Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Vaka zaedno sme 1mesec, no ne sme u vrska, iskreno nz sto sme, I da gi mrazam takvite situacii, ama ete takvo ni stana vremeto.
    I dvajcata imame 20god I sme komsii vo gradot kaj so studirame, a vaka sme daleku okolku 40min.
    Se zapoznavme vo gradot kaj studirame, zivee nad mojot sprat, prvo celi dva meseci si kazuvavme samo edno zdravo, se gledavme na postojka, se zapoznavme kako komsii so negovite cimerki I moive, me adna I na fb I na insta no nisto. Pomina use eden mesec, se sretnavme slucajno na edna zabava, tamu vo eden bar vo naselba. Bevme podnapijani, se pozdravi so mene I me vikna nadvor ko na ,,cigars,, mislev deka ke me zalapa ama samo onaka me gusna I vlegovme pak. Ostanav zacudena sto nisto ne bidna, I si prodolziv so vecerta, se vrativ doma, I mi pisal, I sl.den ispadnavme. Zborevme I se guskavme, se bacuvavme.. Posle nekolku dena me vikna kaj nego, premnogu se zblizivme, I taa vecer imavme odnosi. Se dogovorivme toa da ostane megu nas, nasive da ne znaat. Zborevme za se, za nasive zivoti, bivsi, se gledavme nekolku pati vo nedela I se bese super, interesno mi bese, I go gledav kako avantura so omileniot komsija. Taka edna vecer kaza nesto I me isprovocira, sakase da me naprai lubomorna I me naprai, me iznervira I stanav I si otidov iako sakase da me zapre. Si rekov do tuka bilo. Utredenta mi pisa da se vidime, mu rekov nesakam, taka uste dva pati, I tret pat go sretnav I ne mozev da mu odoleam. Se vidovme I bese prekrasen, se ponasase prekrasno, od taa vecer do sega sekogas prv mi pisuva I me bara. Poslddniot pat koga se vidovme, mu rekov deka za nekoj den mi doagja ciklus I vikend si odam, koga ke dojdam ke imam. I mi vika sto ti e na tebe, pa ne sum do tollku, ne se gledam samo za toa. I jas nisto ne rekov. I me prasa dali se gledam so drugi, vo klubot kaj so izlegov mi dojde na masa I si ostana cela vecer. Ne go svakam, pravi da se razbrkuvam, mi ispraka izmesani znaci. Pocnav da go mislam, da mi fali.. ne sakam da bidam ni povredena, niti da povredam, a najmalce da iskazuvam cuvstva, da dadam uste malku vreme pa da razgovaram togas ili?

2. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Измешани знаци? Дечково очигледно дека сака да бидете дечко и девојка. Не мора за чувства да зборуваш ама можеш да му кажеш дека само со него се гледаш (ако е вистина) и дека и ти не си со него само за секс.

На Marossa, Taa и ELIDavor им се допаѓа ова.
  3. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    943
    Јас мислам дека ти самата не знаеш што сакаш. Дали врска или само авантура со комшијата.
    Прво сама со себе расчисти што сакаш па после разговарај со него.

На Bebulleee и ELIDavor им се допаѓа ова.
  4. beautu17

beautu17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    119
    Ama nikoj ne znae za nas, kakva vrska, koga toj nikoj ne kazal, a ni jas. Da sakase vrska, nemase tajno da se gledame.

5. dedrade

dedrade Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2016
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    211
    Најпрвин одлучи ти што сакаш од оваа таканаречена врска,па после ќе му ја мислиш понатака!
    Ако ти се свиѓа и сакаш да се впуштиш во врска,тогаш среми се кон тоа и давај му до знаење дека ти не си со него само за секс,ако не тогаш терајте така!

Дефинирај си ги чувствата!

На Dadusicka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Jane.Birkin

Jane.Birkin Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    241
    Допаѓања:
    1.941
    @beautu17 Дечкото очигледно е заинтересиран за тебе ама мислам дека самата ти не знаеш што сакаш со него. Сакаш само авантура за секс или сакаш да бидете во врска? Седнете разговарајте си и ќе си решите што како понатаму :)

На Dadusicka и ELIDavor им се допаѓа ова.
  7. lifecreator

lifecreator Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2017
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    17
    Дечки, мислам дека сите сте имале слична авантура во средно, сакам да чујам по некое мислење и од вас. Викендов бевме собрани цел клас, знаете како одат тие работи.. алкохол и се е јасно. Од лани се загледувам во школски другар, и некако имам чувство дека од првиот ден се гледаме на малку поинаков начин. Патем истиов другар се чепка со моја школска, инаку една од подобрите другарки, активно се дружиме веќе две години. Вака стојат работите: Не знам како, но се бакнав со другар ми, се обидуваше сто пати, заминавме надвор, сиот клас дозна. Школскиов има женска скоро 2 години, му кажав истата вечер дека кај мене шансите му се нула се додека има друга. Му кажав дека не сум расположена за да му бидам забава и играчка (не знам како успеав ми дојде да се убијам од возбуда гледајќи го). Неодамна бев во слична ситуација и не сакам да бидам "лошата другарка". Најмногу мразам лаги, но морав да се послужам малку за да ја замачкам ситуацијата. Според вас дали треба да поразоварам со школскиот? Машкото стравува дека ќе пукне некаде ова, а женска му веќе нешто подразбрала.

8. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    Можеби мислењево не е за овде..

Кажете ми како разубедувате во нешто ?
    Мажот сака куќата да ја реновира-се дрвено и прозорци и мебел
    Жената сака медијапан пвц плочки еко кожа материјал..

Парични средства има само различни ставови за реновирање. И сега што?

9. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.257
    Допаѓања:
    31.222
    Тоа мажиштана па во се мора да се примешаат. Да не се умеело да се угоди на понежен пол и да се даде предност. :| Нека го убеди некако жената дека има подобро чуство за естетика.:) Предпоставувам дека заеднички ќе вложуваат, ако никој нема намера да одстапи од замислата тогаш ќе мора да најдат некое заедничко решение и да направат комбинација од двата стила која може да излезе и доста интересна ако убаво се обсмисли. Можете да се консултираат и со архитект кој ќе им даде стручни совети како тоа да го постигнат.

На mira.mira и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    Таков маж не сум видела хаха инает до таван

На Zaljubena26 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Епа вака, незнам дали е љубов на прв поглед ама мислам дека сепак не хах, има едно момче што не знам ништо за него па дури ни името. Неколку пати го имам видено во теретаната каде што одам и јас, го забележав со тоа што он некако направи да го забележам, се некако беше во моја близина. Прашањето ми е како да започнам разговор со него пошто мн ми се засвиѓа, до сега никогаш не сум приоѓала на машко, на социјални мрежи неможам да го најдам бидејќи незнам како се вика :/

На Weird0 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. GabyTranceॐ

GabyTranceॐ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.108
    Јас така во еден дечко бев затрескана 7години во него нит име нит ништо незнаев после 3години дознав дека и од иста населба сме замисли хах ама во нашата населба продавница држеше и јас секој ден пминував еднаш зимав цигари за мене и другарка и помалку пари сум му дала и потоа му се извинував и ми вика не е проблеем се тресев додека му ги давав останатите пари хаахха....Ама ништо не бидна едно време само здраво си викавме.....

На anonimna.999 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Можам да дознаам јас како се вика но не знам што понатака..

14. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Не е воопшто тешко да се започне разговор, прашањето е: дали ти сакаш да започнеш разговор? Разговорот може да биде започнат и на некоја најобична тема па да се продолжи понатаму на некоја сосем трета тема. Ако чекаш вака и се двоумиш ништо не правиш.

15. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Сакам ама ја сум мн срамежлива..

16. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.067
    Епа не треба да бидеш срамежлива. Ако започнеш разговор на некоја тема нема да те изеде човекот сигурно. После тоа самата ќе процениш дали вреди и понатаму да разговараш со него или не.

17. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    Здр.

колега од раб кој замина в странство решивме да сме во врска, но знаат само неговите другари, за нова година треба да сме заедно и че кажел кога ќе го прашале дома ил некој друг дека че е со другарите и нивните девојки како и мене ќе ме споменел. Но како колешка а не како девојка. -затоа што че следеле многу прашања.
    Што да правам како да реагирам?

18. anonimna.999

Се зачлени на:
    12 март 2017
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    61
    Има некоја посебна причина што те крие?

19. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.588
    Допаѓања:
    5.934
    само кажа многу прашања ќе поставувале вака било ок. -_-

20. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Можеш да го прашаш кое време оди, па заедно да одите ;)

На anonimna.999 му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.