Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Queenonisland

Queenonisland Нов член

Хехе камоли да беше тоа но не е рано ни е за такво нешто, имаме одено на повеќе романтични вечери навистина не ми текнува на ум каде да го водам што да правам

Daern likes this.
  2. +++

+++ Популарен член

А да ја оставевте темава на раат и да престанете да тролате?! Има луѓе со вистински проблеми...

3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Одете кај ти се оди. Буквално.
    Јас на почетокот на врска не пребарувам многу и као сеедно ми е кај ќе одиме се дури не ми го рече еден ден истово. Отттогаш си кажувам кај ми се оди и полесно е за двајцата. Не мора да значи дека ќе те запроси.

4. Queenonisland

Queenonisland Нов член

Не јас сум сигурна дека нема да ме запроси зошто навистина не е време, но тој е забавен тип и сака некој луди работи затоа денеска кога ми го кажа тоа мислам дека ми блокира мозокот навистина незнам каде да одиме

5. JustFun

JustFun Истакнат член

Одете кај што немате одено досега, во некој друг град, во некој друг ресторант, кај што има жива музика, па не е лошо и ти да приредиш романтична вечера или журка со блиските пријатели ако имаш услови.

parksey likes this.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Ќе ти пиши ако му се допаѓаш, а штом те прашал дали ќе те види пак, мое мислење е дека е заинтересиран. Ако се доведува во ситуација да помисли дали си била лесна и да се предомислува дали да те побара, не ни ти треба тој.
    Колку што сфатив, ти сакаш да одите сериозно, а тој не? Сериозноста е договор, ако еден од два партнери е сериозем, тој ќе биди повреден. Во врска со неговата тврдоглавост ти препорачувам да разговарате и да му објасниш дека една врска не е еднонасочна туку дека и двата вложувате и заслужувате да бидите вклучени во одлуки кои ве засегаат двата.
    Можеби тој еден оат требаше да не си толку ладна, туку следниот пат. Но, штом двата останавте да сте ладни и незаинтересирани, можам да кажам дека врслава ви се движи кон крај.
    Сега скоро сум била во ваква ситуација. За разлика од други пати, ретко одевме на кафе, цело време беше задуман и слабо расположен. Нешто ми велеше дека има проблем. Го прашав диретко и ми кажа дека да има, ама дека не е спремен да зборува. Јас би сакала да му сум поддршка, како што би сакал он да ми е поддршка кога јас би имала проблем. Штом се се реши, по околу една недела ми објасна што го мачело и дека во иднина ќе ми кажувал совреме што го мачи зошто му кажав дека бев загрижена. Види дај му уште малку време, ако го мачи нешто да можи да си ги разработи проблемите сам, па потоа прашај го дали има проблем и дали се е во ред, дали можиш да му помогниш некако и дали му треба уште малку време.
    Мое мислење е да ги оставиш и двата.
    Со бивишт, начинот на кој терате врска е без иднина. Од друга страна, на дечково не би му дала шанса само зошто заслужува, зошто ти јасно напомена дека не се гледаш во врска со него.
    Однесувај се најприродно. Замисли иднина во која лажиш која си ти, секој ден, со години. Ако те сака онаква каква што си, вистинската ти - ќе бидите заедно, ако не ќе си најдите некој посличен на себе.
    Веројатно вистина има проблем. Следно, немаврска кој го прави првиот чекор. Ако гледате иднина заедно, рамноправноста е важна. Ако имаш уште една недела за да можите изводливо да се видите пиши му дека за околу 5-6 дена одиш во друг град и дека гледањето ќе ви биди тешко, па ако можи да дојди.
    Јас пак мислам дека можеби "негов терен" му има или него здосадено, или забележал дека неа не ѝ се допаѓа, па сака да ѝ удоволи. Бар кај нас е така зошто ако вака жени се бараја до сега мажена ќе бев ахахха.
    Некоја забава, во некој бар, каде што има игри како пикадо, билјард во кои можи да играте и да се натпреварувате, одете на една вечер во друг град и разгледајте активности кои можи да се орават таму.

7. minion.girl

minion.girl Активен член

Хелоу женски! Мислам дека сум ја погодила темава, се надевам ќе добијам добар совет, во моментот ми е потребно реално мислење, без лутење.Идам со дечко ми веќе неколку години, но во последно време е ладен со мене, гледањето ни е на минимум, секс не сум имала со месеци, ајде мислев дека е заради неговата работа, и се гледаме само кај него дома, бидејќи сам живее, но наместо да уживам постојано бара де масажи, де нешто да му правам, се разгалува и лигави, и ми вика ќе правиш што ќе ти кажам бидејќи од мои пари те носам на вечера, на излегување кое го нема со месеци, инаку јас студирам последна година и затоа не работам, морам така заради што уште 2 испити имам,му викам ќе биде и за мене, се лути постојано вика дека ништо нема да постигнам, му кажав ок секој за себе си плаќа, глупо се осетив, ајде се смири, но по вчерашната кавга многу грдо се осетив, пак се скаравме за банални работи, но овој пат кавгата отиде во правец дека тешко ќе најдам работа како него, заради изгледот, и не знам кој му беше филмот, но ми кажа дека заради мене испуштил многу убави и подобри девојки, за да не ме изневери.Совет како да му вратам?

8. Someday

Someday Популарен член

Ќе му вратиш така што ќе му се скараш и ќе си најдеш поубав, подобар и попаметен дечко кој ќе те сака и посакува секогаш. Здравје понатаму ќе си најдеш и рабора, ќе си го средиш животот и решен проблем.

Momichka, +++ and Dust like this.
  9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Како може така да каже, па машко е и да плати не е страшно плус ете одел на работа. Треба да има разбирање, да одеше и ти ќе ги делевте трошоците. Незнам, ама не би требало да е проблем да потроши некој денар за својата девојка. Секако сигурно умерено трошите затоа го кажувам ова. Ако толку му смета гледај намалете ги излегувањата но и како што викаш ретко се гледате. Можеби ова му е само изговор да ви се заладат односите, зборувај отворено, нека кажи која му е причината и дали сака да продолжи со врската.

10. minion.girl

minion.girl Активен член

Ни денар не сум побарала, си имам и планови.Налет парите, глупо се осетив за ова со девојките, кажа дека и дури за маж некоја го сакала ама ради мене откачил. :/

11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Па ако не сакал со тебе што не ја одбрал неа. Ова драга се само изговори ти да му раскинеш, да не биде од него дека произлегло.

12. minion.girl

minion.girl Активен член

Не знам.Ми вика треба да си убава за друг да си најдеш.За да не ме изневерел одбивал.

13. shz

shz Форумски идол

Ќе му вратиш така што ќе си нјадеш подобар дечко којшто нема да биде како овој, што ќе те сака и ќе те цени.
    А не овој работел и божем којзнае што постигнал.

Momichka and strawberry06 like this.
  14. minion.girl

minion.girl Активен член

Ми вика јави ми се кога ке најдеш, треба многу работи за тоа....

15. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Не се мисли двапати, скарај се. Ако малку му значиш ќе сака да ја спаси врската. Ама штом веќе ти почнал за други машки да ти зборува дефинитивно сака да му раскинеш.

Momichka likes this.
  16. minion.girl

minion.girl Активен член

Спомна само дека нема да најдам друг, инаку почна да вика дека да не бев јас ке бил со некоја поубава и подобра..

17. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Ние ти дадовме со членките доста совети, тоа ние мислиме дека е најправедно според тоа што го објасна. Сега останува на тебе како ќе реагираш и дали сакаш тој сеуште да е во твојот живот. Никој не заслужува така да биде третиран.

18. strawberry06

strawberry06 Истакнат член

Ти буквално ништо немаш направено за он така да се понаша со тебе. Јас мислам дека намерно бара изговори за да ви олади врската, и еден ден да има причина да ти раскине. Те навредувал за изгледот и наместо да гледа што се сте поминале овие години тој на убавина мисли. Убавината е минлива, карактерот и умот остануваат исти. Гледај да разговараш со него, но доколку видиш дека за се те обвинува тебе знај дека тоа преоѓа во токсична врска од која најдобро е да излезеш и да си најдеш некој кој нема само на лепота да мисли туку ќе го цени тоа што го има.

IM.TMKQ likes this.
  19. Briar Rose

Briar Rose Популарен член

Иако никогаш не сум била во врска, сепак никогаш не сум доволила некој да ме потценува за било што.

Верувам дека заслужуваш многу подобро
    :hug:

Мој совет: Само заврти се и не погледнувај назад. Најдобра одмазда ќе ти биде успехот на секое поле и што е најважно - твојата независност од него

Ти преостанува само да му кажеш ...

Last edited: Sep 16, 2017
  20. minion.girl

minion.girl Активен член

Многу ви благодарам девојки! Само не знам дали на живо ова да го напрвам?

Thread Status:
Not open for further replies.