1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Буба,убаво си пишав дека сум по природа љубоморна,објаснив дадов детали и добив одговори :)

2. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.735
    Допаѓања:
    6.726
    Од кај да почнам. :drunk: Прво, морам да напоменам дека сум стрејт, зошто мислам дека е потребно за натамошниот тек на приказната. На факултет имам едно девојче што уште порано со другарка ја имавме коментирано дека е лезбејка, ама најверојатно не сака да се отвори и да зборува за тоа. Со текот на времето, почнав повеќе да комуницирам со девојчево, заедно одевме на кафиња со колешки после факултет, потоа одевме и сами накај дома, на факултет исто се зезавме, и некако почна да ми се допаѓа. И мене ме зачуди тој факт, ама што е тука е, не ни сакам да се борам против тие чувства, зошто ете тука се. :)

Ја викнав на кафе со другарка, и прво не сакаше да дојде, малку е срамежлива, демек да не се ставала, јас и се "налутив" и искрено не ни очекував, ама сепак дојде на крај. Другарка ми ми рече дека според нејзините погледи, смеење и општо однесување кон мене, сум и се допаѓала. После тоа останавме и сами, ама девојчето е позатворено и никогаш со неа не сме отвориле теми од типот на љубов, дечковци/девојки. Прашањето ми е, како да дознаам дали и се допаѓам, зошто се плашам дека ако преземам нешто туку така, може да ме сфати погрешно и целиот досегашен однос да падне во вода? Не ми оди туку така да ја прашам дали е геј, и да и кажам дека ми се допаѓа. И тука доаѓа фактот што го спомнав на почетокот, таа исто знае дека сум стрејт, зошто кога сме биле друштво сме зборувале за тоа. И се си мислам дека и да сака да направи нешто, нема баш заради ова. Совети? :)

3. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Ауу без навреда ама дечко ти пука од комплекси. Не го разбирам тоа декларирање на курва, а имал со неа односи..па кога имаш за некој толку ниско мислење што си интимен?! Ако девојката си има дечко и повеќе не е интимна со дечкото тоа значи дека присуствува на оргии? Дечко ти свеќа да не држел...свашта. Инаку не гледам причина зошто да ја има ана фб или незнам што ако тебе тоа ти смета, компромис, почит и се е океј. :)

На blond.bunny и marchi-cool им се допаѓа ова.
  4. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841

А за што правите муабет. Кога правите муабет за нешто додај на пример... добро е што немам дечко.. имаш ти ? Можеш и директно да прашаш, не гледам зошто тоа би било страшно.

На blueeparadise и ♡BuBaLe♡ им се допаѓа ова.
  5. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Па почни ете ти муабет со неа, на само, дека си би и види ги реакциите така најдобро е ќе дознаеш дали и се допаѓаш, биди ти иницијатор на некоја љубовна тема не алудирај лично на неа него онака општ разговор и ќе го видиш нејзиното мислење на таа тема. Јас вака би постапила и што побрзо тоа подобро. Со среќа.

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    4 5 годони ис
    4 5 години исто друштво на одмор меѓу кој и она не сфаќам што е толку проблеж да се избрише ми вика ако ја имам на фб не значи дека ќе имам нешто со неа

7. Purelove92

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Настрана од љубомората, мене ми боде очи тоа што он има толку ниско мислење за девојката а сепак контактира ( ако си доволно разумен некој што не ти одговара го банираш од животот, овде можеби се крие нешто сосема друго ) но ти најдобро го познаваш дечко ти. Девојко имаш достоинство и свое јас овде се работи за неговата почит кон тебе и вашата комуникација. Што очигледно не ја покажува во најдобро светло. Комромис?

На blond.bunny и Pinnkyy им се допаѓа ова.
  8. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Се согласувам со тебе
    Кога прв пат го прашав ми кажа као летни авантури немам добро мислење за тоа што го прави има добра душа неколку години исто друштво на ист камп ја знае и мајка ми и сестра ми не значи тоа дека ке правам нешто со неа доволна си ми ти слатка ми е нелад љубомората ама кога немаш причина зашто се оптповаруваш.Еднаш му кажав ја избришал ама после она го активирала стариот профил кај што ја има и кога видов тука пукнав и му кажав свашта и као од инат нема понашањето со мене ти е нула не змам што

9. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    @Pinnkyy според мене/моето искуство со машки он си ја чува во контакт ако зачкрипи меѓу вас да си има женска за односи. Мене би ми пречело ова и јас сум многу љубоморна личност. Мене од вакви глупости од ех-дечко ми имам ставено крај на прилично убава врска,ама истово го правеше. Потоа се каеше дека бил незрел,дека јас сум вистинската за да направаи најголема глупост т.е. ја затрудне една од тие што му беа само ''другарки'' на повик за кафе и незнам ти што(па мораше да се ожени),а со една отиде и на одмор кога бевме раскинати и исто односи се тоа ми се испофали кога се врати онака другарски...Од тебе зависи што можеш да толерираш и до колку,зошто ако го навикнеш така да си прави така и понатаму ќе прави. Иако моево оддамна беше уште ме боли понекогаш што преубави моменти посветив на женкарош,шврљач. Ама тоа е,секое лошо за добро. Ако не осетиш нема да знаеш преку што можеш/неможеш да поминеш. Само не си земај при срце ништо.

На jacqueline.s му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Цела година сме заедно не е таков да искача со други девојки не иде ни на кафе со другарки ми има кажано за секоја бивша не знам многу се нервирам

11. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    И мојот ех-дечко не беше таков првата година,ама кога се опушти,осети дека го сакам си почна со кафе-другарки и врската почна да биде плукни-залепи,он излези јас налути се раскини му,он со дргарките итн. Ако се нервираш нешто не штима,прашање на време е кога ќе пукне.

12. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Работата е што таков бил и со други девојки за озбилно што му биле фокусиран само на една тоа го знам од страна не од него искрен е за се што и да го прашам се лутам ми вика па сакаш да те лажам ли има избришано доста бивши ради мене ама оваа живците у аут не е од тука мал плус хаха|(

13. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Зошто тогаш се лутиш?Сега подразмислувам дека проблемот не е до него ми делува како да имаш ниска самодоверба? Грешам или така е и зошто? Кога ќе го знаеш ова решен ти е проблемот.

14. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Не грешиш секогаш сум била полна со самодоверба ама толку се заљубив што девојките пред него го гледам ко прелепотици позгодни поубави сакам да си го искоренам тоа ама . . . .

15. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Престани така да ги гледаш и уживај во врската.животот за тебе лично не е арно така да се опседнуваш.

Последна измена: 1 мај 2017
    На Pinnkyy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Olie Libera

Olie Libera Активен член

Се зачлени на:
    30 април 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    59
    Веројатно си премногу млада според апишаново но животот е пред тебе и ќе сватиш дека не треба да се нервираш за глупости. Велиш искрен е а исреноста ја темелиш врз основа на тоа што тој ќе ти каже дека бил со некоја другарка за да си го храни сопственото его дека е некаков фраер.
    Ако е он таков тогаш прифати го тако каков што е или залудно си го губиш времето за него. Искрено мене таквиот либерален начин на врски ми е сосема прифатлив ама само ако се однесува за двете страни а не само тој да излегува со другарки а ти не.

На blueeparadise и AURUA им се допаѓа ова.
  17. Makedonka1422

Makedonka1422 Нов член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите пишувам во име на мојот брат значи ваква е ситуацијата. Има засакано едно девојче но сега таа има дечко но дечко и му е другар на брат ми. И има кажано дека и се свиѓа но таа незнае што да прави сака да бидат добри другари но него му р тешко и сега го остави да размисли што чуствува дали да и признае дека премногу ја сака или само да останат другари а премногу се зближени брст ми и тоа девојче.

18. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.564
    Допаѓања:
    5.635
    Не разбрав баш.. Девојчето знае дека брат ти ја свиѓа? Брат ти може според нејзиното однесување да процени дали таа чувствува нешто повеќе кон него. Ако е така да размисли дали да ризикува прекин на пријателство за нешто што не е сигурно дали ќе биде љубов. А и секако, треба да се прави отворен муабет со неа за тоа како таа би ја прекинала сегашната врска ако и двајцата сакаат да бидат заедно. Сепак исто друштво, исти луѓе, места..Не велам дека е невозможно, туку дека е ризик и треба добро да се размисли. На пример, колку време ги има тие чувства кон неа, дали се вистински, дали можеби станува збор само за голема опсесија..

19. Rainman

Rainman Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    86
    Велиш и кажал дека ја свиѓа, а ваму се чуди да и каже дека ја сака. Башка она му рекла да си останат другари, ама после го оставила “да размисли“. Судејќи по муабетов двајцава се максимум средно, а во тие години од свиѓање до сакање мала е разликата(ако и воопшто можат да ја воочат). Иако тоа може изгледа многу романтично, овој третиот(другарот/дечкото) во случајов испаѓа магаре, што не е фер. Нека си одлучи чие пријателство повеќе му значи: со него или со нејзе. Јас мислам да си остане другар со него, ама да се дистанцира од двајцата некое време, нека си бркне некоја друга.

20. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    vcera vecerta odnosno denes sabahle se muvav vo disko so eden od generacija od sredno so koj dodeka sme idele u skolo ni zdravo ne sme si kazale i se muvavme samo do sabajle i tipov vika kako da te najdam na fb insta i taman da zapise vika nemam baterija i vrtese od moj tel koa si idrvme nakaj doma da im kaze neso na drugarite i mi vika aj vrti mi iako mi e izgasnat i pisi mi poraka kako da te najdam na fb ili insta i sabajle mi stigna prazna poraka od negov br jas mu pisav ahahah prazna poraka :D i cekav 2 saati da vrati ne vrati posle 2 saati go adnav i ne me prifati a nas poznanik sto go ima na fb mi kaza deka e uklucen :/ .Tipov malce e nesfaten ama simpaticen zgiden decko i vcera iako vo muabet ne mozevme neso naj da se najdeme strasti hemiii fiziki imase do max. Vase mislenje ke me prifati ili nema ...
    i dali go napnav so toa so go adnav odma i sto mu pisav takva poraka mesto poraka so moj profil?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.