1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    Jas mila, no moite vrski bea kratki ama sekako na krajot jas bev povredena sto i uste si placam poradi mn.raboti... Prviot vo koj bev zaljubena ne me sakase a toj znaese deka go sakam pa koga prekinavme po nego 7 meseci patev, koga najdov nov decko no ne bev zaljubena samo poradi toa da ne bidam povredena, me privlecuvase isto taka fizicki.. Normalno taman pocnav so emocii kon nego toj mi raskina i taka pak se rastaziv.. Toa e... I jas sum mnogu povredena bidejki glumese celo vreme pa potoa naednas mi isturi se..

На Aquamarine93 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Сите се плашиме. Помалку или повеќе, признавале или не, сите се плашиме да не бидеме повредени. Се е до психата. Не можеш да започнеш врска со став дека и тој ќе те повреди. Треба да размислуваш позитивно. И долгорочно. Впушти се во врска на долг план, гледај на него како на некој за цел живот. Сепак се е до тебе и до умот. Што и да ти кажеме ние од тебе зависи дали ќе го примениш тоа. Твојот успех да излежеш од кругот зависи само од тебе.

3. Summer893

Summer893 Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    13
    Здраво девојки сакам да побарам совет од вас. СО дечкоми идеме веке 10 мсеци и се беше преубаво на почетокот но со текот на времето тој еден период почна да оди постојано со другари другарки искачање ова она и мене ме заборави чосто тоа беше период од 2-3 месеци јас бидејки премнногу го сакав и претрпев му зборував со убаво дека ене е добро тоа што ми го прави тој за инает уште толку бидна што бидна виде дека почнав да се оладувам како така пошна повторно целото време да го дели со мене се смиривме некако бидејки претоа тие 2-3 месеци верската ни беше во голема криза , јас постојано се плашев да не го изгубам после тоа некако се опоравив еве ден денес веке 2 месеци постојано е со мене по цел ден се поправи не викам не знам и дека ме сака се дели со мене и среката и тагата но девојки ете кога ми спомне искачање со другарите јас станувам нервозна лјубоморна ми е страв да не ме остави повторно сама дома без никого бидејки јас тој период бев како во депресија, тоа беше доста тежок период за мене и затоа сега сакам да побарам помош тој навистина еднаш во неделата еден ден ке реши да отиде 2-3 саата на искачање со другарите и јас веднаш си правам филм правам кавга како мене не ме сакал како со нив повеке е како тие му се по интересни ја сум свесна за се но незнам како да си помогнам тоа е се поради страв да не го изгубам и да не почне повторно да биде со други а од мене да почне да се одлечува и премногу го притискам а свесна сум тоа е момент на бес кога ја правам кавгата а потоа се смирам и размислам дека не сум во право и навистина ми пага тешко но не можам против тоа ве молам пмогнете ми и дадете ми совет како да си ги контролирам мислите и да не ја уништувам нашата врска бидејки од мене врската се распага а тој ме сака премногу. Јас сум таа полна со негативни мисли ...:x;(

4. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Не може да е постојано само со тебе. Човек некогаш има потреба да излезе, да поразговара со другар. Зарем ти немаш потреба да излезеш со другарки?
    Со ова што го правиш само ќе му здосадиш и ќе го одалечиш од тебе.

На sj *O*, theowndemon и Summer893 им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.623
    Добро е што си свесна за ова. :)
    Не прави проблем таму каде што го нема. Штом знаеш дека те сака тогаш не мисли на негативни работи. Наместо тоа, размисли колку ви е убаво и што може заедно да направите, да додадете некоја новост во врската што ќе го освежи и зацврсти вашиот однос. Плус, лето е, можете да испланирате заеднички одмор. ;)

На Summer893 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831

Не е во ред тоа што го правиш, почнуваш да го гушиш и тој како и секој сака да биде со своите другари, да си направи машки муабет да излезат на кафе, на по едно пиво не може постојано со тебе да биде тоа треба да го сватеш иако си му девојка. Контролирај ги своите мисли, но ако не ги контролираш ова ќе заврши, истерај ги лошите мисли и ти искочи со твоите другарки.

На Summer893 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Summer893

Summer893 Нов член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    13
    Ви благодарам на искрените совети ке пробам да сменам нешто инаку ова вака не бидува...

8. Razocaran!

Razocaran! Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    dobar den devojki. se prijavivi na ovoj forum bidejki mi treba zenska informacija i pomosh za mojot problem! Posle dolga i prekrasna vrska od 9 godini bez kavgi i raspravii , vo najdobar red pocit i mir. jas rabotam vo swedska a taa vo makedonija se gledame cesto. Bez nikakov odgovor saka da raskine so izgovor deka se oseka nesrekno i deka oseka melanholija i depresija. ja prasav dali ima barem malce nadez za nas i da se vratam od kade sto sum i da bidam so nea do kraj! taa mi odgovori da i dam vreme do avgust duri da se vratam. Jas sum Sofer i ziveam momentalno vo 2kvadrati soba i sum izbezumen davajte zenska pomosh

9. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.623
    Можеби и фалиш да бидеш покрај неа. Пиша често се гледате. Колку често?

10. Razocaran!

Razocaran! Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    jas bev vo makedonija rabotev vo makedonija , no se odluciv na ovoj cekor za da postignam malce poke za nas . i obekav deka za skoro vreme ovaa rabota ke ja zavrsam i nema da odam poveke vo swedska i deka ke ziveeme vo makedonija. momentalno se nemame videno 2 meseci

11. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.623
    А која е причината за тоа што се чувствува несреќно и меланхолично, тоа не ти го кажа? После 9 години таа или очекува брак или и станало досадно ако врската станала рутина или пак чувствата веќе не и се исти.

12. Razocaran!

Razocaran! Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    taa mi odgovori deka mnogu me sakala , deka imala cuvstva kon mene i deka prekinot na nasata vrska ne e do mene deka jas sum ok, deka znae deka nema da najde kako mene no sepak nemozela da izdrzi bidejki bila vo golema depresija i melanholija. i rekov da se vratam pod najhitno ushte istiot den no taa mi rece deka nisto nema da promenam i deka i treba malce vreme. ja poznavam i ja znaam dobro za vrska so brak i znaam deka ne e spremna za brak bidejki toa mi go ima kazano i i rekov deka ja pocituvam nejzinata odluka.

13. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.623
    @Razocaran! Можеби приватно има некој проблем и е само лош период кој ќе помине. Биди и поддршка. :)

14. Razocaran!

Razocaran! Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    I kazav deka ja poshtovam nejzinata odluka ma kolku i da me boli bidejki jas sum tuka sam i nemam od nikogo podrska i nemam na kogo da se iskazam. ja zamoliv da mi dozvoli da ja vidam vo avgust i taa mi rece deka ke se vidime vo avgust i deka ke pravime muabet. dali mislite deka ke se resi neshto?

На EraBon му/ѝ се допаѓа ова.
  15. EraBon

EraBon Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    595
    @Razocaran!
    Ke se sredi se od zenska gleda tocka iskreno i jas taka imam praveno....Ke mi tekne nesto i ajde no veruvam deka ke si ostanete zaedno barem taka jas mislam mozebi toa e samo period .... :)

16. EraBon

EraBon Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    595
    PA sigorno ke se resii so razgovor se ke se resi!!!

17. Bitter-Sweet

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.812
    Допаѓања:
    80.623
    @Razocaran! Штом вие меѓу вас немате никаков проблем и се сакате, тогаш ќе се средат работите. :)

18. Razocaran!

Razocaran! Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Vi blagodaram za vashata pomosh. eve veke edna nedela kako rabotam bez volja za nishto a nesmeam da zgresam ni vo del od sekundata bidejki sum na volan no vie mi dadovte golema poddrska! Golem pozdrav do vas site

На EraBon му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Црна Ружа

Црна Ружа Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    1.000
    Допаѓања:
    3.684
    9 години? :worried:
    Освен ако не си ја подлажувал со ветувања кои не си ги исполнил па сега вака ти враќа, веројатно си пронашла друг во меѓувреме и те откачува. Но како и да е, ако тие 9 години не вредат за неа раскид во живо,во очи, него кукавички по телефон, скајп, фб........меил, мирц, мсн....тогаш таа особа е зло и може и подобро што нема да биде дел од твојот живот, таквите никогаш нема да имаат храброст да направат нешто заеднички со партнер.

На sj *O*, Petar80 и Someday им се допаѓа ова.
  20. EraBon

EraBon Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    595
    Не се разочарувај биди упорен ќе се среди се штом ти рекла дека ќе разговарате кога ќе си дојдеш ќе биде се во ред...дај боже така и да биде.. :) Позз

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.