Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Тогаш седни и разговарај со него и објасни му ги работите. Соочи го со проблемот.

Ти држам среќа.

На biGirl и LittleGirl626 им се допаѓа ова.
  2. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Vaka devojki, ne deka e problem no ete takva sum, preuvilicuvam i imam navika da gi opleskuvam rabotite...
    Cel den bev vo brzanje, bev na rodenden, a imav dejt vecerva, se mi bese vo brzanje ama zasto sakav da se vidime se soglasiv. Toj ne e od mojot grad, a ne dvojat edno 35min..
    I se bese dobro do tuka, na kraj tipot mi rece ubavo si pominal so mene, i me prasuva dali ke me vidi pak, i jas glupavata mu vikam ako dojdes ti tuka, i tipot se smee i mi vika znaci do mene e, na mene ostavas, i mene mi tekna deka toa so go kazav ispadnav lesna, zdodevna, i devojka koja moze da ja ima koga toj ke posaka. Posle so opravdiv so toa deka mislev u smisla deka jas ne bi mozela da dojdam vo tvojot grad, zatoa....
    I sto mislite, ima sansi deka ke mi pise pak, ili toa bese toa? Jas mislam ako mi pise deneska, super, ama ako ne, nisto ne sum napravila..

3. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    173.266
    Па..
    Зависи колку е зрел...разбран...
    Ако сака да те види, зошто да не дојде пак?
    Освен ако не легна со него од прва...

На theowndemon и +++ им се допаѓа ова.
  4. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067

Да не испадне дека јадам бурек но некогаш навистина чудно размислуваат луѓево. Ако го поканам прва ќе мисли дека сум лесна, ако го направам ова ќе мисли којзнае што за мене. Зборувам сега општо, сè дур ти не си легнала со него од прва и сл. нема тогаш тој воопшто причина да размислува така.

5. J.J.

J.J. Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2017
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    134
    Ништо трагично. Ете на крајот си се извадила, а искрено и незнам мене не би ми текнало на ова, дека после таков муабет некој би имал такво мислење. Немај гајле :) Што е твое ќе си дојде. :D

На theowndemon и sanjaeva им се допаѓа ова.
  6. Fiorella994

Fiorella994 Нов член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8
    Девојки ми треба помош, со момчето кое сум моментално не дели тврдоглавоста... Почнавме пред некој месец но се беше подмачкано додека не седнавме да разговараме за сериозноста. Јас сум сериозна само малку недоверлива, поради неговото бурно минато. Си пишуваме три дена како ништо и водиме инает си враќаме после час, два... Еден мора да престане и да попушти, дали би требала таа да бидам јас? Незнам што да правам, дали да го натерам некако да биде љубоморен, во смисла дека и други многу ми пишуваат, поубави од него на повисока позиција и сето тоа. Но тоа не му е баш битно нему, можеби бидејќи знае колку го сакам... Како да му го привлечам пак вниманието, ве молам за помош... ;(;(;(;(

7. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Па искрено ако е претерано тврдоглав и за работи за кои ти си во право, сметам дека треба првин да пробаш да разговараш со него, па ако и тогаш не покаже разбирање на крај крајава пут под ноги и чао, пријатно. Подобро тоа него ли да бидеш со некој претерано тврдоглав човек.

На theowndemon и Fiorella994 им се допаѓа ова.
  8. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Можеби некако му е нарушена довербата. Викаш има бурно минато, значи ти се отворил тој тебе. Пробај и ти да бидеш искрена а не недоврелива. Неможеш да си во врска со некого а тој да нема доверба во тебе. Покажи му дека ти значи, ако го сакаш како што викаш тогаш тој за тебе е најубав, не треба да потенцираш дека има други кои ти пишуваат и се поубави или се на подобра позиција. Навредливо би било тоа.

На Плавуша123, Fiorella994 и +++ им се допаѓа ова.
  9. Fiorella994

Fiorella994 Нов член

Се зачлени на:
    7 август 2017
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    8

Да, тој ми се отвори за се и сега мислам дека се сомнева дека тоа почнало да ми пречи, јас му докажав дека не е така и дека тоа што било поминало. Му имам докажано колку ми значи и тој мене исто но тврдоглавоста како да му ја тргнам... Му немам потенцирано ништо но последниот пат кога излеговме се скара со еден дечко од мојот град зошто премногу гледал во мене.. (Дечкото е на добра позиција и се за тоа мислев, а тој го знае) :(

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Љубомората е во ред, се додеа не почне проблем да прави. Разговарајте смирено, не му давај никаква причина да мисли дека друг може да те има. Не ги приметувај ти другите типови пред него добие погрешно мислење, фокусирај се на врската. Како и да е ако нема други проблеми не гледам причина зошто да не ти верува.

11. tofi-tedy.sweet19

tofi-tedy.sweet19 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    7
    здраво :) пред 2 месеци почнавме да се гледаме типот ми спушташе звезди се понашаше како најзаљубен на свет и наеднаш престана преку ноќ.. се поретко се гледаме цело време е као зафатен а не е ни вработен.. после 10 дена успеа да одвои само 1 сат време за кафе.. јас цело време бев ладна со него и сега сум уште поладна.. несакам да го изгубам а незнам ни какп да го вратам вниманието што го имав од него.. пробав да зборуваме и ми рече дека не е тип за врска дека неможи да се замисли во сериозна врска со некоја... како да постапам?

12. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Здраво,

Штотуку си го даде одговорот на самата себе. Си направила грешка со тоа што си глумела ладна и недостапна. Не си требала на таа карта да играш, а ти сигурно си ги преминала и сите граници и сега кога сфати во себе дека си направила грешка бараш совет. Ако нема воопшто никакви знаци од негова страна тогаш заборави го и памет во глава нареден пат.

13. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    23
    Здраво, со дечко ми сме заедно 2 години, прекрасно е да се боде со таква личност, премногу се сакаме и двајцата, секогаш си имаме разбирање, не си љубомориме еден на дриг (понекогаш но во мали дози што е нормално во секоја врска). Е сега проблемот е во тоа што веќе неколку дена тој се однесува спрема мене многу ладно, и порано имало вакви ситуации но со разговор се поминуваше, со се отвараме еден на друг и со даваме совети. Но сега чувствувам како да крие нешто од мене, му викам ајде да испаднеме, ми вика ајде утре многу ми е здосадено сега (пошто работи од 6 до 14часот), го разбирам се тоа, но многу ми е криво што не ми кажува што му е, ладно се однесува, како да крие нешто, за другарите има време а за мене е изморен (тоа само оваа недела). Го прашувам да не се лутиш нешто на мене, вели не, се си е во ред. Но многу добро го познавам, знам дека има нешто, си легнува во 8часот спие до 6 сабајле, оди на работа си доага и пак спие. Многу ме мачи оваа ситуација, преска ми рече "ќе си дојдат и моите 5минути, сите ќе ги средам по ред" го прашав има ли тоа врска со мене нешто, вели дека нема. И да напоменам има двајца другари, што се само од корист, едниод цели време бара пари од него секаде е задолжен сите го бркаат (веќе не му дава пари, мислам дека му ги отворив очите) и кога ми каже дека е со него, однесувањето му е премногу сменето, тоа и дома неговите го приметуваат и секако дека и на нив им смета(ова го знам бидејки сум многу блиска со нив), а другиот па само е тука кога сака некаде да оди да шета без врска, а па овој мојот толку многу е наивен, добродушен на никој да не погреши. Ве молам девојќи за совет, значи ова не се случува постојано, само понекогаш, незнам што да му речам, чувствувам нешто премногу е разочаран,а и јас сум тажна кога го гледам таков.

14. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277
    Некогаш машко сака да е само во својата пропаст и подем и сака сам да го надмине тоа...не сака да засега и други ако сте заедно 2 год дај му период ке го надмине...свати го :)

На Jane.Birkin му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BigliMigli

BigliMigli Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    23
    Ама го свакам, знам дека и тој има тешки периоди како секој нормален човек. Но и мене ми паѓа тешко, несакам да ме одбегнува, несакам да се однесива ладно со мене, тешко ми паѓа. И кога почнам да го прашувам што го мачи, дали има некој проблем знае и да подвикне како прекрати, не ме напнувај, ти кажав ништо не ми е. И тој малку води инает со мене.

16. ушко

ушко Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    2.277
    Сигурно и него му било или би му било ти да си таква...си пробала да раЗговараш за тоа а он нејќел значи сака сам да го надмине тоа...ако е во чуствителен период имај трпение немој да го притискаш..се ќе си дојде кај што треба

17. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Луѓе вака. Скарани бевме многу со бившиот али од вчера почнавме пак да збориме и се си иде најнормално. Ме сака и јас го сакам. Но, врската постојано ни е on and off бидејќи многу детски се однесува а мене тоа ми смета а некогаш и повредува. Додека бевме скарани си лајкнував ја со еден друг тип за сеа денес да ми пише и тој. Не можам да се замислам да бидам со него во врска, нити да искочиме. Не можам да го откачам и заборавам бившиот ама па и мислам дека другиов заслужува шанса..

18. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Јас би те советувала да му дадеш шанса на новиот дечко со кој си почнала да се допишуваш, затоа што како што и самата си пишала заслужува шанса. А бившиот се додека се допишуваш, го имаш за пријател по социјални мрежи и имате било каква комуникација нема да можеш да го заборавиш. Ако сакаш да го откачиш едноставно кажи му дека немаш намера да му дадеш уште една шанса и прекини ги сите контакти со него за во иднина да не те потсетува на тоа како ви било заедно и да не посакаш да му се вратиш.

На Justicija и +++ им се допаѓа ова.
  19. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    И јас го мислам истото што го мисли членот погоре. Поранешниот ти е веќе прочитана книга а ти сигурно досега си апелирала на него и да го промени однесувањето (претпоставувам) и тоа не донело резултати, така? Епа тогаш треба да пробаш да имаш нешто со некој со кој ќе имате шанса заедно да созревате и растете во врската, значи треба да се движиш напред а не назад. Ако тој поранешниот твој сака да се движи назад, остави го, ти продолжи по својот пат кој те води нанапред.

20. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Се согласувам со @+++ и @Purplelilac . Најдобро е на дечкото со кој се допишуваш , овој вториот , да му дадеш шанса . Прекини го контактот со бившиот , бидејќи тој ќе продолжи да се однесува како и до сега . Само ќе се вртиш во круг ..

На Purplelilac, +++ и Justicija им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.