1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. faye

faye Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    701
    Покани ја симпатијата на состанок. Ако одбие, покани ја другата симпатија итн итн.
    Пополни си го времето со работи кои те радуваат и забавуваат, зависи какви интереси имаш. Можеби видео игри, филмови, литература... ти самиот ќе откреш што те влече.
    Откога ќе ги пронајдеш твоите интереси, ќе се појават и луѓето со кои си на иста бранова должина.

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.
  2. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    @k.frosina @Sarkaaa
    Nasava avantura zavrsi. Da napomenam, bidejki ne pisav vo prethodniot post deka jas nemav imano odnosi cela edna godina i poveke otkoga raskinav so bivsiot. Imav malku loso iskustvo so nego I mi bese tesko da se opustam. Se osekav nevino I neiskusno. A toj mi kazuvase kako ke bidi pokraj mene I ke me nauci na se.
    Se vidovme posleden pat pred dva dena, a toj den bev strasno umorna. Pievme vino I se podnapijav, no bev opustena mnogu poveke. A pred ova me zapozna so brat mu, zborevme i se si bese super.
    Znaete pocnavme da se lapame, dopirame I znaete kon sto prodolzi. No jas nemozev da izdrzam poveke od 15minuti I se trgnav. Tipot strasno se iznervira, pocna da vika kako postojano taka go zafrknuvam na pola( a mu rekov od pocetok deka imam neubavo iskustvo na taa tema, I ako saka da ideme poleka so se, okej) no ne. Rece podobro sam da se zadovoluvav, nego so nekoja zdrvena..Mi rece samo obleci se, ke ti vikam taksi. Rasplacena I podnapijana me isprati taka nikakvo.
    Tesko mi e po neznam kojpat, I ne baram sovet, nema sovet tuka, ke soberam sila I ke prodolzam napred, iako voomentov nemam volja za nisto, bas za nisto. Eden del go mene mnogu go saka, a drug go mrazi. se mislam dali da go izbrisam od socijalni mrezi, no nema, sega za in at ke stanam najdobra..no toj napravi.da svatam deka premnogu vreme cekav da bidam so nekoj drug.

На MG3 и k.frosina им се допаѓа ова.
  3. mario1997

mario1997 Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    162
    Незнам што да кажам освен на сите да ви се заблагодарам на одвоеното време и искрените совети.. ама јас едноставно неможам да зборам нормално со човек лице в лице. Ако кажам дека ми е страв.. некој би се насмеал.. и за смеење е, човек сум.. ако не зборам со човек.. со кого?! А факултет не продолжив би рекол најмногу поради тоа.. проблемот со дружење, комуникација со школски, додуша имав мал круг на другари во средно, ме тераа да излегувам со нив, ама не сакав.. да не должам повеќе.. не се мењам јас.. тинејџерскиот живот помина, го испуштив.. сега треба да размислувам посериозно, за иднината, девојка, жена, деца, семејство... која иднина, која девојка, семејство. Како не :(

Никогаш ова не се запрашав.. до сега и веќе знам. Поради тоа што немам другари, а и не гледав некоја светла иднина со факултетот, иако бев солиден ученик, посебно мат и физика.. Свирам и пијано(се со клавијатура поточно) ама да бидам свирач и да ме гледаат луѓе? Како не.. живеам во ценар на градот (помал)и кога ке имам потреба да одам до продавница или сл. одам по спореден пат, бидејки морам да поминам пред кафичи.. Комплекс ли е ова.. страв од луѓе ли е.. Што е со мене... многу посериозно е одошто мислев.. ама од друга страна и не сакам таков живот.. кафичи, дискотеки и сл.

Последна измена од модератор: 25 април 2017
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Не е баш така како што мислиш, тој едноставно не те ценел.
    Вистинскиот би те разбрал.

5. Unikatna50

Unikatna50 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    28
    Со дечко ми сме во врска 7 месеци претоа 5 месеци се мувавме и бсе направи да ме добие беше дечко од соништата и бев премногу бсрекна но тогаш јас бев малку дигната и не дозволував да пруимети дека премногу го сакав и тој постојано се трудеше околу мене помина извесен перион јас почнав да ги пока
    увам своите чувства на виделина виде дека го сакам премногу дека сум занесена по него и се тие работи и тој фати друштво ново и девојки постојано е со другарите премногу ретко е со мене премногу е зафатен за мене а јас постојано му звонам пишам го замарам а знам ме сака и свесна сум дека му ги кревам акциите и пробав со мообет да ја решиме работава не бива дечково е бетер магарешки инат и сега знае дека секогаш ке го чекам дека ке го сакам и почна да си ја врти опашката како сака е сеа мислам како да направам повторрно да иде по мене повише.. Исто така и премногу е лјубоморен и секогаш кога излегува јас дома седам го чекам искочам во месецот двапати еднаш па и тогаш се испокараме зошто сум, имала голо меше зошто фустан и сега дали да почнам да се правам ладна пробав еден ден и има ефект тој трча по мене но не издрзав ве молам за совет несакам така да биде сакам па да биде стариот и да биде секогаш до мене а не прво со другарите па другарки па јас на трето место многу ми е тешко во ептен тесна ситуација сум ве молам за совет како да постапам...
    Извинете за печатните грешки од тел сум. благодарам однапред <3

6. shooter.0801

shooter.0801 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2017
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    347
    На машко ако му покажиш дека немојш без него, ќе го злоупотребит то. Игнорирајго некое време, не му искажуј чувства, не го барај тој ако не те побарат. Ако те сакат ќе те барат и ќе ти посветујт внимание. Најголема грешка што ја имам направено е што му признав на еден дечко дека го сакам, одевме некое време и почна да ме ингорират и да ме мачит и ја си зна низ што поминав. Никако немој да му искажуваш премногу чувства :* Женско си, нека трчат тој по тебе ]:)

На fallenangel и Unikatna50 им се допаѓа ова.
  7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    moj sovet e nemoj da rasipis vrska zaradi avantura,jas imav 4 godisna vrska taka so decko od drug grad potoa mislev deka pocnav da se menuvam mislev deka se zaljubuvam pocnav da se gledam so drug,ostanav bremena se zedovme i sega posle 5 godini gledam teka toa ne bilo toa

8. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Дечко ми скоро секое лето имал односи со една типка за која ми кажа се отворено ја смета за курва затоа што иде со еден се ебе со тројца од страна и сл.Ја има на фб по природа сум љубоморна неколку пати по ред му кажувам што ќе ти е две години сме во врска се под изговор е добро де немам ништо со неа.Мислење?

9. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.564
    Допаѓања:
    5.635
    needing nothing attracts everything, па така и во твојот случај. Не пиши, не се јавувај, биди поладна и ќе видиш. И најголема грешка што можеш да ја направиш е да не излегуваш, најголема!! Кој е тој да седиш дома и да го чекаш, па дури и се лутел зошто ти се гледал стомакот... Покажи заби, покажи си ја самодовербата и гордоста за да се свести дека со тоа негово однесување може само да те изгуби. Вака ако продолжиш само ти ќе бидеш повредената.

Јас лично не обрнувам внимание на вакви работи. Социјални мрежи не ме интересираат. Тој ако сака да направи нешто со неа верувај не му треба fb. Така да, мое мислење - не му ја зборувај, не го присилувај да ја бриши. Ако веќе видиш дека има контакт со неа, реагирај.

Последна измена од модератор: 30 април 2017
    На ♡BuBaLe♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  10. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.813
    @Unikatna50
    Машките секогаш се креваат во облаци кога ке видат дека женското би можело се да направи за него.
    Тоа му годи.Ама сепак ако навистина те сака не би требало да глуми толку ладнокрвен тип.
    Како воопшто да не го интересираш. Сепак и не сте многу време заедно. Сепак да не не се работи за вистинска љубов.

Не разбрав сега баш,дечкоти имал односи со неа додека бевте заедно или пред да бидете во врска?

11. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    ama taa pisa deka toj sekoe leto imal odnosi so nea. jas da znam deka onoj sto e so mene vo vrska legnuva so druga... nema tuka sto da se misli

12. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Pred da bideme vo vrska..

13. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.813
    Ако не забележиш нешто чудно помеѓу нив нема потреба за паника според мене.

14. Unikatna50

Unikatna50 Активен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    28
    Синока повторно се скаравме ми го тренира и злоупотребува трпението веке, и синока ттак се испокаравме и јас глумам ладна и луге почна на секои 10 мин да ми врти за глупости ми звони да ми каже дека јас сум била крива, потоа пак ми звони да ми каже дека јас се сум растурала сите негови планови што не е вистина, потоа пак ми звони да ми каже дека денес немал план воопшто да биде со мене да не сум го чекала џабе и јас постојано одговарав добro и бев ладна тој чекаше да го молам ама не го откачацв само со ок и добро и реков чао и го нема да ми звони повторно и еве денес пак не ми звонеше . Јас мислам да не му се јавам вие што ке речете?

15. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.564
    Допаѓања:
    5.635
    Да не му се јавуваш. Остави, ќе видиш дека ќе те побара.

Пред да биде со неа јас разбрав.

Последна измена од модератор: 30 април 2017
  16. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Pred da bide so mene vo vrska !
    Да пред мене ме иритира кога ќе го прашам зошто е така од инат сеа не ја бришам се понашаш ко да те варам ко не знам што

17. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    toa sto bilo pred tebe ne bi trbalo da te zanima tolku no toa sto ja ima na fb i ne saka da ja izbrise znaci deka seuste moze da e vo kontakt so nea a toa e vejke segasnost a ne minato. i kako sto napisaa vo prethodnite komentari se dodeka ne pocne da se odnesuva somnitelno ne treba da se zamaras

18. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Му има пишано два три пати и он ми праќаше скринови од разговорите у стил да не мислиш те лажам не знам што

19. marchi-cool

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    ondak nema sto da se zamaras

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Пинки се уби од љубомора девојче.

Ти рекоа дека не треба да се замараш, ти пак...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.