Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    173.267
    Ете така..
    Браво, така треба да размислуваш. Позитивно.

20тите се најубавите години, уживај во нив:party:

На Justicija, parksey, Momichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Ќе ти се врати тој кога и да е. Ќе сфати дека останал сам со своето его. Но, тогаш во никој случај да не си му се вратила, нека си ја научи лекцијата. Какви луѓе има, ако не сакаш да си со некого фино и културно раскини а не правиш циркузи за без пари. Најдобра одлука драга, ќе видиш сега дека многу ќе ти е поубаво.

На Justicija и Momichka им се допаѓа ова.
  3. minion.girl

minion.girl Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    15
    Единствено нешто што додека ме иритираше беше и фактот што му сметаше да се дотерувам, да живнам :)
    А еднаш бевме излезени, дојде познаничка од нивното друштво, дотерана, и почна да и дава комплименти дека е најубава, пред мене ја гушкаше од позади и викаше дека другарски само, што и до ден денеска имам сомнежи, ми вика се ради да си љубоморна ти правам!
    Јас мислам дека ова е неверство

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  4. minion.girl

minion.girl Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    15
    Не го сакам, ми иде памет.
    Бевме излезени и цело време пред мене се пушташе на друга, не знам со кој памет.Бевме во парк, ја гушкаше, фалеше уште да ја смува.Ми вика немав ништо, само да ти докажам дека која сакам може да ја имам.
    А девојкава знаеше дека сме заедно, и покрај тоа му дозволи да ја гушка и да се гали со нејзе

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  5. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Мене само едно не ми е јасно. Зошто одеше со тебе кога така се однесува и сака со други. Изгледа на два стола сакал да седи дечкото.

6. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    173.267
    Дијагноза: сељак:puke:

На Gosh, buba4e89, Justicija и 2 други им се допаѓа ова.
  7. DushkoFH

DushkoFH Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2017
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    57
    Многу паметно од твоја страна, БРАВО!

8. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Или не прочитав добро или не сфатив,имаш 20 год и уште два испити на фах за да дипломираш?:wasntme: Јас да сум била на твое место би му се смеела,па ни 10 год.да имаше вакви глупости немаше да лупа!Прво и основно како смееш да дозволиш некој да ти рече "јас ти плаќам па ти ќе правиш ова " која уцена е ова?????! А што па ти не можеш да платиш едно излегување ах бе не паѓајте толку ниско за ништо!!!!Не дозволувај да ти се однесува така некој,а тоа ич не треба да го интересира него дали тебе ќе те погледне некој или не,и дали ќе се вработиш,дали ќе те примат и сл глупости,нема потреба да фаќаш дечко или да докажуваш нешто и онака небитен фактор е.

На Justicija и lost123 им се допаѓа ова.
  9. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067

Какви сељачишта чекорат по ова парче земја тоа е страшно нешто еј. Браво што го откачи, сега само не смееш да се разочаруваш целосно и да губиш надеж. Ние сите сме биле повредени од некого на еден или на друг начин. Одмори сега малку па кога ќе осетиш дека е дојдено време да си најдеш некој продолжи со потрагата.

Ти посакувам многу среќа. :)

10. borntobereal

borntobereal Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    34
    @minion.girl Глава горе и храбро! И немој да дозволиш на милни зборови можеби некогаш да паднеш и да му се вратиш на овој преценетиов, што мисли дека има муда па изиграва нешто, сељак со тапија. Не ги јади истите го*на два пати, ни повеќе од два. Батали го и пушти го нека тера во неповрат. И не заборавај дека за сè има вратка. Ако не ти, некоја од која најмалце очекувал и мислел дека му паднала во тавче. Од многу мислење глава боли, а карма ис а бич. Еднаш гориш, втор пат не ;)

11. minion.girl

minion.girl Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    15
    Така ми викаше затоа што заради редовните студии и пракса немав како да работам.Кој да го знае, ама многу е грдо навистина.Никогаш несакам да го видам

12. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.577
    Во врска сум со еден, а заљубена во друг. Со тој што го сакам немам многу надеж дека ќе бидеме заедно бидејќи тој изгледа во минатото се изгорел и не сака ни да слушне за врска, а покажува симпатии кон мене. А мојот дечко ме сака навистина и затоа не можам да го оставам. И така во круг. Ова повеќе како исповед излезе. :(

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.705
    Допаѓања:
    9.416
    lelee go imam doziveano toa.boli mn zatoa poarno bidi si so toj so go sakas barem pokusaj.ne e fer kon decko ti da go zalazuvas osven ako ne ste vo otvorena vrska.da se snevidi sekogas koga nekogo sakame bas najmalku sansi ima so nego:whew:

На VictoriaSan, Gosh, celineparis и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Anii.996

Anii.996 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Женски ми треба совет. Вака пред неколку месеци почнав да се гледам со еден дечко. Све си беше ок се гледавме барем еднаш неделно , постојано се слушавме на телефон, си пишувавме на фб. Кога бевме заедно убаво ни беше... Оддеднаш почна да кажува дека животот во последните 3 години му бил хаос, не е за луѓе сериозно да сметаат на него.. Уште бевме на почетокот и несакав да го прашувам што му се случило за да се чувствува така. Потоа му почина член на семејството, незадоволен беше од работата. Секогаш имав разбирање и не го напнував за ништо. Дури ни за врска не спомнував, имав трпение. Често викаше не му е период. Секогаш бев уз него,го бодрев му велев да мисли на позитивните работи. Типот е повлечен и кога и да го прашав што му е не кажуваше. Постепено неговото расположение почна да се одразува на нашиот однос. Почна да ме напаѓа дека мрчам, драмам а по природа сум мирна личност што не се расправа знам доста да трпам. Све ова кажуваше на фб, кога ќе се видевме или па по телефон си беше ок дечко.
    Месец и пол се немаме видено поради обврски он смени работа ја имав испити. Комуникацијата ни се намали. Помалку се јавуваше, ако му пишев нешто на фб или ќе ме оставеше на сеен или па ќе вратеше после ден два. Му кажав дека ми смета тоа ако барем не се гледаме да гледа да се јавува почесто. Изговорот му беше дека нема ич време и дека денот му е куќа-посао-куќа, па тогаш кога ја му вртев у гужва бил у бус, имал некоја работа по центар. Го прашав дали има некој проблем меѓу нас рече нема. Пак имав разбирање дека иде се втора смена. Мада мислам дека барем 5 мин. во денот може да најде да ми се јави да се чуеме. Го оставив една недела не му досаѓав. Го немаше жив да се јави. Ја завршив со испитите и му пишав да се видиме за викенд ај еден викенд бил на роденден, друг као дежурен а иде само од пон до пет. Наредниот викенд ке бил слободен и ке сме се виделе. Минатата недела почна да кажува дека сменет и одалечен бил од сите, не бил расположен за ништо и неможел да има никакви обврски, не бил за друштво периодов, да не се замарам моментално со него, не бил за со луѓе или пак луѓе да зависеле од него. Му треба период да е сам и не е расположен за муабет. Ни се јавува на телефон ни одговара на пораки. Пишав и погоре повлечен е и не кажува што проблем има. Тешко ми е сакам да му помогнам али не дава. Од друга страна не знам на што сум и у глава имам милион прашања.:(

15. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Јас мислам дека човеков не е заинтересиран за тебе. Оддалечи се, не го барај некој период. На тој што му требаш и кога му е најлошо и кога му е најдобро ќе те побара.

На Gosh, borntobereal, Anii.996 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. LudaJakimovska

LudaJakimovska Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2017
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    33
    ајде еден совет и за мене...имам проблем кој деновиве ме убива.многу одамна бев подложена на насилен сексуален чин(силување) и тоа од личност одвратна да не зборувам за неговите одвратни хигиенски навики и ред други одвратни особини..Немам пријавено никаде и не сум била на гениколог...се заборави некако сето тоа...по долго време се запознав со еден дечко...сега сме во врска и тоа сериозна планираме да стапиме во брак...Проблемот е во тоа што тој сака што побрзо да основаме семејство да имаме деца но јас не се чувствувам спремна а тој бидејки знае за моето лошо искуство(горе наведеното) се сомнева во мојата плодност и смета дека јас го лажам и дека тоа што јас не сум подготвена е само изговор (мисли дека неможам да останам бремена)... исто така имав проблем минатата година ми се појавија кондиломи кој ги снема после неколку месеци (сама се изборив) и понекогашш од време на време имам проблем со кандидата но во последно време не чувствувам никакви симптоми сем болка во долниот дел од стомакот за време на односи
    многу се плашам да отидам на гениколог згора на се срам ми е незнам што да правам дај те ваше мислење дали ова би требало да делува на плодноста... дали имам причина за страв?

17. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Знаеш кога човек поминува низ тешки моменти , сака да се одалечи од сите... Е сега ти не си должна да го трпиш ова, остави го сам да си биде во самотијата а ти продолжи си со животот .

На Anii.996 и LudaJakimovska им се допаѓа ова.
  18. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Мислам дека ти треба мал разговор со психијатар .. Заради стравот и траумата што си ја доживеала ... А за кондиломи и кандида не е ништо страшно се додека на време ги лечиш .

На LudaJakimovska му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.836
    Допаѓања:
    173.267
    А тој ќе те земе само за деца да му родиш?
    Не ти треба таков. Бегај подалеку..

Бракот е многу повеќе од тоа жената да стане машина за деца.
    Не стапуваш во брак само за деца, децата се јаготка над шлагот..

На EvAngelos, Gosh, LudaJakimovska и 3 други им се допаѓа ова.
  20. LudaJakimovska

LudaJakimovska Активен член

Се зачлени на:
    30 август 2017
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    33
    фала ти мн ми значи малку поддршка бидејки јас на оваа тема воопшто не разговарам со никого...мислам дека срединава во која се доселив уште повеќе ме притиска и воопшто не очекувам од никого околу мене да ме разбере позз..

На celineparis и Justicija им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.