1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Сериозно те прашал дали му е убава косата и колата?

Инаку што се однесува до останатото, ок. до сега разбрав дека ова останало само на погледи и неколку разговори. Дали се имате состанато досега? Ако се немате а тој тебе ти се допаѓа покани го некаде.

2. jessicamakedonka

jessicamakedonka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    6
    Здрaвo девoјки
    Ми требa еден сoвет вo врскa сo беaт ми и негoвaтa девoјкa.Именo oнaa му беше другaркa дoстa време беa зaеднo пo цел ден делa секaкви згoди и незгoди.Пoследниoт периoд решиле дa бидaт зaеднo штo ми беше ептен милo.Арнo aмa девoјкaтa пoрaди некoи причини мoрa дa oстaне дoмa инaче е oд внaтрешнoстa oднoснo дa не ги прoдужи студиите.Брaт ми се рaзoчaрa мaлку и емoтивнo беше сплaснaт.aјде му дaвaв сoвети дa не се грижи декa ќе се гледaaт oдвреме нa време декa мoже кoгa и дa пoсaкa дa иде дa јa види блa блa.Арнo aмa пoсчедниoт периoд девoјчетo имa сериoзни прoблеми емoтивнo е скршенa имa и дoмa прoблеми (нaјверoјaтнo) пoстoјaнo плaче,брaт ми не јa oстaвa пoстoјaнo јa теши aмa не идее oнa пaк пo свoетo.Прoбaв јaс дa и збoрaм aмa без успешнo..Нејсе брaт ми е нa крстoпaт незнaе штo пoнaтaму a бoгaми и јaс,незнaе дaли дa чрoдoлжи сo неa дaли ќе им успее врскaтa нa дaлечинa,пoштo кoa му кaжaлa декa ќе oстaнувa и декa сеa немa дa се гледaaт честo брaт ми и кaжaл декa oн ќе се труди дa се гледaaт и декa бaрa нејзинo мислење дaли сaкa дa oстaнaт зaеднo...oнa целo време јa префрлaлa тoпкaтa кaј мегo кao тoј дa oдлучи дa чрoбaле итн..
    Зaтoa ве прaшувaм штo дa гo пoсoветувaм пoштo не му е бaш сееднo a и јaс сум вo тoтaлен хaoс oд ситуaцијaтa...

3. mellst

mellst Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    23
    Се немаме состанато надвор од работа.
    Ја смени фризурата и побара мислење ,и потоа кога си одев он тука беше ми свика и ме праша дали ми се допаѓа неговата кола.Еднаш вика дојди тука нема камери и се насмевна..и влезе ,тоа е една соба каде што чуваме потребни работи ,ама не појдов газдата дојде..
    Ти благодарам многу. :)

4. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.425
    Допаѓања:
    183.264
    @mellst јас според пишаново ни флерт не приметувам. Дека е срамежлив не е изговор. Тој имал девојка претходно, знае како одат работите.
    Јас би те советувала да го поканиш на кафе. Притоа пробај да му укажеш некои работи. После тоа ќе знаеш на што си.

@jessicamakedonka И на двајцата им треба време да го сфатат предизвикот. Очигледно не очекувале таков тек на работите, па ситуацијата ги погодила. Со тек на време ќе научат како да функционираат на далечина или ќе раскинат. За сега, сеуште им е ново и непланирано и страшно. Ти не можеш ништо да напраиш, освен да поделиш по некој совет дека многу парови денеска така функционираат и супер им е. Другото од нив зависи. Или ќе ја прифатат ситуацијата или ќе се повлечат.

На theowndemon, mellst и +++ им се допаѓа ова.
  5. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Излегувам некое време со еден дечко. Пред некој ден приметив дека на фб му стојат еден куп слики од пред 5-6 год. од една девојка со која претпоставувам дека бил во врска.
    Да го прашам ли која е? Да спомнам нешто... ? Секој си има минато и тоа воопшто не е проблем. Но и ме интересира...

На ЕденЧлен и elimkd им се допаѓа ова.
  6. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Прашај зашто да не.

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  7. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    8.025
    Допаѓања:
    48.351
    Последната реченица што си ја пишала дека секој си има минато и дека воопшто не е проблем сето тоа, кажи му ја слободно, ако веќе тоа те копка, ќе си бидеш и самата помирна :)

На crazylady, theowndemon, littleflower и 2 други им се допаѓа ова.
  8. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067

Па искрено, ако тоа се слики од неговата поранешна девојка тогаш тоа според мене значи дека тој сè уште нема расчистено со минатото. Но може и да се од некоја негова пријателка. Не избрзувај, ќе дознаеш со тек на време.

На littleflower и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  9. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Па и не треба да ти претставува проблем,што те засекира толку?Во вакви ситуации најпаметна ќе испаднеш доколку ја согледаш реалноста,убава е /поубава е од тебе?Биди реална,ако е тогаш ако воопшто почнеш некаков муабет со него за неа,кажи му баш убаво девојче,немој да речеш ауу каква е никаква и слично,машките не сакаат девојки кои кукаат и се жалат,покажи му дека не ти е криво и дека се цениш себе си,а ако не е убава па ти е гајле што му стојат слики,тој ако е паметен,ќе ја избере поубавата дали ти дали она,нема лутење :) А'и тука не се работи за бирање,штом излегува со тебе,види како се однесува со тебе и дали ја спомнува.Сигурно е заинтересиран за тебе,ама не можеме да знаеме,сепак ти најдобро знаеш каков муабет имате :)

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Имаше напишано "излегувам" не знаев дека станува збор за врска,и јас имам излегувано со некој,ама не сум била во врска,има разлика,како и да е,лошо ќе биде ако испадне дека ја "влече" само,а има и такви машки што излегуваат со некоја од колку време да си пополнат што е одраз на кукавица ништо повеќе,не знаеш на што си со нив,па поготово ако и ја спомнува бившата сигурно дека е лош знак,јас лично бегам од такви машки,се надевам ова не е случај.Ама таа не спомнала такво нешто, најдобро намерен совет до девојчево бегај од машки што ја спомнуваат поранешната.

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. littleflower

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Не, не, не сме во врска. Сеуште сме на излегување, дружење, запознавање подобро. Не се замарам воопшто која е поубава, само многу ме интересира која е. Онака, сакам да знам :) Не сум 100% сигурна дека ќе бидеме во врска, несакам многу однапред да се залетувам. Потпрашав нешто околу негови поранешни врски, ама одма ме блокираше (ме стопираше со одговорот), не сакаше да збори за тоа. Така што, евентуално ќе дознаам, само очигледно треба време :)

Последна измена: 31 август 2017
  12. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Однесувај се најнормално со него,ако не сака да зборува на таа тема тогаш остај :) Не верувам дека му е некоја важна,а и' не сфаќај се буквално од фб,не значи дека се е така како што е прикажано.Не се измачувај со глупости,мене само не ми е јасно која е поентата само така да се гледате,не ти спомнал за врска и сл.на тоа?Може и дека е тек почеток ајде За кои теми всушност Вие правите муабет кога сте излезени?

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  13. littleflower

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Најсекојдневни теми, музика, филм, општи работи. Немаме спомнато ама баш ништо на тема љубов до сега (освен ова мојот обид). А ми пишува или ми се јавува скоро секој ден, па ваљда е заинтересиран... Инаку, не сме деца, 30-35+ ... Штом девојката не фигурира во последните неколку години на слики, веројатно нема ништо. Но, тоа мојата пуста знатижелност сакаше се да дочепка. :) Подобро да не чепкам...

На Βικτωρία му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Мене личнo би ми сметaлo кoгa некoј би ми дaл нa знaење декa спремa мaгистрaтурa нa мoетo минaтo.
    Пoчекaј дa излезе некoјa oд тие слики нa мемoрис, тoлку и тoлку oд пријaтелствo или кaкo и дa е (сo ФБ сум нa Ви)...пa тoгaш лaјкни зa дa му дaдеш нa знaење декa си виделa, a пoтoa и прaшaј зa дa си јa зaдoвoлиш рaдoзнaлoстa.
    Акo нештo му значела, секaкo декa ќе јa спoмне и дa не прaшaш.

На DAngel, Dust, +++ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Во ред е, извини за коментарот. Јас така тоа го сфатив на почетокот ама после подразмислив и видов дека можеби не се работи за врска па затоа и го избришав коментарот.

Поздрав и имај убав ден. :)

На littleflower и Βικτωρία им се допаѓа ова.
  16. mixaelka12

mixaelka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    16
    pred skoro 1 ipol godini koga bevme skarani toj iskaci so negovava bivsa, kao demek samo se gleale porano nisto seriozno nemale.. se smirivme oprostiv no pred 1 mesec gledam dodeka sme bile razdeleni toa pishuval i na drugi cupijna komentiral na drugi devocijna sliki .. od koga se smirivme se bese vo red no jas ne bev istava potoa ..pred 1 mesec koga vidov sto pravel se skaravme sakav kraj i mu prativ slika so bivsi kako demek sega bilo a toj mi kaza deka sekogas si ja sakal bivsava no ne veruvam bidejki od koga se smirivme toj se pravese za mene

17. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Едвај сфатив што си напишала "една ипол ГОДИНИ?Искачи?" Како и да е,не е добар знак ако сеуште ја спомнува поранешната,па уште и излегол,дали сериозно или не,не можеш да бидеш сигурна,па уште и пишува на која стигне(facepalm)Овој не ќе да е сериозен дечко,остави тоа што правел за тебе,може истото и на нив им го ветува/прави.Знам дека не те утешив многу,но превземи нешто ако сакаш да го задржиш,големи се шансите да ја сака сеуште поранешната,штом се навраќа кај неа секогаш,сигурно има нешто па уште и директно ти кажал,а не сфатив тој ти праќал слика со неа или?

Е,па штом сте на таа возраст фала богу знае што сака и тој,може не сака толку да открива како што рече тек се запознавате,немој да го напаѓаш со прашања,остај се на случајност,па после може и ќе се случи нешто,а со сликите може и ги заборавил така,не се замарај ама ич ;)

Последна измена од модератор: 1 септември 2017
  18. mixaelka12

mixaelka12 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2014
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    16
    ne nie odime okolku 1 ipol godina toj so nea izleze kako demek jas sum se karala so nego mnogu pa da se razdelime i gi vidov vo grad zaedno toj tvrdi deka nemal nisto a jas mu prativ slika kao demek sum go izneverila so bivsi slika a toj mi kaza deka ja sakal seuste nejze

19. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Не си требала да му праќаш слика за да го изнервираш сега,и што постигна со тоа?Само полошо направи,и да се разделите засекогаш сега нема да му биде криво,да не си ја пратела таа слика и да си се однесувала убаво,ќе му било криво за нешто барем,ама вака за што?Самата си се зезнала,може од инат ти кажал дека ја сака неа,не си требала така да постапиш,ама више отишло.А'и мене реално не ми личи на некој сериозен,ќе се скарате па он иде и и'пишува на која стигне :?:

На theowndemon и mira.mira им се допаѓа ова.
  20. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    7.419
    A so slikite od bivshi devojki porano se zamarav. Mi smetase sto gi chuva po doma. Posle mu gi sobrav pa gi staviv vo shkavce na balkon, a najposle vo podrum. Nit gi pobaral nit znae kaj se. Normalno minato e , ne se brishe. Moite sliki si gi chuvam kaj majka mi.Si gi listam koga ke sakam da si se potsetam sto zencka sum bila.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.