Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.256
    Допаѓања:
    31.221
    Не значи дека директно треба да ти понуди врска, во поголем дел од случаите тоа после извесен период почнува да се подразбира. Велиш дека ти е многу убаво со него и дека прави нешта кои никој не ги направил за тебе така што голема е веројатноста дека му значиш и се интересира за тебе. Нормално е сега за сега да немаш голема доверба во него, сепак месец и нешто не е долг период. Уживај во заедничките моменти и не се преоптеретувај со куп прашања. Времето ќе покаже каков е и на што сте.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. riri34_

riri34_ Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Фала би, инаку тој мене ми кажа еднаш дека му значам ама тоа беше кога му бев лута за негова грешка и со многу постапки го докажа тоа но јас сепак се сомневам и си мислам дека тоа што со никој не ми успева е до мене проблемот а не до нив и се трудам да ја најдам грешката ама никако да а најдам

3. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Сега пишуваш дека ја бараш грешката и дека никако не можеш да ја најдеш а од друга страна пишуваш која ти е грешката. Прифати едноставно дека тоа ти е грешката и работи на тоа да ја поправиш грешката, ние тука можеме сите да ти дадеме совети но ако не собереш храброст за да ја поправиш грешката ништо не правиш.

Соочи се со проблемот и овојпат направи исклучок. Дај му шанса на човекот...

4. riri34_

riri34_ Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    se plasam deka ako mu posvetam golemo vnimanie ke se odaleci I deka ke si go digne rejtingot I ako pocnam da mu veruvam deka ke ostanam razocarana

5. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067

Типично женско размислување. Што ако не? Опушти се, се гледа дека ти нешто чувствуваш за човекот. Ако било „пишано“ да те разочара, ќе те разочара и нема бегање од тоа. Вака ти ќе се разочараш во иднина ако не му дадеш шанса зошто цело време ќе те копка тоа и нема да ти даде мир.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  6. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Спротивното ќе се случи ако не му посветуваш доволно внимание ќе се оддалечи од тебе. Не знам зошто толку се плаши уживај доколку ти е убаво подоцна ќе се увериш дека за џабе си се плашела. Секој на почетокот се плаши да му верува на дечкото бидејќи се уште доволно не го е запознала.

На Petar80 и +++ им се допаѓа ова.
  7. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.243
    Тоа зависи од тоа на каков темел сте ја поставиле вашата врска, од тоа колку сте емоционално зрели и информирани за врските и се разбира и од тоа кои се вашите очекувања од врската, колку сте искрени, кои се вашите вредности за љубовта.

На fallenangel и Purelove92 им се допаѓа ова.
  8. riri34_

riri34_ Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Fala vi mnogu mi pomognavte, ke mu dadam sansa I ke se potrudam da mu veruvam pa sto bide neka bide:)

На Βικτωρία, sj *O* и Petar80 им се допаѓа ова.
  9. steffysteffy

steffysteffy Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2017
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    3
    Вака...Искачам со едно дете 2 недели, а врска сеуште немаме официјализирано.
    Последните неколку дена се бевме нешто потскарале, ајде да речам малкупо моја вина , и не зборевме... да не речам за глупости.
    Не можев да издржам и денес јас му се јавив , но тој беше ладен со мене . :( Отпосле му пишав на другар му и му ја кажувам ситуацијата што, како , но тој очигледно знаел веќе и ми вели дека јас сум била виновна и сум претерала , не сум знаела да го задржам. Тој во меѓувреме искочил со некоја друга биле на кафе денес, и кога го слушнав ова мислам светот ми се сруши. Се приврзав ептен за него и се надевав, и имам голема грижа на с совест сега дека се ова се случило заради мене во рок од 3 дена коа не зборевме.
    Имав на ум да му се јавам да му се извинам и признаам дека ми значи, со надеж дека ќе сменам нешто...
    Совет девојки ???

10. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Според мене си направила грешка што воопшто си му пишала на другар му, затоа што тоа сигурно ќе му го каже. Друго е дека ако информацијата дека излегол со друга ти ја кажал другар му тогаш постои веројатност да е лага бидејќи можеби сака малку да љубомориш. А ако тоа е сепак вистина и ако се однесува и понатаму ладно со тебе тогаш веројатно само бара причина за да не се гледате повеќе. Значи мојот совет би бил да се обидеш повторно да се извиниш а ако не ти го прифати извинувањето а причината поради која сте се скарале била банална тогаш не вреди за твоето внимание :hai:

11. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.351
    Не се обвинувај, со самата негова постапка што успеал да излезе со девојка после толку кратко време кажува многу за него и за тоа колку те цени па макар и ти си била виновна за кавгата. Не се потценувај себе си

На buba4e89, ♣ Alba Viduam ♣, sj *O* и 2 други им се допаѓа ова.
  12. riri34_

riri34_ Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Devojki sega imam nov problem so deckovo,primetuvam deka poslednive 2 dena kako da ne mi obrnuva tolku vnimanie kako prethodno..eve naprimer vcera me nemase pobarano cel den I jas go pobarav I kaza deka imal rabota cel den I dali sakam da se vidime vecerta ama jas si bev dogovorena I se dogovorivme za denes I eve denes me nema pobarano pak da me slusne..dali mislite deka toa e bidejki ne e zainteresiran ili pa nesaka da bide naporen?

13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.164
    Допаѓања:
    175.299
    @riri34_ можеби вистина е зафатен и през дента изумува.
    Колку време сте заедно? Во подолги врски, еве барем јас и немам некоја потреба да го слушам по 5 пати на ден како што беше првите неколку месеци, еднаш и тоа да се договориме да се видиме, и можеби на фејс да сврзите некој муабет. Доколку сте во понова врска можеби не сака да биди напорен, како што кажа. Во секој случај, можи да е само период како што се случува кај секој човек кој се оддалечува од одредени личности ненамерно. Можеби и вистина е дека не е веќе заеинтересиран, што се сомневам. Дали ти го чекаш само тој да ти јавува? Некогаш јави му и ти. Искрено почнувам од себе и верувам дека ако некој не е заинтересиран ќе си кажи место да се мачи во врска за која не му е грижа. Доколку ти смета многу - кажи му и разговарајте. Знај, скоро секој проблем во врска се решава со добар, разумен разговор.

На boo3 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Можеби човекот навистина да си има работа и не може да ти звоне или пак да се видите. Не избрзувај веднаш со заклучоци, ако повеќе тој те бара побарај го ти сега. Сигурно ти е кажал што работа има.

На +++ и sj *O* им се допаѓа ова.
  15. riri34_

riri34_ Активен член

Се зачлени на:
    10 август 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    4
    Sto mislite dali da go prasam koga ke se vidime zosto poslednive 2 dena samo jas go baram I dali da bidam malce drska I so toa da mu objasnam deka ova nemoze taka da tera I sakam da znam na sto sum,da mu kazam deka ako on ne me bara jas ke se oladam I voopsto nema da me interesira za nego?

16. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.563
    Допаѓања:
    5.633
    Не му пишувај сега ништо. Ако не те побара до вечер, побарај го и прашај го што е проблемот.
    Кажи му дека треба да се држи до договореното.

На sj *O* и theowndemon им се допаѓа ова.
  17. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Во смисла дека стана поладен со мене помалку зборуваше за некои теми онака длабоки што не ни биле проблем порано т.е не можевме да допреме до таква тема некако на форсирање беше, внимание речиси многу малце и слично не е нешто ситница за да ми смета за ситници не прибирам воопшто ги прифаќам

18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Сите машки се копиљињА !

На Tamatam му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.427
    Допаѓања:
    42.605
    Така је сесре!:rofl::rofl::rofl:

На fallenangel, Mishela, DAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    10.243
    Точно така, затоа ја не сакам машки, туку само женски :P

На fallenangel, Βικτωρία и Justicija им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.