1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Провери си сандаче на пораки <3

2. Sekacot

Sekacot Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Здраво девојки, зборував со моите другарки за овој проблем, но бидејќи немаат искуство, ми викаат ПРОДОЛЖИ... Па ако може вие да ме посоветувате. Се извинувам многу за предолгиот текст. Фала однапред. :l:
    Со дечко ми веќе 1 година сме заедно, но со неколку раскинувања со причини. Кога се запознавме се беше во ред. После 2 месеци си призавме дека се сакаме и одлучивме да бидеме во врска, без никакви забрани. Бевме излезени заедно со друштво и тој ми вика: Дај ми го телефонот да видам со кого пишуваш.. јас му го земав неговиот и видов дека си има пишувано со негова бивша... од тука почнаа карањата и јас му раскинав(ова се случи после 3 месеци). Бидејќи после нашето разделување тој веднаш си фати нова девојка, јас во негов инат излегов со друг(а знам дека многу погрешив тогаш, бидејќи од тогаш тој изгуби доверба во мене).. После 5 месеци тој ми ѕвони и ми вели да се видиме да разговараме, јас прифатив бидејќи го сакам... Разговаравме на сите теми таа вечер и на крајот се смувавме и тој ми рече ќе се гледаме само онака нема да бидеме во врска. После неколку дена се видовме пак тој беше многу пијан и ми велеше да бидеме заедно засекогаш, да не се караме повеќе, да имаме односи бидејќи веќе не сме деца.... И за да не го изгубам повторно, прифатив се, имав за прв пат односи со него.... Се беше во ред, додека тој не крена рака на мене и тоа заради тоа што пред другар и другарка го гушнав и му кажав дека го сакам. Не можев да го издржам тоа во себе и кажав на братучед, а бевме излезени во кафич во кој дечко ми работеше, братучед ми веднаш отиде кај него го праша зошто тоа го направил и му залепи една. Овој збесна, почна да крши и ми рече: не сакам веќе да ми излегуваш пред очи, крај е со нас ...;(;( бев многу повредена, почнав да пијам секој ден(барав утеха во алкохолот), не ми беше важно дали некого ќе повредам или дека нешто ќе ми се случи, излегов со 3-4 момчиња кои не ги ни познавав, но без да знам дека тој прашувал насекаде за мене, дека се интересирал... После неколку месеци двајцата пијани повторно бевме заедно, но само една вечер. Бев многу повредена од тоа негово ладно понашање спрема мене и му реков да се видиме да разговараме.. се видовме, јас запиена тој исто.. Почнавме да разговараме и тој ми рече да заќутам бидејќи јас сум била крива за се, почна да ми зборува како со сите сум излегувала, како сите збореле за мене, ваква сум била, онаква сум била... јас само ќутев, го слушав и почнав да плачам кога ме виде ме гушна и ми кажа ти давам последна шанса бидејќи ми значиш премногу, ти искористи ја на добар начин но само да знаеш дека не ти верувам и би ми било срам повторно со тебе да бидам во врска затоа ќе бидеме во тајност, јас прифатив бидејќи болно го сакам и не можам без него. Еве сега таа тајна врска, се претвори во јавна, но постојано ми вели дека не ми верува, секогаш ми зборува за тоа како му било срам кога некој ќе го праша за мене или кога ќе излеземе заедно, кога сме сами никогаш не ме е навредил, но пред друштвото секогаш се понаша ладно, ме нарекува со грди зборови... Што да направам за тој повторно да верува во мене, како да се зближам повеќе до него и да му покажам дека можеме да траеме засекогаш и дека тој ми е СЕ??

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    Колку години имате душо ? За да можам подетално да те посоветувам

На Sekacot му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.283

После сето ова ти сакаш да бидеш заедно со него?
    Море кажи ми кој е да одам вилицата да му ја искршам:swear::swear::swear:
    Ти имаш ли малку гордост девојче?
    Мало си претпоставувам..

Тој ти дал шанса? Затоа што прв те откачил и пишувал со бившата? Ти дава шанса за да те понижува? СРАМ му е да биде јавно со тебе? ПРЕД ДРУШТВО те нарекува со погрдни зборови? И ти го сакаш?

Оди утепај се ..мислам најсериозно. И онака немаш ни грам самопочит:envy:

На eli25, teressa, Annora и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Sekacot

Sekacot Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    18

6. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    Сам ти кажува дека ќе се глдате во тајност, што значи тоа дека он не сака да ве гледа светот заедно, а тука и не гледам причина оти си се согласила на тоа ?

јас мислам дека ти е до тоа дека ете прв ми е, па сега како понатаму...малку како тоа да те кочи оти си имала односи со него, но тоа не е пречка за да продолжиш понатаму

сигурна ли си дека дечково те цени, сака, почитува и се поред... ??? Јас мислам дека НЕ.

7. Sekacot

Sekacot Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Си ја погазив гордоста за да бидам со него.

8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.283
    Гледам..
    Наместо да прашаш како да си ја вратиш гордоста, ти прашуваш како да го вратиш мајмунот..

9. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    @Sekacot ова од дечкоти нз како го трпиш ! Многу несериозен дечко е , што ни тој самиот не знае што сака ! Пробај да му кажеш Готово е ! Крај ! Бидејки тоа што несака да е во јавност ,си сака да си клеца и други што мислат дека е слободен . Пробај да го игнорираш и сам ке ти дојде , но тогаш ке му кажеш каква врска ти сакаш , а не во тајна веза како што тој сака!

На Sekacot и Dust им се допаѓа ова.
  10. Sekacot

Sekacot Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5

11. honey.11

honey.11 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2013
    Пораки:
    520
    Допаѓања:
    973
    steve-harvey-act-like-a-lady-cover1.jpg

топло Ви ја препорачувам на сите да ја прочитате, а може лесно да ја најдете во PDF формат ја има на интернет

На Annora, buba4e89, fallenangel и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.283
    Ноу ноу:shake:
    По ова што го кажуваш ти, од љубов нема ни Љ

На Sekacot и Afroditaaa им се допаѓа ова.
  13. Sekacot

Sekacot Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Му кажав каква врска сакам и затоа почнавме во јавност, но кога нешто ќе му преречам или ќе му викам тој ми вели дека не сум сакала да бидеме заедно.

14. Afroditaaa

Afroditaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2017
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    964
    @Sekacot Е бе душо , па ретко кој останал со првите дечковци , ништо страшно . Ти можеш вака да одовлекуваш , но оваа ваша "врска" нема опстанок !
    Патем што е тоа посебно зш бил прв?? Јас на првиот се секавам ко во сон ( а и верувам дека и повекето така) , за година две ке имаш друг дечко и ке си речеш будала сум била што сум трпела

На baba Rada, Dust и Sekacot им се допаѓа ова.
  15. Sekacot

Sekacot Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Сите да размислуваа како тебе, полесно ќе беше...

На Afroditaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.283
    И ти ќе размислуваш..
    Кога ќе го преболиш идиотов..

Прв бил пих..
    Ни датум памтам ни ништо...
    Голема работа

На fallenangel и Sekacot им се допаѓа ова.
  17. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    @Sekacot Jas imav cimerka slicen problem samo nejziniot decko malce psihicki uste pozanigde bese ,ne i veruvase ,jas ne ja razbirav kolku e ubava i pametna i milna zosto idese so nego ,a toj sto da ti kazam..ako sakas moj sovet znaj deka ke najdes podobar i toj sto navistina ke te saka tebe kakva si ti licnost, a ako sakas da ti kazam za cimerkata kako odrzuvase vrskata, pa isto kako robot,znaci mu se javuvase na sekoj 5min i da spie vo son morase da krene pa i da e 5casot,se otkazala od drugarki,rodnini,roditeli,drugari da ne zboruvam, koga so nego bila samo mozela tivko nesto da mu kaze na nego a pred drustvo da bide mirna i povlecna,sekogas da nasmeana koga zboruva so nego i se so tivok mil ton da mu zboruva posebno na mob.uvek raspolozena za odnosi,sekogas so ubavi zborovi da go narekuva,nikogas da ne i se protivi Sega e omazena za nego a kako ziveat neznam pa sega ti razmisli dali si robot ili covek so karakter sonista, zivot sto majka ti i tatko ti ti go dadele da go zivees slobodno i veruvaj mi jas sum mlada majka niz kakvi rizici,nervozi pominuvam samo da se zivi i zdravi moite decinja i jas imam kerkicka i ke mi e zal ako vaka nekoj idiot go maci deteto moe ,a jas sum dusata dadela toa da bide srekno.

18. Sekacot

Sekacot Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Најпрво фала што ме сфати и ми даде совет. Проблемот е многу сличен со на твојата цимерка. Сум човек со карактер и соништа(барем јас така мислам, другите незнам), но кога е тој во прашање како да се менувам....

19. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    Epa togas mila zastani pred nego kako devojka so karakter, na milen ubav nacin kazi mu deka si napravila greski vo minatoto ama i toj ,plus treba da mu naglasis deka toa sto si napravila sepak ne e tolku strasno otkolku devojki sto izneneveruvaat a se vo vrska,a ti si bila sloodna ,prasaj go kako saka ti da bides vo javno so nego ama ne deka treba taka da se ti odma smenis tuku zaedno da najdete resenie koe i na tebe ke odgovara,postavete si nekoj pravila i drzete se na nivv,i kazi mu od tie za koj veli deka mu e sram od tebe deka nikogas nema tolku dobro da mu mislat kako sto ti mu mislis na nego,ako po nekoe vreme toa sto ste zboruvale padne vo voda i prodolzi po starooto ,znaci deka ni najmalku ne mu znacis i ako ti ne go otkacis vo blika ili podalecna idnina toj ke go napravi toa ili poloso.

20. Sekacot

Sekacot Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Баш ќе пробам на овој начин и ако не успее и овој пат, јас на една тој на друга страна.

На kristince51 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.