Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    @one_life,
    единствена ситуација каде неговото семејство би ме натерало да се запрашам каква иднина би имала покрај тој човек е само ако видам дека ја третираат дома мајката (и сестрата, ако ја има) како безгласна измеќарка без свое јас. Односно, ако тој дечко од дете гледал како татко му ја множи мајка му со нула, тогаш нема да ме изненади и синот да гледа со потценување кон жените. Ова нормално не значи дека сите синови што растеле покрај вакви татковци и дедовци ќе пораснат во шовинистички волови ама сепак треба да се отворат очи на време. А тоа дали тетките биле разведени ( (facepalm) ) , вујковците курвари а чичковците коцкари ама ич не се интересира.
    Исто, немој да бидеш толку сигурна дека твоето семејство е толку безгрешно ;) И мојата поширока фамилија се демек мирни, семејни луѓе ама па затоа пар братучеди надокнадија за сите, да ти е срам да кажеш дека ти се род. Реално, нема семејство без црни овци :)

На Yowannty, *Amethyst*, one_life и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    @one_life Читам и не ми се верува, добро као сериозна си со муабетиве? Час викаш висината ти сметала, оти исто сте биле високи, нели... Час викаш дека фамилијата ти сметала. Добро бе жено, го сакаш ли ти него уопште?!
    Да се разбереме не постои ИДЕАЛНО СЕМЕЈСТВО, секој си има по некоја црна или барем сива овца. Значи сите прсти на раката не ти се совршени, а не па фамилијата. Која е таа непочит кон неговата фамилија? Ако не ти се свиѓа, пут под ноге и тражи савршенство.
    Дечко ми да го чујам да збори све и свашта за мојата фамилија, па не знам што ќе му направам.. Ми кажал за овој, за оној. Сме се согласиле, и јас сум прокоментирала за некој од неговата фамилија. Заедно се смееме на нивните направени глупости. Но, тие мабети од тие четири ѕида не искачаат! Јас го сакам и тоа ми е доволно. Неговите најблиски се супер и пуна капа. Не ме занимаат неговите вукјовци, тетки и стринки. Сигурно нема тие леб да носат во нашата фамилија. Ама немам ни зошто да ја резилам.
    Фамилијата е светост. Каква е-таква е. Ама за лошо, за арно таа ти е.
    Не смее никој да омаловажува некого. Мислам хелоу! Среди си ги мислите малку...

@Afroditaaa Ајде набаци осмех и брига те! Нек му је са сречом и нек се нова дјевојка слади с твоим остатцима. Ајде, не се секирај. Ќе те бара, ама касно ќе му биде. Уживај во слободата!! :)

@Freya123 Не очајувај, ајде... Ќе помине и тоа. Само имај верба и не губи надеж! И за тебе сонцето ќе огрее! :)

На JollyGirl, mira.mira, Afroditaaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Се надевам душо :)

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    7.420
    Devojko mnogu raboti ti precat.Ne se mazi za nego.Nikogas nema da bides srekna zasto ne go sakas i ne go cenis. Najdi si nekoj kaj kogo nisto nema da ti preci i nema da se sramis od nego i od negovata familija. Ne mu go upropastuvaj negoviot zivot pa ni tvojot. So ljubov se vleguva vo brak ne da se sramis od nego od negovite od visina...

На Cinderfakinrella, one_life, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Freya123

Freya123 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    422
    Допаѓања:
    234
    @Cinderfakinrella, @mira.mira, @pupi.girl, @Summerlover, @Liu Вечерта кога пишав тука ме имаше фатено таква криза што морав на некого да се пожалам:D Ќе ги применам дефинитивно советите, веќе се осеќам и подобро. Фала ви многу :l:

На Liu, Cinderfakinrella, Dust и 2 други им се допаѓа ова.
  6. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Леле ај остави го човекот на мира, со време.

Дека диши ти смета?

Очигледно е дека го неќеш...и тоа баш си незаинтересирана за него.
    Не се напнувај без врска и пушти го човекот.

На Cinderfakinrella, Dust и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  7. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    Здравоо женски не знаев во која тема прашањево па за тука се решив. Ми требаат идеи поточно...Со типот што се гледам секогаш он организира нешто јас никогаш за ништо не сум се потрудила и му ветив викендов дека јас ќе прпремам нешто и обично знам да бидам креативна ама просто он кога ми е во прашање ми се блокира мозоков. Планирав прво да излеземе на журка да одиме е за по журката ми треба идеја некоја, ми падна на мисла едно место од каде се гледа цело Скопје таму да седнеме и да купам текила или нешто пошто си обожаваме алкохол и да си пивнеме амааа некако сепак не ми е тоа тоа сигурно очекува нешто позабавно од мене некоја идеја од вас??

На mellst му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Па ваљда мислеш на водно ... Хммм
    Јас мислам подобро е на Матка , можете и во кајче безплатно да се возите ;)

На Blue000 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    После журка на Матка?
    Јас не би ризикувала...

На Oscar Lady и Blue000 им се допаѓа ова.
  10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.286
    Ќе се превртат ќе се удават, немој вакви предлози за навечер:D
    Инаку не е само Водно од каде се гледа СК :)

Аааа после журката уште ќе пиете?
    На времето после журка едвај патот дома го погодував:lol:

Немаш некое слободно местенце Блу? Поинтимно...

11. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Па не морат да се направат мортус :)

На Blue000 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  12. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    хахахах не мислев на водно иначе нешто поинтимно, кај него единствено, сам живее ама и онака само таму седиме не сакам пак таму сакав нешто забавно да смислам амааа ниишто баш ништо не ми паѓа на памет сепак фала за матка и кајчето ама да ризично е после журка па и што не знам да пливам... сепак не :rofl:

На Dust и mira.mira им се допаѓа ова.
  13. mellst

mellst Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    23
    За позабавно незнам ама баш ти е романтична идеава.Да го гледаш цело Скопје ,алкохолот до тебе,разговор,само ти и тој ќе си бидете.. :)

14. one_life

one_life Нов член

Се зачлени на:
    13 февруари 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Мислам дека немаше потреба од толку остри коментари, но како и да е имам право да си кажам што ми смета. Свесна сум дека тие работи не зависат од него, тој и да сака неможе да ги промени.
    Кога би зборувала за него има толку убави и позитивни работи да се кажат, поради кои ние толку време сме заедно. Таков човек, дечко би им посакал на сите.

15. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    7.420
    1. Komentarite ne se ostri tuku iskreni razmisluvanja na lugje koi pominale niz toa sto ti pominuvas.Tvoe si e kako ke postapuvas no ako baras mislenje ne treba da go kritikuvas ili ocenuvas. Umna si. Site koi pisavme odelivme od svoeto vreme za da ti pomogneme a na da te kritikuvame. Realnosta sekogas boli i site nas ne boli.Znaes kolku me boli koga ke mi recat eeej kolku si se popravila. I jas se lutam ama se gledam vo ogledalo i svesna sum za realnata situacija. Znaj deka istite raboti koi sega ti smetaat ke ti smetaat i vo brak. Problemite ne isceznuvaat. No potrebna e sila i trud da se nadminat . Veruvam deka deckoto e super i so mnogu kvaliteti.Obidi se samo ubavoto da go gledas zasto nikoj ne e sovrsen pa ni ti.

На Dust и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  16. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    Па да, друго не знам, ете романтично нешто за забавно..ќе се потрудам јас да бидам забавна хахах доста му е

17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Драга one life!
    Ова не се остри коментари.
    Ни те навреди некој, ни ти пцуеше, само едноставно ти кажуваме да го оставиш човекот пошто го неќеш.

Не знам што виде толку остро во мојот коментар.

Од другарки нема да добиеш искрен одговор, туку ќе ти викаат како сакаш да правиш... А вака од непознати личности може ќе добиеш одговор каков што неќеш да слушнеш, ама барем реален е.

Сепак, ти си знаеш што да правиш... Прашуваш јавно и биди подготвена на секаков коментар, а не одма да се лутиш.

На Dust, mira.mira, Summerlover и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Некој за во инбокс??

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    7.420
    Ajde

20. flowersss

flowersss Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    130
    Некој искусен во врски или машко нека ми пише инбокс ми треба совет фала однапред :(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.