Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Love165

Love165 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Zdravo..Vaka mi treba mislenje za mojata situacija...Vaka bev vo vrska 1 godina i 2 meseci so bivshiot i posle toa ne zborevme dva meseci...Pocnavme posle toa da pisuvame malce snap insta ama so sliki...Imame so drushtvo na kafe izlezeno ama se druzhime so istite i nishto ne napravivme..Nekolku pati odevme zaedno nakaj doma ama nishto i sega vo sabotata otidovme posle zhurka da pieme vo kafikj kako drugari se i vecherta se smuvavme i pocnavme da pisuvame odma utredenta isto se vidovme..Si zborime ama dva dena samo dobra nokj mi pisuva i ja dobra nokj...Sakam da se smirime da si bideme kako porano ama neznam kako da go zainteresiram da pishuvame da izlezeme na kafe neznam kako so mashki toj mi beshe prv dechko....Kakov muabet da terame kako da se odnesuvam so nego koga sum izlezena...Sovet golem mi treba fala mnoguu

2. shz

shz Форумски идол

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    6.247
    Допаѓања:
    50.831
    Кажи му дирекно дека сакаш да се смирете.
    Доколкуи тој сака ќе се смирете и решена работа :handshake:

На +++ и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  3. Love165

Love165 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Kako da mu recham nesakam direktno...Zatoa i pobarav sovet za nekolku raboti

4. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    А зошто не сакаш да му кажеш директно? Што е проблемот? Страв ти е да не ти удри корпа? Ако е тоа работата тогаш види и процени самата дали е теренот сигурен. Ако е сигурен можеш директно да му кажеш дека сакаш да се смирите. Во секој случај ние не можеме да ти кажеме дали теренот е сигурен или не, тоа треба самата да си процениш.

5. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    Пред 2 недели ми беше роденден, не славев, не викав гости, само ги почастив најблиските. Една блиска другарка што ми е ми честита ден покасно ( со изговор дека подзаборавила) и нормално ја викнав да излеземе некаде да ја почастам , ми рече дека не била во градот денес па ќе се договориме за друг ден . Помина една недела не рече ништо, а чекав на неа пошо знам зафатена е со работа, а плус и со мало дете.. а за викенди обично е слободна.
    Идната недела прави роденден на синчето и ме покани , но се мислам дали да одам.. Ме навреди тоа што не излеговме за мојот роденден, а од друга страна што заборави да ми го честита на време. Плус и на фб.
    Не се дружиме многу често што заради обврски што заради др. причини но другарки сме уште од мали.
    Дали би оделе , да сте на мое место?

6. _minnie

_minnie Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    336
    Јас да сум на твое место би отишла, со тоа што ќе отидеш ќе покажеш дека не си како неа и дека не ги забораваш тие што ги сакаш .:)

На BlackNight, lost123 и emmacool им се допаѓа ова.
  7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Многу ставате кусури вие што не славите родендени. Ем не славиѕе ем се лутите. Се знае роденден ако ништо повеќе торта дома и тоа е. И тогаш и јас би се лутела. А вака, знаеш не славам ама ајде да те почестам...втф славиш или не?!
    Да не должам, јас би отишла на роденден кога веќе те поканила.

На BlackNight, marchi-cool и ELIDavor им се допаѓа ова.
  8. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    Ај да се надоврзам и јас.
    Супер Девојка потполно си во право.
    Споед мене славењето на роденден се прави дома, ќе ги винеш другарите на кафе и на пиачка, ќе си поседите, музика, муабетење, и на крајот торта и тоа е тоа.
    А честењето можиш да го оставиш за на работа со благо и сокче, а за тие што вистина не можеле да дојдат др ден на кафе и торта со сокче можи пак дома.

9. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Е добро де, можеби навистина подзаборавила, друго можеби навистина не можела да излезе со тебе во текот на таа недела зошто била зафатена, не помисли на тоа?
    За глупости се лутиш.

Сега еве на пример таа сака да надомести за тоа што не излегла со тебе цела недела и те викнала на роденден кај нејзиното дете.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  10. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    Не правам она класично славење на некое место или со еден куп гости, но најблиските секогаш ги викам, дали дома на торта или некаде да искочиме да се почестиме. Јас нејзе ја викнав и ме навреди што не го испочитува тоа.

11. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    Знам дека е зафатена и тоа ми е многу јасно, па затоа не сакав да и досаѓам и чекав на нејзе.. Сега кога е слободна не рече ништо.

12. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067

Чим знаеш дека е зафатена и чим ти е јасно тоа тогаш немој да се лутиш. Сега на пример сака таа да надомести. Те поканила и оди.

На Dadusicka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    @emmacool зарем за вакви работи ќе се лутиш?
    Ако сакаш да отидеш на детето на роденден оди, ако не никој со зор не те тера.
    За нејзиниот роденден направи исто и ете ќе ти биде мерак на душа дека си и вратила со иста мера.

Ова стварно ми е лутење ептен без веза, како само да се бара причина за кавга.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  14. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    @emmacool ne odis kaj nea na rodenden tuku kaj deteto. tuka ima razlika i sega ako nemala vreme zenata da dojde ok e i kaj mene ne idele ko ke ne mozele pa nikomu nisto ne ke se kolime i besime.

На BlackNight, buba4e89 и +++ им се допаѓа ова.
  15. Nd123456789

Nd123456789 Нов член

Се зачлени на:
    20 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Една другарка пред некое време раскина со дечкото..и тоа 1 ден по неговиот роденден, сега тие повторно контактираат, тој неа ја сретна со друг по некое време откако раскинаа, но тоа беше пред тие да почнат да се дружат повторно (пријателсќи) .. но тој сега сака да биде со нејзината т.с нашата другарка дали тој сака да се одмазди на тоа што таа го остави , да и врати или пак повеќе не ја сака.Додека тие беа заедно тој неа ја сакаше многу..јас мислам дека тој се уште ја сака и тоа и го прави за да ја направи љубоморна и за да и се одмазди..бидејќи тој после сите горе наведени случки ја праша дали пак би била со него,но тој откако ја праша веќе не ја отвори таа тема повторно..сега што мислите вие девојки?

16. emmacool

emmacool Активен член

Се зачлени на:
    22 септември 2015
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    22
    Прво прочитај убаво. Не реков а и не се лутам ако нема време да дојде ,зборот ми беше дека сега кога е слободна не дојде и не спомна ништо за тоа, а ме покани на роденден на синчето.
    И не само сега за роденденот, туку и за други вакви поголеми работи а се поврзани со мене, не ги става толку на памет. Како небитно да е. А јас на се чест и оддавам.

17. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067

Јас тоа го нарекувам продолжување понатаму од негова страна а тоа што сè уште зборува другарка ти за него т.е. тоа што вие сè уште се занимавате со него тоа значи дека на вам не ви е сеедно, ниту пак на твојата другарка. Му раскинала и тоа е тоа, подобро нека продолжи со животот понатаму а ако се кае зошто направила грешка тогаш е премногу доцна.

18. Nd123456789

Nd123456789 Нов член

Се зачлени на:
    20 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Да таа се кае и самата му го има кажано на него неколку пати..

19. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Сега не знам каква е ситуацијата, ако сè уште тој нема фатено некоја друга тогаш нека проба да разговара со него и нека му каже дека жали ама не треба и тука да очекува некој си сто процентен успех. Ако веќе фатил тој друга тогаш е премногу доцна.

П.С.

Чим веќе му кажала дека се кае и дека и е жал а овој и покрај тоа останал мртов ладен, тогаш подобро нека го заборави.

20. Nd123456789

Nd123456789 Нов член

Се зачлени на:
    20 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Па незнам тука кај нас градот е мал и сите се дружиме на едно место па ако тој си фатил некоја друга би требало да слушнеме и ниа ама незнам..би сакала да не е така бидејќи таа погреши но го сака, таа згреши Но и тој спрема неа после сето тоа се однесуваше лошо, а јас него го познавам од мала бидејќи се дружи со брат ми и ми е комшија па јас каков што го знам не е лош па сепак мислам дека тоа го прави за да и се одмазди..и ја би рекла дека треба пак да проба да му се извини и да ја решат ситуацијата мора да биде едно или ќе се простат или навистина треба да го заборави..

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.