Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. borntobereal

borntobereal Активен член

Се зачлени на:
    15 септември 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    34
    Тоа што нема доверба во врската според мене е најлошото нешто во неа и не може да опстане тоа уште долго долго. Што бараш со некого на кого не му веруваш? Не сакам да се навредиш со ова. Си му ја отворила темата за изневерување некогаш? Ако не си го сторила тоа, пробај на тој начин прво, може ќе му се клизне нешто несакајќи. Ако не, можеш да оладиш малце, да држиш дистанца, да видиш како ќе се однесува и дали му е гајле за тебе или за таа другата ако постои.

2. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    На телефонот има лозинка која не ја знам а сум го тестирала ако можам така да кажам и ме сака навистина, не ме изневерил до сега знам ама се мислам дека би сакал со други и би го направил тоа

3. borntobereal

Се зачлени на:
    15 септември 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    34
    Сите сакаме да си знаеме, ама не можам да му читам мисли еве и на мојот иако ми вика не, го имаме правено муабетот и му верувам, али ако има нешто, време ќе покаже најдобро, ќе видиме дали стоел на збор или не. А ако направи нешто и скрие, кога тогаш се` ќе излезе на виделина. Барем кај мене е така. И тоа што сакам и тоа што не сакам дознавам, од нигде никаде. Никогаш ништо не останало скриено, дали за другарки или дечковци...:)

4. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    Па можеби премногу мислам на тоа, во последно време за некои врски на другарки за кои мислев дека се сакаат испадна не било така се изневерувале

5. borntobereal

Се зачлени на:
    15 септември 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    34
    Не си го оптоварувај мозокот со вакви работи... Пробај да не мислиш на тоа, ако го чуваш и сакаш ко што треба, имате различни активности, не е се` монотоно, излегувате, шетате и ви е убаво, нема да му текне да посака друга, верувај.

На nikolija26 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Интуиција или недоволна самодоверба?? Наместо да губиш време со мислење што ЌЕ направи поработи на самодоверба девојче.
    Облечи нешто секси, потруди се околу својот дечко, нова фризура, нова гардероба - чуда прави!!

На +++ му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MiaPia

MiaPia Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    15
    Еднаш му го кажав ова,и бев решена дека ке ставам крај и навистина така мислев но тој не ме пушти само туку така. Беше упорен за да разговараме,ми вртеше сто пати и дое накрај за да збориме очи во очи.Тогаш ми рече само "Те молам дај ми само малку време,несакам да прекинам со тебе,преубаво ми е". И од тогаш е исто вака се..Навистина мислам дека ќе ставам крај,зошто иако сите овие однесувања на некој начин колку и да ласкаат не е доволно,ставрно не е.

8. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Не знам, ова сепак се зборови, дела се дела, зошто време му треба? да најде друга?
    Дај му ултиматум, или ќе биде или нема да биде.
    Луѓето не се менуваат секогаш, посебно личностите како него.

На MiaPia му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    Верувај го имам сето тоа, не се запоставувам секогаш сум средена, самодоверба имам, тој секогаш ми кажува дека секогаш сум му привлечна без разлика што имам на себе. Најверојатно си мислам така како што претходно напишав имам другарки з кои не верував дека ќе им направат така дечковците, па затоа, сепак благодарам на мислењето

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Сакаш да си копаш дупка ама сакаш и сама да паднеш во неа.
    Не ви е интересно во врските па правите непромислени работи.
    И после "ми раскина, згрешив..."

11. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    Ти благодарам мила :l:

12. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    Не направив непромислена работа, ниту сум згрешила, поставвив мислење како девојки да ми дадете совет не да ме осудувате, јас не кажав дека сум направила нешто, ниту сум му спомнала за тоа, сакав да видам има ли некој такво искуство ама во ред е секој нека напише како мисли, се извинувам ако згрешив со мислењето

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Не е осуда туку е мал шамар за да седиш мирна.
    Не знам колку години си ама според мене ептен е детско твоето барање.
    Ако не те сака и не ви е убаво во врската ќе си бара нешто на страна.

14. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    Да дете сум 20 години зависи сега вие колку имате
    Не планирав ништо посебно да направам мирна сум.

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Твое е дали ќе правиш или не.
    Јас сум 8 години постара од тебе.
    Извини ама навистина не е во ред да барате потврди за верност. Зашто ако ти е убаво да си расипуваш нешто зашто ти така мислиш. Секој си е различен во себе.
    Не ги гледај другите, уживај додека е до тебе во секој миг.

16. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    Во право си се е добро засега, би требало така и да остане. Ти благодарам за совет.

17. HoneyBun

HoneyBun Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2010
    Пораки:
    503
    Допаѓања:
    973
    Абе не се сите машки исти !! Не го споредувај со други! Со таквото размислување може и несвесно да го оттргнеш од тебе иако не му го кажуваш, може се осеќа тензија. Само пази после да нема плачки како што кажа Бубаче.

18. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    Во ред во право сте, се предавам не пишувам веќе.
    Само сакав да кажам и јас не верував мислев постои љубов вистинска, но во последно време имам видено некои работи за кои не верував, а јас по природа многу им верувам на луѓето. Женети мажи со малолентички и тоа татковци на мои блиски, сериозни врски каде изневеруваат а тие дознаваат последни, лесно можат да ме повредат и затоа сакам да сум сигурна.

19. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774
    Едно прашање до тебе : Дали поради случаите на твоите другарки ти влезе во глава таа идеа дека би сакал и тој да проба со други девојки, и поради тоа што имал некаков пасворд на телефонот?
    Тоа воопшто не е валиден доказ за желба да биде со други или да ти крие нешто.
    Имам и јас, има и дечко ми пас на телефон и не е голема работа за да мислам дека ме изневерува.
    Проблемот е во твојата глава што се замараш со такви безмислени глупости.
    И самата си кажуваш дека тој ти ја покажува љубовта и дека се е во ред.
    Не си стварај проблеми кај што не постојат.

На nikolija26 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. nikolija26

nikolija26 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2014
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    590
    Сите зборуваат околу мене главата ми потече, сите разочарани и несреќни, се им фали, но во ред не пишувм повеќе во право сте не сакам дополнителни проблеми

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.