1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Работата е што (изгледа) бившиот и е во срцето :)

Од грешките и она ке учи :)

На Purplelilac и CrazyGirl15 им се допаѓа ова.
  2. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Mи треба ваш совет. Значи раскинав пред 1 месец и сега изгубивме секаков контакт што по социјалниве мрежи ама буквално цело време каде и да сум искочена во 90% од искачањата ќе се сретнеме и се гушкаме некој муабет таков површински и повеќе така кога ќе се сретнеме ко случајно се сретнуваме не дека јас знам он каде е или обратно инаку прва му бев и бевме заедно речиси 10 месеци и он прекина да ми лајкнува слики по социјални мрежи прекина да праќа снапови и се тоа се до вчера кога ми стигна од него слика и како пишува здраво и ја отворив само и јас го правев љубоморна со еден тип и денес ми кажуваат (бившиот беше многу против журки и се тоа) дека ќе одел на журка за да сврти некоја. Сеуште го сакам премногу и не знам што да правам. Ве молам советувајте ме

3. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Е да .. Сепак треба добро да размисли пред да биде со било кој од двајцата, да стави на вага и да измери кој колку ја заслужува нејзе како личност :) . Животот е пред неа , ќе минува низ се и сешто . Се надевам ќе го одбере вистинскиот пат за себе :)

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Изгледа е младо девојче :)
    Како што кажав ке учи од грешките ;)

На CrazyGirl15 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    А како раскинавте ако сеуште го сакаш, па ако сеуште го сакаш оди разговарај не чекај некоја др да се доближи до него оди разговарај и отворено најдете некое решение.

6. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Мора да има некоја причина поради која сте раскинале. Која е причината?

7. xnotyourbabex

xnotyourbabex Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2017
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    742
    Ме сакал ама не ко порано

8. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Па тие ''фаци'' не те гледале како девојка за врска, затоа и немало потреба за сваќање и официјализирање. Секс е секс врска е нешто сосем друго.Се зависи како ќе се поставиш кон личноста.НЕМОЈ да се плашиш тоа само те блокира од нештото вистински што го сакаш, ќе те доведе до несигурност и пак единственото докажување и надеж на врска ќе ти биде сексот. Сите сме имале падови и убава работа е тоа што си дала време на себе. Сега како појјака, поцврста, прекрасна девојка фино лепо ќе си одиш на дејт без претерување со алкохол, без страв (што е он повеќе од тебе) и ќе си започнеш разговор.Преку разговорот и он колку толку тебе ќе те запознае и ти него, па на третиот дејт повеќе запознавање и тоа е тоа. Со среќа

На mila7 и +++ им се допаѓа ова.
  9. miselova95

miselova95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    69
    Zdravo. Sakam da mu napravam iznenaduvanje na deckoto na kogo mu e rodenden posle 12. Toj e na rabota do 19:00h. Zaedno ziveeme. Sakam da mu napravam nesto so igra. Na primer sega da mu pisam edvaj cekam da dojdes vecer, a da ne znae za sto stanuva zbor. Koga ke si dojde da go preceka primer livce na koe sto ke pisuva nesto, pa drugo pa treto i taka da bide nesto interesno... moze li nekoj da mi dade ideja? Fala vi

10. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    346
    Од влезната врата, па се до трпезаријата залепи ливчиња со стрелки кои водат до следното и следното ливче. Бројот на ливчиња може да одговара на бројот на годините што ги полни. Текстот на нив може да изгледа вака: #1 и единствен -> #2 -> ..љубовни пораки.. -> НАЈСРЕЌЕН #последниот број РОДЕНДЕН ЉУБОВ. Последното ливче нека се наоѓа на трпезаријата каде што ќе го чека романтична вечера (неговото омилено јадење + вино), свеќи, балони и поклонот.
    За најубав крај, украси ја убаво и спалната, може со балони и по некоја свеќа.

На Mrs. Diva, miselova95, Плавуша123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. neongirl07

neongirl07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2015
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    346
    Се смиривме со дечко ми, а бевме скарани поради некои мои гестови што не му се допаднаа. Иско не беше ништо страшно, се смиривме дури после 1 месец. Кога се смиривме ми рече дека времето ќе покаже се. Не знам како да се однесувам? Дали добро и беспрекорно ко и пред тоа (можно е и тоа да го оддалечило од мене, мојата преголема добрина, зошто ств не згрешив ништо многу) или пак поладно (како велат, да трча повеќе по мрне)? Како да го зближам кон мене?

12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Остави сега на него, ти понашај се скрос природно како што те знае. Сам ќе увиди дека грешките нема да ги повториш, а на ова сигурно и мислел кога рекол времето ќе покаже. Сака да е сигурен.

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.026
    Допаѓања:
    3.571
    Да си бидеш тоа што си. Добрината е ретка и ако тоа го оддалечило од тебе тогаш не сметам дека знае да ги цени вистински вредности. Тоа ''времето ќе покаже'' ми звучи како некој ултиматум во фазон ако правиш како што ќе ти речам...Не се покорувај биди си најприродна па времето ќе покаже дали те заслужува тебе или некоја што ќе го влечи за нос. Со среќа

14. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Па искрено не знам што грешки си направила, можеби ако кажеш што се случило ќе ти помогнеме повеќе. Зависи сега каква е грешката, ако е голема грешката што си ја направила спрема него тогаш веќе ти пишаа погоре што треба да правиш, треба да бидеш само природна и „старата“ таа која ја познава дечко ти од порано. Ако станува збор за нешто што не е толку сериозно тогаш дечко ти беспотребно реагирал.

Дај ни тука поопширен опис на проблемот, што се случило?

15. Mrs. Diva

Mrs. Diva Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    1.572
    Ова јас ќе го применам за следен роденден :)

На neongirl07 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Vaka, pomina podolg period od koga ispadnav so deckoto koj mi se svigase. Si pisuvavme 2meseci, ama znaete ona kako da kazam ,,skini-vrzi,, jas letoto imav obvrski mnogu a i postojano setav nekade i ne se zamarav tolku. I bidejki i toj ne e od mojot ne se gledavme, nasata komunikacija bese messenger.
    Koga epten izgubiv nadez i bev go zaboravila, toj skros slucajno mi pisa, po nekolku dena se vidovme.
    Za prvpat vo zivo, bese poveke od sto ocekuvav, dobro se odnesuvase, bese interesen za slusanje, imavme zaednicki temi poveke, a i mi bese mn.ubav.
    Posle ovoj dejt toj mi pisa prv posle 1den(sto ne mislv deka uopste ke mi pise,( zasto vo posl.period sum peten razocarena od ljubovta i ja nemam samodoverbata koja ja imav) i praevme obicen muabet i rece deka vikendot nema da e tuka, toa bese Petok koga pisevme,pa Ponedelnik bi dojdel da se vidime.
    Dojde Ponedelnik, i jas si rekov ajde da ne cekam se jas, ke mu pisam kako e, mu pisav i go prasav kakvi mu se planovite za vecer, i tipot mi vika, ke dojdev da te vidam tebe, no kolata mu ostanala nesto defekt.
    I ne se vidovme denes, a trebase. A ne piseme postojano, i mene ke mi bide glupo da pisam za nekoj den pak, a nz dali i toj voopsto ke pisi, zasto ednas rece cela incijativa i prviot cekor za da se vidime jas go napraviv. Ama sto li se zamisluva, jas li trebase da go pravam....
    I sto sega? Ovoj period na zapoznavanje mi e najzabegan, da cekam toj ako pise, pise neli?
    I onaka ovaa nedela si odam na faks, posle ke bide pretesko i da se gledame..

17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Не напнувај, почекај. Ако е стварно дефект, ќе среди и ќе те побара. Ако не те побара, јасно е се. И да не добиеш порака е исто така порака.

На mila7 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Јас велам ти да му пишеш уште еднаш, после некое време. Зошто се гледа дека не сакаш да го изгубиш. Ако пишеш уште еднаш за да се видите нема да се случи ништо страшно. Ќе покажеш со тоа само дека си созреана личност и не си дете. Така само децата прават, и никој друг. И ако тогаш ти рече на пример дека не може да се види со тебе, тогаш прекини.

На N.2106 и Dust им се допаѓа ова.
  19. Queenonisland

Queenonisland Нов член

Се зачлени на:
    14 септември 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    2
    Имам мал проблем со мојот дечко тој бара од мене да направам некој план на интересно излегување, немора да е во дискотека или бар. Ми вели се правам јас сакам еднаш да направиш нешто и ти од тебе, но јас немам некој идеи

На Daern му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Daern

Daern Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    1.247
    Овој ќе те бара за жена! И тоа го прави оти сака на твој терен да те бара... носи го на романтична вечера во некој ресторан. (y)

На Queenonisland му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.