1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. *Infinity*

*Infinity* Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    275
    Yeah right ...
    Јебеш наука ти, секогаш постојат исклучоци.

На MiaPia, Justicija и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  2. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Не ја прекинувај комуникацијата, дружете се како пријатели, така и ќе си дадете повеќе простор да се запознаете меѓусебно. А за другото времето ќе покаже, со тек на време работите ќе се средат.
    И секогаш во животот постои едно што ако, само ти можеш да одлучиш дали вреди да преземеш ризик.

На MiaPia и Justicija им се допаѓа ова.
  3. zaguben

zaguben Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2013
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    170
    Кажав јас во друг пост дека има исклучоци, но статистчки така си е .

4. *Infinity*

*Infinity* Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2017
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    275
    Ок.

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MiaPia

MiaPia Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15
    Изгледа јас сум од другиот тип зошто до сега никогаш не сум доживеала невозвратена љубов секогаш сум била јас таа што не се заљубувала доколку имало ситуација. Не викам дека ќе ја доживеам сега туку незнам,ситуацијава ми е стварно непозната.

6. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Имам пишувано за поранешната врска и нејзиниот крај ....
    Добив покана за дејт од тројца (знам дека звучи смешно ) но бидејки сеуште ме држи тоа лошо расположение од бившиот , се мислам дали да ги прифатам понудите или да не брзам .... Не сакам да влегувам во врски очајна од времето што ме гази или од помислата дека ке останам сама или да ја заборавам прошлата љубов .... Нешто не ми дава во себе да се опуштам и да одам на дејт со друг .. Но разумот ми вели да не си ги губам приликите .... Што да правам со хаосот во себе? Како да постапам...:?:

7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Можеш да излезеш чисто пријателски, запознавање нови лица се супер залак. Не мора да ти бидат нешто туку пријатели, дотерај се излези и помини си убаво.
    Подоцна додека не расчистиш со себе си не навлегувај во нешто подлабоко. Очајот по бившите е страшна работа ама не носи ништо добро само погрешни чекори. Со среќа.

На theowndemon и Justicija им се допаѓа ова.
  8. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Епаа вака, искачам со еден веќе две недели се е океј само што некако како да се однесува ладно цело време а од друга страна ми докажува дека му значам, ќе ми прати некоја убава порака и слично, но сепак незнам на што сум со него. Врска ми нема предложено, на почетокот мислев дека сум му само за лапање но ми докажа дека не е така и сега незнам што да правам. Некој совет како да препознаам или од околу некој муабет да му почнам пошто ств незнам што да правам :/

9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Како да излезам пријателски кога овие очекуваат повеке од пријателство ( секако јаа прво ке одлучам со кој од нив би продолжила) , а јас сеуште не можам да се средам со хаосот во мене ... Нешто не ми дава да се опуштам да влезам во нови врски ...

10. marc

marc Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2013
    Пораки:
    172
    Допаѓања:
    8
    Се запознавме во мај, беше многу загреан и се. После неколку излегувања ме викна кај него дома( преку ден, бил со друштво би било убаво ако им се придружам рече, не отидов), излегувавме неколку пати, пак рече да одам кај него, но не отидов, неќев да брзам. Почна да оладува, не ми праќа толку пораки како порано, но сеуште сме во контакт и излегуваме( иако во споредба со тоа на почетокот со помал интензитет). Инаку разделено живееме, јас Македонија, тој странство така што во одредени периоди не ни може да сме заедно бидејќи не сме на исто место. Во периодот на летото, еден месец бевме разделени, отидов после таму, сега пак сум дома, а умот кај него ми е. На почетокот не ми беше гајле, но сега не можам да престанам да мислам на него. Не знам ни што да мислам, дали според вас на денешно време е нормално олку да се одолговлекува?

11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Те разбирам, тешко е да се влезе во нешто од почеток ама немаш фајде од седење дома.

12. strawberry06

strawberry06 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    497
    Најдобро е да поразговараш со него и да му кажеш што те мачи. Можеби му е страв од нешто,од поврзување или било што. Подобро да дознаеш на почеток отколку да се надеваш на нешто што можеби нема да биде.

Но,најверојатно не сака да се брза и сака подобро да те запознае. Што е многу добро.

Зависи од карактерот искрено, дали е срамежлив и сл. Најдобро е само полека да ја отвориш темата и да бидеш самоуверена, да знаеш што сакаш. :)

На anonimna.999 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Поентата ми е дека има начин да се контролираш, ама тоа не го може секој. Моето прашање е сега, мислиш ли дека можеш ти да се контролираш? Ако не можеш да се контролираш тогаш е подобро да се тргнеш настрана... ако можеш да се контролираш и да ги „зауздаш“ емоциите тогаш терај понатаму. И да ти кажам, сите ние сме биле такви на почетокот, но со текот на време стекнуваш искуство и затоа некои од нас се способни тоа да го контролираат.

На Anarchy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Незнам како јас да ја отворам темата за тоа пошто сум девојче малце ми е и глупо, несакам да брзам ни јас само ме инересира што планира..

15. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Јас не би ти препорачал да влегуваш во врска неспремна. Зошто може да се случи и да не можеш да ја возвратиш љубовта а тука исто така не важи и правилото „клин со клин се избива“. Само кога ќе бидеш спремна тогаш.

16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Тоа е така , но ми е страв да не ги изгубам приликите , бидејки никој не е должен да ме чека мене да се опоравам ... Проблемот ми е како да се средам самата во себе ..

17. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    А вака па ако влезеш во врска неспремна ризикуваш на некого да му го направиш срање животот па да те јаде јанза уште повеќе и уште повеќе да си ја лупаш главата со тоа како ти си повредила некој. Лек за средување нема, времето ќе го направи своето.

18. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.427
    Допаѓања:
    183.296
    @Justicija одењето на обично кафе нема штета. Значи кафе е, не врска. Секој за себе си знае каков карактер е, и колку време му е потребно сам со себе да расчисти, ама можеби баш некој од нив ќе биде следното романтично рандеву. :) Дај си шанса без преголеми очекувања. На крајот од денот ти си таа што ќе биде на чисто со себе колку си или не си спремна и само ти одлучуваш дали со некој ќе имаш втор дејт. Можеби си поспремна отколку што мислиш. :)

На Dust и Justicija им се допаѓа ова.
  19. strawberry06

strawberry06 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    497
    Во ред е да не сакаш да брзаш. Почекај ако не и види. Но, ако почне да одолговлекува или претчувствуваш дека нешто не е во ред поразговарај. Нема врска дали си девојка или не, и јас понекогаш сама иницирав разговори,ништо страшно. :D

20. Fina balerina

Fina balerina Активен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2017
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    17
    A sto treba da sedis doma i da se zamars za bivsi abe brkaj si rabota ne propustaj sansi da ne se pokaes zatoa uzivaj si i napraj si go zivotot uste po interesen

Lele be finansiski ne bile isti aiii boze boze ...ne te maci toa be drugarce koj e zaljuben ni malku ne glea finansiski ni malku ne slusa ni majka ni tatko ni baba ni dedo znaci ne ja sakas vise i toa e toa a ponatamu nemozes da funkcioniras so licnost do tebe CEL zivot sto ne ja sakad i mislis na druga toa e bolno i ne ferski kon drugata strana zatoa bidi maz i sam razmisli so koja mozes i dali mozes ....ja sum sekogas za LJUBOV samo taa pobeduva.Sekoe dobro

Последна измена од модератор: 5 октомври 2017
    На tribulus му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.