептен сакам да го гушкам ...итн , ми одговара само со - ќе се видиме (а се гледаме на 2 недели). Ако му направим изненадување нешто, ќе ми каже само- фала ти убаво е и толку,а никако он да возврати со нешто. Само збори за крај да биде, а ја не дозволувам пошто го сакам до бесконечност,а знам дека и он мене.

Што да правам, како да постапам за да го тргне зборењето за крај на страна и да даде емоции и чувства на нашата врска? Да ја оттргне негативноста од него и да ја покажува љубовта кон мене и со тоа конечно да сме среќни ?
    И двајцата имаме 22 години.

Однапред ви благодарам

4. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.353
    @taznatajbg не го гуши човекот, љубовта е слобода, долго време сте заедно па нормално е и таква реакција, ете и да влезеш во нова врска таа еуфорија, блискост, треперење цел живот нема да траат, тие чувства се присутни на почеток на врска.
    Разговарај, ако нема обострана љубов и чувства, секој по свој пат, што побрзо тоа подобро.

На Anon и Gushkalo им се допаѓа ова.
  5. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.907
    @taznatajbg Е баш си јбг :rofl:
    Како прво, ја таквите врски не ги нарекувам долги, туку детски, пошто одите 10 години од прво одделение, не сте се фатиле кога сте биле возрасни, да размислувате, туку кога сте пишувале домашно :wasntme:
    Од друга страна, 2-3 пати искажување љубов на ден не ти било доволно и не прифаќаш крај? Грл, ти не го сакаш, ти си опседната со него ^_^ Џизас! Џилекс, помири се со судбината, прифати го крајот и најди си некое хоби за почеток, остави го детето, не го гуши, не те сака :nod:
    :d::drunk:

На theowndemon, Cinderfakinrella, Rebecca_R и 2 други им се допаѓа ова.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Јас имам 23 год и сум во 10 годишна врска...
    Во текот на денот (во овие 10 години) ако не ми каже едно 5-6 пати дека ме сака и дека сум му единствена, па има да збеснам дома...

Штом уште е со тебе, штом не е пореметен во умот и избеган на крај на светот... Да си го чуваш лепотице... Врзи го во подрум дур има време!

:rofl: :rofl: :rofl:

На Trxmx, theowndemon, Cinderfakinrella и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713
    @taznatajbg значи доволно е што 2-3 пати дневно ти кажува дека те сака, а не е проблем што се гледате на 2 недели? :^)
    Ради работата негова се гледате толку ретко или?

Таквите врски се најризични. Заедно сте од деца и ако ептен не си одговарате, кај-и-да-е тиквата ќе пукне. Седни го на сериозен разговор, али ја бива работата, али не ја бива.

8. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Го прочитав целиот пост и повторно се вратив на првата реченица што ја имаш напишано: „Кога е се во ред, тој најмногу ми покажува дека ме сака“. Ете тука е проблемот. Кога е се во ред на сите сме им убави, мили, сакани. Но ако бараш вистинска љубов тогаш треба да бараш некој кој ќе те сака и кога не е се во ред или пак чија љубов ќе ја чувствуваш и кога ќе бидете скарани. Само тогаш ќе бидеш сигурна дека ќе можеш и животот да го поминеш со таквата личност.

9. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.726
    Ова го мислам и премислувам веќе подолго време, ама сега откако се видов со неа пак ми дојде на памет. :| Прво морам да кажам дека сум стрејт, настрана некои експериментирања низ кои речиси сите сме поминале, можам да видам девојче и да ми биде убаво и симпатично, ама да станува збор да бидам со неа, хм 99% не би.

The thing is; имам една другарка со која учевме заедно прва и втора средно, но никогаш не сме биле којзнае колку блиски, се здруживме откако завршивме средно, многу ненадејно некако. Девојчето е лезбејка, и првиот пат кога излеговме кога почнавме да се дружиме, бевме на журка... не знам што ми стана во моментот, ја повлеков и ја смував. После тоа ништо не се случи, си продолживме да се дружиме ко ништо да не било, искрено заборавив на тоа скроз. Поминаа неколку месеци од тогаш, и кога бевме излезени, ми се насмеа за нешто другаркава, ме гушна и нешто ми рече и искрено се наежив во моментот, многу ми беше убаво. Почнав да размислувам, и си реков зарем ми се свиѓа? :o Помина некое време, и се решив да и го кажам тоа, ама беше на фејсбук, некој непогоден момент и онака уз шала, уз смеа и искрено не знам колку ме сфати сериозно... Некако помина и таа работа, пак продолживме да се дружиме и не можев искрено да си ги разјаснам моите чувства кон неа, ја сакав и ја сакам многу, на некој поинаков начин што не можам да си го дефинирам, но не можам да кажам дека е тоа како што би сакала партнер, но не е ни како што сакаш другарка. :|

Таа во меѓувреме имаше девојка, па раскинаа, минуваше низ лош период, сега има нова девојка и колку и да сакав да и го кажам тоа што го чувствувам за неа, немаше едноставно погоден момент и само го одложувам и одложувам. Секогаш кога ќе ме гушне, или бакне чувствувам некој посебен електрицитет, кој во никој случај нема шанси со друго девојче да ми се случи, не ме привлекуваат на тој начин.
    Ме збунува ситуацијава, а и не е од вчера, има речиси две години како интензивно се дружиме, и не знам дали е паметно да и го кажам ова, впрочем и да немаше девојка не верувам дека таа би била со мене воопшто...
    Ух... ова ти се вика dazed and confused. :drunk:

10. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    @taznatajbg Ќе се сложам со претходните феминки, и ќе додадам дека треба да си среќна што сте доспеале до сега.
    Машките не сакаат некој да ги напнува, а чим до сега не сте раскинале значи дека те сака.
    Сега му е време да почне да гради кариера, на 30 ли според тебе треба?
    Не викам дека треба да мисли само на работа, но најверојатно сака да биде самостален...
    Заедно сте од школска клупа, па можно е да сте доста неизживеани, не ме разбирај погрешно... Седни и разговарај со него. Со сила убавина не бива...
    Иначе ако не прави нешто што те прави тебе среќна, џабе ти е да ти кажува и 1000 пати на ден колку те сака....
    Цени дела, пред зборови...
    п.с. Малку прочепкав низ твоите мислење, и сфатив дека скоро секоја година се жалиш дека имаш проблеми со дечко ти.
    Не е можно секој пат да поминуваш низ една таканаречена криза...

Последна измена: 31 јануари 2017
  11. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Некој слободен за разговор во инбокс? :(

12. Плавуша123

Плавуша123 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    118
    Допаѓања:
    188
    А зошто не овде?

13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.165
    Допаѓања:
    175.343
    @eca333 Го оставаш безразлика колку те бара зошто не го заслужува твоето внимание.
    @mellst Знаејќи дека има девојка, можеби и треба малку да се оддалечиш баш зошто си во фаза како што пиша, на затрескување во него. Некогаш е лесно да промешаме пријателство со флертување.
    @beautu17 Дали му пиша порака за роденден?
    @doctorgreyxo Мислам да го седниш да зборните и да му кажиш дека неќиш да се карате, каква и да е ситуацијата да броите до 10 пред да се карате туку смирено да седните и да разговарате за секоја ситуација. Во најмала рака ќе си скратите од нервите ако се карате постојано, па дури и за ситници.
    @taznatajbg Па ... сте во долга врска дефинитивно и после долга врска секогаш настапува период на монотонија. Би рекла можеби ви треба малку време ама зошто се гледате на две недели би рекла дека ви треба нови активности кои би ги правеле заедно. Не е важно да се помини само време заедно, важно е времето поминато заедно да биди квалитетно пополнето.
    Патем, два-три пати на ден „те сакам“ е многу повеќе од доволно.
    @blueeparadise а зошто мислиш дека не би била со тебе? Неможиш да знајш ако не ѝ кажиш нели, ама како што сфатив сега има девојка и тоа е некако the unlucky part. Ако оди долго со девојката и сериозно, можеби треба некако да се обидиш да „поминиш“ преку тоа, но ако знајш дека не се многу сериозно само почекај си ја твојата шанса.

На blueeparadise и mellst им се допаѓа ова.
  14. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
  15. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Ne znam kaj da go smestam ova zasto I ne e bas problem.
    Sto e koga nisto ne vi odi,ednostavno koj I da zapoznaete sekogas nesto loso se slucuva. Ne znam vo sto e problemot, se preispituvam samata, moite postapki, sve.. I nemam nikakov zaklucok. Ova veke trae otkako raskinav mojata prva vrska, veke 1ipol godina ne mozam da najdam decko kako sto treba. Se custvuvam uzasno, periodov mi e epten nikakov..sekoj sto ke go zapoznam prvo pravi da poletam vo oblaci, zasto navistina e taka..a po nekoe vreme ili doznavam deka tipot imal zenska ili stanuva napaden I go pokazuva vistinskoto lice ili isceznuva bez zbor. Znam klise e, 19godisna da se zali, znam ke kazete prezemi nesto vo sl.situacija, deka ima vreme, deka koga najmalku ocekuvas togas nesto ke se se sluci, no se ova nema da mi pomogne. Se izmoriv da se boram I da ne dozvolam da me srusi nekoj sto ne znae so saka, nekoj idiot, I povtorno pocnuvam odnovo I povtorno razocaruvanje. Ne znam dali nekomu mu se slucuva vaka.. Poslednive decki koi se gledav I trebase nesto da se sluci site me rasparcija..a jas povtorno se tesam I sekogas sum hrabra da zapocnam bilo sto kolku I srcevo da mi e povredeno. Moze bi treba da zastanam I da sekoj sto ke mi se priblizi da go odbegnuvam..da se oddalecam I da ne dozvolam nikoj da mi se priblizi. Kazete mi nesto, kako da prodolzam? Dali nekoj pominal takov period?

На Frosi333 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.353
    @mila7
    Знам дека не сум единствена, веројатно многу пати ти кажале дека си млада, но зошто толку притискаш да си со некој? Уживај во твојата слобода, излегувај, забавубај се со друштво, флертувај, секој треба и тој период во животот да го помине.

На Summerlover, mila7 и Dust им се допаѓа ова.
  17. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    @elimkd istoto ponekogas se prasuvam I jas....se naogjam vo period I vo drustvo kade veke sekoj ima nesto poseriozno. Dali e stara drugarka, cimerka, koleska, sekoj e vo nekoj zaluben..se custvuvam depresivno i ponekogas luta na samata sebe..pocnav da gi odbegnuvam drugarkite I togas koga edinstveno se gledame zasto se custvuvam nikakvo koga tie zboruvaat za svoite vrski, za momemntite.. Ljubomora ne e pravilen zbor zasto gi sakam I samo najubavo im posakuvam no jas se custvuvam nikakvo. Da kazam nema nikoj, ne e tocno, sekogas nekoj ispaga I sve okej prvite denovi I posle od decko koj najmalce ocekuvam me povreduva. Ako pocnam da nabrojuvam primeri veruvam I samite ke se zacudite. Ne sum kojznae kolkuu zborlesta no ne sum I molcaliva, znam da na napram muabet I da se vklopam, znam da kazam po nekoja smeska..ne sum dosadna. Ne sum napadna, sakam spontanost..ama ne znam sto da kazam poveke. Najcudno od se posle sekoja razdelba se razocaruvam a posle kratko vreme se izdignuvum I si davam nova sansa zasto sekogas si vikam sto I da se sluci, kolku I da e tesko ne zastanuvaj, samo ostani vo dvizenje kolku I da e bavno ne zastanuvaj. Mozebii treba da zastanam, I da bidam sama nekoj period no togas si vikam zosto koga znam deka ne treba sa gubam vreme so luge I situacii koi me povredile. Beskorisno mi e da si talkam I cekam bez pricina, ete jas sum takva postojano sakam da dejstvuvam..
    A za izleguvanjeto, izleguvam sekako I sakam da se druzam, flertuvam I sekogas nekoj zaveduvam I taka doagja do moe razocaruvanje. Dosadno mi stana I izleguvanjeto I flertuvanjeto, sakam da se po custvuvam zalubeno I sakano..
    Fala na mislenjeto :))

Последна измена: 2 февруари 2017
    На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  18. doctorgreyxo

doctorgreyxo Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јануари 2017
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    113
    Некој инбокс? Итно ми е..

19. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Vo red toa deka sme mladi, ima vreme za se , ama ne e vo red koga gledame deka nesto ednostavno ne odi, so site e isto.. pa treba mozebi da se zaprasame vo sto e problemot. Dali vo nas samite ili vo nesto drugo. Vreme ima ama ne sekogas za se .

Последна измена: 2 февруари 2017
  20. Оленка*

Оленка* Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2014
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.751
    Имаш размислено на опција дека можно енергијата да се буди заради непознатото поле што го немаш истражено? Според мене, девојката сигурно е приказна сама за себе, те привлекува различноста од тебе. Секоја љубов е различна, лично и јас две другарки не ги сакам на ист начин..Можеби твоето потсвесно сакало да развие некоја приказна која се вклопува со нејзината, пошто нели: знаеме дека истополовите друшки не може да се развијат нешто повеќе, па тука си начекала исклучок и тоа е дупката кај шо тој закон не постои..

На theowndemon и blueeparadise им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.