Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Да ама ти пишуваш веќе дека тоа го направила така, и тоа неколку пати. Не еднаш туку неколку пати му се извинила. И нема никаква реакција. Од моја гледна точка нема потреба понатаму да го бара, покажува со тоа дека таа нема воопшто било каков став а верувај дека машките не ценат луѓе кои немаат став. Истото е и кога станува збор за жените.

На Nd123456789 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nd123456789

Nd123456789 Нов член

Се зачлени на:
    20 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Ти благодарам за помошта можеби ќе ме послуша..а ако има некоја промена ќе ви пишам. Повторно благодарам

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Блиска другарка,ама не се дружите често?Не може од 24 часа да нема некој еден саат,ајде дете,работа и се тоа,ама еден ден да не можела да одвои барем еден саат?Тебе не ти е ни блиска ни ништо другаркава,можеби некогаш ти била,не се замара со тебе т.н. другарка а со таквите немој ни ти да се замараш,утре може ќе заборави и дека постоиш.Е,па секако дека ќе те викне,тоа не го заборавила?Те вика од колку да пополниш место,да присобере гости,луѓе кои што немаат еден саат за тебе и преку година и на ден кога си родена не ти се ништо.Си се гледала со неа во текот на годината?Или само за роденден се каните?

На Nd123456789 и Matotheja им се допаѓа ова.
  4. coldbaby

coldbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    51
    Ve molam pomognetemi :( imam decko 2 godini navistina premnogu se sakame mnogu sum srekna miren e dobar sekogas me razbira sekogas e pokraj mene no moite doma postojano odokolu mi vrtat deka negovite roditeli ne bile gradski deka bil prost i drugi takvi gluposti.Nemam namera da se otkazam od nego vazno mi e da sum srekna a covek sekogas se uci vo zivotot za se.

На Nd123456789 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nd123456789

Nd123456789 Нов член

Се зачлени на:
    20 јули 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Штом вие се сакате оставете ги другите..штом му веруваш воопшто не се сомневај дека нема да го прифатат таков каков е а исто и за неговото семејство, тие неможат да се борат против вашата љубов.Доколку навистина се сакате верувај се ќе биде како што треба.. ;)

6. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    coldbaby во право е Nd123456789 не можат тие вечно да се борат против вашата љубов на крајот ќе се откажат од таа борба ќе увидат дека вие се сакате двајцата дека е се само апсурд да му бранат на своето чедо да љуби некого кој сама си го одбрала.
    Само доколку вие двајцата се сакате искрено вистински се поцитувате не се лажите еден со друг и си верувате и подржувате верувај никој нема да можи да ви застани на патот никој, тогаш и господ става рака над таа љубов.
    Верувајте моите дома беа против мојата девојка 9 години но ние си решивме да се сакаме до крајот на животот (но мојата девојка ми почина) и да гледаме ние нашето да си го градиме и негуваме а тие нека си бидат пак против до кога сакаат.
    После ако неговите те прифаќаат како нивно чедо тогаш оставиги твоите ќе видат нема да видат на крајот ќе се откажат или ако имаат малце совест срам и разбиранје кога ќе дојди твојот дечко монатаму да те бара од твоите тие само поради љубовта кон тебе ќе ги примат (само незнам со кое лице ќе го направат тоа) и ќе се согласат ти да си со него зошто ќе увидат колку таа љубов е цврста. Не можи тие со некои глупави изговори да ти велат неговите се прости селани, па чекај малце сите сме дошле од село ваљда твоите не се космонаути па овие да им се прости.
    Запамети само едно: понатаму во животот само вие двајца со дечкоти ќе си останите никој нема да има сите ќе си заминат, ќе ви свртат грб, некои ќе гледаат да ви отезнуваат, ќе ве напаѓаат и се ќе ви работат само вие да не сте среќни, ќе зборуваат секакви муабети се се само вие двајца да се разделите (луѓето се полни со завист и алчност).
    Само вашата љубов, искреност разбирање, борба, да се држите силно за рака еден до друг и заеднички да се соочувате со проблемите решаваќи ги.
    Само така вие ќе останите еден до друг и само така ќе им покажете на сите дека вие сте едно срце една душа и секогаш ќе останете така за да таа борба и посветеност вродат со малечок плод (бебе) кој ќе ја круниса и ќе ја направи вашата љубов уште посилна и нераскинлива.

На VictoriaSan, capuchino и Nd123456789 им се допаѓа ова.
  7. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Никогаш не се откажувај од нешто што ти значи.
    Ако тебе ти е убаво со него, продолжи си.

Многу сум против за тоа што некои родители вака се мешаат. Но секој родител го сака најдоброто за своето дете и често знаат да бидат во право.

Разговарај со нив. Кажи им дека тебе ти е убаво.
    Твојата среќа сигурно им е најважна и ќе попуштат на крај.

На Nd123456789, Dadusicka, ЕденЧлен и 2 други им се допаѓа ова.
  8. aleksandra4444

aleksandra4444 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    292
    Се океј,немам проблем со тебе,но глупо е на секој коментар што ти е да ја спомнуваш неа..Во ред почина,али остави ја таму каде што е,боли,но не е убаво секогаш да ја спомнуваш а таа не е жива.:)

На ocicka2014 и emmacool им се допаѓа ова.
  9. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Зошто мислат дека е прост? По што имаат заклучено дека не е дечко за тебе? Обајсни барем се, ние вака можиме до утре да ти велиме љубовта е најсилна ама најчесто родителите се тие што знаат што е најдобро за детето.

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    И јас се имам најдено во слична ситуација. Со другарката едно време се дружевме повеќе а потоа кафе понекогаш и на крај само за родендени (и тоа се се случи откако си фати дечко). Јас одев редовно кај неа на роденден, се додека таа не прекина. Во последен момент им кажала на другите другарки дека не ќе може, а исто ми пиша и мене. Не се налутив и вратив дојди кога сакаш наредниве денови те чекам. Но ни глас ни ништо. Мене тоа повеќе ме навреди, можеби дента не можела но секако дека наредните недели можела да најде 1 час. За поклон не ни размислувам можеше и празна да дојде. Честа е поважна.

На emmacool му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Некој совет мислење, било што пошто стварно незнам што да правам.. во врска сум со момче 2години и имало многу ситоации кога ми докажал дека стварно ме сака, но се појави еден проблем со кој не би можела да живеам понатака пошто он ја планира нашата врска за сериозно. Открив дека почна да крие некои работи од мене, му дадов шанса да ми каже но не го направи тоа. Не се работите кој знае колку страшни но сепак не е во ред да ме лаже. Не добив ни извини од него после разговорот( кога му докажав дека знам за неговите лаги) а он само ме направи мене крива пошто сум барала причина да се сараме.. моментално не збориме два дена, несакам да го изгубам пошто премногу ми значи и го сакам но мислам дека не сум јас таа која треба да го бара..

12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Извини што прашувам, лаги во врска со тоа дека сака нешто сериозно или сосема нешто друго?

13. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Не го форсирај. Можеби не сака да ти каже сега во моментов зошто (како што велиш и самата) сè уште не сте во сериозна врска. Можеби ќе ти каже сè подоцна кога ќе почувствува некаква сигурност и стабилност. Остави на времето.

14. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Нешто друго, буквално банални работи, но сепак он криеше од мене, незнам како да му верувам за понатака

Значи он секогаш се ми кажувал, барем јас така мислам, и ова не беше кој знае што или некоја страшна работа за да ја крие со месеци и он не планирал да ми каже пошто ми кажа дека дури заборавил на тоа.

Последна измена од модератор: 20 август 2017
  15. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Ако не е толку страшно нема потреба да се лутиш. Разговарај со него, кажи му дека не се лутиш но дека повеќе би ти значело се да споделувате заедно. Ќе размисли и тој што сакаш да му потенцираш, па ќе се врати се во нормала.

16. solomun95

solomun95 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    16
    Luge jas sto vi pisuvav tolku doolgi referati za toj decko sto mme otkaci kako nisto eve sega dobra vest. Imam nov so sme zaedno edna nedela i eden den. Preubavo mi e. Odime na kafe, doaga so mojte drugarki, se slusame na mobilen , vcera bevme sami na kafe, po cel den si pisuvame,skoro sekoj den se gledame. I da ne se vidime se slusnime. Se pogoduva so mojte drugarki si pravi muabet, ista generacija sme, ama se e pod kontrola. Utre mu e rodenden. Sakav da kupam privrezok od troica ako gi znaete ama vo momentot go nema eden kako so kutre, oti smetam za mr perfect e mnogu rano. I se dogovorivme neli da mu kupam torta mala so svekicki ama nema.. i sega da mu kupam edna milka vo srce pa privrezokot koga ke go imaat rekoa za 10tina dena? Sto vikate vie? :)

На +++ и capuchino им се допаѓа ова.
  17. capuchino

capuchino Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    251
    Доволно е милката да му покажеш дека ти се допаѓа и почнува да ти значи во животот.

На solomun95 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Па јас тоа сакав да му кажам, но он вината ја префрли на мене и не се ни извини ни ништо.. и сега ја сум таа шо треба да смирува ситоација а он крив..

19. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Можеби за тебе не е тоа кој знае што но за него е. Пишав веќе, остави на времето, сам ќе ти се отвори.

20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Да и јас исто така мислам. Нека го остави сам да ја побара.

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.