Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Да се тргнеш од него, ете тоа треба да направиш. Колку и да го сакаш и да ти значи , што очекуваш од човек кој уште сега кренал рака на тебе, те навредува и омаловажува, па згора на се и срам му било да биде со тебе во јавна врска. Ајде бе. Што се замислува фраерот? Те разбирам дека ти е тешко, кога си слепо заљубен не размислуваш многу повеќе мислиш со срце отколку со разум , но стисни заби и реши се некои работи. Стави се себе си на прво место и имај малку гордост и самопочит девојче! Не дозволувај фраерот да те врти како што сака, врти го ти него.

На teressa, Sekacot и Dust им се допаѓа ова.
  2. Sekacot

Sekacot Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Фала за советот, ќе пробам.

На Maja95. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    @Sekacot јас да сум на твое место ваквиот идиот ќе го "срамнам со земја". Па штом тој се понаша кретенски со тебе значи него ем му стиска ем му иска.
    Откачи го, тој кренал рака на тебе а ти слепо заљубена си му се вратила. Утре во брак не дај боже ќе те претепа.
    Ем мала ем незрела што си искачала со други тоа е твое право, тој треба да се срами од самиот себе си што мавнал женско,а не од тебе што си била со други.

На ♣ Alba Viduam ♣, Dust и Sekacot им се допаѓа ова.
  4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.713

Пораснете. :!:
    Ако сакаш некого мора да му оставиш доволно простор да дише. Ниту една контрола не е доволно детална. Освен нели да сте 24/7 или да пратиш детектив.
    Велиш сокласнички? Епа на одмор ќе отидат во ве-це и ете ти беља!

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sekacot

Sekacot Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Му го кажувам јас тоа дека треба самиот од себе да се срами, тој ми вели дека не е така јас сум била причината што се он срамел... како инат да води со мене и никогаш не сака да зборува смирено, секогаш збеснува

6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.283
    Нема аргументи..затоа
    Се води од она дека нападот е најдобра одбрана...

На kristince51, buba4e89 и Sekacot им се допаѓа ова.
  7. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    Здраво феминки. Ми треба совет/ мислење за еден проблем , па ако може некому да пишам во лична порака?

8. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    @Sekacot sto napravi zboruvase so nego.

На Sekacot му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sekacot

Sekacot Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2016
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Да, разговарав со него му кажав се што направив за него и на што бев спремна да направам и му кажав дека со нас е крај. Ама дечкото не беше толку силен (како што вели дека е) да го издржи тоа и почна да плаче, да ме моли да останеме заедно... Од денес е како јас ќе кажам, а не тој..

10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.844
    Допаѓања:
    173.283
    Нема долго да трае тоа..не се радувај

На Janicha* и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  11. елоиз

елоиз Нов член

Се зачлени на:
    3 април 2017
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo :) Imav vrska 10 meseci raskinavme pred edna nedela potocno toj mi raskina zosto pocnal da gi gubi cuvstvata kon mene...no vcera mi kaza deka sepak imat uste ljubov kon mene i neznam sto da mislam poveke,mi imase raskinato 4 pati zosto misli deka ne sme za zaedno mnogu sme razlicni karakteri i kako nemozel da bidi so mene zosto su bila mnogu naivna i dobra i site me gazele a toj sakal zenska sto ke bidi kako nego sto nema da i e gajle za nisto pa ni za sebe..ama sekogas mi se vrakase zosto nemozel bez mene sepak mnogu me sakal...Sakam da go zaboravam ama nemozam zaedno rabotime sekoja den go gledam,gledam kako sedi so drugi zenski bas koga sum jas tuka i mnogu mi e tesko koga go gledam taka...Neznam dali stvarno ne me saka poveke ili samo saka da se trgni od mene zosto ne sme odgovarale 8

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Konikres

Konikres Нов член

Се зачлени на:
    16 октомври 2016
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Zdravo devojki, masko sum, pa mi treba sovet vo vrska so baknuvanje bidejki od drugi razbrav deka ne sum znael da se baknuvam, katastofa sum bil imat kazuvano so tie sto sum se baknuval. Ke saka li nekoja da mi pomogne, vo poraka da prasam nesto poveke okolu ova :)

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    На youtube имаш многу видеа погледни ги треба да видиш како изгледа тоа вака колку би можеле да ти помогнеме..

На Konikres му/ѝ се допаѓа ова.
  14. NeoX

NeoX Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    572
    Друже, ќе си фатиш женска и експериментирај да му се невиди, уклучи малку имагинација а не долниов мозок да ти работи само.

На AURUA, elimkd и orevka им се допаѓа ова.
  15. pepeturka123

pepeturka123 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    65
    Idevme 2 godini, imavme prekrasna vrska. Nikogas nemalo varanje,nikogas nemalo mesanje na treti licnosti i slicno. Se skaravme pred eden mesec i ne pravevme muabet. Posle 1 nedela od togas se vidovme i mu stigna poraka na mobilen od druga, mu go zemav mobilniot i vidov deka pisuval na 3-4 devojki od koi na edna pravel seks muabet.. Se rasplakav, se rasplaka i on i mi se izvinuvase, ne mu pravev nikakov muabet, prekinav sekakov kontakt no toj ne se otkazuva, me moli sekoj den za nazad, me ubeduva deka vekje nikogas nema da go povtori toa i navistina gledam deka e smenet i e mnogu podobar so mene no mene me boli toa sto bese. Kako bi postapile vie? bi se vratile nazad ili bi prodolzile?

16. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.815
    Дај му уште една шанса да си ги оправда грешките. Ако не оди продолжи понатаму ама без него.

17. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    3.306
    ако те боли и ако не можиш да преминиш преку то, најдобро е да не даваш шанса. и сметам дека тој шо изневерува ќе изневери пак. секој на своја страна е решение. (па шо сеа, нека се мисли шо напрајл, ама подобро да се спречи одошто да се лечи...(facepalm))

На Vik'Toriah му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    3.306
    ајде вака. сеа ќе си дознајш самата дали си подготвена да простиш. читајте сите и учете :!: (се шалам :D)
    веројатно да, ако:
    1.можиш да го сослушаш и да се ослободиш од лутината-вака би можела да ја дознајш причината шо доведе до неверство
    2.не очекуваш работите да се средат наеднаш
    3.побараш помош
    -прочитај книга, поразговарај со психолог
    4.можиш да научиш нешто од ова
    веројатно не, ако
    1.неверството било екстремно-траело поќе време, вклучило поќе лица (ко во твојов случај, 3-4 девојки), познаваш некоја од нив или од неверството има последица, пр. дете
    2.постојано се навраќаш на неверството-ко шо рече, те боли то шо беше
    3.ти влијае на самодовербата
    4.постои неочекувано предавство
    -иако рекол дека ќе прекини, аферата сепак продолжи
    според мене не можиш да простиш и да му дајш шанса. и поарно немој, постои ризик тој да те примамува а скришум да го вади малиот од гаќи (facepalm)
    и послушај ја интуицијата. скоро и да не греши.

19. v.ris12

v.ris12 Нов член

Се зачлени на:
    5 април 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    18
    Сум во долга врска која трае веќе 6 години. Живееме во различни градови и последнава година се гледаме многу ретко(еднаш до два пати месечно). Јас се вратив во мојот роден крај после студиите.
    Додека бевме заедно се функционираше како што треба, најнормално, но поради околностите во тој изминат период и јас се менувам.
    –Свесно или несвесно сеуште незнам, па затоа ви се обракам вас за совет. Ја одржуваме некако врската, но во меѓувреме се појави еден колега од работа кој ми се допаѓа(мислам дека почнувам да се заљубувам во него). Мислам дека делиме исти симпатии, само разликата е во тоа што тој е синг’л. Секогаш наоѓа начин да ми се приближи да разговараме. Никогаш немаме разговарано на тема љубов, љубовни врски(знаат останатите колеги дека сум во долга врска, но и по фб најверојатно знае и он, со тоа што доколку лајкнам нешто духовито, др ден тој ме чепка за тоа и го разглобуваме во тема на разговор). Секогаш правиме општи муабети. На неколку пати го имам неачекано како ме посматра, погледите ни се срекаваат, пред некој ден се насмеавме толку слатко само заради тоа што си го начекавме погледот, неможам да ја заборавам таа глетка, нонстоп ми е во главата.
    После тоа грижа на совес: што правиш, како можеш, а во моментот тоа излегува само од себе, не го контролираш. Од тогаш два дена само на сабајле си кажуваме здраво и цел ден го одбегнувам за да не се начекаме во ситуација да останеме двајцата сами. Неможам да го одбегнувам од причина што заедно работиме(+ми се допаѓа), од друга страна зад мене имам врска од 6 години со личност со која имам поминато толку многу работи и ми недостигал.
    Незнам што да правам, дали е причината од тоа што не се гледаме често со дечкоми или е другата варијанта за која се плашам.
    Секој совет би бил добредојден, како да постапам понатака.

На IvannaT му/ѝ се допаѓа ова.
  20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    @pepeturka123 вие сте биле скарани, така да според мене ова не е неверство. Лајв гоус он после раскинувањето. Секој си ја бара среќата. Ако сепак сте увиделе дека среќата ви е заедно, тоа не сметај го за неверство. Неверство е ако сега се смирите и тој тие секс муабети ги спроведе во живо со девојката.
    Се друго е само ветар и магла и причина за карање. Ако се сакате, батали го четот и дајте си шанса

На pepeturka123 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.