Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shygirl3456

Shygirl3456 Активен член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    11
    :D Znaci ima eden sto mi e preeubav moze I najubav vo gradot postojano zjapa vo mene,jas sega ne znam dali me svigja ili sto vekje,ednas durii drugar mu go udri i toj se zavrte nakaj mene i se nasmevna...Jas inaku sum mnogu sramezliva i povlecena i toj mnogu mi se dopagja no ne znam kako da mu go pokazam toa.Koga toj gleda vo mene celata se blokiram ne znam sto da pravam,vo toj moment toa ne sum jas...Pred nekoj den mi ponudi na fb prijatelstvo.Ama ne mi stava like,jas ne znam sto da mislam vekje..Ve molam kazete sto mislitee vie...

Znaci vaka imam 17 godini za 4 meseci polnam 18,dosega se nemam smuvano..Sum imala ponudi no ne sum prifakjala bidejki ne mi se dopagjale.Koga sum vo drustvo site se dopisuvaat so nekogo a jas samo sedam i gi gledam,duri I drugarki koi se dve godini pomali od mene.Mi pisuvaat maski i mene no ednostavno ne mozam da pisuvam so nekoj sto ne mi se dopagja.Nekogas razmisluvam deka kje ostanam stara moma,a taa pomisla me ubiva.. Inaku epten sum sramezliva,tivka i povlecena.A za izgled eve ne znam,odsekogas sum bila nesigurna vo sebe.Voopsto nemam samodoverba.Mi kazuvale deka sum ubava,nekoi kazuvale deka ne sum,a jas odsekogas veruvam deka ne sum I koga nekoj kje mi kaze los zbor mene toa vednas me pogoduva...Ne znam sto da pravam

Последна измена од модератор: 27 август 2017
  2. mace1

mace1 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    178
    Се започна пред година и пол.... бевме заедно со типот 6 месеци па потоа се скаравме, ми раскина причина не кажа... сакал да биде слободен само тоа го кажа, после еден месец сакаше да се врати, да се смириме, го послушав срцето и му се смирив...два месеци заедно, потоа пак сакаше разделба, не бил доволно добар за мене, не можел да ми овозможи ништо во животот, бил задолжен, му кажав дека не ми е важно дека го сакам, но сакаше крај.... потоа се немавме видено еден месец и случајно се сретнавме јас не се поздравив а тој кажа само здраво,навреден демек од тоа одма уште другата ден почна да става слики со друга на фб.... беше со неа еден месец и кога дозна дека излагам и јас со некој ( другар ми беше) се сакра со неа и сакаше да се смириме бев цврста само две недели и попуштив пак се смирив (втората разделба 2 месеци траеше), потоа седум месеци пак се си беше во ред, до почетокот на август кога почна пак да ме избегнува... не сакаше да се гледаме, го прашував зошто прво кажа западнал во матни води, потоа ми кажа многу сум љубоморела затоа сега вака ке било еден период, го прашав дали тоа значи дека раскинува, кажа не реков така само сака да сум сам подолг период, дека немало да сме се гледале баѓи долг период. После немавме никаков контакт 5 дена и ми пиша сакал да праша само дали сум добра.... пота пак 5 дена го немаше и јас му пишав како е кажа дека можно е да замини странство на 3 години го прашав дали тоа значи дека равчистува со мене ми кажа незна ништо ништоо, ( сигурна сум дека нема да замине никаде) едно не разбирам оти не раскини како човек еднаш засекогаш, барем да знам на што сум, го прашува како човек дали сака да равчистиме не кажува конкретно ништо... незнам на што сум, а да го сакам јас го сакам затоа и ја трпам ситацијата.... Сега немам контакт 6 дена.... навистина незнам што да правам... пукам внатрештно, многу патам и тешко ми е. А се немаме видено еден месец. ;(

3. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Искрено незнам зошто дозволуваш да си игра со тебе на ваков начин. Не заслужуваш. Не чекај тој тебе да ти раскини како човек едноставно ти стави крај не потклекнувај на неговите игри и изговори и биди цврста. Едно е во право што рекол а тоа е дека не те заслужува. Можеби и нешто крие од тебе во врска со него и неговиот живот цело време те врзва со различни изговори. Заслужуваш некој кој искрено те сака и не си игра со тебе.

На crazylady, sj *O*, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.259
    Допаѓања:
    31.232
    Ако тој не раскинува како човек тогаш ти постапи како човек и повеќе никогаш немој ни главата да ја завртиш кон него. Кој е па тој да се однесува како што му е ќеф? Кога сака да се јави а кога не да го нема со денови и месеци. Не дозволувај да си игра со тебе и да те чува како резерва. Не ми е јасно како може да сакате вакви идиоти. Јас да сум на твое место, колку и да го сакам покрај сето ова би го замразела повеќе од се.

На mace1 и +++ им се допаѓа ова.
  5. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.068
    Девојко ти го кажаа веќе тоа што јас сакав да ти го напишам. За промена стави ти едноставно крај еднаш засекогаш. Ти сигурно дека не си кафана во која може некој да влегува во твојот живот како сака и кога сака. Е сега знам каде лежи проблемот (барем јас претпоставувам). Тебе типот ти се допаѓа и од друга страна мислам дека ти е страв да не останеш сама. Али верувај, подобро е да си сама и да ти биде мирна главата отколку некој вака да ти го уништува внатрешниот мир. На почетокот ќе боли но после кога ќе отрпнеш ќе ти биде многу поубаво. :)

На mace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Maja95.

Maja95. Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    58
    Дечкото си игра со тебе како што сака , затоа што ти му го дозволуваш тоа . Знае дека може да те има во секое време, па кога сака е со тебе а кога ќе му здосадиш те отфрла.
    Можеби и нешто крие од тебе во врска со него и неговиот живот, па цело време има некакви изговори.
    И не очекувај нешто да се смени, биди ти таа што ќе смениш . А заслужуваш некој пдообар .

На sj *O* и mace1 им се допаѓа ова.
  7. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Јас да сум на твое место ќе пукнам внатрешно еднаш за секогаш и ќе го заборавам умрениов. Чекај, па како? Ајде ти си млада и силна ќе си најдеш нешто подобро, не ги храни таквите, тоа се несигурни мажи, со таков ли сакаш да бидеш цел живот? Утре семејство, деца, кариера? Со такви ли што не знаат што сакат? Утре децата ќе ти гледуваат ради таков некој. Мисли :)

На mace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Најпрво мора да поработиш на самодовербата. Бзразлика што си повлечена и срамежлива тоа не е причина да немаш самодоверба и да мислиш дека не си убава.Секој е убав на свој начин. Плус мажите сакаат до себе жена полна со самодоверба. Во врска со дечкото тој ти дал очигледни знаци дека му се допаѓаш, ако немаш сила да пишеш прва дај му некој знак лајк на слика, адд на инста и слично за да му дадеш до знаење дека и тој тебе ти се допаѓа. Батали ги срамот и стравот. :)

На Shygirl3456 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.595
    Мене ме занима како успеа да се презаљубиш толку брзо? А и да, бебето со кој од нив планираш да го чуваш?
    Во ист ден пишуваш тука дека имаш нов дечко, а мене во порака дека си трудна од претходниот. Не ти поверував, па не ти ни одговорив, а гледам сум била и во право.
    Како не ви е досадно да седите овде и да тролате и да измислувате проблеми и цели прикаски стварно не ми е јасно.
    Има девојки тука што навистина имаат потреба од совет и има девојки кои што несебично посветуваат време да дадат совет и да ви се најдат на било кој начин. Срамота.
    Замолувам модератор да го провери профилов.

На Annora, bebaa, Justicija и 4 други им се допаѓа ова.
  10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Исто и кај мене. Еднаш ми пиша не вратив, па уште еднаш ми пиша па ајде си реков можеби навистина и треба совет. И го кажав моето мислење, и гледам по 2 дена си нашла нов дечко, а за претходниот душа даваше како да го придобие. Не ги разбирам луѓево, некој ќе одвои време за да даде совет а сепак си го потрошил времето за ништо, а што е најлошо советот бил безпотребен.

На Justicija, Βικτωρία, LittleGirl626 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.595
    Абе тоа што се "презаљубила" за екстремно кратко време, налет. Денеска младиве ај ќе речеш, де се заљубиле де се одљубиле.
    Туку баш конкретно за овој профил, воопшто не верувам во прикаските што ги презентира овде.

На Justicija и JollyGirl им се допаѓа ова.
  12. solomun95

solomun95 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    16
    Vo sekoj slucaj , ako sum pobarala sovet , ako ne ste sakale ne morate da odgovorite, a ne posle cela nedela ovde da pisuvas i da komentitas @Yowannty. Ima mnogu drugi licnosti so kogo komuniciram, pa sigurno ne go delat mislenjeto kako tebe. Ne mora da se praves pametna i da komentiras, ne go pobarav tvoeto mislenje ovde, ako sum ti pisala vo poraka znaci sum dobila nekogas dobar sovet od tebe. Kako i da e toa e vase mislenje, a sekoj ima pravo na toa pozz

Последна измена од модератор: 29 август 2017
    На Magiifili му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.595
    @solomun95 никогаш никого не сум одбила да советувам, знаеш и сама дека цело време ти одговарав на пораки.
    И не знам зошто воопшто се објаснувам уште со тебе. Во последната порака ми пиша многу озбилна ствар, за да истиот ден на темава пишеш нешто сосема спротивно од она што ми го пиша мене. Значи негде лажеш. Или мене, или овде сите на темава, или пак не тролаш сите во пакет.
    Плус ете како што можеш и сама да видиш и кај друг си оставила впечаток дека тролаш.

На sj *O*, ЕденЧлен, L-a-r-a22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    @solomun95
    Ајде кажи што направи?
    Го реши проблемот?

15. solomun95

solomun95 Активен член

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    16

Ne sum pisala nisto sprotivno jas tuka, za ti da zaklucis deka trolam. Mnogu grozen i nekulturen zbor od vas.

Trolam? Offfff.. ne znam kakov ti e ovoj zbor. Si mozela da mi vratis tamu kade sto ti e pisano, a ne ovde. Mojot problem ne e laga, i ako zbores za bremenosta i za toa kako mozam da baram sovet za poklon, ako ne ti e jasno nesto , neka ti i ne bide, nemam potreba zosto da ti se objasnuvam, kako ti so vikas - ne znam zosto voopsto se objasnuvam so tebe. Ima drugi licnosti na kogo i e jasno. Od tebe sigurno nema da pobaram sovet pak. Zapoznav licnosti so kogo mozam da komuniciram bez DA TROLAM. Ovde zavrsuvam so ovie nepotrebni komentari.

@L-a-r-a22

Za bremenosta resiv srcka, za drugoto se nadevam se po red ke se sredi. Mi treba nekoe vreme za da se sredam so moite misli.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  16. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.771
    @solomun95
    Е кога го реши проблемот со бременоста? Рече ќе абортираш? Кога абортираше?
    Денес?
    Зошто во недела сигурно не, а вчера беше не работен ден.

На Βικτωρία, sj *O* и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  17. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Ајде уште 6 дена и во школо,па ке нема време за тролање и џаболебарење.

Јас незнам како бе ви доаѓаат вакви луди работи во глаата?зарем не е по убаво,наместо да тролаш,и пишуваш глупости,да си прочиташ лектира?да научиш нешто паметно,енциклопедија,филм некој научен.Дај ај олабавете малце,има луѓе што стварно си имаат проблеми,оставете на нив време.

На Dadusicka, L-a-r-a22, Dust и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.865
    Допаѓања:
    173.427
    Ајде деца, време е да се смират страстите..
    Како што кажа ЕденЧлен, има луѓе со мнооогу посериозни проблеми кои не би пишале поради вакви ситници, смирете се и продолжете со нормална дискусија.
    Знаете дека не сум љубител на добропознатите санкции :)
    Имајте пријатен престој на форумов.

На ЕденЧлен, DAngel и solomun95 им се допаѓа ова.
  19. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.068
    @solomun95

Девојко, бараше и од мене совет па решив да те советувам. Јас нема да ти рипнам одма тука и да ти кажувам сè и сешто, но ако ти навистина само се зафркаваше и ништо повеќе тогаш нека ти служи на чест. Иако еден период се сомневав најискрено пак сепак продолжив да ти давам совети, но ако навистина цело време се зафркаваше и ништо повеќе и мојата добрина ја искористи само за да се насмееш и ништо повеќе тогаш ти честитам ти успеа тоа.

@Dust

Извини за коментаров, ако сметаш дека треба да се брише, слободно бриши.

Поздрав.

20. mellst

mellst Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    23
    Здраво.
    Ми треба совет,па би била многу благодарна доколку ми помогнете.
    Има едно момче кое ми се допаѓа уште од пред 1 година.И јас му се допаѓав ама еден близок пријател на кој исто така му се допаѓав зафркна нешто и овој другиот си фати девојка по некое време ама се уште покажуваше чувства и додека беше со неа.Цело време пробуваше да ме насмевне итн. Се скара со девојката пред 2-3 месеци и малку се подопушти,ме прашува дали му е добра косата,колата, ме има прашано кога ми е роденден,каде живеам а обично не е таков тип да испрашува многу,од други ќе научи побрзо за да не те праша,ама сепак е некако срамежлив.Минатата недела му реков дека сакам да разговараме надвор од работното место и некако како да се поцрвена скрос и се насмевна.Со еден пријател разговарав и реков "Утре ми е последен ден" на зафркација.Овој одеше пред мене и слушна,се сврти и чудно и тажно се опули. Другиот ден цело време беше некако тажен,ме игнорираше бидеќи мислеше дека ми е последен ден.Пред да си оди,разговаравме памтел кога се вработив и му кажав дека и тој мене ми се допаѓаше на почетокот и се насмевна.Искрено не се сеќавам што рече и заминав.Другата недела кога се видовме некако како посигурен да беше во погледот ,како двајцата да знаеме што чувствуваме ама и некако многу се срами.Да чекам на него да превземе следен чекор?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.