Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.031
    Допаѓања:
    48.361
    @Razocaran!
    Не за џабе рекле- далеку од очи, далеку од срце.
    Од друга страна и самиот знаеш дека секој си го бара парчето леб, а само од љубов не се живее. Ако сака време, дај и, еве за еден месец ќе се вратиш, разговарај, што и да одлучите ти посакувам среќа

2. Razocaran!

Razocaran! Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Blagodaram. jas zarabotuvav za potrebite i vo makedonija. nishto ne mi falese imav podrska i od moite roditeli koi imaat biznis vo swedska a jas za da se dokazam rekov deka sam ke steknuvam se i rabotam premnogu za jas i taa da imame dobra idnina i taa go znaese to . ti blagodaram za poddrskata

На elimkd и EraBon им се допаѓа ова.
  3. EraBon

EraBon Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    595
    @Razocaran!
    Vidi ima nekoi toa sto go mislat go kazuvaat da ne cuvaat vo sebe deka im fales deka ti nesostasuva i kako sto rekla taa...Zatoa mozebi samo ti kazala deka i nedostigas..nemora da znaci deka e kraj..ke se sredi poleka samo se ke si dojde na svoe mesto.pak ke kazam stom ti rekla vo avgust da razgovarate znacii ke se sredi :)

4. Razocaran!

Razocaran! Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Ti blagodaram za poddrskata. nikogas ne se nadevav deka forum ili vakva onstranica bi mi pomognala i bi mi dala sila da prodolzam napred

На EraBon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. EraBon

EraBon Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2017
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    595
    Нема проблем...Па кажи ни во август дали се средило се (дали сме во право)..мада мислам дека биде средно...!!

6. Razocaran!

Razocaran! Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    DA so zadovolstvo bi vi pisal

На elimkd и EraBon им се допаѓа ова.
  7. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.264
    Допаѓања:
    50.860
    Далечината си го прави своето. Можеби и многу недостигаш сигурно се чуствува тажно, осамено, а можеби има семејни проблеми, па ја страв/срам да ти каже...
    Затоа убаво разговарај со неа прашај зошто донела таква одлука, дали може да се среди бидејќи 9 години се не се малку.

8. Razocaran!

Razocaran! Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Toa shto bese vo maja moznost jas ja prasav. Dodeka razgovarav na telefon nejzinata majka i go zede telefonot i so placenje mi rece deka taa bila vo teska depresija deka slabo jadela , deka povrakala deka imala nesoinci i deka trebalo da i dadam vreme za da si gi sredela mislite, i da ne ja pritiskam. so toa jas ja nemam pobarano ete veke edna nedela skrisno gi prasum site okolu nea kako e taa, a taa me nema voopsto pobarano i prasano jas kako sum

9. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Ако вас ви била одлична врската како што каживаш тогаш за кој дел треба да си ги смири мислите? Не ја барај ок ама можеш барем да и напишеш ппрака чисто да ја прашаш како е. Дали е добро. И толку. Ако сака да разговара она сама ќе продолжи. Кога на некого му е тешко навистина ќе му значи тоа. Шпсебно од личноста што тврди дека е супер и дека ја сака.

10. Razocaran!

Razocaran! Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Blagodaram za poddrskata. ja razbirav ja svakav no posle ovaa slucka jas kako da ne ja poznavam. i nishto neznam za nea momentalno. ja gledam deka e nonstop online na msn dusata mi place da i pisam a i obekav deka ja postovam nejzinata odluka da i dadam prostor i so netrpenie cekam da mi pisi

11. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Епа ќе ти пише дигурно кога ќе види дека те нема. Помалку биди онлајн не гледај она дали е уклучена. Кога ќе примети дека не си и на тацна повеќе сама ќе те побара ќе видиш. А каков проблем и да има во животот која и да е да те сака стварно ќе гледа да го реши со тебе. После 9годишна врска сепак сум сигурна дека не се рабпти за тинерџерка туку за девојка која до сега би требало да има одамна оформен кафактер и да знае што сака.

На poker_face, buba4e89 и EraBon им се допаѓа ова.
  12. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    А која е веројатноста да запознала друг, се заљубила и сега не знае дали да раскине со тебе и да се впушти во нова авантура или да си седи мирна и да продолжи со тебе и цел да се прашува дали со некој друг би била посреќна?

13. Razocaran!

Razocaran! Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Jas neznam ni kako da razmisluvam vo ovoj moment. Mislam deka koga bi postoela takva rabota bi trebala da bidi iskrena kako sto mi kaza deka e iskrena deka bila vo depresija i melanholija i deka nikogas ne prestanala da me saka. deka seuste ima cuvstva kon mene i deka se kolnese deka ne postoi drug i deka nisto mi nemala zad grb napraveno . no sepak treba da bidi iskrena kon mene i da mi ja kaze vistinata za i mene da mi dojde polesno. Znae deka jas gi pocituvam site nejzzini odluki no koga ja znaam vistinata

14. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Себична девојка, нема тука сомневање. Драматизира само за да се вратиш од печалба иако знае дека тоа е за ваша иднина.
    Или ќе се вратиш и ќе и ги исполниш желбите (иако не е ништо сигурно дека би биле заедно во иднина бидејќи можеби се вљубила во друг па сега бара причина да раскинување)
    Или ќе останеш и пак ќе ти раскине.
    Се гледа дека манипулира со тебе, тоа е јасно.
    Проблемот е како ќе реашираш ти?
    Големо чудо ако си на печалба, луѓе не се враќаат по цела година по семејствата а оваа депресија ја фатило.
    После толку време врска, сега нашла да се однесува вака?

15. ***nekoja***

***nekoja*** Истакнат член

Се зачлени на:
    2 август 2015
    Пораки:
    496
    Допаѓања:
    873
    па можеби е искрена можеби не лаже не можеш да судеш само поради тоа што сумјаш..

16. Razocaran!

Razocaran! Активен член

Се зачлени на:
    1 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    7
    Mozebi ja kazuva. jas nishto ne i nametnav samo i go dadov toa sto saka (prostor) i voopsto ne i dosaduvam. zatoa barav da vidam vie kako razmisluvate i dali vi se imalo ova sluceno i na vas pa za da odprilika znam sto ke bide

17. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.128
    @Razocaran! Навистина ми е жал што поминуваш низ ова. Би те советувала да не ја бараш. Да продолжиш напред и да ја гледаш својата иднина.

Што има врска ако е во депресија, во тие моменти баш саканиот е најголема поддршка. Ако со тебе девојката сега не споделува, без разлика за што се работи, што останува за понатаму. После 9 години врска таа нема храброст ова во очи да ти го каже и да ти ја каже причината?! Ајде бе жити се. Па толку барем си заслужил. И не сте деца за вака да се однесува. Барала простор, барала време. Мачкање очи. Знам за еден ваков случај. Идеа 7 години. Цурата од нигде никаде исто вака, во депресија сум, досадно ми е, немам друг, ми треба време. Бла бла. За на крај да се разбере оти варала одреден период и не можела да одлучи со кого ќе остане. Гледај си го животот, гледај си за себе. Што е твое ќе дојде. И сама ти рекла да не ја бараш. Веројатно ќе пише ако почувствува потреба за тоа. Дај боже да не сум во право, ама мислам дека е друг во прашање и размислува кого да одбере. Ако е тоа, на кантар не си и не дозволувај. Ваква себична девојка не те заслужува. Не вреди да вложуваш за некој што не знае да цени.

На sj *O*, CameliaMiller, Someday и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Со согласувам со тебе и @JustFun само ќе додадам на кој му е најтешко тој нека си прекине,а не да чека. До август е многу време,јас не чекам толку.

На Lianna Anna и JustFun им се допаѓа ова.
  19. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    А кој ќе ти гарантира тебе дека доколку се вратиш ќе остане со тебе? Никој?
    Ем ќе си останеш без работа и убава плата, ем без девојка, ем главата во зид.
    Мисли со разумот, не со срцето.
    Сакаш да ти го кажеме тоа што ти сакаш да го слушнеш.
    Поентата не е да те лажеме тебе.
    И велиш можеби ја кажува вистината.
    Ама тоа можеби е знак прашалник.
    И самиот ззнаеш дека тука има некоја глума, ама не сакаш да си признаеш.

На sj *O*, elenaeli22, La.loca и 2 други им се допаѓа ова.
  20. smile-shine123

smile-shine123 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    19
    moze nekoj da mi pise mi treba mislenje?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.