Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Би раскинала со него.
    Мене ми се случи само што почнавме со еден немаше ни 2 месеци уште му немав ни дадено и тоа кога ми го искоментира дека он несака татко да биде ако нешто се случи бла бла.... адиос амиго :)

natemila likes this.
  2. JustFun

JustFun Истакнат член

Како прво - тоа е твое тело и ти ќе одлучиш дали ќе абортираш или не иако во некои случаево и двајцата одлучуваат.
    Дали е свесен тој дека доколку абортираш големи се шансите никогаш повеќе да не можеш да имаш деца?
    Како второ - не сакана бременост според мене не постои, се случува само ако не користите заштита па дури и да имате секс со кондом и да дојде до случај да пукне постојат day after пилули ама нејсе, се надевам дека грешам, сепак мое мислење е.
    Трето како последно - Што би направила?
    Најпрвин би разговарала со неговите и со своите родители доколку останам бремена и ќе изнесам свое мислење. Доколку уште е тој со своето размислување јас ќе го оставам него а бебето ќе го родам затоа што не е тоа виновно за размислувањето и однесувањето на таткото.
    Ниту би била прва ниту би била последна самохрана мајка на светот.
    Децата не се виновни за грешките на родителите.

А јас уште нешто би те прашала - Што бараш со толку себичен човек покрај себе? Зар ти не сакаш да оформиш семејство со личноста која ја сакаш а тој да те спречува во сето тоа бидејќи не е подготвен да биде родител а му е убаво додека сте интимни па потоа пу пу не важи?
    Мој совет - Размисли убаво каква иднина сакаш и дали сакаш иднина покрај себичен човек.

Не ти велам да раскинеш со него, ама секогаш треба да се ставаш прва на твојата листа од приоритети.
    А маж како маж, нит е прв, нит е последен.

tina-63, Nephertiti and natemila like this.
  3. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Дали би си зеле за право да и кажете на некоја сопруга дека е изневерена?
    Немате вие никаква врска со изневерувањето, ама дознавате, па ве гризе совеста.

Ако кажеш може ќе се растури бракот, ама од друга страна не можеш да гледаш како прави идиот од неа.

4. Anajirile

Anajirile Истакнат член

Јас би сакала некој мене да ми каже ако сум во нејзина ситуација!

Oscar Lady, theowndemon and JollyGirl like this.
  5. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Ти би сакала да знаеш, а дали би имала храброст да кажеш на друга дека е изневерена?
    Или би си ќутела настрана?
    :|

Не сакам да се мешам во туѓи работи, ама не можам ни да седам мирно.

6. Anajirile

Anajirile Истакнат член

Зависи, ако се работи за моја блиска личност, би се трудела да најдам начин некако да и кажам, зошто не би можела да ќутам од страна знаејќи со сигурност дека мажот ја прави будала. Ако си дознала ти, ќе дознаат и другите, и на крајот и она ќе сфати, тогаш уште потешко ќе ти биде, ти цело време си знаела. Во секој случај, деликатна ситуација :sweat:

JollyGirl likes this.
  7. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Си открив сама. И со другарка ми правам муабет - ми вели - знаев, но чекав да дознаеш не сакав јас да се мешам. Кога бидна големата и се отселив, друга блиска личност дојде да ме теши и бодри, чекала да си дознаам сама.
    Од една страна се осетив ко мајмун, ме гледале и ме сожалувале одредено време, а од друга страна ги разбирам што не сакале да се мешаат.
    Зафркнато е многу :/
    За дознавање, ќе си дознае кога тогаш
    На сестра би кажала одма
    На друга...па не

Last edited: May 20, 2017
  8. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Сакам сама да дознае ама не знам како да и дадам знаци.
    Ова трае подолго време и не знам како ни малку не се сомнева....Каде излегува тој толку доцна сам сред недела? Каде оди? Што прави? Не е тинејџер да се шета во 2-3 по полноќ.

Или може се сомнева ама ќути за детето.

Жал ми е што и ти си поминала низ тоа.
    Жал ми е и за неа.

Тешко е и за тие што знаат а треба да ќутат, тешко е за сите...
    Поарно да не дознаев...

9. shz

shz Форумски идол

Ни си да ќутиш ни си па да кажеш.
    Тешка е ситауцијата ако кажеш, па тебе можат да те обвинат дека сакаш бракот да го растуриш, ако пак ќутиш тогаш незнам зафркната е работата.
    Ја би молчела иако не е тоа решение.

JollyGirl likes this.
  10. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Тешко ти е ти верувам
    Можеби и знае мила. Се чувствуваат тие нешта. Зависи колку ти е блиска личноста. Како дозна ти ( виде со свои очи или начу од негде ).
    Направи од околу со жената муабет, па ќе видиш дали ќе ти даде знак дали сумња. Ако ти е блиска и имаш цврсти докази, кажи и. Ако не, секогаш постои опцијата да никогаш не и признаеш дека си знаела. Но знам дека носиш товар. Сложено е баш

JollyGirl and Anajirile like this.
  11. Nephertiti

Nephertiti Истакнат член

Ne znam ni jas sto baram...posle toj muabet duri i mi se oladija cuvstvata sprema nego...

12. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Дознав така што лично ми призна таа што изневерила.
    Со двете сум во контакт, а тие меѓусебе од порано се доживотно скарани.
    Сложено е, и не би да навлегувам во тоа.
    Само знам дека тој е најголема свиња што не заслужува ни жена, ни дете.

Битно имам докази.. Пораки, како се ми призна.
    Со име, презиме, број...

Комплицирано е многу.
    Си мислам сега за сега ќе ќутам.

Може најдобро е да дознае сама или од некој друг... А јас само да ќутам и да се правам дека не знам што сопругот секоја втора вечер оди со друга :|

Секакви говеда има, у пичку матер.

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Јас не би кажала. Ризикуваш он да се прави луд, таа да му поверува и ти да добиеш статус "Уништувачка на бракот".
    И немој да имаш грижа на совеста, секој со своето гајле... Сигурно не му е прв пат, нема да му биде ни последен.

♡BuBaLe♡ and JollyGirl like this.
  14. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Лошо е тоа што таа 'швалерката' ти признала и во иднина кога би излегло јавно ова има шанси да те посочи тебе кај таа кај сопругата мила. Како и да свртиш ти ќе си крива. Ако кажеш ќе ти се љути швалерката а ако молчиш пак жената :(

theowndemon and JollyGirl like this.
  15. Troi

Troi Истакнат член

Зависи колку блиска ти е особата, ама сепак зезнато е. Не знам дали би се осмелила да кажам, можеби само би ќутела и би се правела на будала. Сепак тоа не е врска, брак е, а каков договор имаат тие меѓусебе никој однадвор не може да знае.
    Можеби ќе ти се налути ако не и кажеш ама пак може да ти се налути уште повеќе ако и кажеш. Може да ти префрла како "подобро никогаш да не дознаев, си имав убав живот, ти ми го уништи".
    Јас лично не би се мешала.

♡BuBaLe♡ and JollyGirl like this.
  16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

@JollyGirl јас не би кажала ништо. Можеби би и посочила да размисли каде оди и што прави нејзиниот сопруг, другото би оставила на неа. Такви работи се дознаваат кога тогаш. Ти ако кажеш можеш ти на крај да излезеш виновна, плус не е убаво да се откриваат туѓите неморални постапки и дела, за тоа си има правдина.

Someday, ♡BuBaLe♡ and JollyGirl like this.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Фала на сите за советите.
    Полесно ми е кога знам дека повеќето размислувате како мене...т.е. да ќутам.

Всушност што сум јас крива?
    Поради сплет на околност дознав таква грозна работа.
    Камо да не дознаев.

Го гледам детенцето и срцето ми се кине каков татко има.

Се надевам има правда и ќе ги стигне двајцата...Што побрзо нека ги стигне...
    Таа швалерката не дека ужива во ова, туку пати што е втора на некој...швалерка...ја бара само за секс....кое понижување е тоа.

Не знам што ме замешаа во ова и мене, нека се гонат сите.
    Срам ми е што имам таква познаничка.
    :puke:

18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

На брат/ сестра и блиски личности - веднаш штом дознаам.

Откако го прочитав ова, би те советувала да си молчиш. Штом тој има толкава слобода од жена му, или таа е ептен глупава или така и чини.
    Успешно сокриено швалерување - не постои. Еднаш да изневериш, океј, можеби никој, никогаш нема да дознае. Ама да се гледаш со некого подолго време - нема шанси, јас гарантирам.
    Ако е колешка на работа - ќе почне да се шушка, ако е некоја од страна - ќе има состаноци до доцна а плата повисока - јок. Жена е тоа - треба да не разбираш од носот подалеку или така да ти одговара, па мажот ти да има швалерка.

*Amethyst* and JollyGirl like this.
  19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Ќе излезат заедно на роденден/слава/веридба, ама жената си се враќа порано пошто имаат бебе, а тој ќе и рече дека ќе поседи со другарите...па си ја бара швалерката во меѓувреме.

Како што реков, јас мислам дека може таа се сомнева за нешто ама си ќути заради бебето.
    Па на крај краева, може швалерката мене ме лаже дека толку често се гледале...Може си преувеличува...Може еднаш-два пати се виделе, а таа си додава.

Не знам кој од кој е поглуп.
    На крај јас ќе излезам најглупа.

Затоа ќе ќутам...Не ми е сестра, не ми е братучетка...Нека ми извини ама толку да не му води грижа на сопругот, па што сакаат нека прават веќе.
    Распуштени сите.
    Само џабе јас товар што носам.

♡BuBaLe♡ and *Amethyst* like this.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Навистина е незгодна ситуацијата, ама за одредени работи е најубаво да си стоиш на страна.

Пример он оди со швалерката и се враќа дома. Жената го пере, не забележува мирис на друга жена?

Штом нему не му е глупо така да ја понижува мајката на своето дете, тогаш што друго да кажеме ние од страна?

JollyGirl likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.