Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Glorcheto

Glorcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Се запознавме на фб...требаше да се видиме али ми се налути за ситница, го молев неколку дена не ми се смири и еднаш му пратив чат со една девојкаа што зборуваше лошо за него но без да се гледа личностаа и он ми речее ке се смириме срце само кажи кој/а така рекол за мене..ми се смири али си нашол девојка од тогаш веќе 1 месец се заедно :) а мене ми рече конечно сум сватила дека неможеме ние да бидеме заедно аман значи колку само се понижив и ми падна тешко...реков дека не го сакам ама копнеам по него..сега веќе кога си има девојка милијарда пати го глеам коа ке одам во град.. Али дали да се откажам од него или да чекам стварно ми е срцеее ептен си го сакаммм уффф;(:sweat::u::u:;(:sweat::(

На Justicija му/ѝ се допаѓа ова.
  2. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Прво прашање
    По колку години имате ? :^)
    Мене тоа некако ептен детски ми делува
    Девојче зарем не сфати ?
    Тој си нашол друга, па само нашол банална причина за да ти се лути како изговор за да не испадне со тебе. Сигурно другата се уште не му била сигурна па те чувал и тебе на лагер, затоа не ти кажал за неа.
    А тоа за муабетот, сакал да дознае кој збори лошо за него, па те изиграл, очигледно е.
    Второ прашање
    Како тоа преку фб се заљуби ?
    Ајде остај го таму не се понижувај повеќе. Излези малце и дружи се со луѓе ама вистинско дружење не она на социјалните мрежи. Тоа не е љубов, тоа е еден вид на занесеност... сигурно си дете, ќе разбереш еден ден.

3. miselova95

miselova95 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2017
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    69

Toj samo sakal da doznae koj zboruval loso za nego i potoa te otkacil. Zaboravi go. Ne vredi za takov covek da se nerviras. Toj veke ima nova devojka so koja sigurno veke bil vo kontakt ama ne mu e bila rabotata sigurna, pa zatoa vo megjuvreme i so tebe.

4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Ти прво имаш дечко, а тој само те тестира дали си доволна вредна. Твојата вредност ја увидел кога те проценил и со причина станал бивши. Моето размислување е да си продолжиш напред бидејќи не си зрела за да пристапиш кон нешто друго. Чувај си го дечкото до тебе, на бившиот му поминал возот.
    Малку флерт, малку пуштање, детско ама слатко.

Ти сакај си го цел живот ако сакаш, тој утре ќе раскине и ќе те побара тебе да се продува и издува и пак ќе те повреди, така да и тогаш пак да си го сакаш.

5. Belgin1

Belgin1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2017
    Пораки:
    851
    Допаѓања:
    8.361
    @Askopje штом тој веќе женет човек ја вика на кафе, а и предходно имало некои лаги од негова страна многу јасно зошто ја вика. Јас на другарка ти на местото не би се појавила никогаш, би добил моментален блок од мене. Ти ако си и дала совет и мислење не ја напнувај повеќе, возрасна девојка е нека одлучи сама што е најдобро за неа.

На Gosh и Askopje им се допаѓа ова.
  6. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Ја се заљубив преку фб. :D
    Еве денес во брак сме. :)
    Ама ова горе ми е ептен филм...
    Не верувам во приказнава.

7. Glorcheto

Glorcheto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2016
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
  8. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    547
    Блиску си, типот е наводно многу срекно оженет и многу си ја сака жената и не треба да и смета на друагрката дека он има две деца али ако може да се видат неколку пати од "љубов" :puke: нели дека он сите ги сака многу.Нормално ни кафе не се допило другарка ми станала и си отишла, го блокирала од мобилен и вибер, само сега типов е Драган Таневски па и изјавува љубав на меил :D

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.307
    Допаѓања:
    22.601
    Со бивши па и уште оженети на кафе никогаш. На типот досадно му е во брак децата дома замараат и тој ќе оди да си ја пробува среќата кај стигне. Демек кафе па да опали нешто успат. Не ја гледам логиката и целта на ова одење на кафе, и за тоа не смее да се деси.

Ова го толкувам или одма да се видат двајцата или во спротивно да се прекине со таа комуникација. Вакви лигуши многу постојат по тел или фб реметат еден куп девојчиња ги заведуваат и после ќе го снема. За тоа или средба во живо или ич лигавење. Јас доволно се имам изгорено од истото ова.

На Askopje му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MiaPia

MiaPia Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15
    Здраво.Упдејт на ова од претходно. Вака,се гледаме веќе неколку месеци меѓутоа стоиме у место буквално. Ништо не се случува. Се однесува како да сме во врска ама сепак вика дека не е спремен. Ги прави сите работи што луѓе ги прават во врска но кога ќе дојде таа тема јасно ја завршува со реченицата -
    "Рано е" или "Има време". Jaс неможам повеќе вака затоа што тапкам во место а реално не е мал период. Незнам што понатака и како да се поставам..Плс хелп :)

11. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Чим до сега не се решил, нема ни да се реши. Да му кажеш дека ќе прекинете и да си бараш некој што ќе те цени тебе и твоето време. Очигледно дека овој не го прави тоа и со тебе е додека не си најде друга.

На Sungold и MiaPia им се допаѓа ова.
  12. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Зошто си го трошиш скапоценото време? Зошто премижуваш на тие одговори?
    Што би советувала другарка ако би била на твое место?

На MiaPia му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Ак вреди, вреди и да чекаш.

14. MiaPia

MiaPia Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15
    Единствено нешто што ме држи е тоа што мн добро се однесува со мене. Што можам да кажам дека прави се како што треба освен ова нели нормално. И нејасни ми се овие mixed signals и затоа незнам што да правам.Затоа што сака да знае на пример цело време каде сум,со кого,што правам дури и е љубоморен.
    И еднаш му реков дека тоа што го прави не е во ред,се согласи и после некоја недела пак почна со истото (Каде си,со кого и тн)

15. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Нема полошо од љубоморен маж.

На Dadusicka, Dust и MiaPia им се допаѓа ова.
  16. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.768
    Кога би станала политичар , во собрание ке поднесам предлог закон "Повикот од минатото " да стане кривично дело и минимална казна 10 години затвор во самица!!!
    Можеби така би се освестиле сите па ке бидат внимателни со своите постапки во врската , па нема така лесно да дозволат да бидат бивши па нема после неколку години да се јавуваат кај бившата што мизерно ја повредиле , и кривично вака да одговараат !!

8)

На borntobereal и СуперДевојка им се допаѓа ова.
  17. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Има работи кои се едноставно посилни од луѓето и нивниот разум. И јас не можам да ги сфатам тие луѓе кои се јавуваат кај некои кои им се поранешни ама донекаде имам и разбирање за тие луѓе.

18. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Нема право да биде љубоморен на тебе.
    Како прво затоа што се уште не сте официјално заедно, и секогаш те остава во мисла - Ќе видиме или има време. Мене тоа ми наликува дека во меѓувреме бара и други девојки па ако испадне нешто ќе се правда со тоа дека не сте биле официјално заедно, а ако не испадне ти си тука, на лагер. Можеби грешам, се надевам.
    А како второ не си ти негова сопственост за да биде љубоморен.
    Машко како машко ќе се однесува добро се додека не наиде на друга девојка, или пак се додека не го добие она што го сака.
    Сите се однесуваат одлично на почеток.

Но занемари го овој совет и мислење, сепак не мора да бидам во право.
    Но те молам или разреши го тоа со него или не си губи скапоцено време, ќе се каеш подоцна.

19. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    Девојки ми треба совет, сакам да дознаам не дали ме изневерува дечкото или слично туку дали би го направил тоа, некој да има идеја мора да го направам тоа некако не му верувам

20. borntobereal

borntobereal Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    34
    Се согласувам со тебе @JustFun. Да не грешам душа, ама мене на таква работа ми мириса. Треба да го седнеш на еден јасен, гласен, искрен и отворен разговор, колку и да те боли и повредува што и да ќе ти каже ќе истрпиш, ќе останеш тие неколку минути храбра и цврста, ако ништо друго после тоа барем ќе знаеш на што си. Вака ништо нема да направиш ако ти мафта со опашот само не знам, што знам, рано е, ќе видиме. Буквално те извисува со тоа, јас искрено би се осетила многу глупо да сум на твое место... :)

На MiaPia и JustFun им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.