Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tigergirl1992

tigergirl1992 Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    Како да прекинам кога толку многу го сакам. А врската ни е токсична, за мене многу повеќе него за него. А веќе неможам, ме исцрпува врската на секој можен начин немам никаков живот надвор од врскава, а се плашам да го изгубам прба љубов ми е не е воопшто лесно. Кажете ми некој совет, некое искуство...

2. ian somerhalder

ian somerhalder Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    136
    Па мило и сама викаш те исцрпува...мораш за тебе прво батали ќе го заборавиш имаш толку многу машки најди некој што ќе те цени и ќе видиш како се заборава...од искуство ти го кажувам ова ;)

На tigergirl1992 и DAngel им се допаѓа ова.
  3. tigergirl1992

tigergirl1992 Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    7
    Тоа и самата го знам, но кога и да го направам тој чекор не сум доволно храбра за да издржам до крај.

4. ian somerhalder

Се зачлени на:
    4 јули 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    136
    Ама мораш...за тебе...колку и да е тешко ќе видиш дека можеш...излегувај на журки,кафе живеј онака како што сакаш...ќе успееш јас ти верувам знам дека можеш...на почетокот ќе биде тешко ама потоа ќе си се смееш на самата себе (во иста ситуација бев)...ако ти требам за совет,разговор слободно пиши ми :*

На tigergirl1992 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Ray LaMontagne

Ray LaMontagne Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    61
    Вака, Машко сум али налетав на фемина :hai:(женскиот форум, ми требаат вашите совети и помош од целокупната ситуација која би сакал да ја споделам. Со девојка ми сме скоро година дена заедно, засега се одеше нормално , за секој минимален или поголем проблем јас самиот се земав во обзир дали сум јас дел кој што го претставил проблемот, секогаш поаѓам од самиот себе. Башка на тоа, Пред извесно време дојдов до некои сомнителни работи кои се вклучија дека се точни, се слушала со уште некој дечко правеле муабет и ред пофални муабети за него, кога и го реков сето тоа го негираше , јас бев самиот критичар што верувам во другите а не во неа, што не верувам во врската, верувам во луѓето, доказот беше доказ кој неможеше да го подгази на ниеден начин, тука беа сите муабети, а фактот е дека во тој период веќе ние сме биле заедно, бараше искреност од мојата страна, но јас не добив никаква искреност, на се ова скоро на било кој проблем, јас излегувам крив, ко шо викаат старите ( знае и да се исере и да се испере ) Изговорот и беше сеуште бевме на почеток ама се каам, и барање за прошка до наредниот ден , кога веќе беше предлог од нејзина страна дека веќе ова е нефункционално и би требало многу време за да се среди кај мене за пак да и верувам, А јас пак се сведувам на муабетот, Човек што сака човек, ке се труди на било кој начин за било кој проблем доколку е вината во него, мотото мое е тоа, барем јас така се водам. Ке ве замолам за ваши слични ситуации, Ваши мислења, Како да се однесувам после ова , Искреноста е сведена скоро на минимум.
    Благодарам на сослушувањето.

6. ian somerhalder

Се зачлени на:
    4 јули 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    136
    :coffee:Мило...што имала со него она можеби само правеле муабет онака сепак можеби имала потреба од другарство само но доколку е нешто повеќе од тоа не мислам дека е во ред да и простиш..а ти да си отидел со друга како би и било нејзе? Види каква е навистина ситуацијата ако немало ништо мислам дека заслужува шанса а ако не тогаш остави ја никој не заслужил така да добие на крај доколку бил добар и исрен :hug:

7. Ray LaMontagne

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    61

Досега од мојата страна е имала целокупна искреност од секој можен аспект како што и самата личност беше таа што се престави од самиот старт , го барам тоа тоа и тоа, секако почитувам човек и свој став, го очекувам истото и за возврат, Иститите муабети кои ти мене ми ги напиша и ги имам речено, одговорот е, грешка е, те излажав, не кажав, али ние сеуште бевме на почетокот, без разлика кој период е било, личност еднаш како една преставена и сега како друга, воопшто не подржувам.

8. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.231
    Толку измешано и нафрлано си напишал, скоро та ништо не сфатив :rofl:
    Те изневерила ли таа тебе? Ако одговорот е да, твое е дали сакаш да те влече за нос да останеш со нејзе, но да сум јас на твое место веднаш би пресекла и би ставила крај.
    Не те изневерила туку само си слушнал муабети? Зборувај искрено со неа, кажи и дека ти пречи, дека не можеш да одржуваш врска до сомнежи, и отворете си ги сите карти. Сепак, ти ваљда знаеш со каква личност си влегол во врска, а и плус, муабети не се слушаат баш од секого, зошто најчесто не се точни туку се од инает и љубомора измислени.

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Ray LaMontagne

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    61

Муабетите како муабетите беа со доказ, баш оноа со пратени слики и истите ги довив од нејзината страна, муабетите беа од тип викање на вечери , не кажување дека има моментално парнер итн,итн.
    Се ова шо го зборам не го зборам на празно, затоа и решив да побарам мислење.

10. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.335
    Допаѓања:
    18.231
    Ами добро де, не реков јас дека зборуваш на празно, полека малку, олади. Само не те разбрав ништо од првото мислење, сега со ова ми се разјасни.
    Значи нејзе навистина опашот и мрда настрана. Само ти можеш да си решиш дали ќе дозволиш вака некој да си поигрува со тебе, зошто колку болно и да звучи, ова е тоа - поигрување и влечење за нос.
    Таа навистина искрено да те сакала немало да си бара и плус уште нешто на страна, туку ќе имала очи само за тебе.
    Моја одлука би било: не дозволувам некој магаре да ме прави и додека јас мислам само на него тој да си шара наоколу.
    Размисли си со ладна глава, и види која би била најдобрата одлука за тебе.

На sj *O* и ian somerhalder им се допаѓа ова.
  11. Ray LaMontagne

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    61
    Извини ако на некој начин можеби и дрско изреагирав со првичните муабети, воопшто намерата не беше таква, сеуште фреквенцијата на емоциите ми е таа,а али довербата како довербата мислам дека скоро е сведена на минимум, така да, еднаш имам пројдено и простено, само полошо отиде, за сега сеуште незнам и немам одлучено за финалната одлука. Ти благодарам у секој случај

12. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Да не било само обичен муабет во кој и ласкало вниманието на другата страна па "заборавила" да спомне дека има партнер, а притоа воопшто не планирајки да излезе со дотичниот. Можеби, велам можеби едноставно пополнувала време или си хранела его во моментот зависно од сериозноста на флертот во пораките, нели. Сепак само ти знаеш отприлика за каква личност станува збор и каков карактер има. Дали постојано е флертувачки настроена или е фокусирана на тебе само, па сега дознаваш за кикс на почетокот на врската кога можеби не ни било многу сериозно меѓу вас?

Да не ме сфатиш погрешно, не се обидувам да ја оправдам.. гледам од сите можни аспекти.

13. Ray LaMontagne

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    61
    Да,да без гајле , воопшто не замерувам.
    Случајот е дека се се негираше додека не и ги пратив да ги погледне па за возврат истото тоа да ми го прати дека постои и дека не е напразно а пред тоа изедов милион критики , оваков онаков, као шо реков погоре знае и да се исере и испере извини на изразов, ама така е. За дечкото милион пофални зборови, али личност како што беше предтоа преставена воошто не се вколупува во ова што е сега , сакам да речам, бараше искреност, лојалност, внимание, толеранција, за узврат добив .!. , а го имаше од мојата страна, не велам дека не грешам и јас , далеку од тоа, али искреноста е 99процентна.

14. ian somerhalder

Се зачлени на:
    4 јули 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    136
    Тогаш остави ја не заслужуваш таква

На sj *O* и Ray LaMontagne им се допаѓа ова.
  15. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Во тој случај, ке си размислиш убаво.. ке си се вратиш вака ретроспективно на цела врска и ке си изанализираш нејзин карактер и однесување во дадени ситуации, ке си ставиш на вага некои работи ако треба.. и твое однесување и нејзино колку можеш без пристрасност нели во вакви ситуации.
    Одговорот е во тебе. :)

На tina-63 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ray LaMontagne

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    61
    Онака баш до некаде ми и помогнавте, сепак не ја споделив целата ситуација, само овој дел, ради разлогот шо мислев дека е доволен за да навлегувам уште понатака, а скоро често се случуваат муабети од тип на , мисли што сакаш , ти си знаеш , неможам да објаснувам , нема да се докажувам , се додека не добие доказ и самата си види шо и како направила, пример од оваа ситуација, така да, посебно тие муабети уште толку ми надополнуваат што претставувам воопшто јас за таа личност :):)

На ♣ Alba Viduam ♣ и ian somerhalder им се допаѓа ова.
  17. solomun95

solomun95 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    16
    Luge,zdravo, nova sum i ne znam kako odi ova, no Ve molam za sovet, bidejki sum ocajna. Koj moze neka mi odgovori najbrzo i neka mi dade mislenje. Pred mozebi poveke od godina vidov eden decko koj premnogu mi se dopadna no nemav nikakva moznost da go doznaam negovoto ime.. pominuvaa meseci, go gledav retko, no taa zelba za da go doznaam negovoto ime ne mi pomina. Konecno go najdov slucajno, koga sfativ deka ima devojka i toa veke mozebi 4-5 godini. Nisto ne napraviv, no potajno mu go poglednuvav profilot koga konecno pred 4 meseci vidov deka e sloboden, i deka taa ima nov decko. Normalno deka go addnav i me prifati, tuka pocnaa lajkovi bez nikakva komunikacija. Se do pred okolu 2 nedeli, se resiv da mu ispratam slika na instagram, ona vo direct. Pocnavme da si pisuvame vednas utre denta i me pokani da izlezeme, Go odbiv deka ne mozam taa vecer(ne sakav odma da se soglasam), tuku deka mozam utre. Rece vo red pisi mi. Mnogu se razocarav , si rekov: stom me kani vednas da izlezeme, ne e toj takov kakov sto ocekuvam, inaku e 27 godini. Utre denta ne se dogovorivme nisto, ispadna za naredniot den.Izlegov, no sepak seuste razocarana i bez nikakvi ama bas nikavi ocekuvanja deka ke si pominam ubavo, bidejki vo mojata glava se vrtese toa deka na ovoj mu e samo za seks. Izlegovme , me zema od javno mesto, se vozevme niz grad, kupivme za pienje i sednavme na setalisteto.Sedevme okolu 3 casa na klupa, a potoa povtorno se vozevme i sedevme vo kola sigurno uste 1h. Ne se obide ni da me bakne. Od utre denta pocna nasata sekojdnevna komunikacija, postojano sliki, pisuvanje kako si , sto praves,kakvo e vremeto, ova ona, bos muabeti, no slatki muabeti. Naredniot den izlegovme pak( toj me prasa) , povtorno sedevme , okolu 3h, i povtorno ne me bakna. Pred da si odime 15 minuti, se bacivme 2 -3 pati( se zalapavme) i toa bese se. Narednite 4 dena ne se vidovme, si pisuvavme non stop, no bese so drugari, na rodenden , so gosti itn... no po cel den komunikacijata bese top. Izlegovme posle tie denovi. Na tretiot sostanok, ne ocekuvav deka ke bide rabotata vo celost. Se protivev nekade 2h, kazuvajki mu deka sepak ne go poznavam, deka osven sto imal devojka dolgo vreme nisto ne znam za nego. Me prasa sto mislam za nego? ne znaev sto da kazam, mu rekov premnogu si seriozen, da se smeam samo so tebe vo posledno vreme mi kaza.. ne znam zosto , interesna si. Na moeto zboruvanje deka ne sakam da me iskoristi i da me frli, mi kaza deka toj ne e nitu klosar nitu seljak za da ne znae kako treba so devojce. Na prviot sostanok i vtoriot nemalo nisto zatoa sto jas sum mu se postavila ubavo, na edni nivoa, sto toj gi cenel i znael sto kako so kakvo devojce izleguva, deka nema namera da me iskoristi. Vo red, podlegnav na negovite zborovi zatoa sto e najnormalniot decko sto do sega sum go zapoznala(so ogled na toa sto mojot bivsi otide so moja najdobra dr). Utre denta seuste nisto ne se bese izmenilo, si pisuvavme, isto i naredniot den i pak me prasa da se vidime.Povtorno izlegovme, se vozevme niz grad, i otidovme kaj nego,prv pat. Sedevme pravevme muabeti, bos muabeti mozebi cel cas. Potoa se sluci sto se sluci, bev premnogu zasramena, zbuneta i neopustena, no toa e sto e, si ostana normalen i ostanavme da lezime uste 2h.Me odnese doma i mi kaza prati slika da vidam koga ke stanes utre. Taka i napraviv, nemase odgovor vednas , nitu na taa slika, tuku posle 3h, na vtorata ispratena slika.Vo red e , si rekov sigurno raboti, mi kaza ke odi na kafe i toa e.Si otidov doma i legnav da spijam.Utre denta dobi dve sliki od mene no jas ne dobiv odgovor, Naredniot den dobiv samo replay, i taka dva dena stama. Ni nego ni mene ne nemase. Mu pisav posle dva dena sto pravi,zosto go nema dali sme luti i dali ima pricina za takvo odnesuvanje? Mi kaza ne, imal rabota, taman rabota.Ok sto pravis? go prasav? cel den nisto, se uklucuva, mava lajkovi no ne vraka. Go prasav pak, kazi mi sto i da e zosto se kries? Dobiv odgovor utre denta: imav rabota, ne se krijam.Izvini ako ne se custvuvas dobro.. dali se e vo red megu nas? a toj: mislam deka treba da prestaneme da se gledame, momentalno ne sum za seriozna vrska, vo idnina nejkam da te povreduvam.Ok rekov, moze da pravime muabet, da ke izlezeme ako sakas, ne znam za vecer ali da ke se vidime. Ok, ne bidna nisto vcera go nemase, denes mi kaza deka vecer e ok, ke probame. Cekam. Vo meguvreme da kazam deka negovata bratucetka ne zivee so mene, vo mene ima custvo deka mu ima zboruvano se so ne treba pa duri i nadavano.Mojata drugarka bivsa sto otide so mojot decko sega i e najdobra drugarka, normalno e se, se znaeme uste odamna, me vregase i unistuvase sekoj den. Toj sepormeni od vikendot koga bea zaedno, logicno e... mu ima kazano kade si trgnal so taa? a sekako deka ima planirano za seriozno, inaku nemase da doaga na javni mesta da me zema, da me vozi nasekade, da se seta so mene... negovata bivsa go imala iznevereno i ja fatil poveke pati i i oprostuval, ovoj pat ima nov decko i navistina e kraj.Dali e premnogu izgoren od nea? Dali mislite deka napraviv nesto pogresno? Luge, nikogas ne sum se osetila tolku ubavo kako so nego, takvo vnimanie i pocit. Drugarkite me podrzuvaa, za na kraj koga se sluci ova da kazat, pa da ne sakavme da kazeme znaevme deka taka ke bide???? Ma daj molim ve.. ziveeme vo takov grad sto lugeto se jadat megu sebe, mnogu mi nasteti taa kucka porano i seuste ocigledno, a nema pricina zosto da me mrazi, osven sto site od nivnoto drustvo gi pomina mojot bivsi i bea kako zbrlaveni po nego. Sakam da razgovaram i ako uspeam da go ubedam, i razubedam deka toa sto go cul ne e taka i deka so toa sto mu dadov ne go potvrduvam muabetot tuku ednostavno sum sakala i sum smetala deka treba bidejki e predobar. I seuste mislam deka nema losa dusa, ne mozes so nekogo da sedis nad 5h ako ne ti eubavo i ne ti godi muabetot, ne mozes , i ako e celta samo za seks, seuste ke bev maftana ovde onde i posle izleguvanje ke bev kaj nego, i ke mi dzvonese po potreba. Mozebi i ima muabet za mene, eve posledniot me prasuvaat dali imam nesto so kelnerot vo kaficot sto sedam non stop..... zatoa veruvam deka mu ima kazano nesto , bidejki sme takvi prosti i malogragani.no sepak, muabetot e lek za se, ne sakam po nikoja cena da go ispustam ovoj maz. Pa ve molam za sovet. Pozdrav

18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.524
    Јас мислам дека ти премногу се залетуваш.
    Само две недели се знаете, веќе неколкупати сте се виделе и сте имале секс (и тоа очигледно, не толку добар, како што кажуваш).
    Ти си се затрескала, а тој сакал само да му помине времето.

Нема врска што одел по јавни места со тебе, зошто би те криел?

Па и си почнала да му правиш муабети дека не сакаш да те остави, се исплашил човекот.

На sj *O*, LadyC, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Да, вероватно се исплашил. Ќе ти каже доколку се видите што е и како е. Ќе изврзе нешто гарант.
    Него, што е со машкиве бре што морат да лажат за да легнат нешто аоо..
    Попрво би спиела со некој да ми ја каже вистината него со некој оваков. а од ваквите грешки се учи душо.
    Така да, памет во глава нареден пат. Не се залетувај одма. Пушти времето да покаже дали е некој навистина заинтересиран или не. Со самите гестови со самото негово понашање ќе ја увидиш веднаш разликата. А не со срце мрце преубава си презгодна си ајде вечер да излеземе, па ај не првата вечер него третата одма во кревет, само затоа што он бил благоречит.
    Башка другарките да ти биле навистина другарки одма би ти кажале што мислат искрено, а не од кога ќе се зезнеш сама. Само тоа е. Јбг

На +++, sj *O*, LadyC и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bokchee

Bokchee Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    810
    Примаш совет од машко? Ако примаш. ова е мое мислење.

Пошто викаш не ја кажуваш целата ситуација, еве што мислам јас.

Ај да почнеме од тебе. Викаш си добил триста критики пред да и ги пратиш доказите. Значи типката сака очигледно да седи две или повеќе стапа, зошто. Викаш во муабетите со тој другиот тип имало нешто во тип да се скрие вашата врска. нешто во тој стил прочитав, дали знаеш што тоа преставува за тебе? Што ти мислиш?

Очигледно според мене, не идете многу, или ако идете поише време, немате нигде ставено дека сте во врска? Немате нигде заеднични слики на фб, инстаграм, за онака да видат дека си со некоја? Или одлучивте да се ставате во врска јавно(фб) итн?

Но. мислам исто така дека не ја знаеш доволно долго пред да стапнете во врска? Очигледно после некое идење со некоја, и паѓа маската и се гледа што личност е. Препоставувам дека ти си одел мн слепо кон неа, кога она демек се преставувала како што ТИ мислиш дека е?

Секоја разумна жена и девојка ако некој го сака и ова се деси, ќе крене толку драма, што нема сценарио ни во ниту еден филм до сега напраено.

Ти, во некој случај. не си донел нешто одлука. а незнам што чекаш? Уште докази? Уште негирања? Таа додека е жива ќе негира, пошто тоа е вистинската она а не таа што тебе ти се преставила.

Се надевам дека не паѓаш на муабети, во стил на "па на почеток на врска сме".? И, до не значи сакам уште некој стап или дозволно ми е што сакам да правам. Место да се фокусирала на вашата врска, таа екстра нешто си барала.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.