1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. _minnie

_minnie Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    336
    Зависи за што те лажел ( банални работи, па широк поим ) . Немој да го притискаш сигурно ќе те побара сам и ќе ти објасни. Ако нешто не ти кажал може сметал дека не е важно или не сакал да те нервира и замара со банални работи.

2. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Девојко користи интерпункциски знаци.
    На латиница си пишала, и во цел тој реферат нема ни точка, ни запирка.

Кој јунак ќе застане да го прочита рефератот без запирки и точки, нека ни каже накратко што се работи, па може ќе пишат повеќе совети.
    Хм...

На Dadusicka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Има голема гордост, така да ќе си се изначекам ама незнам дали ќе вреди

4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Или ќе те побара, или сака да раскинете. Затоа почекај некое време.

На anonimna.999 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.343
    Допаѓања:
    5.756
    Сепак, не можеш со сигурност да знаеш дали е слободна. Мајка сум и јас со едно дете, знам колку е тешко да се излезе. Не знам колкаво е детето, но, што ако нема кој да и го причува, или пак самото не трпи седнување по кафиња и одење по гости. Откако сум мајка, социјалниот живот ми е скоро па никаков. Саде свадба, ту и тамо мекици, роденден и многу ретко на кафе, со триста организации за чување. И јас со моиведругарки со векови се договараме за частење, било за роденден или друго. Ако има кој да го чува детето, може има друг вид обврски кои и земаат време или ја исцрпуваат. Јас на твое место би отишла на роденденот на детето. Ако сте блиски, формалностите се небитни, прва прилика (без разлика кога) ќе седнете ќе ја почастиш кафе, ако не битна е дружбата, нека е и прошетка.

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. BlackNight

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.343
    Допаѓања:
    5.756
    Абе какво враќање, какво лутење за вакви тривијалности. Ова разбирам кај деца или тинејџери, ама меќу возрасни е апсурдно. Роденден ко роденден, еве жената кани на роденден кај детето. Ептен добра другарка не успеа поради работни обврски на дојде на роденден кај ќерка ми, купи поклон, излеговме фати невреме, ни кафе не се напивме, отидовме дома и така. После, одмори, едно друго, уште саглам не сме се виделе. Големо чудо, битно е да се одржува комуникацијата, а не да се ситничари.

На +++ и Dadusicka им се допаѓа ова.
  7. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    Епа баш тоа ми беше муабетот.
    Можеби и ти погрешно ме сфати.
    Сакав да и кажам дека баш без везе се лути.
    Да сум јас никогаш никому не би му замерила за ова.
    Па и братучедка ми се јави да ми дојде на роденден, јас на работа бев. После одмори ова она и не дојде. И што сега треба да и се лутам. Е како не.

На BlackNight му/ѝ се допаѓа ова.
  8. _minnie

_minnie Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2017
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    336
    Па две години не се воопшто малце време. Ако те сака , почитува и разбира мислам дека на твоите родители не треба да им смета што неговите родители ,, не биле градски '' :^). Ќе им кажеш дека го сакаш и дека се прави за тебе и воопшто не му ја мисли :!:.
    Јас стварно некогаш не можам да разберам, не сакаат за своите деца некој ,, прости'' , а па уште помалку мангупи. Не може да им се најде крајот , свашта. |(

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BlackNight

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.343
    Допаѓања:
    5.756
    Всушност на некој начин се надоврзував на твојот пост. За враќањето, навистина би било смешно жени во години за таква работа. е сега да не ја викнела другаркава а роденденот на детето, веќе би значело дека сака да се оддалечи, ама штом ја кани, сака да го одржува контактот. По мене, барем.

На L-a-r-a22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Две години не е мал период.Од кога почнале тие предрасуди на твоите родители да им се појавуваат?Тие попрво би избрале нивната ќерка да биде не среќна ама важно тој да биде од град,а среќна со некој од рурална област не чини?Кој век сме па со вакви размислувања.И зашто тоа претставува толкав проблем?Ако толку е важно тоа,кога ќе се земете може и во град да се преселите и готово.Има личности од село кои што се многу попаметни од овие во град.Важно е ти да бидеш среќна со него и да те почитува,па сега бил од град бил од занзибар,не е важно,објасни им некои работи на твоите родители,што би требало да ги знаат.

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  11. coldbaby

coldbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2017
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    51
    Toj e od grad negovite roditeli se od selo

12. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.815
    Здраво девојки! Ми треба совет и ваше мислење.

Се работи за еден дечко. Пред месец ипол бев на свадба кај братучед, на таа свадба да ти била и сестрата на овој типов ( за кого ми треба совет). И тој преку слики ме видел и ме додава на фб. Го прифаќам барањето. И со многу глупа тема го започна разговорот и јас ај му вратив. Се исклучив на 5 мин од фб, и после кога гледам типот ми пишал "Каде замина, да не прашуваше за мене". Фино лепо ми даде до знаење дека и некој заостанат, и тој се знаел со братучедми и ми вика па јас планирам да го прашувам за тебе. Незнам, искрено што планирал да го прашува за мене, кога може и сам да ме праша... Го оставав на сеен, не му враќам со реферати, туку кратко и јас не или да, ми рече за на кафе и му кажав неможам имам работа зафатена сум. Сега гледам братучед ми ми пишал ај за на кафе, а со него не сум толку блиска, мислам никогаш не сме се допишувале не сме оделе на кафе. И мислам дека ова што ми пиша е заради него.
    Моето прашање е , како јас на појасен начин да му кажам дека не сум заинересирана за тој тип. Многу ме нервира што стварно дадов многу јасни работи дека не сум заинтересирана. А, типов е и двојно постар од мене.

На Dekilini му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.199
    Допаѓања:
    5.144
    Ne znam sto ti e dilemava, ne odi na kafe, ne mu pisuvaj na fb kje vidi kje ne vidi, kje se trgne.

На La.loca, Βικτωρία и Momichka им се допаѓа ова.
  14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Ви имам претходно пишано за едено момче со кој се гледаме деновиве. Пишав дека јас го гледам како пријател и сеуште незнам дали може да има нешто помеѓу нас. Интересно е со него но од друга страна јас не сум личност која сака баш секој ден да излегува а тој ме бара секој ден. Ќе излезиме и си правиме пријателски муабети а кога ќе се вратам дома на фб ми праќа љубовни стихови, па дури и ми пиша те сакам, а тоа беше после 3то излегување. Не сакам кога некој ги форсира работите и мислам дека ова најповеќе ме одалечува од него. Што мислите како да реагирам?

15. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Да разговарате во 4 очи и да му кажеш дека го гледаш како пријател и дека неговото те сакам и праќање љубовни стихови те одалечува од него.
    Биди искрена и кажи му се како гледаш на сето тоа.
    Може и он те гледа како пријател али со тоа да се шали ,а може преку шала па сака да ти покаже дека му се допаѓаш.
    Најубаво ти е да си разговараш со него вака само можеме да погодуваме.
    Поубаво нешто од разговор нема.
    Со среќа

16. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Па шестгодишна врска и не е баш мала работа, но искрено ако ти навистина си му пружала шанса и тој и покрај тоа пак направил глупост тогаш подобро ќе биде и да се тргнеш од него. Но од една страна не си доволно јасна искрено, па затоа моето прашање е сега: дали ти го фати него како те изневерува со некоја или пак си го видела само онака како седи со некоја девојка па врз основа на тоа си донела таков заклучок?

17. any_xx

any_xx Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2016
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    57
    го видоа прво насамо со неа,а наредните денови и јас го гледав само како седи со друштво со неа..а притоа и за роденденот негов она му дала поклон и срце тортичка глупости на фејсбук јавно искажана љубов.сето тоа ме збунуа а он тврди нема нишо со неа

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  18. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Па можно е и тој да нема навистина ништо со неа. Ако толку не си сигурна искрено, следи го една вечер и види што ќе прави. Можеби звучи лудо, но ако сакаш да ги расчистиш сомнежите еднаш засекогаш ова ти е најдобрата метода. Или ако можеш пробај дознај од околу преку твои пријатели на пример.

Зошто ти лично не си го фатила на дело да те изневерува и мислам дека во овој случај ти е избрзана реакцијата.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  19. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27
    Сигурно се осеќаш доволно возрасна за да ги застанеш твоите дома и да направите реален и добар муабет.. Објасни им дека 2 години не се малце, дека ти го знаеш доволно и дека тој е тој што те сфаќа, разбира и прави среќна.. Кажи им го тоа што го мислиш, кажи им дека ти е супер и дека тоа што неговите не биле градски љуѓе нема врска со тоа како тој те третира. Објасни им дека така не може да се делат љуѓето, бидејќи ти може да си и со некој чиј родители се градски луѓе а да те третира како стока..
    Кажи им дека не можат да знаат кој е каков е и дека тоа што некој е градски човек не го прави ЧОВЕК.

Во никој случај не им терај инает .. Биди смирена и понашај се зрело и возрасно. Со еден збор, застани на свои нозе и заземи свој став. :)

20. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Аман де,братучед ти ,те кани на кафе со двојно постар?Што братучед ќе беше тој,обично братучедите си ги бранат братучедките :) Фала богу да е жив-здрав кој измислил опција блок делете, и во живо постои игнорирање,и така :) Што му се замараш,уживај исто како да не постои,кај ќе ти биде крајот ако вака се замараш,па си кренал акции да не си прашувала за него хаха,он прашувал,а ти игнорирај го,ако уште те замара,ќе му кажеш на братучед ти или кој уште се знае со него,баш ме чуди реакцијата на братучед ти,ама пак,ако не он,друг најди да му каже,најдобра варијанта ти е да се правиш дека не постои,ептен ако претера тогаш умешај некој,не за друго ќе рече,пак трчаш по него,батали го,нека пишува што сака :) и онака не се гледаш со него често?!

На La.loca му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.