Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

@Оленка* Сум размислувала и на тоа, но не верувам. Имам повеќе другарки, и секако дека сите ги сакам на различен начин, но не ме полазуваат морници кога ќе ме гушнат или бакнат, не го чувствувам тој електрицитет. Сум седела и сум се дружела и со други геј луѓе, но не го побудиле тоа чувство кај мене.
    Дури, кога ја гледам со девојка и си замислувам во глава колку ли и е убаво на неа што е со другарка ми, не е тоа љубомора, но си велам како би било кога јас би била на нејзиното место, колку би била среќна.

Но, потоа си ставам во глава дека и да биде нешто, тоа еден ден ќе заврши а после тоа никогаш нема да бидеме другарки, и тој прекрасен однос што го имаме ќе пропадне во вода... Не знам што да мислам. :|

2. Оленка*

Оленка* Популарен член

Тоа е сепак, забранета зона и страв дека ќе изгубиш се што имаш со неа. По мене, ако не обрнуваш внимание на проблемот ќе исчезне за некое време, само ќе треба да не дозволуваш умот да ти размислува во таа насока..
    Ова ти го кажувам ко личност што не верува во љубов ко.. магија него во љубов ко.. потсвесна ствар што на овој или оној начин самите го насочуваме правецот. Во љубов ко.. можна е контрола. :)

Едит: друга работа, си размислила како би ти изгледала врската со неа? Освен дружбата и разговорите, ќе има нешто worth fighting for?
    @blueeparadise

Last edited: Feb 2, 2017
    blueeparadise likes this.
  3. mellst

mellst Истакнат член

Во право си,пробав да се оддалечам,да го игнорирам ама едно 6 пати прв ми зборна во ист ден.И пред да си оди онака дојде кај што бев и гледаше во мене,се насмевна и јас му викам "ајде чао " бидеќи ќе си одеше и се насмевна замина.

4. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

@beautu17 штета.
    @mila7 ако се оддалечиш и не дозволиш никој да ти се приближи, како ќе постигниш да најдиш некој кој ќе го сакаш и ќе те сакаш? Буквално пробуваш, кога си на почеток на врска, немој да одиш со сите емоции внатре туку држи се на резерва првите неколку месеци дур подобро го запознајш партнерот, дали вреди да му ги дајш твоите чувства и целото твое внимание и дали тој ќе остани или не. Знам дека фрази од типот кога најмалку очекуваш - ќе се случи, се клише, ама верувај, најголема вистина. Знам дека сега нема да ти помогнат, но доколку ти си внимателна и трпелива - ќе ги доживееш тие фрази. Морам и да се согласам со @Maja95. до некаде, а тоа е дека некогаш проблемот можеби е во нас за на одредено поле некои работи и проблеми едноставно да не ни одат.
    @mellst работите заедн колку што сфатив? Ако да, нормално дека ќе ти зборни 6 пати во денот. Тоа према мене не е никаков индикатор, и насмевнувањето исто, ако некој има девојка значи да не се насмевни пред никоја друга?

5. mila7

mila7 Истакнат член

@theowndemon фала ти мила за одвоеното време. Јас ако така викам ете собирам храброст и да заборавам и да продолжам. Јас повеќе од две недели буквално никој не сум задржала последнава година.
    Верувај јас колку и да бидам затрескана во некого не го покажувам тоа првите денови, дури воопшто не покажувам. Напротив, нормална сум, се понашам нормално, не сум многу ладна, но никако не сум нападна.

6. beautu17

beautu17 Истакнат член

@theowndemon зошто штета? Дали според тебе требаше да му пишам?
    Искрено ја вака ја гледам работата дечкото можеби малку ме свиѓал но не доволно за да продолжи со мене. За да не ме навреди наеднаш се оддалечи и бидејќи знаеше дека јас нема да бидам во Ск, тој знаеше дека јас едвај чекам да завршам со испит и да се врашам во нашиот град. Тоа ако случајно останам и пишам нема поента, знаеше дека никако нема да останам зашто беше свесен дека сакам да си одам дома.
    Колку да не ме навреди... затоа сигурно така се испонаша. А како може човек преку вечер да изгуби интерес не знам, можеби глумел ама што поента.
    Навистина многу ми е тешко, дечкото ми беше премил во секоја смисла на зборот, сега си викам можеби требаше да му честитам роденден, но тогаш ќе помислеше дека сакам нешто..ќе станав очајна во неговите очи..не сакам да бидам нападна и упорна кога гледам дека дечково не е доволно заинтерисиран.
    Но секогаш имам нешто ,,што ако,, ама залудно..Многу ми е тешко..ама тоа е.

7. theowndemon

Поентата не ми беше да не искажуваш дека си затрескана туку да не се затрескуваш. :lol: Да ги земаш работите со резерва зошто ако тебе ти се допадни некој и почниш да имаш чувства за тој некој и целосно се предајш на тој некој, безразлика дали го искажуваш тоа или не - ќе те повреди. А, ако на почеток одиш со целосна резерва и ги заклучиш целосно чувствата во некое пакетче - нема да можиш да бидиш толку многу повредена.
    Беше само честитање роденден, не значи ни навреда, ни барање внимание, ни заинтересираност туку пријателски гест. Така да, према мене, искрено, треаше да му честиташ безразлика на околностите. Нели не честиташ роденден само на оние на кои сакаш да им го привлечиш вниманието, туку и на ониекои ти се пријатели па дури и познаници.

beautu17 likes this.
  8. beautu17

beautu17 Истакнат член

@theowndemon му беше заклучен профилот..и ми беше непријатно да му пишам во инбокс. Каков пријателски гест би бил тоа? Зарем нема да беше знак кој ќе му покажам дека јас сум сеуште заинтересирана..И што ако ништо не направеше тој, ќе се чуствував уште полошо. Иако сега во еден момент се каам, во друг не..

9. theowndemon

Ако претходно имавте било каков контакт - доволно пријателски гест би бил.
    Ако ти го сфаќаш како знак за заинтересираност - тоа е друго, ама не значи дека и другата страна би го сфатила така, покрај се се работи за роденден. Можеби ете поради далечина не се обидел ништо, па тоа ќе му беше како поттик, ако не е заинтересиран можеби и не би ни помислиш со која намера си пишала ти зошто покрај се, сите размислуваме различно и ако некој ми честита мене порака во роденден, а пред тоа сме флертувале или дури и сме излегле - нема да го земам сериозно туку чисто од почит и култура.

10. beautu17

beautu17 Истакнат член

@theowndemon колку повеќе мислам, толку се нервирам..жал ми е, премногу, ама сега касно е..
    Изгледа не си ме разбрала во постот кога пишав дека и двајцата бевме во нашето гратче цели 6дена, после тој си отиде на работа и јас на испит во Ск. Јас завршив за 1ден со испит и си отидов повторно. Тогаш тој ми пиша зашто знаеше дека нема шанси да останам. Можноста кога беше тука цели 6дена тој не ми пиша ни еднаш. Само јас му пишав еднаш во тек на таа недела а тој едвај ми врати, ладно и никакво(нз дали го спомнав овој дел. После 20 дена, му беше роденден. Како да му пишев кога немавме никаква комуникација?
    Како и да е, фала ти на секое мислење, ако треба да бидеме заедно, можеби еден ден повторно ќе се сретнеме.

11. mellst

mellst Истакнат член

Да ,заедно работиме ..најверојатно си во право само мислев дека и јас му се допаѓам,така се фалел ама тоа беше пред 3-4 месеци.

theowndemon likes this.
  12. Vlatko95

Vlatko95 Нов член

Zdravo decki nov sum na forumov imam seriozen problem, seuste ne ja imam zaboraveno bivsata devojka iako pominaa 4 godini od koga se razdelivme, jas morav da zaminam 4 meseci nadvor od drzavata i taa bese pomala od mene 5 godini jas imav 20 taa 15, i vo rok od tie 4 meseci nadvor od drzavata me izneverila so eden dvajca :) i jas staviv kraj na vrskata iako me molese da ne stavam kraj i fativ devojka nova arno ama vo posledno svativ deka se javuvaat nekoi cuvstva sprema maleckata i sega neznam so da pram so mene dali da ja pobaram pak ili da prodolzam so devojkata segasna sto mnogu me saka, sega neznam kakva e bivsata kakov tabiet ima nisto toa neznam posto pominaa nekolku godini a so nea imav 1ipol godina vrska pomagajte luge opasni raboti :D

13. Sesil

Sesil Moderator Staff Member

де бре дете, зарем не го знаеш она волкот го мења влакното, карактерот не, таа штом еднаш те изневерила пак ќе те вара

NeoX, ♡BuBaLe♡, elimkd and 2 others like this.
  14. Dust

Dust Game Over

Деца биле Сеске..15год:sweat:
    Викни ја на кафе ако прифати, ако не да си жив и здрав..

15. Summerlover

Summerlover Форумски идол

@Vlatko95 Од што сфати дека се јавуваат некои стари чувства? Ја виде некаде бившата, ја бараше на Фејсбук, што?
    И, ако правиш нешто, макар и не, најдобро е да ја оставиш сегашната девојка и да не си поигруваш со нејзините чувства :)
    :d::drunk:

16. Vlatko95

Vlatko95 Нов член

Ja vidov niz grad, lajkovi mi mava iako ja nemam za friend na fb taa me sledi i cudno mi se puli koa ke se sretneme i mene mi se vratija nekoi sliki od koga bevme zaedno :)

17. Anon

Anon Популарен член

Не раскинувај одма. Контактирај со другава види како што. Дали е фатена, дали сака нешто пак...

18. NeoX

NeoX Истакнат член

Другарче, еден совет, блокирај ја таа твоја бивша шо те изневерила и ако си будала да ја бараш среќата, а веќе ја имаш пред тебе, оди легни си во некоја црква, совет од атеист.

Vlatko95 likes this.
  19. Vlatko95

Vlatko95 Нов член

Ubavo velis :)

20. pretty-girl6

pretty-girl6 Истакнат член

Подалеку од таа твоја бивша девојка. Таа кога изневерила тогаш, сега смената е? Карактерот се гради додека си мал, не се менува. Кога си имаш стабилна врска и девојче што те сака - зошто да ја повредиш за некоја која не вреди ни пет пари? Запрашај се самиот.
    Мој совет е - ти си продолжи со животот, а и таа. Минатото со причина е минато. Не го чепкај, само ќе зажалиш и ќе се каеш.

Yeeah likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.