Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Vlatko95

Vlatko95 Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Me kopkase nesto, ubav sovet da ne si ja baram beljata :D

2. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Другарче мене ако ме слушаш заборави ја.Штом викаш дека сегашнава девојка те сака жално е да ја оставиш и да ја повредиш,за некоја девојка што 4 месеци не можела да те чека,со текот на времето ќе ја заборавиш и не вреди да се замараш,грешки се прават да ама да скршиш срце што те сака и е здраво за да вратиш срце што еднаш ти откажало(те изневерило) и сега е со бај пас не иде ПРОДОЛЖИ друже со врската што ја имаш поздрав и среќно:handshake:

На Vlatko95 и natemila им се допаѓа ова.
  3. Bella.04

Bella.04 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2016
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    514
    @Vlatko95 Ја велам да ја заборавиш и бившата но и сегашната.Не ја заслужуваш,мислам дека таа треба некој подобар од тебе да ја има.Штом сега така ја повредуваш со овие работи,понатаму што останало.Раскинувај и терај сам така ќе ти е најдобро.

На theowndemon, Cinderfakinrella и Vlatko95 им се допаѓа ова.
  4. Vlatko95

Vlatko95 Нов член

Се зачлени на:
    6 февруари 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Fala brat za sovetot :)

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    И јас го делам мислењето со претходните во врска со заборавањето и продужувањето даље.
    Стави се на место на сегашната девојка. Далиби ти било сеедно да мисли на бившиот дур е со тебе? Мислам дека не.
    Ако ништо друго, не прави го она што не сакаш тебе да ти го прават.
    Ако требало да бидете заедно, ќе сте биле. Но, етее... Shit happens..
    Нека ти се смешка колку сака, не вреди кога имаш, како што велиш, девојката каква што секој би посакал да ја има.
    Јас го сакам дм, но да дознаам дека уште мисли и у дилема за бившата, би го оставила. Значи, не сум му доволна!
    Не ја злоупотребувај нејзината љубов. бидејќи тенка е границата помеѓу љубовта и омразата.
    А, оваа.. Пфф... Би те „изрешетала“ пак.

На theowndemon, "Zoki" и Dust им се допаѓа ова.
  6. DiFlove

DiFlove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2016
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.097
    Имам проблем
    Вака имам дечко и оваа недела последната секој ден се караме за нешто мене се почна да ми смета кајнего,немам потреба да го видам,немам потреба да го гушнам и веќе ме знам дали гп сакам или не..Но јас сакам да му раскинам а тој многу ме сака и предходно му имам раскинато и беше стварно лошо и овој пат ако е така се плашам да не си стори нешто и несакам да го повредам шо мислите како да му кажам дека сакам да раскинеме без многу даго повредам?

На BoyL му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    31.222
    Доколку си навистина решена дека не сакаш повеќе да бидеш со него тогаш седни го и кажи му дека не се чуствуваш убаво во таа врска и дека за џабе само се измачувате и двајцата. Објасни му дека наместо да си го губите времето во таква врска, и двајцата можете да бидете многу посреќни со други партнери. Можеби на почетокот ќе му биде тешко но верувај дека ќе се навикне. И јас во минатото сум била во слична ситуација и на овој начин постапив.

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DiFlove

DiFlove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2016
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    1.097
    јас планирам и тоада му го кажам но многу се плашам да не си стори нешто
    сепак благодарам

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.623
    @DiFlove знам како ти е, се што треба е само да бидеш решителна, тој нема ништо да си направи. Можеби ќе се заканува на тој начин но немој да паднеш на тие финти. Ќе му помине.

10. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.353
    @DiFlove не се плаши, нема ништо да си направи, ако беше така ќе шетавме сите осакатени, тоа што ти го прави не е љубов, да беше ќе те пуштеше да си ја бараш сопствената среќа, не останувај во врска ако не чувствуваш љубов, таквите личности се себични и ништо повеќе.

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. winter flower

winter flower Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2016
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    12.214
    Со тоа што ти кажува дека ќе си наштети самиот на себе, бара само внимание и твое сожалување, ништо нема да направи! И мојот бивши рипаше под воз, од зграда,пиеше апчиња, сечеше вени,и се некако се случуваше момент на,, просветлување,, откако јас ќе бидам пак со него и ќе ме потресе до максимум, па ене го сега здрав и прав женачка планира!

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    @DiFlove извини вака, ама он страшно многу манипулира со тебе. Ако не може да се помири со фактот дека веќе не е исто како порано и едноставно веќе не го сакаш, тогаш тој е големо детиште!
    И претходно си му раскинала и џабе... Ова ќе оди до недоглед.
    Не може да се соочи со реалноста, кажува непромислени работи и се надева дека е овој грд кошмар, па едвај чека да се распни!
    Ако сакаш да си најдеш права среќа, на овој начин нема никогаш. Затоа што нон-стоп ќе те кочи.. А, годините си врват..

На DiFlove му/ѝ се допаѓа ова.
  13. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    9.511
    Здраво! Имам еден проблем и сакам да побарам ваше мислење. Имам врска долга 4 години и кусур. Добар е, се океј тоа. Но, има една работа која не ја сакам. Од време на време пуши трева, и тоа го прави единствено кога е со едно друштво негово од студентските денови и секогаш крие од мене. Јас за оваа негова навика дознав година време од кога бевме заедно. Најискрено, да знаев на самиот почеток за ова немаше да продолжам со него. Јас сум ептен против овие работи. Тој има полни 27 години и мислам дека му е време да мисли на други работи, а не како уште да е тинејџер. Од тие негови другари никој нема женска и сериозна врска, одат со жени по 40 години. Повеќе пати разговарав со него на најмирен начин, но ништо. Еве на пр вчера ми рече дека ќе оди на кафе со еден од тие другари, а всушност отишле во стан кај еден од нив и се напушеле трева. И 5 часа никаде го нема. А претходниот ден сакав да излеземе, и ми речњ дека преку недела кога оди на работа е изморен, не му се излевало од дома. А утредента 5 часа излезен и па дури ме лаже на кафе. И сношти му пукна филмот и раскинав, а тој цел искулиран само хаха океј ми рече (беше напушан) и денес го нема никаде... Навистина незнам што да правам, но сигурно дека не гледам иднина со некој што пуши трева. Ви благодарам :)

14. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    @LadyR мислам дека треба да "оладиш" на ден-два. Не го барај, не му пишувај итн. Ако он те побара, тогаш кажи му да излезете и да разговарате очи во очи. Четири години не се малку, но од друга страна не ти треба вакво незрело однесување.
    Ако он не е свесен што губи и што уствари прави, тогаш он не е за тебе.
    По муабетов изгледа дека е крајно незаинтересиран. Дали сте имале некоја жучна расправа претходно? Дали и претходно така си му раскинала, па сте се смириле?

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  15. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Може ќе згрешам незнам али според мене со тоа што ти вика дека бил уморен и ред др раб.а си искача ко демек на кафе значи дека него не го интересира ништо,знам дека е тешко али се ќе помине и во право си за тоа дека негледаш иднина со таков не ни треба да гледаш не е ни прв ни последен има многу посредени машки од такви,он уште на 27 се понаша како да има 19 до кога со вакви машки!!??Кога си му раскинала ти рекол океј каква безчуствителност ццц..само ќе ти кажам олади мозок и да ти се јави да се смирите размисли за тоа ако сега вака прави ке продолжи и понатака.Шетај со другарки,иди на шопинг,на кафе,пешачи добро ќе ти дојде :D:l:
    (се извинувам на предолгиот пост али се нервирам кога се вакви некои машки)
    Со среќа:D

На LadyR и Cinderfakinrella им се допаѓа ова.
  16. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    9.511
    Никогаш порано не сум раскинувала, ниту тој мене. Секогаш сум пробувала со муабет. Ама од што изгледа секогаш го бирам мирниот начин, на глава ми се качи. Инаку се имаме карано да, и најчесто заради неговото вакво однесување, но не до степен да раскинам. Ама вчера некако ептен ја прели чашата.

17. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.639
    Допаѓања:
    9.511
    Ти благодарам

На orevka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Cinderfakinrella

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    Мислам дека треба да донесеш крајна одлука. Не си го губи времето. Не можеш вечно ти да ја смируваш топката, додека он си пафка со другарчињата. Млада си за мајка на толку големо дете, до кога ти ќе ги носиш пантолоните во врската? Седни и убаво размисли. Земи дури лист и пенкало и почни да запишуваш две графи со добри и лоши страни на врската. Ако превладува лошата страна, мислам дека немаш што повеќе да размислуваш. Најпријателски совет :*

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  19. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.170
    А да не ги кажвате бившите на дечковците? Јас на пример и би се испокарала и пак ништо не би му кажала, а и не му кажвам. Тој се прави нели маж, може да има премногу и пак да е ок, ама жената не. Се додека поддржувате вакво мислење - сите ќе патиме од машката суета

20. AlmaRey

AlmaRey Нов член

Се зачлени на:
    8 февруари 2017
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Здраво.
    Одамна ве читам и решив да се зачленам за да ви го раскажам мојот проблем.
    Имам 25+ години ( не е толку важно ), работам по професија, а сепак имам проблем и ми е потребно мислење од страна.
    Верувам дека тука има искусни девојки кои би ми дале совет и соодветно мислење.
    Со момчево се запознавме преку социјална мрежа, нема да наведувам која, ми требаа некои информации околу некоја обврска и ние така започнавме комуникација. Доста време се допишувавме и се решивме да излеземе, бидејќи тој работеше во две смени, јас отидов во неговиот град. Штотуку дојденец од непозната земја засега нема да ја именувам ми делуваше како зрел дечко покрај долгото пишување можев да приметам некои работи, е сега последното допишување тогаш чувствував ко да е сменет. Кога стигнав таму наместо да одиме на кафе, ние бевме во неговиот стан и се случи што се случи имавме секс ( ве молам без осудувања ) свесно и разумно имавме однос и потоа ненајдено ми повика такси и ме избрка практично како крпа. Јас тоа не го сфаќав имав само 23 години и мислев дека тој сака сериозно, за кога влегов во таксито да ми стигне порака дека тоа му било целта да ме легне и толку, дека не сакал врска, дека сме биле само познаници. Јас се скршив и на тоа му одговорив да се засрами, го избришав од секаде, го блокирав и не сакав никаков контакт. Од тогаш се поминати скоро 2-3 години, пред 2 години го начекав случајно на скајп и почна да ме моли, да ми пишува пораки. Една година го игнорирав, не враќав, си ја потиснав сама болката дека сум била нечија играчка. Јас скроз и заборавив на него и сосема случајно сум го одблокирала од социјалните мрежи, решив не се кријам и што сака нека се случи. Од тогаш тој 2 години ме моли да му простам, дека сакал да се извини, дека егото го натерало на таков беден начин... дечково не се откажува, јас си имав и момче еден период тој чекал да раскинам да ми пише, ми пишува пораки скоро на секоја социјална мрежа.
    Јас си простив себе си одамна и му е кажано дека и нему му е простено, но не можам да му се вратам, вели ќе дојдам кај тебе дома, сфатив што изгубив,криво ми е за тебе и знам дека не си како останатите девојки. До ден денес сеуште ме моли, мислам не сум видела човек 2 години да моли некого. Мојот став е многу јасен и тој тоа го знае и воопшто не се откажува. Ве молам без осудувања, да знам како би постапила не би се регистрирала тука, не сум сигурна дека тој ја заслужува мојата шанса, а јас како личност многу тешко давам втора шанса.
    Од друга страна ми е тешко и да му верувам, еднаш му дадов шанса да се видиме преку скајп и тој направи непромислен чекор за кој мислам не е соодветно тука да пишам јас се налутив и од тогаш истата песна. Дечково никако не се откажува, се извинувам за долгиот текст, навистина ми е потребно мислење.
    Благодарам.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.