Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Beautiful_girl..

Beautiful_girl.. Истакнат член

Здраво феминкии, вака имам една другарка во врска се со дечко и веќе 5 месеци, и тој пред една недела и рече дека незнаел дали ја сака, дека не сакал да и раскине ама дека сакал да му остави време да размисли, ние веќе цела недела одиме во кафичот кај што работи тој и цело време ја гледа со истиот сјај во очите, навистина незнам што совет да и дадам, колку време им треба на машкиве да размислат за нешто? ии ќе ве замолам да ми кажете како да постапува со него? Фала ви однапред :D

Eleonche_ likes this.
  2. Someday

Someday Популарен член

Епа зависи зошто и го рекол тоа. Можеби некако го повредила и поради тоа се мисли и чека да види како ќе се однесува таа понатаму

3. Beautiful_girl..

Па мислам дека она на ниеден начин не го повреди, се супер им одеше, одеднаш и рече да размислел, стварно незнам што се случи , баш онака како што викаме гром од ведро небо така испадна, незнам за што друго би можел така да постапи..

Eleonche_ likes this.
  4. Someday

Someday Популарен член

Нешто сигурно направила што не му се допаднало или пак има нешто што го спречува да биде со неа. Нека го побара да разговараат. За се има решение

5. Beautiful_girl..

Фала ти, ќе и кажам веднаш да го побара, инаку тој беше на одмор Италија и од кога замина на одмор некако како да не се слушаа често може да е од тоа нешто?

Eleonche_ and Someday like this.
  6. princess02

princess02 Истакнат член

многу пати имам разговарано,но за секоја работа ќе си најде оправдување некое и јас сум кривата за се

од него немам слушнато добар збор да рече за мене јас сум се најлошо, пред неговите многу пати ме има омаловажено, ќе ме викне кај него да седиме и ќе заспие ќе го раазбудам да мр однесе дома ќе почне да се дере зашто сум го разбудила не бил спиен ич не знам што, многу пати сум зборела и за ова са не ме вика дома ако планира да спие и ми вика ќе ми се налутиш не знам што

Last edited by a moderator: Aug 7, 2017
  7. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Па остави го да спие човекот од кај знаеш можи си го разбудила од ХИБЕРНАЦИЈА хаххахааха.
    Нека спие а стом ќе се разбуди ти земи направи го мобилниот на АВИОНСКИ режим и ќе му речиш дека си била во авион на службено патување и проблемот е решен.

8. +++

+++ Популарен член

Батали го тогаш, не вреди да се бориш за него. Уште сега ти кажувам. Според ова што го пишуваш и тврдиш не ни вреди човеков да биде во твоја близина. Упати го во некоја биртија, слушам таму било дозволено шабанско однесување...

princess02 likes this.
  9. Catslover

Catslover Нов член

Идеме 5 години и некој месец. Многу голем инат и тежок ситничар е за ситница ке ме напраи лом кој на крајот завршува ма гони се, ако не ти одговара оди си итн. Имам покушано да разговараме да му објаснам оти не е све тој у право али ке најде начин да ме убеди у спротивно па си плачам де од шо не сум успеала да докажам де од вина дека може е у право. У последно време почна ова да ме гуши и ме тера да мислам дека немаме иднина,ама не можам да се одлучам да кажам крај шо од шо не ми се годините кај ке барам друг кај ке се расправам со мисловни игрички кај пак како и ке се справам сама. Не искажува ниту чувства нити романтика али вака постапките му се ок се грижи за мене ме почитува.. не знам ни самата неам појма.... хелп?!

10. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Зошто си го дозволуваш ова болдираното? Не мислиш дека заслужуваш подобро?
    Имаш врска со нарцисоиден манипулатор кој те довел до ниво на размислување дека ти не си способна да функционираш сама, очајна дека ти дошле годините, немаш воља за понатаму, страв од надворешниот свет. Таквите се најгадни и ова го прават од комлекси мами ишус ти кажувам од искуство, а и ти не го сакаш само тие навика и оклоп. Иако си преплашена не е се така црно и бело, свесна си дека треба да ставиш крај и да се впуштиш во убавините што ни ги пружи животот па макар и сама на кафе уживај во пејсажот, а не некој да ти пере мозок секој ден.

+++ and marchi-cool like this.
  11. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Ти 5 години го трпиш ова однесување?
    Не,големо НЕ за ова!
    Тој ако сега прави така понатаму си размислила што ке биде? Разговарајте,средете го тоа јас да сум на твое место не знам,не би можела да трпам такво однесување.

ЕденЧлен and Momichka like this.
  12. Momichka

Momichka Популарен член

@Catslover жал ми е, но ваквите личности на кој ги "боли" за другите не се менуваат.
    Ако сакаш и остатокот на животот да бидеш жртва и психички малтертирана, остани си со него.
    Ако сметаш дека сепак вредиш како човек и заслужуваш подобро, остави го.
    Сериозно, и сама го гледаш како клет човек е. Го имаш проблемот во рака. Секоја чест како си издржала цели 5 години.
    Мислам дека треба што побрзо да излезеш од врската и да поработиш на твојата самодоверба.
    Ако одлучиш да останете во врска, те разбирам, затоа што:
    Паралелно со клетите луѓе како дечко ти, постојат жртвите како ти, кои постојано само кукат, ама не мрднуваат со малото прстче. ти сама одбери си дали ќе бидеш од овие вторите.
    Среќно

13. Catslover

Catslover Нов член

Се шо напишавте морам да ви признаам во право сте. Но никако теоретското да го применам во пракса, како да ставам крај како кога се нон стоп предомислувам ,како ке продолжам понатаму, не е се така црно и бело ке повредам еден куп други луге, или ова ми се само изговори ама ова дефинитивно ме измачува иако знам што треба да направам сепак си велам дека ке можам да ја подобрам ситуацијата..

14. +++

+++ Популарен член

Проблемот е до хемијата и до ништо друго. Ма да не те обвинувам, дрогата наречена „љубов“ е многу моќна и дури и најискусниот тешко излегува со неа на крај кога ќе падне во нејзина стапица. Гледај вака на работите, имаш два избора: или да трпиш тортура и да бидеш вечен роб на некого или пак да трпиш тортура од самотијата која во ниту еден случај нема да те измачува и да те понижува а исто така делува и лековито после некое извесно време. Сите ние сме биле тука во таа стапица но за да излезеш од неа мораш да го направиш првиот чекор. Ако се пикнеш во ќоше и се плашиш да се соочиш со овој проблем ќе стане само уште полошо.

Пишуваш дека си во години. Мислиш дека ќе бидеш единствената која ќе биде во години и ќе бара некој идеален за себе? Па и јас сум во години (не сум ни стар бај д веј) па пак ништо не ми фали што сум сам, си барам понатаму ако наидам, наидам ако не, да сме живи и здрави. А верувам дека и други членови од форумот го имаат истиот статус како мене.

Така да, не си единствената. Сите веќе горе-доле ти го кажаа тоа што и јас ти го пишав. Сè друго зависи од тебе. Среќно.

Last edited: Aug 8, 2017
  15. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Не ги применуваш оти имаш слаб карактер - заслуга однесувањето на дечко ти кон тебе и вашата садистичка ''љубов'' . Да овие ти се само изговори зашто се плашиш од самата себе. Ние овде само даваме совети а ти кога ќе си ја вратиш самодовербата дека ТИ си таа што одлучува и твој е животот,а не на баба, дедо, стрина, чичко.Кога ќе собериш храброст да ставиш крај на тортурата тогаш ќе ги имаш и во пракса.

marchi-cool likes this.
  16. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

Pa vaka imam 16 godini a toj ima 22.
    Si pisuvavme edno dva meseca i po nekoja slucajnost i dvajcata otidovme na ista destinacija na odmor. Toj bese so negovoto masko drustvo a jas so moeto zensko drustvo. Taka sedevme sekoja vecer i edna vecer se smuvavme. Potoa se de promeni sekoe utro dovagjase pred da se razbudam odevme zaedno na plaza zaedno na pedalinki. Eden den jas so mojata drugarka otidovme od plaza vo nivnata kukja tamu tie napravia rucok i jas i drugarkata se tusiravme tamu zatoa sto kaj nas nemase topla voda. Toj mi dade sorcevi bidejki moite pantalonki bea mokri. I taka da ne razvlecuvam se bese super do predposledniot den od odmorot. Mi kaza deka ke ostane taa vecer doma a ustvari negoviot drugar zapoznal nekoj devojki i izlegle so niv da setat. Toj so devojka do nego pomina od kaj kaficot kade sto sedese jas. I jas kako i sekogas izbuvnuvam bez da doznaam. Go viknav i se ispokarav so nego pred site tamu duri i mu zavrtev dva samara i toj si otide. Odkako se smiriv svativ deka napraviv greska i ispadna deka taa devojka navistina si imala decko i on i bil samo drugar. Sega vekje cetiri dena ne mi zboruva i samo mi kaza deka si fatil druga zenska. Ve molam nekoj sovet kako da postapam za da si go vratam do mene.

17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Не сте во врска, а дури два шамари си му врзала?
    WTF?
    Браво. Генијалец си.

Заборави го.
    Сигурно нема да ти зборне веќе, а ти нема што да превземеш.

(Јас да бев на негово место немаше да слушнеш веќе за мене.)

18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

@Damata so marama i jas mislam kako @JollyGirl uostalom koe masko posle samar se vrajka kaj istata devojka?ne se tie glupi ko nekoi od zenite da trpat takvo nesto

JollyGirl likes this.
  19. sj *O*

sj *O* Популарен член

Книгата не се суди според корицата. Тоа важи за тебе.

Совет (читај ја дада ти сјо)-поголема контрола врз хормоните а не врз дечко ти, сега можеби и твојот бивш. Се гледа дека сеуште не си спремна за врска, затоа прво заврши средно па после ќе прајме муабет. Мој совет.
    Се надевам си ја научи лекцијата. Ум за друг пат.

marchi-cool likes this.
  20. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

No jas mu se izviniv i toj mi kaza da go ostavam nekolku dena. Go ostaviv i potoa mi kaza deka si nasol nekoja druga. Jas se mnogu kaam za toa sto go storiv no neznam so koj zborovi i kako da bu objasnam deka mnogupati gubam kontrola nad sebe i pravam raboti za koj potoa se kaam previshe. Nemozam da go zaboravam nemozam mi nedostasuva previse

Nauciv i premnogu se kaam za storenoto. Mozebi si vo pravo mozebi ne sum spremna za vrska

Last edited by a moderator: Aug 9, 2017
Thread Status:
Not open for further replies.