Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. tribulus

tribulus Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    ako ne ja sakas prvata fino lepo kazimu sakam da raskinime,pricina imam druga i kraj. nema so da i objasnuvas te izneveriv ova ona nejkam da odime imam druga zenem neka fati. kolku godini si? i sojma mama da kazuva so koja da odis i slicno ako iams 23-25 godini si odis so koja sakas mama ako ja nejki neka ja nejki ako doj deno za zenidba ke se trgnis nastrana i toe to. ako ti e vtorata podobra pocnisi sonejze ako netrgni vrskata kako so treba ima drugi molenje zensko nema potreba. ako i cini neka e sotebe ako ne i cini ke si najs druga nemu se sekiraj mnogu oti zenskve se pokvareni glumici nevideni. kako so ti rekov direkno abe nejkam da odime iam druga tolku e ovde zavrsva i ajde cao ;) ako mu odis po kefo nema da cinis. dur mu odev po kefo tie mene me ebavaja zato bate teraj si so taja so ja sakas vistinski

На marchi-cool му/ѝ се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Ау демек вие машките светци.:rofl:

3. tribulus

tribulus Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    nesme svetici priznavam. ama sekogas sum bil zaeban i sekogas pajgav vo depresii. i aj sea :P abe od sam nema poubo hahah

4. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.499
    abe.... a ti da si zensko i da se najdes vo situacija kako taa prvata sto mu e devojka?sigurno ubavo ke ti bide ili sto toa normalno e za tebe. od mazi kako vakviot nie vejke ne mozeme da trpime da ne izigravaat.

На tribulus му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tribulus

tribulus Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    55
    pa zatoa i mu pisav da mu raskini na cupeto a posle dali ke si prodolzi so drugata to ke si uvidi samiot. poarno e da mu raskini odkolku da ja lazi. to so ja izneverva ne go poddrzuvam,baska neznaeme so problem ima so taja so e vo vrska,mozda go ima iznevereno mozda ima drugi raspravii i slicno. sum se nasol vo sekakva sitoacija a najloso e koga znajs deka te lazi a nemas dokaz da dokazis :P

6. sunshine09

sunshine09 Нов член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    29
    ова као филм некој само што ќе трае нешто повеќе од малечката невеста .. се е толку измешано па ,,мажов'' ќе ја ожени вторава па другава првата ќе му се меша па жена му ќе го вара и така натаму ахаха наскоро трејлер

На tribulus му/ѝ се допаѓа ова.
  7. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Mi treba sovet, I nekoj da me iskara..
    Postojano nesto opleskuvam..Zaboraviv kako e da se bide u vrska, kako e nekoj da se grizi, da ti se javuva samo da te prasa kako si....imav faza na preboluvanje, pa na luduvanje, izlegov so nekolku, si pominuvav I ne si pominuvav ubavo, I se toa mi bese okej. No pred nekoe vreme pocustvuvav deka sakam nesto postabilno, sakam nekogo da zadrzam pokraj sebe, no nikako ne mi odese. Koga go svativ toa ,,sakam da sum poozbilna,, tolku pobrgu begaa od mene. Svativ deka sum greska, deka treba da pomine prilicno poveke vreme, da bidam zabavna I opustena, ne napnata I dosadna...jas sve ova go znam no tesko mi ide luge..Sega zapoznav decko, pisuvame cela nedela bez prestan, muabet, ma se super, ne se sekavam koga tolku sum pisela. No onaka ,,slucajno,, my go proveriv instagram, I luge deckovo sekoj den dava follow na nekoja. I pogodete, zbesnav, a potoa se setiv nie ne sme nisto. Sega treba da se vidime, a mene mi stanuva odbiven...kako da go smenam ova I da ne se zamaram, bidejki so ova moeto do nikade ne stigam..

8. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    За првово што е подвлечено и не треба баш да си создаваш којзнае какви грижи, добро е што си сфатила дека треба да бидеш поозбилна и не жали за тие што побегнале од тебе, обично тоа се „мажиња“ кои гледаат по дифолт во некоја женска, женска за една ноќ т.е. само за (извини го изразов) клецкање. Така да, добро е што побегнале од тебе.

За второто мислам дека ти самата не сакаш да си признаеш дека нешто чувствуваш за него. Зошто инаку би си создавала некакви грижи за некаков си рандом лик кој дава на рандом женски лајкови на инстаграм? Значи има нешто што ти се допаднало кај него. Ништо страшно, сите ние сме луѓе и тоа е нормално. Како и да е, вие сепак се допишувате само една недела и не можеш од некого да очекуваш за една недела и тој да чувствува нешто за тебе, сите ние сме различни. Јас ти препорачувам да се сретнеш со него, дај му шанса, остави работите да течат нормално и можеби ќе се сврти тркалото и ќе почне да се движи во твоја насока... ;)

9. sanushka

sanushka Активен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    21
    Да, неговиот однос спрема мене е ОК, но да разглобам поконкретно. Тој е малку себичен кога треба нешто да се купи за дома или нешто слично, секогаш со изговор како нема пари, побарај од мајка ти и.т.н. ( а знам дека има) , но и покрај тоа тој дома никогаш не нема запоставено мене и сестра ми. Ми помага многу околу домашните обврски , да не речам дека поголемиот дел он сака да ги извршува. Многу пати се случува да си дојдам од школо и веќе да ме чека зготвено јадење на маса, сервирано, само да седнам и да се најадам. За тие работи немам збор.
    НО, секогаш има и по некое НО. Кога неговата друга жена е овде во градот ( доаѓа на периоди бидејќи живее во странство) он не се замара толку со нас, не дека не отфрла или нешто ни ускратува , но имам впечаток дека повеќе внимание нејзе и посветува. Тогаш не му е толку битно што се дешава со нас , дали сме добро, дали сме најадени, напиени, итн. Вниманието му е насочено кон нејзе. Се понаша како некој ,да не речам заљубен и изгубен тинејџер.
    Дали и ова ќе го оправдаш?

10. MiaPia

MiaPia Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15
    Здраво девојки.Имам една многу чудна ситуација во која до сега не сум била и ми треба совет од луѓе што не ме познаваат. Вака
    Имав дечко бевме во врска 3 години но врската се заврши не се битни причините зошто. Не сме заедно 7 месеци веќе.Овој месец се запознав со еден нов човек.Се е ок,и ми се свиѓа и можам да кажам дека е се што сум сакала ама исто и он има искочено од долга врска,многу подолга од мојата.Тој е нешто пократко сингл од мене.И двајцата несакаме уште врска т.е не сме спремни за тоа меѓутоа јас незнам како да се поставам спрема него зошто искрено ми значи некако на чуден начин иако е рано.
    Несакам да му бидам само за онака а исто несака ни он зошто пред неколку дена зборевме за ова и ми кажа ама исто така несакам и да му бидам само за да преболи а исто и он несака да ми е тоа на мене,ама е рано за да влеземе во врска.
    И сега што?
    Да прекинам комуникација или...

11. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Најважно за една добра врска е создавањето доверба, а тој не може да создаде доверба во тебе доколку ти прекинеш комуникација а исто така и ти. Значи мораш првин да го запознаеш па после самата ќе одлучиш дали понатаму нешто со него или не. Јас не би ти препорачал да прекинеш комуникација зошто само така можеш да го запознаеш подобро.

На MiaPia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    А зошто едноставно не продолжите да комуницирате како пријатели?
    Како пријатели? Па кога ќе бидете и ако бидете подготвени да започнете нешто тоа ќе си дојде на ред. Во меѓувреме подобро ќе се запознаете.

13. MiaPia

MiaPia Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15
    А што ако на крај јас бидам таа што ќе се заљуби а он не? @Emotional123 @+++

14. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Тоа е животот. Немаме гаранција за ништо. Ама нема да добиеш ништо ако бегаш, можеш само да изгубиш. А ако не пробаш, ќе го мислиш- шта би било кад би било.

На AURUA и MiaPia им се допаѓа ова.
  15. zaguben

zaguben Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    170
    Научно докажано е дека ние машките повеќе пати се залјубуваме одколку жените. Така да не му се секирај ќе се заљуби и он :D

16. MiaPia

MiaPia Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15
    Мило ми е што добивам совети и од машки за да ја видам и другата страна хаха

На ELIDavor му/ѝ се допаѓа ова.
  17. zaguben

zaguben Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    170
    Тоа што го пишав погоре е апсолутно точно. Тој не би се залјубил во тебе само ако е ТЕЖОК КРЕТЕН!

На ELIDavor му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MiaPia

MiaPia Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15
    Се надевам искрено дека не е,и дека кога ќе го запознаам доколку го запознаам подобро ќе е тоа што сега мислам за него

19. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Дружи се и не се опседнувај дал ти ќе му служиш да преболи или он тебе. Наједноставните и најубави работи во животот се непланираните. Уживај.

На ♣ Alba Viduam ♣, MiaPia и Dadusicka им се допаѓа ова.
  20. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Па види, има два типа на луѓе кога станува збор за ваква ситуација. Едните се тие кои можат да се контролираат и да голтнат ваков огромен залак без никаков проблем (значи било каков и да се исходот од ова можат да се носат со тоа) а другите се тие кои не можат да се носат со таков предизвик. Првиве се луѓе кои имаат огромно искуство и како резултат на тоа можат да се носат со таков предизвик. Ако сметаш дека не можеш да се носиш со таков удар тогаш би ти препорачал да се оддалечиш од него и да се потпреш на она „што е сигурно, сигурно е“.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.