Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Веќе една год.скоро како што имам дечко,случајно денес му го дознав пасс од фб.се уклучив и фала богу не најдов дека пишувал со други,ама муабетот со мајка му ми остана во мисли,цело време женава му пишувала како е Викторија?Што прави?Со колку има идено пред тебе,што работи,што студира,ваква останав :wasntme: овој се и кажал ама ептен во кратки црти,да или не.Уште му пишала ако не ми ја донесеш дома ТИ НЕ СИ МОЈ СИН?!100пати го прочитав ова,и на една другарка и реков да ми ја преведе таа реченица да не се мрднав јас што читам,и ми кажа така е (пошто е грк) што и е на женава?Мене грков често ме вика да ме запознае со неговите,да дојдам на гости,како што гледам ме викал поради мајка му а не он што сакал.Што мислите Вие?Не знам сега што да мислам.

На Justicija и Daern им се допаѓа ова.
  2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.194
    Допаѓања:
    13.627
    Абе деца, по колку години имате?

3. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Најверојатно мајка му е доста конзервативна, па го очекува најдоброто од тебе за син и. Ако и покажиш дека е така, сигурно ќе престане. Само биди своја и ќе воочи дека залудно толку се распрашувала.

На Βικτωρία и +++ им се допаѓа ова.
  4. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Не ли мислиш дека малку не е во ред да отвораш нешто што не припаѓа на тебе без дозвола? Како би се чувствувала ти кога некој би ти го направил тоа на тебе? :)
    А ако дознае дечко ти може и да ти се налути за тоа.

Но, ако го напишала тоа мајка му (дека ако не те види дека нема да ѝ биде повеќе син) тогаш тоа мене ми остава впечаток дека женава е претерано строга и ќе има големи очекувања. Во секој случај не оди неподготвена, ако се решиш на тоа да одиш да се запознаеш со неа.

На DAngel, theowndemon и Βικτωρία им се допаѓа ова.
  5. Aquanalia

Aquanalia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    269
    Јас мислам дека нема за шо да се подготви, затоа што дечкото се заљубил во неа онаква каква што е..Строга била и имала очекувања..Па сите имаме очекувања од некој и зошто јас да се менувам, подготвувам за мајката на дм? За да не сум под нејзините очекувања? Мислам дека тоа не е во ред..Мое мислење :)

На Βικτωρία му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    6.567
    @Βικτωρία не требало да читаш. Ама ете си прочитала.
    Не ставај на ум што пишувале, не е твојата работа. Гледај да ти биде убаво со него.
    Ама ете кога знаеш веке каква е, биди права конзервативна светица пред неа ;)

На theowndemon, mira.mira и Βικτωρία им се допаѓа ова.
  7. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Па никој ништо не рече за тоа, само пишав ако реши да оди и ако сака да биде прифатена од мајка му дека треба да ѝ остави добар впечаток за да се случи тоа.

За другото никој ништо не рече.

На Βικτωρία и Momichka им се допаѓа ова.
  8. Aquanalia

Aquanalia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    269
    Секако дека треба да остави добар впечаток, таа не е било која, мајка му е.Но да се подготвува или стресува дека била строга, со очекувања, конзервативна, мислам дека е премногу.Секој си има карактер и мислење. Тоа ми беше поентата.извини ако ме сфати погрешно

На Βικτωρία му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Викторија овој проблем ќе биде проблем само ако му посветиш многу мислење и интерпретација на тоа значење. Остај мајка му што вика ти со мајка му не одиш, со него одиш. Немој да се грижиш еден ден ова ќе ти биде смешно. Гушки

На Momichka, Βικτωρία и Aquanalia им се допаѓа ова.
  10. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Во ред е, секој си има свое мислење. Јас мислам дека објаснив што мислев со тоа.

Поздрав и убав ден.

На Βικτωρία и Aquanalia им се допаѓа ова.
  11. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Знам дека не се чепка по туѓи работи ама да бидам искрена ме заинтересира,а и'имав прилика за тоа.Нема да се уклучувам више,ја тргнав и локацијата да не ме примети.Ама воопшто не ми се допадна муабетот со мајка му,јас не сум му вереница или пред брак па сега што како зошто,сега имам чувство дека тој е со мене поради мајка му,а не тој што сака.Ќе покаже времето.Фала Ви мн.на сите што одвоивте време,ми значи :hug:

На Aquanalia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    До толку не е дојдена работата, сигурно дека не е тој со тебе поради тоа што мајка му така сакала и сл. За тоа не треба воопшто да си создаваш било какви грижи. Само ете, ако ти лично сакаш да бидеш прифатена од неговата мајка треба да си бидеш така малку „светица“ пред неа, на тоа мислев со мојот коментар. Ма да искрено, малку е тоа претеризам за мене од страна на неговата мајка ама ете, различни сфаќања и размислувања си има жената и мораш да се прилагодиш на тоа. :)

Последна измена: 1 септември 2017
  13. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    173.266
    @Βικτωρία
    Такви сме ние од југот. Сите се сакаме меѓу себе.. сакаме да ги знаеме снајките и зетовците пред време..
    Дружељубиви сме и немаме лоши намери..
    Не е за чудење тоа што му го пишала, ама за чудење е тоа што ти си чепкала ..

Не се секирај за неа.. глеј си ја врската

На DAngel, +++, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Таа пред време ли ме направи снашка(facepalm) Ете таа анализа ми пречи мене,од кај се знае што ќе биде утре може нема вечно да останам со гркот,и што има се да знае за мене?Наидов на прашање кое ме навреди "со колку идела" боже жено,најдам ли нешто слично ќе му кажам дека му знаев пасворд па сега се налутил или не.Он и одг. "Не е таква" таа кој знае за што ме помислила мене, е,па мало морген што ќе ме види:!:

15. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.102
    Допаѓања:
    7.419
    Po dovolno godini da sme polnoletni.

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Any05

Any05 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    364
    Вака женски не знам како да постапам многу сум загрижена и вознемирена. Имам дечко одиме скоро 3 години се е совршено само што тој наскоро ќе треба да замине на друг континент за да работи. Работата трае 4 месеци и ајде може да се изгура толку ќе издржиме без да се видиме ама проблемот е што ако тој остане? Ми рече ако најде убава работа ќе остане.Што тогаш? Можеби ќе нема да го видам веќе никогаш а не сакам да заврши така. Не знам што да му кажам не знам како да постапам цело време ми е тоа во мислите не можам да функционирам нормално. Јас не можам да одам сакам да го завршам факултетот прво а и не би можела да ги напуштам сите и да одам во туѓа земја а и не е се во парите..

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    1.663
    Секој човек цели кон нешто во животот. Можеби ова е неговата цел и сега кога има прилика не сака да ја пропушти. Ти треба да го разбереш тоа, знам дека е многу тешко, но ако вашата љубов е вистинска ќе го надминете и ова. Можеби еден ден ќе го промениш своето мислење за живот во туѓина, можеби ете и ќе се врати. Прво треба да се помириш со фактот дека тој заминува. Немој да покажеш себичност, сепак и ти целиш кон нешто (факултетот) и сакаш да успееш во тоа.
    Стискам палции за да испадне се океј... <3

На Momichka, Dust, +++ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Дечкото мој си коментира со една типка, а мене тоа ми прели, ме нервира и сум многу љубоморна. Се знам за него, сите другарки, бивши ама оваа не ја знам:envy:појма немам која е, плус од друг град е.
    Случајно увидов откако таа претходно му коментира на слика и сега нон стоп кај неа на профил дремам|(не сум арна знам :envy:ама не знам како да си помогнам.(facepalm)|(
    Во глава правам филм дека намерно ме провоцираат, пошто таа објавува само слики и објави само тој кај што и коментирал или ставил лајк. :envy::!:
    Прашањето е како да го прашам т.е речам на дечко ми дека ова очи ми боде, ми пречи ;(затоа што никогаш никаде ја немало, тек сега се појавува откако се средија односите меѓу нас или да си молчам, да ги игнорирам, да не реагирам и да си се повлечам од дечко ми без збор?

Со дечково се таман, убави зборови, планови се тоа арно ама од внатре црв ме јаде што ако пак ме заебе ко претходно, то ако оваа му е некоја и нејзе истото и го ветува.:^)
    Од друга страна и јас имма пријатели ставаат лајкови, еве еден баш денеско за белја и коментира а со човекот сум само на здраво и толку:|./SPOILER]

На Daern му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Читајќи го ова и јас почнав да осеќам црв во мешето хаха. До тука ти се осеќа ова болката изгледа поради смајлињата. Оушти се, не мора да е ништо страшно, а ако е подобро на време да дознаеш некои работи.

На fallenangel му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.431
    Допаѓања:
    42.642

Па искрено, зависи од тоа ШТО си коментираат. Знам сега ќе ме рече некој посесивна и луда, ама што има ти на рандом особа на СИТЕ слики да и коментираш, ако не ти е семејство, или близок пријател?

И ова го зборам оти сите знаеме какви времиња се, со фејс, инсаграм, снапчат све е на изволте, а и плус се може да се скрие...

Јас да сум на твое место, ќе му кажам најфино дека ми смета, па ако сака да намали малце ( а ако му фаќа црпката, и ќе престане). А и чим предходно веќе те зезнал, сега цело време треба да си дуваш и на ладно...

Последна измена: 2 септември 2017
    На kim.k, Momichka, Dust и 7 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.