Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.425
    Допаѓања:
    183.250
    @Ray LaMontagne
    Според мене, според ова што ти го имаш пишано, мислам дека ти претеруваш. И со напнување на девојката не правиш ништо добро.
    Значи, збориме за ситуација која се случила на почеток на врска. Многу девојки кои имаат потенцијални кандидати за дечковци, дејтаат истовремено со двајца, тројца, и носат одлука, со кого ќе продолжат. Многу дечковци го праат истото, исто така.
    Само затоа што јас, ти, Петко и Станко, не би дејтале истовремено со повеќе не значи дека и другите нема. Ако се работи само за почетокот на врската, а во меѓувреме за текот на врската до денес не постои друго основано сомнение за нешто што таа напраила, и до сега не си почувствувал ништо лошо од нејзина страна, немаш причини да водиш таков муабет и да ја напињаш. Било тоа еднаш на почеток (било дејт и слушање на моб колку што разбрав, а не секс), па остави го во минатото. А ако се сомневаш за нешто сега, тогаш со право се нервираш.

@solomun95
    Во ред е. Ти се свиѓал дечкото. Си стапила во контакт, си спиела со него. Двајцата сте го сакале тоа.
    Мене муабетот дека на 27 годишник може да му влијаат рекла-казала муабети не ми штима. Може има "гужва" период, може се премислил во врска со тебе, а може никогаш и не мислел ништо озбилно.
    Седни и направи муабет со него, збори отворено кои се твоите очекувања и види на што си. Ако оди - добро, ако не оди - ќе си најдеш друг.
    Ама дефинитивно треба да престанеш да му праќаш слики и по 7374848 пати да прашуваш дали нешто не е во ред. Тоа ептен напиња и само ќе допринесе на проблемот.

На LadyC, solomun95 и theowndemon им се допаѓа ова.
  2. solomun95

solomun95 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    16
    ]]

zosto ne mozam da ti pisam vo razgovor, aj pisi mi mi treba sovet

3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Скроз ок е што не сака врска. Само што излегол од една и сака да одмори. Од тебе го добил тоа што го сакал, си пополнил слободно време со тие шетањата и тоа е. Кога ќе има пак вишок време ќе те побара.

На sj *O* и beauty.princess им се допаѓа ова.
  4. Ray LaMontagne

Ray LaMontagne Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    61

Зошто мислиш дека во овој случај јас претерувам? Можеби и до мене да е пошо не сум ја разјаснил ситуацијата до најситниот можен детал, мислам дека не претерувам едноставно ради разлогот шо имам милион пофални муабети слушнато тој период за мене од нејзина страна, а башка се најдов у таа ситуација да видам дека таа личност шо е била тогаш како ја сум ја замислувал или како таа се претставила , излезе скроз спротивно. За џабе не рекле, подобро поминеш додека не се надеваш и не очекуваш ништо, а шо викаш не сме сите исти, точно имаш право, али бараме сличности, не лаги манипулации итдитд ,нели?
    За сомневање да, пошо има уште некои работи за кои незнаев, а тоа е сеа од побрз период , а пак на сето тоа и кривецот јас излегов. Верувам дека и тебе би те повледиле работи од таков тип, немора девојката/дечкото да те изневери у буквална смисла, доволно е довербата шо ја губиш? и шо дознаваш некои работи од други место од неа, па да се ублажи на некој начин, Дали изневерување е само директно? (секс итд) ?
    А , и дејтањето шо го збориш уреду е на почеток , а кога си влегол у врска и поминале 2-3 месеци и сеуште дејта?
    А сеа скоро година сме у врска. дури сеа дознавам и за почетокот и за работи у побрз период.

Последна измена: 17 јули 2017
  5. ♣ Alba Viduam ♣

♣ Alba Viduam ♣ Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    2.160
    Ако си сигурен дека си дејтала женската после 2-3 месеци од врска, ставај крај и не се врти назад.. затоа што тешко само да си правеле муабет на тоа "дејтањето." Едно е безопасен флерт на фејс на почеток на врска кога не е ништо сериозно, а сосем друго излегување со други после месеци официјализирање на врска.

На колкава возраст сте ако сакаш да споделиш?

6. Ray LaMontagne

Ray LaMontagne Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    61

Јас знам таа нема излезено со ликот, тоа се случувало у 2риот 3тиор месец од врската, си пишувале на фб ко шо реков ред пофални муабети итд итд, доволно е и тоа и ова поновото шо го слушнав и ми ги призна работите дека биле така, али никогаш не излегла, зашо на време не биле признаени, туку сум морал да наслушам од други , и на крај краева мојот однос бил лош, зарем очекува мирно и фино да реагирам

22

7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.425
    Допаѓања:
    183.250
    После последново допишување ми потврди дека претеруваш. Ова го мислам во смисла дека џабе се умараш со тоа што девојката чатала со некој таму пред скоро година, ако не сакаш да стаиш крај на врската. Што искрено тоа не е ниту причина за крај на врска или кршење на филм, или искреност и такви бла бла бла муабети. Ако таа чатала со друг, а во меѓувреме те пофалила тебе, не мора под дифолт ради првото тоа да не го мислела. Премногу анализираш во погрешен правец.

На почеток на врска сите се трудиме да се прикажеме во подобро светло, а на крајот од денот никој не е совршен. Таа чатала со некој. Крај на муабетот. Нема што ти да ја напињаш после една година за нешто што денеска е скроз небитно и е во минатото со причина, ама тебе некој нашол сеа да ти поткаже нешто. Ма да млад си, па гледам од каде така размислуваш.
    Терај живот со неа ако ти е убаво. Остаи го тоа што било, таму каде што е. Добро од тоа нема да излезе, можеш само со напињање да ја турнеш од себе. Било тоа еднаш давно. Живеј денеска.

Секако дека не би ми било сеедно да дознаам дека дечко ми чатал со некоја на почеток на врска, ама не би ни копала толку длабоко. А и да дознаам, не би му го вадела тоа низ нос искрено. Било што било, со мене е сега, мене ме избрал. И со тоа човек се помирува. Знам што се прави за мене и како прави да се чувствувам и тоа е тоа.

На Momichka, Anacid и Dadusicka им се допаѓа ова.
  8. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.845
    со дечко ми идеме пола година ,се караме за се и сешто а не можеме еден без друг.
    Различни карактери сме; тој ке се налути и до вечер му проаѓа а јас не можам така ке се лутам со денови.
    Ми буричкал по фб и нашол некој чет со тип со кој немав ништо само пишувавме бидејќи беше од друг град...тоа беше глупост со него , тепање време.
    Сеа на дечко ми му смета што не сум толку мила и емотивна како со типот. А тоа беше лани. Не можам после секоја караница јас да бидам мила. Него тоа премногу му смета ама колку и да објаснувам за типот од минатото тој мисли дека е нешто повеќе од него и дека само го исмејубам.
    Не знам на дечко ми му смета што не ги употребувам истите зборови и не сум толку емотивна .Не знам што да правам повеќе

9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Ништо, ти си му кажала и нема потреба од додатни објаснувања.
    А тој како сака, ептен ви е токсична врската.
    Ти велиш дека не можете еден без друг, а дали тој вели така е знак прашалник.

10. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    396
    Извини вака ама јас сум директна и искрена. НЗ како така одите одма дома кај некој кој одвај го познавате и спиете со него и ти шо очекуваш од таков човек ? САка секс со тебе и ти мислиш дека ќе има сериозна врска со тебе ?
    Ако е тој сериозен со тебе нема како прво одма после 3 таму средби да ти речи за секс, да те наговара не бил тој таков бла бла не бил клошар, а шо сакаш да ти речи ?
    И тоа дека те земал од јавни места, те возел нема никаква врска, можи сака да го гледаат со различни женски.
    На типот му било до секс го добил тоа шо го сакал и тоа е тоа.
    Следен пат ако сакаш нешто сериозно со некој, не легнувај одма со него.
    НЕ знам јас како така одма се наговарате да спиете, не ни го знаете, ни пак ви е нешто.

11. queen19

queen19 Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2015
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    1.845
    Кога и да се одалечиме еден од друг тој повторно ми се враќа и повторно таа тема

12. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2016
    Пораки:
    815
    Допаѓања:
    3.756
    Си напишала цел есеј, ова не како критика, туку како пропратен коментар на она што следи. Мене, најискрено, ми е премногу криво што некои девојки во мкд се принудени да изигруваат поштење, иако е очигледно и природно да ги имаат истите потреби како и машките. Извини, ама баш тоа и го забележав прво во твојов проблем. Си го свиѓала дечкото, сте излегле, си поминала убаво. Зошто сега одеднаш добиваш параноични мисли дека ќе те остави или искористи? Сама си свесна дека излегол од долга врска, најверојатно со трауми и нормално е тој да има резерви кон било која девојка, не само кон тебе. Мажите никогаш нема да признаат ама раскинувањето ги погодува исто толку колку и жените, само што од его и суета ги кријат тие чувства. Тоа е и цела поента на неговото однесување, има резерва кон тебе заради лошо искуство. Не си ни прва, ни последна што имала секс на трет дејт, јас не морализирам и сметам дека е сосема нормално.
    Мој совет, не му пишувај, не му праќај слики, не го бомбардирај со прашања од типот “зошто не ми одговараш?“ Остави го да размисли, ако по некое време повторно ти пиши, значи дека има сеуште интерес, ако не, нема потреба од разочарување, има и други сингл машки. 8)

На Dadusicka и solomun95 им се допаѓа ова.
  13. Pandora-

Pandora- Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    574
    Некој да ми пише во ЛП за совет?

14. Johndeer

Johndeer Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Ajde od ponezniot pol sakam da znaem sto si sakat da bide kogaj se gledat za prv pat posle 4 meseci,
    jas ne sum so zenami skoro 3 meseci pa uste eden mesec ke si zaminem doma pa da mi kazete sto vie na ovoj slucaj bi sakale od partnerot.

15. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    173.265
    Па со оглед на тоа што новата тема си ја отвотил во секс, сигурно се прашуваше што би сакала од сексуален аспект...
    Сигурно би и скокнал како да е последен ден од животов...
    Наместо тоа, купи и некое подароче, однеси ја на вечера.....и самата ќе ти покаже што и фалело:D

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Johndeer

Johndeer Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    @Dust ajde objasni malu po detalno kako bi sakala ti na primer da bese na mesto na zena mi ?

17. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    173.265
    Ете прочитај погоре, фино пишав.
    Зарем и детали да напишам? Тоа спонтано треба да оди..

18. Johndeer

Johndeer Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    @Dust prvo se izvinuvam sto ne znaem bas dobro da zborim makedonski posto sum Albanc, jas si go izmlim vaka da si rezerviram hotel eden vo skopje, ona da me zaceka tamu vo hotel dodeka stignem jas tamu negde avionot e vo 20:35 pa da se vidimo gusneme i da izlagamo negde na restorant po moe mislenje (Mulino) moze i nekoj drug da veceramo malce crveno vino i da mu go dadam podarokot pa da si pojdem za nakaj hotelon pod kontrola na alkohol :D.
    Kako milsis po tvoe ?

Fala od napred.

19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    173.265
    Немај мака, ние тука разбираме секаков јазик:D

Се додека не сте многу под дејство на алкохол, може убаво да ти помине планот :)

На mira.mira, Anacid, sj *O* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Johndeer

Johndeer Активен член

Се зачлени на:
    20 јули 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    5
    Epa ajde da probamo da smo zdravi i zivi do togas :) fala ti mnogu :)

На LadyC и Dust им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.