Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Јас на 15 години го имав првиот секс , целокупно 7 години во врска , на 20 години коа имав завршивме .
    Девојко што и да е , нема да останите заедно !

2. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    173.267
    На 13 се фативте?:^)
    Деца...нормално

3. Donatela.W

Donatela.W Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2017
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    535
    Не се размислува добро на тие години .

4. lav4ence.e.e

lav4ence.e.e Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    246
    Некој расположен за советување во инбокс?

На Milenalena му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Cleopatra .

Cleopatra . Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Zdravo,se izvinuvam sto pisuvam so vakvo pismo no nemam kirilicno na tabletov...nova sum na forumot i bi sakala da mi dadete nekoe sovetce ili mislenje od vasa strana:)
    Se zapoznav so X na socijalnite mrezi i pocnavme so pisuvanje ,taka se zapoznavme i po eden mesec izlegovme ...vo vrska sme vekje 5 nepolni meseci ,potocno na 20ti pravime 5.
    Tipov nemal prethodno vrska za ozbilno jas mu sum prva,e sega..od pocetok se bese vo red toj me zapozna so negovite i jas nego so clenovite od moeto semejstvo...Se bese vo red i seuste e ama...Mnogu e sentimentalen vo nekoi slucaevi kako na primer...Ednas zavrsi na rabota i jas go precekav pred vlez kako iznenaduvanje ,a planot bese da se iskapi i da dojdi da me zemi ...Bese presrekjen koga me vide i otidovme kaj nego,pievme kafe so negovite se spremi i izlegovme,toj den se bese vo red...Drugiot den ne znam sto se sluci ,go cekav doma,dojde,me zede izlegovme i celo vreme kjutese ,ni zbor ne izusti...Koga zastanavme da posedime negde go prasav sto e problemot a toj mi odgovori "ocekuvav denes da se pojavis od nekoja strana"...i bese mnogu razocaran ,na krajot jas ispadnav kriva zosto ne sum go precekala povtorno i go gusnav pocna da placi ...Koga treba da go razbudam odam kaj nego varam kafe koga ke imam vreme zavisi kako...A ako ne odam jas sum kriva zosto ne sum otishla da go razbudam a dzvonam kako nekoja budala na telefon po 200 pati:!: ...i cel den ke bidi razocaran i tazen kako da jas nemam obvrski...
    Drug problem,ljubomoren e ako odam negde na kafe so nekoja drugarka mora da nastani kavga i sekako dur e toj na rabota jas mora doma da go cekam...Sega e vtora od 2 porucek do 11 navecer i jas mora celden doma da go presedam,toj mi veli odi ,vervam vo tebe ,a od druga strana se luti...
    Drug problem ,bese na 5godini matura ,se berea skolskite...I dojde podnapijan ,izlegovme ,bevme do prodavnica da kupime cigari i mi veli eve go motorot na bivsiot tvoj i pocna da kazuva,jas go poznavam nego vaka taka ...ojdovme doma i mi veli ti mora nesto da custvuvas za nego ...Znam jas nemozi nisto da ne custvuvas barem kolku edna ronka....
    I za vakvi sitnici nastanuvaat problemite i kavgite...uste mnogu ima ama vi navediv nekolku od prilika da znaete za so se raboti,ako mozi da mi dadete nekoe mislenje kako jas da postapam so nego ,zosto stvarno ne znam sto e pravilno ,sme pravele muabet mnogu pati ama ne pomaga nekako ...fala vi mnogu od napred ,pozdravce:*

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Прво јас сметам дека премногу рано си го запознала со твоите.
    Премалку време идете па за да почнете да се запознавате со родители тоа ви е грешка.
    Втор тој самиот си има проблем со довербите, за жал не ти верува и повеќето ќе ти речат седни разговарај со него и тоа можеби ќе има некаков удел но за жал некогаш и нема удел.
    Кога ќе се налути тој зашто ти не си го разбудила или не си му сварила кафе речи му ти мене кога ќе ме разбудиш, изненадиш или направиш кафе?
    Кога ќе ти рече оди јас ти верувам ти речи добро и оди ама јави му се од кафиќот и речи му еј јас стасав таму и таму, да му дадеш малку доверба.
    Во врска со љубомората он си е таков и нема што да го менуваш, проблемот е тоа што ти си направила нешто за него и тој тоа го гледа и малку се дига "еј еве некој нешто направил за мене" и затоа му е криво што не си се појавила другиот ден.
    Значи кога ќе ти рече "не се појави од негде" ти речи му па јас тебе те чекав да ме изненадиш нешто.
    Никогаш немој да му пркосиш на барањата и на неговите разочарувања, гледам дека е навикнат се да добива ко мало дете, ќе те научи така и ќе те игра и на крај ќе те криви за се.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cleopatra .

Cleopatra . Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Mu imam receno za toa so razbudvanjeto i kafeto,kjutese nemase so da kazi...Ima napraveno raboti i za mene koi nema da gi zaboravam,da,za toa nemozam da kazam nesto ili da se pozalam,ama problemot e sho jas sum kriva za nekoi raboti,i ne go razgaluvam voopsto,mozebi toj taka e naviknat od drugi cupinja sto mu davale opravduvanje za se,pa mozebi i toa go ocekuva od mene ,i koga ke se skarame jas cekam toj da razmisli i da si ja sfati greskata,ne sekogas jas se obiduvam da ja smiram situacijata i da vovedam se vo red da bidi:!:...
    i na kraj koga ke sfati toj doagja i se izvinuva ,dali e do mene ili toj si e takov ,seuste ne znam,ne mozam da go razberam...
    Sepak fala ti,ke probam taka kako sto kaza:D

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Може се му е ново на него, дека немал врска од сега.
    Но за период од 5 месеци толку многу работи не, направи нешто ама и балансирај.
    Сфаќам сакаш да го задржиш да ти успее и се, но немој секогаш да му одиш по газот.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cleopatra .

Cleopatra . Активен член

Се зачлени на:
    18 мај 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    21
    Mnogu ti blagodaram.;)

10. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Se custvuvam ocajno, kako da mi se srusil cel svet. Zapoznav decko koj me zavedil kako nikoj dosega. Bevme zaedno kratko vreme, no se cuvstvuvav kako da go poznavam so godini. So nego mi se slucija raboti za prvpat. Mi bese prv. A samo posle nekolku dena od ova se razdelivme. Se smeni celosno kon mene, znaese kolku mi bese tesko poradi nekoi teski raboti koi mi se izdesavale, I toa indirektno mi go kazuvase u lice. Mi kaza deka ne veruva vo niedna zena, deka porado bi bil sam.. bese napnat vo sekoj moment no gl.pricina za naseto raskinuvanje bese seksot. Mi trebase vreme da se naviknam vo nesto novo, a toj bese naviknat so iskusni. Jas za nego bev samo edno isplaseno devojce sto toj insistirase da mu se otvoram za mene, toj samiot. Toj mi prijde so zastitnicki stav, samiot bez nisto da pravam, zboruvase za sebe, zborese kako sakal nekogo pokraj sebe sto bi go ispolnuvala vo sekoja smisla. Sakase da me vodi so nego na vikendi I mi zborese deka sum mu premila I deka go palam najmnogu na svet.
    Znaev deka nesto ne stima, stom od pocetok mi kazuvase vakvi stvari, no mu se predadov mislejki deka mi se slucuva nesto posebno, deka nekogas rabotite se slucuvaat prebrzo zaradi pregolemata hemija. I si vikav toj znae deka sum neiskusna, sto bi mozelo da me iskoristi..
    I se sluci toa sto se sluci, posle seksot toj ne bese toj. Pocna da mi ja namaluva samodoverbata I sakase premnogu eksperimentiranja vo vrska so seksot na koj kako pocetnik sakav samo ljubov I razbiranje.
    I najloso od se, iako me povredi I napusti koga najmnogu mi trebase jas uste go mislam..I sekoj go sporeduvam so nego. Duri mislam deka nema da se pojavi takov sto povtorno ke mi go svrti svetot. Do koga ke trae ova nikakvo custvo..

11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    173.267
    Додека не најдеш нешто поквалитетно :)

На Yowannty, sj *O* и beautu17 им се допаѓа ова.
  12. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.351
    @beautu17 стално ќе се сеќаваш на него како на прв, не се опседнувај, млада си, претпоставувам 17 или 18 години уште се градиш како личност преку искуствата што ги стекнуваш

На sj *O* и beautu17 им се допаѓа ова.
  13. Blue000

Blue000 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    160
    за месец два ќе ти биде само лош спомен ништо повеќе не се грижи само дај си време и да најлесно би го преболела со друг така да не се затварај дозволи друг да ти ги оттргне мислите од него

На beautu17 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Кога веќе си знаела а си се препуштила. И сега знаеш дека тој нема да те цени и да му се вратиш.
    Затоа ќе дигнеш глава и ќе бидеш најубава на свет, своја и храбра.
    За кретени во твојот живот нема место.

На beautu17 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Дали е некој расположен за разговор во инбокс? :)

16. Nephertiti

Nephertiti Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    11
    Zdravo :) Najprvo da se izvinam sto pisuvam vaka, no nemam mk font :(
    Sakam da prasam sto bi napravile dokolku so partnerot ste poveke od tri godini zaedno, a imate nad 20 godinii toj vi kaze deka bi sakal da abortirate dokolku se sluci nesakana bremenost

17. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.318
    Би разговарала и би барала образложение зошто?
    Би изнела свои факти ако сум за или против.
    Би ги согледала реално сите можности.
    И лично јас - би си го родила! Со или без партнерот!

На Someday, Anajirile и Nephertiti им се допаѓа ова.
  18. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.531
    Допаѓања:
    28.812
    Во врска не одлучува само едниот,одлучуваат двајцата особено за такви сериозни теми.
    Седнете и најдете го решението. Донесете правилна одлука.
    Сепак тоа е нешто што ве засега и двајцата не може само еден да ја донесе одлуката.

19. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.577
    Еве и јас да се јавам, вака мене дечково одамна ми се свиѓа, не сум сигурна дури можно е и да го сакам, мислам дека поради него на другите машки не им давам сериозна шанса. Проблемот е што многу ретко се гледаме, дури не се ни муваме на секое гледање и тој некако не е за врска, а нема ни девојка. Сите ми викаат што гледаш во него, не ти одговара итн. може и да се во право. Што мислите вие? Јас не можам да го разберам.

На Anajirile му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Raketa

Raketa Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    510
    Бев во речиси иста ситуација.... Не давав шанса никому поради човек што тоа не го заслужува.... Разговор е единствениот начин да си ги раслистиш сите дилеми, кажи му што чувствуваш и сакаш па разговарајте нај искрено за се.... Подибро е да знаеш на што си од што да се надеваш залудно.... Поздрац и се надевам дека ќе изнајдете начин да успеете заедно

На celineparis му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.