Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Ti razgovaraj so drugi maski, sprijateli se ako sakas, no nemoj vednas so drug. Toa e mnogu golema greska.
    Povredena si i samo ke go iskoristis drugiot, nema da go sakas i zelbata ke ti bide samo da go zaboravis bivsiot, i na nekoj nacin drugiot ke bide iskoristen.
    Ne brzaj, znam deka e tesko, go pominav i jas ova, izlegov od 3 godisna vrska so mnogu maki, no druga vrska zapocnav posle 7-8 meseci, a ne posle nekoja nedela.
    Ti sovetuvam sega da izlevas so drugarki, da si pominuvas najubavo, da bidis opkruzena so tia so gi sakas i sto te sakat, i ke vides kako nema ni da go pamtis.
    Za gjabe ne e receno, vremeto leci se. :)

orevka and La.loca like this.
  2. tigergirl1992

tigergirl1992 Нов член

Погрешно ме сфативте, не планирам ништо со друг дечко, сепак сеуште е рано. Сакам само да ги одтргнам мислите од него. Најлошото е што знам дека ќе бидам посреќна без него, но срцето него го бара. Нема да дозволам да бидам слаба, ќе работам на сама себе и сите работи што сум требала да ги напраам за овие година дена, ќе ги правам сега. Ниту еден ден не сакам да пропуштам. Фала ви многу за советите, искрено многу храброст ми дадовте и полесно ми за разлика од прееска.

CrazyGirl15, orevka and QweenSM like this.
  3. orevka

orevka Популарен член

Животот иде напред мила не вреди заради никој да застнуваш и да се вртиш назат.
    Дигни глава и биди силна биди своја.
    Ќе го отргнеш ако имаш цврст карактер и ако му кажеш на срецето дека веќе тоа што било со вас една год го нема,ќе се посветиш на себе на пр новаз фризура,нокти вежбање.
    Биди силна и уживај во секоја секунда.Ти посакувам среќа

tigergirl1992 likes this.
  4. Aquamarine93

Aquamarine93 Истакнат член

Мислам дека си згрешила со тоа што си се јавила (па посебно толку рано). :) Како што имаше пишано, сама си знаеш дека е крај, тоа со паузата од две недели е само транзициски период, како демек полесно да биде за двајцата. Мој совет е да прекинеш комуникација, пожелно е по некое време да го избришеш од фб. Ако не го направиш тоа сама ќе се измачуваш, каде е, со кого е, дали има некоја нова. Мислам дека е фер да те предупредам дека може да користи стратегии од типот, веднаш да се постираат слики со друга, само за да се покаже фраер. Не прават сите така, ама се наоѓа и по некој сељак, така да не би требало да те изненади.
    Од друга страна, нема да ти биде лесно да преболиш ама постепено ќе заборавиш дека постоел.
    На добар пат си. Излегувај, комуницирај со други машки, ама не се форсирај за нова врска. :)

buba4e89, Someday and tigergirl1992 like this.
  5. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Девојки хелп незнам што да правам.. во врска сум со дечкото година ипол и во последно време имам некое чувство дека некако престанал да ме сака ама неможе да ми каже за да не бидам повредена. Незнам како да разговарам со него за ова :/ му кажав само ако има нешто што треба да ми каже да каже ама ми рече само нема и толку, не ме праша ни од кај ми текнало ни ништо..

6. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Ете вакви девојки сакам :) храбри и доследни на себе ! Не го барај . Тешко ќе биде но бори се со малото грдо ѓаволче кое ти вели да го побараш . Срцето и душата се навикнале на него и затоа така се чувствуваш . Издржи до крај . После одреден период едноставно ќе дојде " оладување " , а со тоа и чувствата ќе се намалат . Сеуште е рано , месец можеби 2 ќе се чувствуваш вака , но живеј го животот и гледај само напред . Биди силна :*

Прашај дали можеби има некој проблем на работа/факултет . Можеби тоа што ти чувствуваш како да престанале неговите чувства кон тебе , произлегува од друг проблем кој го мачи , па не ти посветува внимание како предходно :| иницирај средба каде што ќе можеш да поразговараш со него на мира ( прошетка низ парк на пример , или некое помирно кафуле ) и отворено кажи му дека шестото сетило ти вели дека тој се " лади " од тебе , дека се повеќе чувствуваш дека го губиш . Прашај го дали можеби има проблем поради кој настапило одредено однесување од негова страна ( делува отсутно , замислен е , не ти посветува внимание ко предходно ) .. Можеби ќе успееш да го натераш да ги отвори картите ..

7. Dust

Dust Game Over

Последните мислења ви се избришани.
    Форумов не е огласник, темава а и сите останати на кои се бараат совети се наменети баш за тоа и барања од типот - Има некој за ЛП нема да стојат..
    Темата е наменска, пишете си го проблемот и готово..
    Ќе добиете многу повеќе мислења...

:)

8. emilija.

emilija. Активен член

Зошто мислењата се избришани??
    Може некој не сака јавно да сподели , а да побара совет за во ЛП освен преку темава друг начин нема.
    Извини, ама премногу ги комплицирате некои работи и ограничувате. Па ова е форум а не...

9. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

За да не бидеш повредена?Ти подобро би прифатила да живееш во лага,од колку да ја дознаеш реалната состојба?Реалноста е најважна,каква и да е:!: Ако толку не сака ништо да ти каже,повлечи се ти на некое време,ако те побара тогаш нека ти каже на што си,подобро сега да ти каже од колку да те влече натака-навака.А ако не те побара,тогаш очигледно е.Нека не се вади со тоа факултет,работа и сл.сите си имаме обврски,ама тоа не значи дека некој така треба да се однесува.

anonimna.999 and _minnie like this.
  10. Dust

Dust Game Over

Баш затоа што е форум за споделување на мислења, а не огласник за барање советници по ЛП, важат одредени правила кои мораат да се почитуваат.

Благодарам на разбирањето.

marchi-cool and buba4e89 like this.
  11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Ау фала богу ви текна :)

А најсмешни се тие што пишуваат на кој му треба совет и мислење нека ми пише ЛП.

Свашта! :)

Dust likes this.
  12. anonimna.999

Многу сум чувствителна и затоа можеби крие, а јас сакам само вистината да ја знам и тоа е се. А можеби и преувеличувам незнам :/ измешани ми се мислите, јас знам што чувствувам према него но незнам он дали знае што чувствува према мене.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не мора да ти каже дека те сака види по делата ќе сфатиш.

Purelove92 and "Zoki" like this.
  14. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Нема потреба некој да те "штеди"само поради тоа што си се претставила како чуствителна,животот е за јаки личности,треба да прифаќаш и лошо и добро,нема потреба од патетики,не ме сфаќај погрешно,ама подобро ќе живееш така.Убаво ти кажала една членка да видиш по делата,иако јас кога би била на твое место игнор,на кој му фалам ќе пише,ќе се јави,нема потреба да трчам по некој,за љубов не се моли.И самата кажуваш дека ти се измешани чувствата,се буниш и нема ништо така да решиш,само ќе се мислиш и на крај нема ништо да смислиш,најпаметно ќе ти биде да не трчаш по него ако така се однесува,и да не се секираш многу и да мислиш се и сешто,занимавај се со некое хоби,помалце ќе мислиш.А,ако сака тој ќе те побара,па на тебе останува што ќе направиш.

Purelove92, anaja1 and buba4e89 like this.
  15. anonimna.999

Не ме свативте изгледа. Он ме бара не дека ме игнорира, него понашањето му е некако ко да му е сеедно.

16. +++

+++ Популарен член

Ти треба да превземеш нешто зошто тој веќе превземал. Чим не ти пишал одамна можно е и да мисли дека си изгубила интерес за него. Покани го ти сега него некаде да излезете. Кога некој покажува интерес за тебе не треба да чекаш секогаш на личноста која покажала интерес за тебе да превзема иницијативи. Со тоа оставаш само впечаток дека ти не си заинтересирана. Покани го ти сега него...

17. princess02

princess02 Истакнат член

имам дечко веќе година ипол идеме, отсекогаш сме имале караници нормално и на двајцата ново, но последниве 2,3 месеци е многу поинаку, кога и да излеземе нонстоп го фаќам како гледа во други мене не ме погледнува а кога ќе му дадам до знаење дека сум го приметила одма почнува да се кара, одбегнува да ме гушка, да ме бакнува, да ме допира, веќе ни односи не сака да има за разлика од пред еден месец нонстоп само на тоа мислеше, ни еден проблем не му знам веќе ништо не ми кажува, премногу ми е чудно, дали сум му здосадила или ме варал ништо не знам, какп да постапам?

18. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Си разговарала со него за ова? Најверојатно му си само навика, страв му е да ти раскине зашто ќе биде сам 2 и пол години не се малку. .Жал мие ама мораш да ставиш крај. Заслужуваш внимание и почит, а не да си статист ''во врска'' .

anonimna.999 likes this.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Нема тука љубов веќе, само навика, но не е спремен да стави крај.

20. +++

+++ Популарен член

Веќе некои ти напишаа дека можеби нема љубов веќе тука. Таа верзија можно е да е точна. Но исто така можно е и да треба да направите мала пауза. Можеби подоцна ќе ви стане и на двајцата појасно после таа пауза дали треба да продолжите понатаму или не. Најубаво седни и разговарај со него, зошто искрено има такви периоди во секоја врска да не испадне после „која глупава грешка ја направив се каам што го направив тој чекор“. Најубаво седни и разговарај со него и соочи се со проблемот.

EraBon likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.